» »

Windows XP: Unmountable boot volume

Windows XP: Unmountable boot volume

silo ::

Pozdravljeni,

obračam se na ta forum, ker bi potreboval malo pomoči pri inštalaciji Windows XP na en star HP branded računalnik (tam iz 2004, 2005, ne vem točno). Situacija je takšna, da je šel disk, pa sem ga zamenjal z eno 500 GB verzijo. Takrat pa je nastal problem, ko sem hotel naložit XP s priloženega recovery ploščka (kar je delovalo), dokler se ni sistem znova zagnal in bi moral v tisto drugo fazo inštalacije (tam ko odšteva tiste minute, te vpraša za input in cd key), namesto tega vrže blue screen z napako Unmountable boot volume. Sumim, da je ta verzija XP-jev prestara za tako velik disk (se mi zdi, da sem nekje prebral, da je maksimum okoli 120 GB).

Sem pa poskusil potem repairat z XP SP3, ki jih imam preko MSDNAA in zadeva deluje, problem je edino, da priložen CD key (zraven računalnika) ne deluje s to verzijo. Deluje pa tudi celoten install z SP3, ampak spet ne prime ključ. Bi pa rad inštaliral s priloženim ključem, ne s študentskim.

Kaj storiti?

Hayabusa ::

V win xp sp0 install cdju ti manjkajo sata driverji...
Uporabi nlite, jih integriraj oz v biosu prestavi iz ahci na ide način.

fosil ::

Tukaj ne gre za sata problem, ker potem se sama instalacija sploh ne bi začela.
Rabiš instalacijski cd z vsaj sp2.
Lahko pobrskaš po netu, če najdeš win xp hp oem sp3, ali pa vsaj oem, če že ne hp oem.
Na tej verziji bi verjetno prijel tvoj ključ.

Lahko pa probaš tudi nekaj drugega.
Pri instalaciji narediš particijo veliko samo 100G in jo potem, ko instaliraš sp3 s kakšnim orodjem za particije razširiš.
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista Home Premium Install CD

Oddelek: Operacijski sistemi
324103 (3353) ender
»

Izjemno počasen prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
222041 (1444) Zheegec
»

Windows XP Service Pack 3 (strani: 1 2 )

9614903 (8870) solatko
»

Win XP re-install

102301 (1875) Jakka
»

Kako zamenjati CD KEY za Windows XP z legalnim??

204667 (4536) zk_eu

Več podobnih tem