Forum » Pomoč in nasveti » Iz nameščenega sistema narediti RAID
Iz nameščenega sistema narediti RAID
solatjek ::
Situacija je sledeča. V službi smo nabavili en računalnik pred enim letom na katerem je mislil laufati le en program v Windows Server 2008 R2. Zato je računalnik kar navadna škatla z enim diskom, backup se pa dela samo baze vsako noč na drug računalnik v mreži v primeru sesutja. Naknadno se je na ta računalnik naložilo še precej drugega in sedaj bi rad naknadno uredil neko varovanje (najraje RAID - mirror).
Zanima me, kako se problema lotiti. Moja ideja je, da nabavim dva diska enake kapacitete. Narediti sliko obstoječega diska, narediti RAID polje z novim parom diskov in sliko obnoviti na ta novi RAID disk. Bi to šlo (npr. z Acronis). Bi tak sistem normalno deloval.
Kako je pa z RAID-om v Windowsih, se softwareski RAID da naknadno vključiti k že nameščenemu sistemu? Kako je v primeru, da en disk odpove, bo zadeva delovala, če ga zamenjaš kar z drugim diskom?
Nimam izkušenj s tem, zato prosim za pomoč.
Hvala in lp
Matjaž
Zanima me, kako se problema lotiti. Moja ideja je, da nabavim dva diska enake kapacitete. Narediti sliko obstoječega diska, narediti RAID polje z novim parom diskov in sliko obnoviti na ta novi RAID disk. Bi to šlo (npr. z Acronis). Bi tak sistem normalno deloval.
Kako je pa z RAID-om v Windowsih, se softwareski RAID da naknadno vključiti k že nameščenemu sistemu? Kako je v primeru, da en disk odpove, bo zadeva delovala, če ga zamenjaš kar z drugim diskom?
Nimam izkušenj s tem, zato prosim za pomoč.
Hvala in lp
Matjaž
All ::
Če je to ich xR raid gre razširit raid na nov disk.
Z sliko ne bo šlo..oz. mogoče..če boš imel na obstoječi instalaciji tudi gonilnike za raid. Večji problem pa bo sliko spraviti na raid, saj večina ghort programov ne pozna raid-a.
http://hardforum.com/showthread.php?t=1...
Z sliko ne bo šlo..oz. mogoče..če boš imel na obstoječi instalaciji tudi gonilnike za raid. Večji problem pa bo sliko spraviti na raid, saj večina ghort programov ne pozna raid-a.
http://hardforum.com/showthread.php?t=1...
fosil ::
Samo kot opozorilo.
Raid ni backup.
Tudi če imaš raid, moraš še vedno delat backup.
Raid ni backup.
Tudi če imaš raid, moraš še vedno delat backup.
Tako je!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | raid 0 setupOddelek: Strojna oprema | 2128 (1591) | GrimReaper |
» | Opcije glede RAID-aOddelek: Strojna oprema | 2385 (2020) | wave |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14310 (9914) | matrix2 |
» | SerialATA diski - katerega kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5739 (4726) | asPeteR |