» »

Je možno dobit toliko socialnih transferjev?

Je možno dobit toliko socialnih transferjev?

genius11 ::

Če se šolaš in si star manj, kot 26 let je možno dobit vse te soc.transferje:

- štipendija je vezana na šolanje
- otroški dodatek, do 26.leta ga dobijo vsi, ki se šolajo
- pokojnino po starših, če eden od staršev ne živi več, če se šolaš
- porodniško

Če je res možno vse te transferje dobit na mesec sem zgrožen, to znese okol 600 evrov za prazen nič, nekdo, ki dela NIČ delavci pa garajo, ko nori za 540 evrov ali medicinska sestra, ki dobi 800-900 evrov, profesor mi je rekel, moja plača je okoli 900 evrov in za seboj je imel XX delovnih izkušenj.
  • spremenil: genius11 ()

jype ::

genius11> - porodniško

Nared otroka, pa boš tudi ti!

OK porodniško pustmo, ampak me zanima, če je možno dobite vse naenkrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genius11 ()

MisterR ::

genius11 je izjavil:

Če se šolaš in si star manj, kot 26 let je možno dobit vse te soc.transferje:

- štipendija je vezana na šolanje
- otroški dodatek, do 26.leta ga dobijo vsi, ki se šolajo
- pokojnino po starših, če eden od staršev ne živi več, če se šolaš
- porodniško

Če je res možno vse te transferje dobit na mesec sem zgrožen, to znese okol 600 evrov za prazen nič, nekdo, ki dela NIČ delavci pa garajo, ko nori za 540 evrov ali medicinska sestra, ki dobi 800-900 evrov, profesor mi je rekel, moja plača je okoli 900 evrov in za seboj je imel XX delovnih izkušenj.

In ti si mu verjel? :))

Seveda, NETO

sverde21 ::

@genius11: verjemi mi, tudi če dobiš vse te transferje zmanjka... osebno sem imel/imam situacjo, ko mi je mama umrla že pred leti, potem pa še oče... in potem sem dal vlogo za državno štipendjo, na katero sem čakal 2-3 mesece (ja saj dobiš vse za nazaj... vendar pogreb in ostali stroški ne čakajo), pokojnino sem čakal več kot pol leta... po očetu sem sicer podedoval avto, vendar sem zraven podedoval tudi za cca 3/4 takratne vrednosti avtomobila še kredita dobil zraven, da ne omenjam servisov (Renault pač).

Torej... misliš da je 200€ štipendje + 60€ ortoških dodatkov + 300€ pokojnine (po cca pol leta) dovolj, če moraš pokriti stroške pogreba, živiš v najetem stanovanju LJ (zaradi faxa), moraš tankati in servisirati avto, ter še kakšen strošek bi se našel.
<?php echo `w`; ?>

McHusch ::

Avto prodaš, pa si prihranil vsaj 200 evrov na mesec.

Blinder ::

sverde, ti živiš nadstandardno za študenta. Ta normalni študenti, ki se morajo večinoma sami preživljat, imajo eno staro kanto za avto in za živet imajo najeto posteljo, niti ne celo sobo.

Avto prodaš, pa si dobil financiranje za cel študij
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

sverde21 je izjavil:

Torej... misliš da je 200€ štipendje + 60€ ortoških dodatkov + 300€ pokojnine (po cca pol leta) dovolj, če moraš pokriti stroške pogreba, živiš v najetem stanovanju LJ (zaradi faxa), moraš tankati in servisirati avto, ter še kakšen strošek bi se našel.

..., če nekdo še s tem ni zadovoljen, potem pa res ne vem, kaj hoče nekdo, podarjen denar, drug pa dela za ušivih 500-600 evrov NETO.

BlaY0 ::

sverde21 je izjavil:

Nočem biti nesramen ampak osnoven pogreb ti pokrije država. Seveda spet ne samoiniciativno. Poleg tega si se odločil, da avto obdržiš. To je bila tvoja odločitev.

solatko ::

Problem ni v denarju, ki ga nekdo dobi zaradi socialnega stanja v katerem se je znašel. Problem je v plačilu dela. Tu smo na nivoju, srednje razvitih državic, s stroški pa v večini primerov, prednjačimo pred razvitim zahodom. Danes povprečna plača do 5. plačilnega razreda, zadošča za 10-12 dni normalnega življenja, kje ljudje dobijo razliko za normalno preživetje, mi pa ni jasno, pa našim politikom tudi ne.

