» »

iskanje identitete prek e-maila

iskanje identitete prek e-maila

georgeus ::

Lepo pozdravljeni!
Ker sem tukaj nov se opravičujem, če sem zgrešil "oddelek" ali pa je bila tema že obrazložena.

Imam sledeči problem:
Pri prodaji izdelka na bolhi, sem naletel na zlikovca, ki me je prek ponarejenih potrdil banke in njegove izmišljene identitete prepričal, da mu pošljem izdelek v Anglijo. Pošiljal sem prek DHLa, prevzela ga je pa spet ena X oseba, saj je bil tudi ta naslov po vsej verjetnosti "izposojen". Iščem načine, da bi ga izsledil, saj imam bolj malo upanja v naše kriminaliste.
Zanima me, če obstaja kakšen način v naprednem računalniškem svetu, da bi lahko izsledil njegovo lokacijo, IP računalnika ali kaj podobnega, s pomočjo e-mailov, ki mi jih je pošiljal.
Zanima me tudi, če je imel še kdo podobno izkušnjo?

Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem!
  • predlagal izbris: Urc ()

Tomay ::

Upam samo, da ne gre za veliko denarja. :(

Prek katerega maila je bilo poslano (gmail, ...)

Edino kar lahko preveriš so headerji od mailov za kak ip in preveriš lokacijo. Verjetno pa boš dobil samo naslove mail strežnikov ne pa dejanskega pošiljatelja.

Lahko pošlješ mail tudi njegovemu ponudniku maila a dvomim, da bo kdo na lepe oči dal te podatke.
Voodoo 4Ever

Jah, gre za 300€ :( (verjemi, res se tepem po glavi, ker načeloma zelo skrbim za svoj denar). Prvi mail je bil poslan iz nekega res čudnega (jetable.org)a sem ga spregledal ker je bil poslan direkt iz bolhe, ostali pa iz microsoftovega (hotmail).
Hm....nisem nek ekspert, zato ne vem kaj so headerji od mailov. A mi lahko malo bolj obrazložiš, kako bi lahko prišel do teh podatkov oz. kaj sploh so?

To sem že poskušal na microsoftovi "pomoči uporabnikom" ampak se mi nekaj upira in pove, da stran ni dosegliva al nekaj podobnega. Na policiji so mi rekli da ameriški (gmail zagotovo) ne dajo teh podatkov, za hotmail pa tud dvomim da jih bodo dobili.

kloko ::

Kot že rečeno zgoraj, včasih se da iz podrobnosti epošte sklepati na lokacijo pošiljatelja. Ne vedno, odvisno od ponudnika epošte, koliko podatkov gre skupaj s sporočilom. Za kaj več bi rabil sodni nalog v državi, kjer deluje epoštni posrednik (gmail, hotmail, ...) in od njih zahtevati podatke.

In ko si s pomočjo ameriškega sodnega naloga prisilil gmail, da ti pove ip številko pošiljatelja, ugotoviš, da je to številka od nekega lokala v Angliji, ki ima free WiFi. Kaj sedaj? Sedaj lahko greš do njihove lokalne policijske postaje in poizveš, če imajo montirane kakšne kamere, kjer bi se videlo, kdo je takrat sedel v lokalu. Izvedljivo je, verjetno pa zopet rabiš kakšen sodni nalog, da ti omogočijo vpogled v posnetke.

Tako bi prišel do posnetka nadzorne kamere, na katerem se morebiti vidi precej zagorelega priseljenca v modrem anoraku z Asusom na mizi. V kotičku zaslona se opazi Bolha logotip, to je torej tvoj možak. Ampak lokalna policijska postaja ne more identificirati osebe samo iz posnetka nadzorne kamere.

Kaj zdaj? Boš najel lokalno mafijo, da obračuna z vsemi črnci, ki se sprehajajo v modrih anorakih z Asus laptopi pod pazduho?

Napaka je bila pri tebi že v prvem koraku, ko si pristal na posel z osebo iz tujine, ki je želela poslovati na način, ki ti ne nudi nobene garancije za plačilo, razen njegove besede. Jeziti se pri tem na "kriminaliste", ki ti nočejo pomagati, se mi zdi precej otročje. Vloga policije v primerih, kot je tvoj, je predvsem preventivna, z opozarjanjem na možnost goljufij, kar tudi redno počnejo. Ko že pride do primera, je naša policija večinoma nemočna, ker ne more loviti anonimnih zlikovcev po tujih deželah.

