» »

Peltier člen

Peltier člen

galu ::

Ker že dlje časa razmišljam o nakupu nekega univerzalnega VGA bloka ampak me potem vedno od nakupa odvrne problem z gretjem periferije okoli, bi želel tole končno enkrat spesniti ali pa dati na stran.:D

Torej, gledam te peltier člene. Zgleda precej kul zadeva in se mi zdi celo uporabna, glede na to da ti memory moduli okoli GPU-ja ravno niso veliki oddajniki toplote, ampak še vseeno malce preveliki (na high-end grafuljah), da bi se hladili samo preko pasivno hlajenih reberc. Zato pač razmišljam o tem termoelektričnem hladilniku, ki bi mi te stvari dovolj spodobno ohladil. Stran za oddajanje toplote bi pa hladil z rebri + nekej malega airflowa.

Torej kar me zanima je, če je že kdo kaj takega poizkusil in kako se je obneslo v praksi? Nekako sem skeptičen tudi zaradi gretja samega člena. Glede na to, da stvar potroši kr precej štroma, se mora tudi sam precej greti.:|
Tako to gre.

mailer ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

mr1two ::

Upam, da boš po podrobnem branju opustil projekt(se mogoče lotil nečesa, kar obrodi več sadov). Po mojem mnenju je zajebancije veliko glede na to kaj pridobiš. Poleg tega moraš vedeti, da če z tople strani peltierja ne utegneš odvesti dovolj toplote, se vse skupaj začne greti in imaš na koncu potraten(kar se porabe tiče) grelec.

LP
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

balocom ::

Poizkušaj najti članek izpred 10 let nazaj o vodnem hlajenju ter teh peletrijevih členih na s-t-ju. Je nekaj branja na voljo.
IMO, nakup specifičnega full cover bloka bo enostavnejša in cenejša rešitev.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

FC bloki so ena sama izguba, če menjaš grafe razmeroma pogosto (kakor jaz). Zato pač hočem meti univerzalen blok.

V glavnem, bom probal z nekim cenejšim (do Qmax 50w) in malce poeksperimentiral z njim in se na koncu odločil če je rešitev dobra ali slaba.:)
Tako to gre.

ABX ::

Problem je kondenz.

Kaj boš naredil, silikoniral cel CPU?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Ja, silikoniral bom CPU, ki se nahaja v memory chipu na VGA PCB-ju.

Svašta.;((
Tako to gre.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov zakon za ogrevanje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24645513 (39677) jernejl
»

Merilniki ogrevanja - poraba energije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12723736 (20463) Okapi
»

Vodni blok za HDD (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
655319 (4220) steev
»

katero vodno ima najboljše razmerje zmogljivost/cena?

211946 (1602) Privatnik
»

Vezava vodnih blokov CPU-NB-VGA

252962 (2558) Blup

Več podobnih tem