» »

Vsak dan izginejo shranjeni programi

Vsak dan izginejo shranjeni programi

Riksoni ::

Pozdravljeni,
Imam samsungov smart tv ue46es6570 in telemachov paket. Pred nekaj dnevi so mi izginili vsi programi, ki sem jih ob prvi nastavitvi shranil. Ponovno sem sel skozi celoten postopek in znova nastavil samodejno iskanje programov... in naslednji dan se je zgodba ponovila... In zdej je tko vsak dan... Naenkrat se pokaze na ekranu obvestilo, da ni signala, vsi programi izginejo in moram ponovit cel postopek... To se dogaja samo na samsung tvju v katerem imam kartico, drug tv, ki je povezan s cisco sprejemnikom nima teh tezav. Na telemachu pravijo, da imam narobe nastavljen tv oz. da so vklopljene neke avtomatske posodovitve ampak fora je v tem, da je tv 1 mesec delal povsem nemoteno... V meniju za izbor drzave nimam opcije izbrat Finsko, Nemcijo pa se eno od drzav, ki jo priporocajo na Telemachu, zato imam izbrano druge drzave... Res ne vem kaj je narobe, sma pa tik pred tem, da fasem zivcnega... Lepo prosim za kksn nasvet... Hvala vnaprej

Riksoni

Nagi Bator ::

Povsem isto se dogaja na mojem Panasonicu TX-P42X10, ce pade signal za vec kot pol ure oziroma, ce izklopim anteno za dlje casa.
Najeda zivce ekstremno, a resitve se nisem nasel.

Hayabusa ::

Flash/pomnilnik v tvju ti je crknil.

s1m0n ::

Riksoni, to se je meni tudi že nekajkrat zgodilo na dveh televizorjih (obe ES serija) in Telemahova CI kartica. In prav tako po 1 mesecu se je začelo dogajat res, da ni tako pogosto a kar pri meni pomaga je, da televizor nekaj krat ponovno vklopim in so vsi programi nazaj.

In 100% ni nič kriv televizor. Zgleda, da ga kartica nekaj kiksa.

Lahko pa seznam izvoziš na USB ključek in ga po potrebi uvoziš, da ti ne bo potrebno ponovno iskat.
Pri izbiri držav pa imaš Slovenijo zakaj bi imel kar koli drugo ?.

Riksoni ::

Sej ne vem, a naj bom vesel, da nisem edini s takim problemom, ker na Telemachu me po 6 min čakanja odpokajo v 20 sek, da je to moj problem, ker ne znam nastavit TVja.
@s1m0n... pri nastavitvah za samodejno iskanje kanalov kanalov lahko izbiram med Češko, Estonijo, Grčijo, Madžarsko, Poljsko, Slovaško in opcijo druge države...
Največja smešnica je to, da sem po prvi prijavi te napake na Telemach naletel na nekoga, ki je celo skušal nekaj narest in je rekel, da bo resetiral kartico, kar je žal delovalo le do naslednjega dne... Dons je mir, včeraj sem moral ponastaviti programe kar 2x... nimam pojma kako se lotiti problema... bom probal naslednjič samo večkrat ugasnit in prižgat Tv, čeprav sem prvič tut to poskusil... Resno se sprašujem, če bi se mi dogajalo enako tudi pri kakem drugem operaterju...

s1m0n ::

Obe televiziji pri meni so prišli osebno nastavit (prinesli obe kartici in nastavili vse potrebno).
Imam pa 2x ES5500 različne velikosti. Imam tudi izbiro Slovenije med iskanjem programov (vsak ko sem se je TV zagnal je bilo tako)

Je pa problem nastopil na obeh televizorjih skoraj sočasno. Ko sem televizor prižgal ni signala, in na nobenem meni znanem kanalu to kar je bilo.
Kot, da so vsi digitalni programi izginili. Ko sem televizor ponovno vklopil so bili spet vsi prisotni. Je pa trajalo da nekaj več časa pri zaklenjenih.

Probaj poiskat programe in to brez vstavljene kartice (torej le analogni) in preizkusi, če jih prav tako izbriše...

Na mojem se mi je to zgodili 2x v zadnjem tednu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s1m0n ()

Riksoni ::

Ko pritisnem tipko source in izberem opcijo TV analogni programi so, samo digitalni izginejo... Pa sem nastavil iskanje programov po navodilih Telemacha... Upam ma kaksn konkreten odgovor tistih, ki se jim kaj bolj bliska o teh receh, men se vec kot ocitno tut sanja ne ...

Nagi Bator ::

Tudi pri meni analogni ostanejo, izginejo le ti iz digitalne sheme.
Nisem pa pomislil, da bi menjal kartico - sem si izboril 3, ko se je to se dalo.
Dvomim, da bo kaj pomagalo, bom pa poiskusil se danes.

Dami ::

Sem imel podobne probleme na UE40ES6750 (z conax kartico) in je bil kriv antenski kabel. Ne samo da določenih programov ni bilo, med tistimi ki so bili, jih je nekaj kockalo. Isti kabel na mojem starem sonyu 40w4500 (isto z vgrajeno conax kartico) dela bp. Je zgleda samsung bolj občutljiv.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

hodu63 ::

Ne vem, kako je pri Samsungu, ampak pri Philipsu se to dogaja če imaš vklopjeno opcijo posodabljanje programov v stanju pripravljenosti. Če to izklopiš programi ne izginjajo, vendar tv tudi ne dodaja avtomatsko morebitnih novih programov.

l.p.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833442073 (81601) zavajon
»

telemach (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9318380 (7820) RC37
»

Telemach kabelski internet

Oddelek: Omrežja in internet
299212 (7917) BorutK-73
»

Kodirani kanali

Oddelek: Zvok in slika
165616 (5268) cekr
»

RTV SLO HD na Telemachu

Oddelek: Zvok in slika
328334 (7236) Alexius Heristalski

Več podobnih tem