L.p., Kloko

lonz ::

Cut your losses and move on. Denarja ali izdelka ne boš več videl. Enemu scammerju si lepo polepšal denar.

Da ti bo pa malo bolj jasno gdo te je nategnil (in kako), si pa malo več preberi tule:

Nigerian scam @ Wikipedia
...arrrrrr, shiver me timbers...

MIHAc27 ::

Kaj, a ljudje res še nasedajo na te finte?

To da sem storil napako se popolnoma zavedam, ampak fora vsega tega je, da mi človek še vedno pošilja maile, ker me je hotu nabrusit še za dodatnih 500€ preko Western Uniona (pač še ena finta) in sedaj mu js dajem lažno upanje, zato da ga držim na mailu. Dosegljiv je res čez cel dan, zato dvomim da mi odgovarja iz nekega lokala. Zato sem mislil, da bi lahko nekdo, ki je zato usposobljen dobil njegovo lokacijo, ker ga imam še vedno na drugi strani ekrana.
(se ne jezim na naše kriminaliste, samo pravim, da ne uspejo dobit nobenga pooblastila za takšno preverjanje in je malo žalostno, da so v večini primerov dobri samo za ovadit mularijo, ki kaj pokadi, za pomagat v resnih primerih pa bolj malo krat)

Pozabu sm omenit, da je verjetno ukradel "fasado" banke Citibank in mi kot banka poslal potrdilo o plačilu (in ja zato sem pač nasedel, ker sem prvič prodajal na bolhi in nimam izkušenj z njo). Uporabil je njihov mail (citibanktransferservice.com), ki pa verjetno ni od prave banke.

Poleg tega je DHL dostavil pošiljko kar eni osebi, ki sploh ni bila naslovnik in je ni identificirala, zato bom tudi od njih zahteval obrazložitve. Potem se bom pa dal v mir in delal naprej svoje stvari.

Ja, pa hvala za obrazložitve!

Lp

Zvezdica27 ::

lp,

če tip uporablja en sam oreng proxy si oplel. Dostava kar eni osebi, a z naslovom je boljša možnost, če spet ni neka fiktivna oseba ali pa poštno ležeče ali kaj podobnega (ne vem če si kdaj kaj prejemal preko DHL... a osebna ni nikoli bila pooj za prevzem). A ne, saj imaš tudi speltno stran za prevzeme iz anglije za Slovenijo, ki dela točno to...

V glavnem, daj obveščaj.

b

bluefish ::

Kot že zapisano, pozabi na vse skupaj, ker sam do človeka ne boš prišel.

Veron ::

osebno nikoli ne pošljem zadeve, dokler denarja ne vidim na svojem računu. potrdila o plačilu me nikoli ne zanimajo :)

samo kot nasvet za naslednič

Nekaj bom poskušal rešit vsaj z DHLom, ker sem bral tudi na tem forumu, da so nekateri dobili nazaj vrnjen denar, ko so šli skozi vse postopke pravilno in so imeli še malo sreče zravn.
Bluefish, sej vem da mi hočeš dobro, ampak tako hitro se pa ne bom pustil vsega. Če bomo vsi samo pozabljali, bomo omogočali še več takega kriminala, je treba poskusit preprečit take stvari, čeprav je malo možnosti.

Hvala! Bom sporočil, ko bo kaj novega!

bluefish ::

Vsekakor, vendar v vsakem primeru brez vpletanja policije ne bo šlo. Tudi če dobiš vse podatke o človeku, kaj veliko z njimi ne boš opravil.

marvin42 ::

za 300 eurov se ne splača ukvarjati s tem.
Mostly Harmless

N4g4c3N ::

georgeus je izjavil:

Zanima me, če obstaja kakšen način v naprednem računalniškem svetu, da bi lahko izsledil njegovo lokacijo, IP računalnika ali kaj podobnega, s pomočjo e-mailov, ki mi jih je pošiljal.

