Forum » Hlajenje in modifikacije » Peltier člen
Peltier člen
galu ::
Ker že dlje časa razmišljam o nakupu nekega univerzalnega VGA bloka ampak me potem vedno od nakupa odvrne problem z gretjem periferije okoli, bi želel tole končno enkrat spesniti ali pa dati na stran.
Torej, gledam te peltier člene. Zgleda precej kul zadeva in se mi zdi celo uporabna, glede na to da ti memory moduli okoli GPU-ja ravno niso veliki oddajniki toplote, ampak še vseeno malce preveliki (na high-end grafuljah), da bi se hladili samo preko pasivno hlajenih reberc. Zato pač razmišljam o tem termoelektričnem hladilniku, ki bi mi te stvari dovolj spodobno ohladil. Stran za oddajanje toplote bi pa hladil z rebri + nekej malega airflowa.
Torej kar me zanima je, če je že kdo kaj takega poizkusil in kako se je obneslo v praksi? Nekako sem skeptičen tudi zaradi gretja samega člena. Glede na to, da stvar potroši kr precej štroma, se mora tudi sam precej greti.
Torej, gledam te peltier člene. Zgleda precej kul zadeva in se mi zdi celo uporabna, glede na to da ti memory moduli okoli GPU-ja ravno niso veliki oddajniki toplote, ampak še vseeno malce preveliki (na high-end grafuljah), da bi se hladili samo preko pasivno hlajenih reberc. Zato pač razmišljam o tem termoelektričnem hladilniku, ki bi mi te stvari dovolj spodobno ohladil. Stran za oddajanje toplote bi pa hladil z rebri + nekej malega airflowa.
Torej kar me zanima je, če je že kdo kaj takega poizkusil in kako se je obneslo v praksi? Nekako sem skeptičen tudi zaradi gretja samega člena. Glede na to, da stvar potroši kr precej štroma, se mora tudi sam precej greti.
Tako to gre.
mr1two ::
Upam, da boš po podrobnem branju opustil projekt(se mogoče lotil nečesa, kar obrodi več sadov). Po mojem mnenju je zajebancije veliko glede na to kaj pridobiš. Poleg tega moraš vedeti, da če z tople strani peltierja ne utegneš odvesti dovolj toplote, se vse skupaj začne greti in imaš na koncu potraten(kar se porabe tiče) grelec.
LP
LP
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
balocom ::
Poizkušaj najti članek izpred 10 let nazaj o vodnem hlajenju ter teh peletrijevih členih na s-t-ju. Je nekaj branja na voljo.
IMO, nakup specifičnega full cover bloka bo enostavnejša in cenejša rešitev.
IMO, nakup specifičnega full cover bloka bo enostavnejša in cenejša rešitev.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
galu ::
FC bloki so ena sama izguba, če menjaš grafe razmeroma pogosto (kakor jaz). Zato pač hočem meti univerzalen blok.
V glavnem, bom probal z nekim cenejšim (do Qmax 50w) in malce poeksperimentiral z njim in se na koncu odločil če je rešitev dobra ali slaba.
V glavnem, bom probal z nekim cenejšim (do Qmax 50w) in malce poeksperimentiral z njim in se na koncu odločil če je rešitev dobra ali slaba.
Tako to gre.
ABX ::
Problem je kondenz.
Kaj boš naredil, silikoniral cel CPU?
Kaj boš naredil, silikoniral cel CPU?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov zakon za ogrevanje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 45513 (39677) | jernejl |
» | Merilniki ogrevanja - poraba energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23736 (20463) | Okapi |
» | Vodni blok za HDD (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5319 (4220) | steev |
» | katero vodno ima najboljše razmerje zmogljivost/cena?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1946 (1602) | Privatnik |
» | Vezava vodnih blokov CPU-NB-VGAOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2962 (2558) | Blup |