» »

NVIDIA Shield

NVIDIA Shield

««
12 / 17
»»

Zimonem ::

YT na splošno?

joze ::

YT aplikacija na Shieldu. Če imaš izbrano priporočeno resolucijo, ki je po navadi 59hz in zaženeš posnetek, ki teče na 25Hz boš videl rahla zatikanja. Priporočam kakšen posnetek boba z uradne strani IBSF. Tam se najbolj vidi. Kodi in Plex zamenjata osveževanje sama in nimata teh težav.

Zimonem ::

Bom pogledal kasneje na shieldu. V splošnem še nisem videl kakega zatikanja. Je pa res da športa prek yt niti ne gledam. Kolikor gledam kanal ima pa vse tudi na 1080p

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

buick ::

Zanima me sledeče: Shield bi imel med drugim za gledanje Eon.tv.
Sicer sem na t2, ampak je brat na telemachu in imam njegovo uporabniško ime in geslo za gledanje eon.tv na mobilnih napravah.
Ali bi lahko tako kot na mobilnih napravah gledal njegovo Eon.tv preko Shielda na mojem tv?
Ali pa potrebujem prav dostop z Eon Smart tv aplikacijo, kjer se vpiše otp koda?

OK.d ::

Prav za smart tv potrebuješ.
LPOK.d

T_F_7 ::

Je kdo opazil popust pri PROju za črni petek ali smo še vedno pri tistih 219€?

springfield ::

PARTyZAN ::

Dodaj shipping in slovenski davek pa si na ~220.

T_F_7 ::

na ita je 219€: link Pa lažje mi je uveljavljati garancijo pri njih.

springfield ::

PARTyZAN je izjavil:

Dodaj shipping in slovenski davek pa si na ~220.

Se vedno prisparas za postnino :P
Drugace pa ni realno pricakovat nekih blaznih popustov za eno leto star dobro prodajan izdelek.

OK.d ::

Ne vem če je shield bil sploh kdaj znižan za več kot 20%.
LPOK.d

scipascapa ::

Dajte mi povedat, so tile Shieldi res top šit zadeve? Navadni ali PRO?

OK.d ::

LPOK.d

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OK.d ()

D-PaX ::

Eno leto že mam shieldeka in mi ni žal, da sem si ga nabavil...
Paxy

OK.d ::

No jaz grem z njim že v sedmo, bog mu daj še kakšen updejt:D
LPOK.d

mat xxl ::

AKateri operacijski sistem ima Shield ? Android ? Ali gre gor EON za gsm torej ne za TV ?

Zimonem ::

Android TV

kunguruj ::

Gledam na spletu karakteristike nVidia Shield Pro, kar se tiče Audio karakteristik in piše tako:

Dolby Audio (Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos)
DTS-X surround sound (pass-through) over HDMI

Zakaj pri DTS-u piše (pass-through)? Pomeni da ga ne kodira? Imam Panasonic TV, ki ne podpira DTS in nato preko optike povezan Yamaha receiver ki pa podpira DTS nima pa HDMI priključkov. Ali bi preko Shielda dobil DTS zvok do receiverja?

Sedaj imam EON TV Box, kjer zaženem Kodi ali VLC in mi predvaja DTS zvok na receiverju, priključen preko optike na TV-ju. TV Box je s TV-jem povezam preko HDMI. Ali lahko pričakujem, da bi na tak način deloval tudi Shield TV?

Mavrik ::

Ja, ShieldTV bi deloval na tak način. Edino z DolbyDigital+ boš morda imel probleme - ampak je to odvisno od tega a zna tvoj TV prekodirati DD+ v navaden DD ali ne.
The truth is rarely pure and never simple.

Cerkosan ::

Pozdravljeni,
sedaj uporabljam Shield Pro 2019 približno 3 mesece. Kupil sem ga pri https://www.alzashop.com/nvidia-shield-..., ker je bil takrat ravno na akciji.

Glede na prebrane reviewe sem ga kupil za TV v splanici, kjer sem potreboval streamer za gledanje TV in kjer nimam dobrega WiFi. Hotel sem streamer z direktnim mrežnim vhodom. Ker imam vse naprave android sems e odločil za Shield Pro. Namestitev in vse posodobitve so bile nameščene brez težav. Tudi aplikacija T-2 je bila uspešno nameščena. Prvi vtis je bil res dober. Tudi Steam sem namestil brez problema, a na žalost je uspel le test z brezplačno igor. Igre, ki jih imam na Steamu ne morem igrati (neskončna vrsta; če ima kdo rešitev za Slovenijo se priporočam).