Če poznaš koga, ki ima spletni strežnik (lahko ga namestiš tudi na svoj računalnik) lahko scamerju na mail pošlješ URL do tega strežnika in ga nekako prepričaš da ga odpre. S tem bo na tvojem strežniku pustil svoj IP, pa tudi druge podatke. Za to izvest boš potreboval nekaj znanja, kljub temu pa ni 100% da boš dobil podatke, ki jih iščeš! Lahko da ne bo nasedel in odprl URLja, lahko da uporablja proxy (kar bi se za cyber kriminalca skoraj spodobilo) in ne boš dobil pravega IPja.

Samo ideja pač. Good luck!

Mehmed ::

Ce se ze veliko dopisujeta ga mogoce raje zvabi na kak instant chat. Verjetno lazje ip dobit.
Prodaj mu se kaj pa namesto tehnike poslji crkovino pa upaj, da si pobruha racunalnik. Kej vec od tega bos tezko dosegel.

Ales ::

In kaj misliš da boš dosegel, če dobiš njegov IP? Ki je sigurno vsakič drugačen, pa tudi če ni? A to je že kar dokaz, kdo to je? Ni sosed lasnika IP-ja, njegov maloletni bratec, stara mama? Nehaj sanjat o tem, da boš ti "ugotavljal" kdo to je.

Dokler si še na vezi s človekom, kontaktiraj policijo. Ne trudi se opravljat njihovega dela, ker ti prav nič ne bo pomagalo. Ne izgubljaj čas na forumu, ukrepaj še preden se prevarant zave, da je igre konec in prekine komunikacijo.

Dokler ga lahko še "pošlješ" po kako nakazilo al kaj podobnega, imaš še šanse, da ga policija prime. As simple as that.

v2dot0 ::

Kaj pa s sledenjem denarju?

Se ne da s pomočjo policije in banka ugotovit kam je šel denar?

Hayabusa ::

v2dot0
OP je poslal izdelek na podlagi fake potrdila, da je kupec njemu poslal denar.

gendale ::

in kaj boš naredil tud če zveš točno ime in naslov? šel do njega in izterjal dolg?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Ales, policija je že obveščena, pa tudi povedal sem jim da ga zadržujem, da bi ga lahko prej dobili ampak, mi je reku kriminalist, da ne pomaga, to pa zato, ker je njihov postopek iskanja precej dolgotrajen. Nevem, ali zato, ker je res nemogoče sledit na tak način ali ker so malo počasni za zalaufat use skupi. Zaradi tega sem prišel na forum vprašat, ker mislm da ste tle kr dost stručnjaki za take reči, pa ne da spet obsojam kriminaliste :) Pa tud to varjanto, da bi mu poslal še en paket sem omenu policiji, pa so rekli da nimajo tako hitre povezave z angleži tko da odpade.

gendale, če dobim njegovo ime in naslov bo pač policija posredovala in ga kasnovala ane? Pa mogoče, bo tud dolg komu povrnjen, glede na to, da se je tud to že zgodilo v preteklosti. Saj se ne gre samo zato, da je mene nategnu, verjetno je še dost drugih, pa še bančne podatke je ponarejal za kar si verjetno zasluži kakšno kazen.

Si bom uzel to izkušnjo kot pozitivno, ker mi bo verjetno rešila kaj več vrednega v prihodnosti. Še DHL počakam, to bo pa to.

Lp

Dvomim, da lahko kako dobiš njegovo ime. Po IP-ju boš ugotovil samo kdo je lastnik IP-ja (ponudnik dostopa do spleta, npr.), kar samo po sebi še nič ne pomeni. Posledično bi policija lahko dokazovala, na katero lokacijo je bil ta IP ob tem in tem času dodeljen, potem pa *mogoče* na kak dodaten način (kamere, priče, log datoteke) raziskovala, kdo je ta IP takrat dejansko uporabljal.

Je pa malo čuden odgovor policije oz. kriminalistične službe... ki se mi, mogoče se motim, zdi bolj v smislu: "Hvala za prijavo in res nam je žal, ampak mi ne bomo dejavno ukrepali, ker nimamo veliko upanja da bo kaj iz tega in se ne izplača za tako vsoto postavljat zased, itd."

Malo pogreje človeka, ampak je najbrž v praksi res tako. Ni pa rečeno, da se ne da tega kako zaobit ter pospešit stvar...

