» »

Vsi bogataši so barabe in nepoštenjaki?

Vsi bogataši so barabe in nepoštenjaki?

1 2
3
»

Janac ::

BaToCarx je izjavil:

-io- fotograf ki je naredil tisto sliko je naredil samomor kmalu potem.

Prosim link, vir, itd?

BaToCarx ::

Wikipedia, išči. Jaz sem si zapomnil. Na da se neboš matral.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaToCarx ()

donfilipo ::

Sicer pa si še enkrat preberi o kruhu, mogoče ti bo v drugo potegnilo. Zemlja je od vseh ampak nekateri so si jo razdelili in
prepričali ljudi, da je to pošteno.

V uspešni kapitalistični deželi kot je Danska recimo, se kaj takega ne more zgoditi.

Slika ni iz uspešnega kapitalizma garantiram. Čeravno priznam seveda, da pa gre nemara celo bolje kot v Danski. In veliko pravičneje...samo prej sem hotel samo popraviti neke detajle in preprečiti mesijanski endstreif...proti kateremu sem sam seveda zadnji nasprotnik:)).
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

YaN-cH ::

Janac je izjavil:

BaToCarx je izjavil:

Prosim link, vir, itd?

Kevin Carter @ Wikipedia

Grumf ::

donfilipo je izjavil:

V uspešni kapitalistični deželi kot je Danska recimo, se kaj takega ne more zgoditi.

Veš, naloga "kapitalizma" je tudi da vzgaja ljudi, ki ne vidijo 5cm od nosa. Npr. to, da so dežele umetne
tvorbe, in da je naravna samo entiteta Zemlja. Ta slika je fail CELEGA planeta, čeprav se tolažiš, da se te
to ne tiče. Ta fotograf je to dojel, ti pa si preveč zaverovan vase, da bi bil vsaj tiho ob tem.

Veš kako v ZDA usmrtijo obsojenega? Več oseb pritisne na gumb, čeprav dejansko samo eden sproži "mišungo" v
žilo obsojenega. Zato, da se potem lahko vsi tolažijo, češ, "saj nisem bil jaz tisti".
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grumf ()

-io- ne skrbi, bo že zemlja počistla za nami, ko nas več ne bo in bo kaka druga vrsta dobila primat.
Teh par let boš pa že potrpel to sranje. :D

Zgodovina sprememb…

Ta slika je fail CELEGA planeta, čeprav se tolažiš, da se te
to ne tiče. Ta fotograf je to dojel, ti pa si preveč zaverovan vase, da bi bil vsaj tiho ob tem.

Aja. Kaj pa če si ti tako zabit runkl, ki ne ve, da sem imel mesec dni pred nosom sliko dušeče se in umirajoče lastne mame, kjer pa niti sveta tehnologija in praktično vse eusarijsko znanje ne pomaga? Ha?

In me slike takega kova sicer bolj ganejo od tebe, ampak vem, da poziv k neki pravični družbi...imenujmo jo klasično po marxu komunizem, pa spet ni povezan z realnostjo, še posebej v zvezi s takim naslovom ne!!!!

Namreč kapitalizem ne pomeni obvezno stradajočih!!! in ne pomeni obvezno posplošeno barabijo, kot edino pot k uspehu. Pokazati je treba kaj in zakaj bi nemara pa lahko bilo bolje.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

skika je izjavil:

Hvala bogu. To je dobro za ekonomijo.

Relanium je izjavil:

Nebi verjel, koliko navadnih slovenskih delavcev ima plačo tudi zaradi predvsem nemške avtomobilske industrije.

Seveda, to je dobro za ostale, zanje pa ne.

donfilipo je izjavil:

Aja. Kaj pa če si ti tako zabit runkl, ki ne ve, da sem imel mesec dni pred nosom sliko dušeče se in umirajoče lastne mame, kjer pa niti sveta tehnologija in praktično vse eusarijsko znanje ne pomaga? Ha?

Še vedno ne razumeš... moje sožalje, btw.

donfilipo je izjavil:

Namreč kapitalizem ne pomeni obvezno stradajočih!!! in ne pomeni obvezno posplošeno barabijo, kot edino pot k uspehu. Pokazati je treba kaj in zakaj bi nemara pa lahko bilo bolje.

Kapitalizem pomeni prerazporeditev zemeljskih resourcov k bolj sposobnim (pa ne njuno bolj koristnim) in
ker so najmanj sposobni taksnile v Afriki, si zasluzijo najmanj resourcov. Saj je logično, mar ne?

BaToCarx je izjavil:

Nisem vedel. :(
to do so.

Zgodovina sprememb…

To je FAIL celega planeta.

Ok Spet neke 'svete filozofije'. Namreč če dopustiš da takole umre nemočen otrok, simbolično umre civilizacija.

Ali podobne razlage. Ne? Če pustimo stradati afriki smo se sami obsodili na smrt...ala Križnar.

To je vse zelo lepo in svetniško...nima pa nujno nekih realnih temeljev. V Afriji so umirali od lakote nonstop, bolj ali manj, V USA vedno bolj od polnoritosti in pogoltnosti, kar imajo za najslajši in najvrednejši greh:))...ni pa to nujno znak propada kapitalističnih civilizacij. (GW in še kaj pri tem tu ne omenjamo!)

Torej veza je če nisem kaj spregledal prekleto teistična, ne trdim pa da ne nosi jedra recimo krščanskega nauka.

jype ::

V nobeni skali ne piše, kakšna mora bit svetovna ureditev.