V gnilem sistemu socializma, je plača poklicnih delavcev IV. plačilni razred v gospodarstvu dosegala približno 50% povprečne plače RS, danes doseže osnovna plača VI. plačilnega razreda, redko kje povprečno plačo v RS.

V večini razvitejših držav, povprečna plača omogoča dostojno življenje.

Zakaj vsi pljuvate po sociali (ta niti slučajno ne zadošča za normalno življenje), začnite se raje boriti, za dostojno in ob času, plačano delo, potem vam sociala na bo šla več toliko na živce.

Pri nas pa se dogaja sledeče, KK dvigne plače podcenjenim delavcem policije, pa se oglasi sindikat drugih delavcev v državni upravi (ki se slučajno sploh ne morejo primerjati) in zaženejo vik in krik - na to pa ne.

Če bi bili pametni, bi lepo pustili, da eni dosežejo svoje, potem pa bi z argumenti, poizkušali doseči povišanje tudi pri sebi. To pri nas pač ne gre.

Zakaj imamo pri nas tako slabo plačane medicinske sestre? Enostavno se ne plačuje zahtevnost in pomembnost dela, ki ga nekdo upravlja, temveč, koliko časa je drgnil šolske klopi. In za naše pojme, je enakovredno delo gimnazijskega maturanta, ki v neki ustanovi premika papirje, z delom policista na terenu ali medicinske sestre v bolnišnici.
Delo krepa človeka

Looooooka ::

Ce se solas in dvigas nataliteto...zakaj pa ne.Problem so samo tisti, ki pavzirajo po tem ko enkrat odletijo...naredijo otroka in potem iscejo nacin kako se se 1 let solat(naredijo pa spet nic).Zaradi takih se potem grdo gleda na zgoraj omenjene.
Ce se ti pa vse tole zgodi pri 20ih potem pa sorry...je 600 EUR pljunek.Ni glih neka vsota zaradi katere bi se moral kdorkoli zgrazati(vkljucno z delavci).Vsaj ne glede na stroske v tej drzavi :)
Kr se tice pomembnosti dela se v nasi drzavi pac gleda samo na papirje.Zato pa imas v zgoraj omenjenih institucijah sranje.Mas 40+ letne delavce z izkusnjami(na katerih stoji cel sistem)...in 26 letne mladince brez kakrsnih koli izkusenj, ki zaradi svoje argogance dejansko verjamejo, da se tisto kar jih ucijo na papirju uporablja v praksi.
Ampak tko pac je in na to se je treba navadit :).Jamranje ni se nikomur pomagalo.

solatko je izjavil:

Problem ni v denarju, ki ga nekdo dobi zaradi socialnega stanja v katerem se je znašel. Problem je v plačilu dela. Tu smo na nivoju, srednje razvitih državic, s stroški pa v večini primerov, prednjačimo pred razvitim zahodom. Danes povprečna plača do 5. plačilnega razreda, zadošča za 10-12 dni normalnega življenja, kje ljudje dobijo razliko za normalno preživetje, mi pa ni jasno, pa našim politikom tudi ne.

V gnilem sistemu socializma, je plača poklicnih delavcev IV. plačilni razred v gospodarstvu dosegala približno 50% povprečne plače RS, danes doseže osnovna plača VI. plačilnega razreda, redko kje povprečno plačo v RS.

V večini razvitejših držav, povprečna plača omogoča dostojno življenje.

Zakaj vsi pljuvate po sociali (ta niti slučajno ne zadošča za normalno življenje), začnite se raje boriti, za dostojno in ob času, plačano delo, potem vam sociala na bo šla več toliko na živce.

Pri nas pa se dogaja sledeče, KK dvigne plače podcenjenim delavcem policije, pa se oglasi sindikat drugih delavcev v državni upravi (ki se slučajno sploh ne morejo primerjati) in zaženejo vik in krik - na to pa ne.