Težavo, ki jo imam, je z remotom. Že ko sem ga dobil so bile baterije prazne in remote "mrtev". Dal sem nove baterije in vse je delao BP.
V treh mesecih sem že 3x zamenjal baterije za remote, zadnje 3 dni pa mi kljub menjavi baterij ne uspe "zbuditi".
Tudi če zamenjam baterije se tipke na remotu ne osvetlijo. Poizkusil sem z resetom (home+sredni gumb z eno baterijo in vstavitev druge), a ni odziva.
Prosim za kakšen nasvet ali je imel kdo podobne težave in kako jih je rešil.
Lep začetek leta.

OK.d ::

Pri starem Shieldu 2015 se takšne težave rešujejo z direktnim priklopom gamepada z usb kablom in potem ponovna sparitev.
Drugače iz njihovega foruma:
This is what I do when my remote goes dead.
remove batteries from remote
reset the shield
reinstall batteries in remote
hold back/home/mic button for 60 seconds (to reset the remote)
goto settings/shield accessories/pair an accessory (with the controller)
then try to pair remote by holding remote close to the shield and press/hold the Select button until the light on the remote flashes.
it should pair.
This just happened to me as well. go to the bluetooth app, clear data (settings -> apps -> bluetooth) and restart your shield. (hopefully you have something else you can do this with, the shield tv phone remote app?)
LPOK.d

GupeM ::

Verjetno misliš navaden daljinec, ne controller, ane? Jaz jih še nisem menjal, pa ga imam dobro leto, tako da je verjetno nekaj narobe z daljincem. Uveljavljaj stvarno napako.

Cerkosan ::

Hvala za odgovora.

Da. Mislil sem navadni daljinec (remote), "trikotna palčka", ki je posvetil, ko se ga je premikalo.

V zadnjem tednu, ga nisem uspel zbuditi. Poizkušal baterije ven, noter, nove baterije, reset z eno baterijo,...

V bluetooth napravah v nastavitvah Shielda ga ne vidim. Izgleda kot "mrtev" saj je ponavadi vsaj osvetlil tipke, vsaj po zamenjavi baterije, sedaj pa nič.

Sedaj prižigam tako, da kar iztaknem napajanje, da se prižge, potem pa z telefonom in aplikacijo upravljam (tudi izklopim; na žalost vklopiti ne morem, ker ne zazana prižganega shielda in se ne morem prikolopiti na njegov IP). Tudi z kontrolerjem, ki sem ga kupil, da bi z njim igral kakšne igre (kar na žalost še nisem uspel razen demo) ne morem zbuditi Shielda, kljub temu, da ga le-ta ima pod bluetooth napravami. Ali je to sploh mogoče - vklopiti ga s kontrolerjem?

Bom poizkusil še predlagano z resetom Shielda, čeprav mi je čudno, da se daljinec nič ne osvetli ko karkoli pritiskam.

GupeM ::

Hmm... Jaz ga z daljincem na telefonu lahko tudi "prižgem". Mislim, da je samo v sleep mode, ne prav zares ugasnjen. Zbudi ga namreč tudi, če video chromecastam na Shielda. Če se ne motim, sem ga lahko prižgal celo s controllerjem od PS4. Od Nvidie controllerja pa nimam, tako da ne morem probat.

SaXsIm ::

Vrsti na nVidia GeForce NOW se ne boš izognil drugače, kot z nakupom paketa. Sam sem ga vzel (cca 25 EUR / 6 mesecev), ampak vprašanje, če bom podaljšal. Vsaj igre s Steama so loterija glede uporabe kontrolerja, in potem ponavadi izgubim živce.

Glede daljinca, tudi sam imam občasno težave (2017 verzija) s praznjenjem baterij. Če se ti z gamepadom ne prižge, potem je nekaj narobe s samim Shieldom, ne z daljincem.
SaXsIm

Cerkosan ::

Hvala vsem za nasvete. Res ste super.

Uspelo mi je zbuditi daljinec, bolj slučajno kot namenoma :)
Zamenjal baterije, poizkušal reset daljinca kar pred računalnikom, kjer sem delal po navodilih in imam Wifi (back+ok). Naenkrat se je v splanici prižgal Shield in TV. Ko sem enako delal v splanici kjer WiFi ne lovi dobro (tudi telefon mi večinoma ne lovi) mi ni delalo nič - nobene vrste reseta. Sedaj pa prižgalo Shield in TV (oboje imam vezano na Shield) in tudi v nastavitvah normalno viden remote tako kot kontroler. Izgleda, da potrebuje WiFi?!

Problem je verjetno tudi v baterijah. Najprej sem imel navadne, nazadnje sem dal za polnjenje. Grem sedaj nazaj na navadne. Kljub temu, da sem probal z obema mi v enem tednu ni uspelo sedaj pa.... Izgleda, da bom moral baterije menjavati na 3 tedne.
Verzija firmware od daljinca je 1.12, svetilnost in cas sem dal na 1 (prej imel 3 in 1), pa svetenje samo pri pritisku na gumb (prej sem imel naštimano ob vsakem premiku). Upam, da bo kaj zmanjšalo porabo. Sem videl da so imeli 2017 enake težave s porabo in izgleda da je pri meni na 2019 še vedno enako.