Dve vprašanji:

1) si dobil kak zapisnik o prijavi? A poznaš oz. si kontaktiral kakega odvetnika in kaj ta pravi na odgovor kriminalistov
2) kaj če izvedeš prijavo direktno na policijo v kraju, kamor si poslal paket? In jim poveš, da je tip še vedno v stiku s tabo?

Jaz bi probal predvsem to slednje, ker bo še najhitreje nek odziv. Oni bi morali biti pristojni za ukrepanje, po mojem laičnem dojemanju prava, in ni rečeno, da se ne bodo malo hitreje zganili ter ujeli modela na delu.

Yacked2 ::

Postavi svoj strežnik z naloženim top shit trojancem, nato mu pošli link (kao cervifikat za prevzem denarja)-oz. se nekaj izmisliš. Nato poberi čim več njegovih podatkov, mac naslove kartic, vse kar najdeš, zgodovino mesengerja, piškotne za FB, slike spletne kamere, zaslona, posnemi njegov zvok. Nato mu pošlji ultimat, naj ti nakaže denar nazaj, oziroma boš vse ta material predložil policiji. Verjetno se bo vstrašil že ko boš povedal njegov rojstni datum, ki si ga dobil preko fbja =D Good luck !¨, za pomoč poišči kakšnega "lokalnega guruja"
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

marvin42 ::

Yacked2: in koliko časa ter denarja bi zapravil za to? 300 eurov po 5 eurov na uro je 60 ur dela. Stavit grem, da je pol teh ur že porabil. Še malo, pa jih bo porabil še preostalih 30. In bo brez 300 eurov in še zabil bo 60 ur za nekaj, kar je bilo že po logiki brcanje v temo. Zato avtorju svetujem, da naj mu bo to šola. Ki niti ni tako draga, ogromno ljudi se naserje za dosti večje zneske.
Mostly Harmless

vorantz ::

tl;dr
pejdi direkt v nigerijo pa tam v stilu liama neesona dobi denar nazaj
drugih opcij resnično nimaš

Yacked2:
Mogoče bom jutri povprašal enega znanca, ki je hud programer, zdej če bo kaj pomagal je pa druga zgodba. Hvala za idejo!

Aleš:
Zapisnik imam, odvetnika pa nisem spraševal....bom pač vidu kaj mi bodo odgovorili, rekli so da bom dobil po pošti, potem pa naj bi me obveščali sproti ko bo kaj novga po telefonu, ampak sklepam da bodo obvestila bolj v stilu: dobili smo prijavo, sprožili bomo preiskavo, itd.

Kar se tiče tega, da bi klical v Anglijo nisem, verjetno pa s tem nebi nič dosegu, ker bi me klic stal veliko. Glede na to, da pravijo na policiji, da bodo oni kontaktirali, bom kar prepustil njim. Danes, sem tudi prekinil pogovor, ker mi je tip stalno težil s tem Westeren Unionom in mu pač nism mel kaj več povedat, razen da je cigan. Njegova šibka točka je res zasvojenost, ampak kaj ko je nemorem izkoristit.

Ker je DHL dostavil kar eni osebi, brez identifikacije, bom v primeru da zakon to zahteva poskušal dobiti vsaj poštnino nazaj ali kaj podobnega. Verjetno bi bilo res dobro, da bi poklical kakšnega odvetnika, da mi to pove.

Obstaja še varjanta, da dam 10 novih oglasov na bolho, pa da ga čakam. Samo to je spet zguba časa, še posebej brez strežnika. Bo že...hvala še enkrat.

Lp

Anglija je v EU, klici še zdaleč niso več tako dragi, kot si mogoče predstavljaš oz. so bili pred leti. Dostava DHL-a osebi brez identifikacije je zanimiv obrat v zgodbi, to bi se mogoče lahko še kako izkoristilo. Na tvojem mestu bi dobro raziskal, kaka je njihova odgovornost v takem primeru in kako bi to obrnil v svoj prid.

Aja, mimogrede... Ne nasedaj raznim glupostim kot so nasveti o top shit trojancih in lastnih strežnikih. Al te folk zeza, ali pa nimajo blage veze kaj pišejo. Ne zgubljaj časa z razmišljanjem o takih neumnostih.

