» »

Router-Repeater

Router-Repeater

z4n0u5k1 ::

Zanima me kako bi delovalo, če bi nabavil dva Linksys-a WRT 54G namestil dd-wrt, na enega priklopil anteno Yagi 2.4GHz 20dbi, na drugi strani pa neko 7dbi, ki bi sprejemala, druga bi pa oddajala signal. Za razdalj med eno in drugo sta dve možnosti, ena je 200m skozi gozd, ter med routerjem in anteno bi bilo 9m kabla, druga možnost je 300m čista linija, od routerja, pa do antene bi bilo pa 0,5- 1m kabla. A bi bilo use to možno? a bi lovilo? Na kakšne razdalje bi to moralo loviti, kakšnje so vaše izkušnje? A so kakšnje druge možnosti? Predlogi?

urandom ::

Kolikor sem se jaz s tem ukvarjal, bi te moral opozoriti, da moraš za dobro kvaliteto povezave imeti na obeh straneh dobre antene. WiFi routerčki ne delujejo tako, da eden oddaja in drugi posluša. Ampak oba hkrati oddajata in oba tudi poslušata, tako, da je pomembno, da imaš dober sprejem on oddajo na obeh koncih. Jaz bi šel na zračno linijo, če je možno, ker se gozd verjetno obnaša kot neka ovira za signal (glej tole). Mislim, da 300 metrov nebo problem, saj sem že videl linije, ki so delovale na kilometer in več. Kabel od routerja do antene naj bo čim krajši.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urandom ()

z4n0u5k1 ::

Aha, potem bom uporabil zračno linijo 300m, ok. Če bo funkcioniralo vam povem!

Hayabusa ::

Za wifi moraš imeti VIDNO RAZDALJO obeh AP.

...:TOMI:... ::

Že eno drevo ti ubije signal, gozd pa sploh.
Tomi

Hayabusa ::

Izberi tole:
druga možnost je 300m čista linija, od routerja, pa do antene bi bilo pa 0,5- 1m kabla

Skupaj z usmerjeno anteno na obeh straneh (ter natančno naciljano) mora delati v B načinu (je bolj robusten kot G).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlečenje kablov ali brezžični internet?

Oddelek: Omrežja in internet
435569 (2627) starfotr
»

Wifi oddajnik

Oddelek: Operacijski sistemi
186428 (5529) Ahim
»

Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6010210 (9126) lebang1
»

Wireless WIFI antena

Oddelek: Omrežja in internet
208312 (7551) hodor
»

wireless LAN (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
734748 (3501) pujsek_

Več podobnih tem