Tudi hvala za nasvet glede kontrolerja, nisem vedel da se lahko se prižge - sem probal tipke in če se dlje časa drži na X se prižge, ugasne pa če se gre na nastavitve / sleep. Če ne bo delal remote bom pa uporabljal kontroler. Sem ga kupil, da bi z njim igral tudi na PC, a mi nažalost ne dela brez kabla (sem probal tudi z bluetooth navodili z YT pa mi ni uspelo povezati).

Hvala tudi glede GeforceNow informacije. Ravno ta vrsta me je zanimala. Vedno je cca 300 pred mano v vrsti, karkoli poizkusim. Važno bi mi bilo, da dobro dela, brez zatikanja. 25 EUR za pol leta ni veliko sploh ker je nakup novega PC bistveno višji strošek (potrebna menjava na 2-3 leta).

Še enkrat hvala.

GupeM ::

Uff... tole je čudno, da bi remote rabil WiFi.

Bolj verjetno se mi zdi, da imaš v spalnici nekaj kar moti signal na 2,4 GHz frekvenci? Še bolj verjetno nek slab stik v daljincu, pa je hudič začel slučajno delat, ko si ga malo "pretresel." Slab stik bi lahko bil tudi vzrok za prehitro praznjenje baterij.

Cerkosan ::

Hvala. Tudi na to sem pomislil. Na Nvidia forumu sem prebral, da je nekdo omenil slab stik, ki ga je rešil z vstavitivijo podložke, a sedaj ne najdem linka.
Čudno mi je le to, da daljinec izgleda kompakten in dobro narejen. Bom počakal 2-3 tedna, da vidim, če se mi težava ponovi in nato razstavil.

Robert ::

Zanima me kako kaj deluje Nvidia Shield TV Pro na Eon in T2 aplikaciji, je možno na obeh ogled za nazaj, kako deluje zunanji disk (SSD) na napravi, so kakšne težave, nekaj gledam Samsung T7 SSD.

neocodexx ::

Lahko vprašam kaj ti bo SSD na shieldu? Pa če imaš gigabit lan, zakaj bi prikljaplaj disk, to je nekak bistvo Shielda.

Zimonem ::

Deluje brez težav s ssd in t2.telekom ne vem.

noob96 ::

neocodexx je izjavil:

Lahko vprašam kaj ti bo SSD na shieldu? Pa če imaš gigabit lan, zakaj bi prikljaplaj disk, to je nekak bistvo Shielda.


Jaz pa ne razumem te logike. Je ja bolje da naložim film iz kompa na disk in predvajamiz diska, kot pa da streamam iz kompa ki more biti potem vedno prižgan (imam prenosnik) in je še itak vse odvisno od stabilnosti mreže itd...

Robert ::

Na Nvidia Shield TV Pro uporabljam Eon Smart aplikacijo in imam Eon Premium Tv paket a mi zadeva ne predvaja vseh programov iz paketa (npr. xxx programov).Kaj je lahko vzrok temu ?

Zimonem ::

Koda , naročnina?

Robert ::

Zimonem je izjavil:

Koda , naročnina?


Za gledanje na TV-ju (Conax modul in kartica) ne rabim nobene kode, programi so že v naročnini oziroma paketu, le preko Nvidia Shield TV pro ne gre....

OK.d ::

Google ne podpira XXX;)
LPOK.d

Robert ::

Me zanima še nekaj: postopke instalacije VCL ali MuticastTV programa v nvidia shield tv pro in kako se vnese playlista v omenjeni aplikaciji (korak po koraku).

Robert ::

Kitajc01 je izjavil:

marko-mb je izjavil:

Nabavil shield TV pro.
naložil EON , dela super!
danes si vzel malo časa in naložil še kodi in neke aplikacije...
zaženem EON in se izpiše obvestilo:
"Omejitev odgovornosti"
" Za najboljšo izkušnjo EON priporočamo uporabo novejših naprav z najnovejšimi posodobitvami itd itd...."
kliknem naprej in se ustavi na napisu EON pod njim se vrti krogec za nalaganje, v ozadju pa se normalno sliši zvok trenutnega programa.

skoraj prepričan sem da se v sistemu ni nič spreminjalo ali nadgrajevalo. prej še dela, zdaj ne....
zbrišem aplikacijo, ponovno naložim ... ne gre aktivirat, kličem telemach aktivirajo in še vedno nič.
Tehnična podpora omeni da v nekaterih TV pomaga če nastaviš DNS od googla namesto telemacha ampak to že imam v osnovi.
naslednja izjava tehnične pomoči pa je ta te naprave niso podprte s strani telemacha!!! in da mogoče bo delalo mogoče ne.
na spletni strani telemach / EON pa piše : citiram: "EON deluje z vsemi napravami NVIDIA SHIELD TV."