Če bi bili pametni, bi lepo pustili, da eni dosežejo svoje, potem pa bi z argumenti, poizkušali doseči povišanje tudi pri sebi. To pri nas pač ne gre.

Zakaj imamo pri nas tako slabo plačane medicinske sestre? Enostavno se ne plačuje zahtevnost in pomembnost dela, ki ga nekdo upravlja, temveč, koliko časa je drgnil šolske klopi. In za naše pojme, je enakovredno delo gimnazijskega maturanta, ki v neki ustanovi premika papirje, z delom policista na terenu ali medicinske sestre v bolnišnici.

...ravno v tem je težava, sociala je že tako majhna a te plače 500-600 evrov so extremno nizke, ampak kakšna rešitev je, da plače grejo gor, pa ne za 20 evrov, za 200 evrov in več naenkrat.

guest #44 ::

Jaz za časa študija nisem uporabljal avta. Delil sem si ga z starši. V lj pa sem se fural z javnimi prevozi.

Samuel ::

genius11 je izjavil:

...ravno v tem je težava, sociala je že tako majhna a te plače 500-600 evrov so extremno nizke, ampak kakšna rešitev je, da plače grejo gor, pa ne za 20 evrov, za 200 evrov in več naenkrat.

Ena in edina rešitev je dvig produktivnosti.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Matako ::

Neupravičeno izkoriščanje socialne pomoči (t.i. parazitiranje) je v Sloveniji realnost in dokaj pogosto. Pa ne samo v Sloveniji, da ne bo pomote.
Kar je najbolj žalostno - taki izkoriščajo tiste, ki so te pomoči resnično potrebni kot izgovor. Dokaj pokvarjeno, IMO.
/\/\.K.

Matako ::

solatko je izjavil:

V konkretnem primeru, ki si ga navedel se dostikrat zatakne pri ... argumentih.
/\/\.K.

BlaY0 ::

Zanimivo je to, da se moraš za izkoriščanje vseh teh socialnih transferjev precej podučiti in naštudirati zadeve. Se pravi moraš biti precej pameten. Če si pameten in raje cuzaš iz teh transferjev namesto da bi pamet uporabil za kakšno produktivno delo, je to signal sistemu, da je z njim nekaj narobe.

solatko ::

Samuel - Za dvig produktivnosti, so zadolženi šefi, lastniki in uprave podjetij, ne pa delavci, je pa en velik problem, da imamo v SLO zelo malo sposobnih managerjev, čeprav so si zagotovili plače in bonitete, kot jih imajo na razvitem zahodu.
Toliko kot je sposobnih, imamo tudi sposobnih firm, te pa lahko prešteješ na prste obeh rok. Vse ostalo so firme, ki slonijo na podcenjenih delavcih in nerednem izplačevanju plač.
Delo krepa človeka

sverde21 ::

@McHusch & Blinder: avto ni toliko vreden, da se ga splača prodajat, vsaj dokler ga ne zvozim, sicer pa ta standard, ki ga živim sem si sam prislužil, saj sem se potem zaposlil...

Kar se pa tiče standardnega pogreba.. pa mislim da še niste nobenega pokopali, ker standardni pogreb pomeni, da pokoplješ človeka v krsti, če hočeš žaro, potem je takoj 300+€, pa še župniku je potrebno dat za mašo (50€), pa še kak venec pritiče zraven (100€), poleg tega se spodobi še kaj na spomenik napisati,...

Po vaše bi se moral v trenutku, ko mi je oče umrl odreči celemu standardu, ki mi ga je do takrat lahko nudil... in se zakopati v knjige za 4 leta. No tudi jaz sem mislil, da se bom lahko še malce posvetil faxu, ampak ob prošnji za ponovni vpis so me zavrnili (brez obrazložitve).
<?php echo `w`; ?>

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predragi električarji, očitno v Sloveniji trg ne deluje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16837227 (5605) feryz
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

10427641 (23007) Mato989

Delavec ni dobil plače (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37470662 (59106) Kenpachi
»

Obrok na delovnem mestu + prevoz (strani: 1 2 3 )

11418949 (14905) jype

Več podobnih tem