-io-> Ne! Si že kdaj slišal za "money makes money"? Ne morejo niti pribljizno tekmovati in srednja klasa izumira, preskok
-io-> iz revnega v bogatega je pa praktično nemogoč.

Kar ne drži. Srednji sloj se najhitreje množi, predvsem z vstopanjem revnejših vanj.

Prehodi iz srednjega sloja v bogatega so redki, a nikakor niso niti nemogoči, niti neobstoječi.

donfilipo je izjavil:

To je FAIL celega planeta.

Ok Spet neke 'svete filozofije'. Namreč če dopustiš da takole umre nemočen otrok, simbolično umre civilizacija.

Ali podobne razlage. Ne? Če pustimo stradati afriki smo se sami obsodili na smrt...ala Križnar.

To je vse zelo lepo in svetniško...nima pa nujno nekih realnih temeljev. V Afriji so umirali od lakote nonstop, bolj ali manj, V USA vedno bolj od polnoritosti in pogoltnosti, kar imajo za najslajši in najvrednejši greh:))...ni pa to nujno znak propada kapitalističnih civilizacij. (GW in še kaj pri tem tu ne omenjamo!)

Torej veza je če nisem kaj spregledal prekleto teistična, ne trdim pa da ne nosi jedra recimo krščanskega nauka.

Heh, saj ti pravim da ne razumeš. 5cm, nos? Se spomniš? Daj pojdi si še enkrat brati o kruhu, uporabil sem ga
za primer, ker je marsikomu pretežko razmišljati o zaprtih sistemih itd., pa vidim, da je nekaterim še o hlebcu
pretežko razmišljati.

Mimogrede, veš od kod v Sudanu toliko orožja?

(glede mojega krščanstva bi pa mislim lahko kar nekaj gorečih vernikov tule potrdilo, da jaz zagotovo,
preverjeno in s krvjo podpisano nimam nič s tem, verjetno bi me na križ pribili, če le ne bi bil svet :D)
to do so.

Zgodovina sprememb…

Heh, saj ti pravim da ne razumeš. 5cm, nos? Se spomniš?

Kaj za vraga je tu razumeti. Če zagovarjaš ekonomski sistem, gre lahko samo še za izboljšavo, ki se ji reče komunizem. Najbolj enostavno. Pred tem je delujoč kapitalizem, z visoko charity etiko recimo.

Ne žali da ne razumem, če ne poveš kaj si v jedru mislil? Ker znam zajebavati tudi sam, ampak to nima nobenega smisla. Namesto sofizmov rahe uporabim druge batine8-)

Torek kaj nisem razumel in če res nisem bom tudi priznal?!?

jype je izjavil:

Kar ne drži. Srednji sloj se najhitreje množi, predvsem z vstopanjem revnejših vanj.

Tole pa je optimizem par excellence. Dobra. Ja se strinjam, tudi tako bi lahko rekel. :))
to do so.

don mogoče nekaj v tej smeri?

jype ::

-io-> Tole pa je optimizem par excellence. Dobra. Ja se strinjam, tudi tako bi lahko rekel. :))

Middle class @ Wikipedia

Ma ja. Recimo.

Samo da govoriš o nujnosti komunizma, ki s konstituira RAVNO zaradi preprečitve slik umirajočih v bedi, kot možnosti sodobne civilizacije, da živi v obilju...je kot rečeno naslov teme mimo, ker je nonsense!

Nekateri bogati so tudi ZELO etični in radodarni, skoraj kristusi:) (sama religija tu NIMA veze:) važna je etika....na drugi strani pa seveda tudi ni nujno, ker se kriminal v določenih razmerah celo splača8-)

BaToCarx je izjavil:

Tole konkretno:

In mislim da tega kapitalizem ne omogoča. V sami osnovi denar tega ne omogoča.
to do so.

Zgodovina sprememb…

Jah kriminal se vedno splača, dokler te ne dobijo. 8-)

-io- video govori prov o kapitalizmu. :D

Zgodovina sprememb…

donfilipo je izjavil:

Nekateri bogati so tudi ZELO etični in radodarni, skoraj kristusi:) (sama religija tu NIMA veze:) važna je etika....na drugi strani pa seveda tudi ni nujno, ker se kriminal v določenih razmerah celo splača8-)

Procentualno radodarni? Če dobro pogledaš boš ugotovil, da je nekdo iz Haloz, ki je poslal SMS
za neko XY charity akcijo bolj radodaren.
to do so.

Jah kriminal se vedno splača, dokler te ne dobijo

Jok včasih moliš boga da bi te jutri zaprli, pa te samo lepo pozdravljajo:))

Potem te pa tepejo za vsakim vogalom, če si plešastemu rekel svetloglavi;((

Še da bom čisto resen,...v sistemu, ki mu pravimo kapitalizem, se kriminal ne SME izplačati, sicer se avtomatsko izrodi v neko obliko fašizma!

Sanja svinja kukuruz. ;D

p.s. Pa imaš res tako težavo da te zaprejo?

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Preveč offtopic.
The truth is rarely pure and never simple.
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako pretentati možgane (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7120365 (16068) BaToCarx
»

Kandidat za predsednika obljublja 1000 evrov dohodka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14016172 (13694) St235
»

Je možno dobit toliko socialnih transferjev?

Oddelek: Loža
193091 (2553) sverde21
»

Slovenci, penzionisti po mentaliteti

Oddelek: Problemi človeštva
173482 (2698) solatko

Več podobnih tem