Me pa zanima, o čem te bodo obveščali naši kriminalisti... Če se ti da, napiši ko se kaj zgodi, tudi če boš sicer obupal nad zadevo...

Gapi182 ::

zagotovo je javno objavljanje njegovega emaila in vseh informacij ki si jih imel bolje kot nič. Morda mi kaj najdemo.Drgač pa če je v angliji pač zapraviš tistih 50EUR za letalsko karto in ga vsaj pretepeš :D.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gapi182 ()

St235 ::

Yacked2 je izjavil:

Postavi svoj strežnik z naloženim top shit trojancem, nato mu pošli link (kao cervifikat za prevzem denarja)-oz. se nekaj izmisliš. Nato poberi čim več njegovih podatkov, mac naslove kartic, vse kar najdeš, zgodovino mesengerja, piškotne za FB, slike spletne kamere, zaslona, posnemi njegov zvok. Nato mu pošlji ultimat, naj ti nakaže denar nazaj, oziroma boš vse ta material predložil policiji. Verjetno se bo vstrašil že ko boš povedal njegov rojstni datum, ki si ga dobil preko fbja =D Good luck !¨, za pomoč poišči kakšnega "lokalnega guruja"

ROFL, četudi bi dobil njegov osliko in ne vem še kakšne podatke bi nigeric pač spakiral nazaj domov namesto njega jih bo prišlo pa 15 drugih. Upam, da res ne verjamete takim idiotizmom.

Da bi našel nigerijca, ki te je nategnil je naravnost utopično. Gre pač za ljudi, ki od tega živijo in verjemi, da nisi ne prvi ne zadnji, ki ga je nategnil. Objava podatkov je ravno tako praktično neuproabna, ker emaile in identite menjavajo kot gate.

Glede na opisano je edina možnost za karkol idoseč, da pritisneš na DHL, ker je bila pošta vročena drugemu naslovniku. Tako da probaj njim zatežit, da so nepravilno vročili pošiljko in zahtevat povračilo škode.

mat xxl ::

Ne morem verjeti, da se še najde kdo......

sicer pa, kot pravijo : OFCE SO ZATO, DA SE STRIŽEJO !

Mat xxl: Najlepša hvala, tvoj nasvet mi bo zelo pomagal...pametnjakovič!

vorantz ::

georgeus je izjavil:

Mat xxl: Najlepša hvala, tvoj nasvet mi bo zelo pomagal...pametnjakovič!

V bistvu ima prav...ko se boš zavedel, da te nateguje en z nigerije boš ugotovil, da so te nategnli na najbol osnovn trik na internetu na katerega padajo samo še bakice
mind = blown

Ja lej, zdej ko se je meni to zgodilo mi lahko izrečeš vse kar hočeš, kao imaš pravico. Briga me lej, motiti se je človeško...ti govoriš, kot da bi te fore s ponarejenimi potrdili poznal cel svet, ampak u bistvu jih poznajo v večini tisti, ki so se dosti ukvarjali z bolho ali pa tisti, ki so kdaj kradli na take načine.

Kakorkoli, če lahko pomagaš bom vesel, če ne pa ne vem kaj ti rečt, uživaj v svoji inteligenci...
Lep pozdrav!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: dejanslo ()

georgeus je izjavil:

Ja lej, zdej ko se je meni to zgodilo mi lahko izrečeš vse kar hočeš, kao imaš pravico. Briga me lej, motiti se je človeško...ti govoriš, kot da bi te fore s ponarejenimi potrdili poznal cel svet, ampak u bistvu jih poznajo v večini tisti, ki so se dosti ukvarjali z bolho ali pa tisti, ki so kdaj kradli na take načine.

Kakorkoli, če lahko pomagaš bom vesel, če ne pa ne vem kaj ti rečt, uživaj v svoji inteligenci...
Lep pozdrav!

Te fore so splošno znane. Prav tako tisto ko dobiš mail od prijatelja da so mu v tujini ukradli denarnico ter te prosi da mu pošlješ nekej 1000 € da bo lahko uredil zadevo. Temu se reče social ingeniring. In ne ne ukvarjam se s tem, niti z bolho

Xserces ::

Preveč filmov... Tip hoče dobit ip,ime,naslov in potem bo potrkal na vrata kot Bruce Willis.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

tweet anonymous :D.

slomakita ::

mogoče pa reskiraš 20-30 € in mu pošlješ GPS tracker, ki ti vsakih nekaj minut pošlje sms z koordinatami.
Koordinate ti začne pošiljati šele, ko dobi za to pravi ukaz preko smsa, kdaj bo pravi čas pa gledaš na sledenju na dhl strani, ko pride v anglijo.
Vseeno pa bi moral malo bolj kartico nafilat, da ne zmanjka denarja na mobiračunu ;)
Verjetno bi za tako akcijo bila zainteresirana tudi policija, če ne naša, pa angleška.
good luck.

harmony ::

@slomakita
Ja, dobra ideja. Potem te pa model nazaj toži, da si ga zasledoval nelegalno. Če sploh obstaja legalno zasledovanje. Vsaj ne tako, da ga lahko izvajajo "navadni" državljani.

Če te bo tožil boš pa dobil njegovo pravo ime in stanovanje. Potem lahko uresničiš tisto o Bruce Wills style =D

sej ne more vedet kdo je poslal gps tracker.

Gapi182 je izjavil:

sej ne more vedet kdo je poslal gps tracker.

Če ga bo tožil..prav tako pa lahko signal trackerja izslediš

draciel ::

jaz vem kako ga dobiš. čisto preprosto..

pošlji mu še en paket, ki ima noter GPS. =)

kunigunda ::

Obstaja dokaj enostavno kako dobis njegov IP (ce le ne uporablja tor-a, kar pa nikoli ne. jaz sem na ta nacin ze marsikaterega). Na svoj server (ce nimas svojega, das od frenda ipd) das neko slikco, ki ima specificno ime, da ni enostavno, npr. mobitel5060xx.jpg.
Potem tipa prijazno drzis na mejlu in vmes prijavis ce je ta stvar ki jo prodaja enaka kot na slikci. Potem pa samo cakas da bo pofirbcal...

Žal je pred 3 dnevi zapustil mail in ne odgovarja več torej navidezno vse propade, a ni tako.

Sedaj sem pritisnu na DHL za vračilo škode, ker še ne vedo komu so dostavili. Pravijo, da preiskujejo v Angliji. Če ne dobijo podatkov prejemnika dobim vrnjeno recimo polovico denarja, ker so v prekršku. V nasprotnem primeru dobim prejemnika, torej pomembno sled. Izgubiti nimam kaj.
Če pa ugotovijo, da me je nategnu pomeni, da ga bodo morali kontakirati na mail. Če se to zgodi, lahko sprožim GPS akcijo, ampak bo zapleteno z našo policijo. Še vedno upam, da se bo vsaj malo rešilo, predvsem pa mi postaja zanimivo.

Hvala vsem!

Zvezdica27 ::

lp,

jaz DHL še nikoli nisem podpisal, pustijokar pred vrati (ali je UPS... hm...).

V glavnem... SLO policija pa kar pozabi, meni so ukradli mobitel, dal prijavo, nič, nič, nič. Pa je samo stvar Imei in kera SIM je notri... SiMobil pa ni hotel brez prijave, ampak ko pa daš prijavo pa se ne zgodi nič. nesposobni so, mi je policaj sam rekel, kar pozabi...

zz

dottor ::

Jaz ko sem dobil paket it Anteca-a iz Rotterdama preko DHLja je prišu dostavljalec, prosu za osebni dokument, prsni odtis (po izbiri), podpis o prevzemu in si shranu lokacijo v GPS (ker je 15 minut krožu okoli bloka, pa pa kljub temu da sm mu mahal iz malkona (prvi štuk)). Drugič ko so mi prinesli paket (drugi dostavljalec DHLja), je našel iz prve, ker je bil samo oče doma, je pustu obvestilo, sem ga klical, je prišu, me je prašal za prst, ko je mašina identificirala, mi je dal paket in šou.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334102916 (8650) predi
»

Tip z bolhe lagal o prenosniku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8213813 (9602) shadeX
»

Nateg preko bolhe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38383888 (27335) budnost
»

Sumljiv prodajalec na bolhi (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7112663 (7688) M-XXXX
»

Nateg preko bolhe. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9417423 (13326) Blum

Več podobnih tem