A je še kdo s podobno težavo in ali rešitvijo le te?


A si prevzel eon app iz shieldove googleplay ? Jaz sem danes instaliral in deluje bp.
Lahko pa imaš samo eno napravo na TV. Sam sem mislil da bi imel na smart tv direkt in pa eno na shieldu pa sem moral na smart tv odjavit in registrirat na shieldu.


A ti mogoče delujejo programi od programskega mesta 800-824 na Telemach EON shemi ?

Robert ::

Ima kdo kaj izkušenj z aplikacijo KODI, namestitvijo URL povezave do Telekom-a (kako dobiti), uvažanje playliste v Nvidia Shiel TV Pro (postopek). Imam paket Neo C.

Robert ::

Vidim sicer da vas je kar nekaj uporabnikov Nvidia Shield TV/Pro pa me zanima kako uporabljate oziroma instalirate IPTV liste (za Slo področje, npr. Siol) na napravo in s katerimi aplikacijami....

kunguruj ::

Enkrat v prihodnosti imam namen kupiti Nvidia Shield predvsem zaradi TV izkušnje. Otroke bo pa sigurno zanimalo, da lahko malo zaigrajo igrice. Zanima me kako se obnese kot konzola za igranje iger? Tu nimam skoraj nič izkušenj zato vprašanja dokaj enostavna. Ali Nvidia podpira vse Android igre, ali dejansko tu govorimo o Android igrah ali ima Nvidia kakšne svoje? So te igre brezplačne ali plačljive oziroma lahko dobiš brezplačno dovolj zanimivih iger, da ne rabiš dodatno zapravljati za igre? Koliko igralnih krmilnikov je smiselno imeti? Razmišljam o dveh, če igraš kakšno tekmovalno igro, npr. vožnja formule, drug proti drugemu. Koliko takšnih krmilnikov Nvidia omogoča in ali je dosti takšnih iger na razpolago, da lahko hkrati igra več otrok?

scipascapa ::

Nisem 100%, "baje" lahko igraš STEAM igre, ne me držati za besedo.

GupeM ::

Lahko, vendar mora v tem primeru laufat računalnik s Steamom. Nato preko GameStreama na Shieldu poženeš Steam špil na računalniku. Ta se pa nato streama na TV. Se da dokaj OK igrat. Verjetno je tudi odvisno od špila.

Drugače pa jaz včasih igram Aspahalt 8, če nimam nič drugega za počet. Native Android igra ki jo naložiš s play stora.

Drugače pa obstajajo precej dobri emulatorji za stare Nintendo, Sega, PlayStation igre. Kar fino delajo te zadeve.

Obstaja pa še varianta Geforce Now. Ta ti pa streama preko interneta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

PARTyZAN ::

No, na praktično vsak AndroidTV box lahko namestiš SteamLink aplikacijo, to še vedno pomeni da igre poganjaš na svojem računalniku in streamaš na TV. Android in AndroidTV sta dva različna produkta, najprej si to razčisti. Shield je sicer slaba "igralna konzola". Nabor ATV iger je dokaj majhen, praktično vse igre so indie. Če se odločiš, da ga boš uporabljal v kombinaciji z Nvidia GeForce Now storitvijo, ima sicer nekaj "igričarskega" potenciala.

Shield je dober TV box, za igre bo boljše, če pamžem dodatno kupiš kakšen Nintendo Switch, ali pa katerokoli drugo popularno konzolo.

OK.d ::

Gor se lahko za igre uporabljajo tudi Play Station in Xbox gamepadi povezani preko bt, ker so originalni v primerjavi s tem bolj slabi, edino v tem primeru nimaš always listening možnosti za uporabo GA glasovnega upravljanja.
Drugače nekaj zastonj multiplayer iger tudi obstaja, vendar je nabor bolj slab na AndroidTV play storu - če slučajno še nisi vedel se ta razlikuje od navadnega play stora, količina iger in aplikacij je v razmerju 5% vs 95%.
Lahko pa določene "telefonske" igre-sidelodaš igraš tudi na Shieldu, vendar si je potrebno pomagati z računalniško miško, da potrdiš par stvari in potem gre naprej z gamepadom.
LPOK.d

Robert ::

Na HDMI razdelilec (3v1), ki ga ima povezanega na HDMI2 priključek (HDMI1 ARC priključek imam zaseden z drugo napravo) na LCD TV-ju Sony KDL-32WD758 imam povezan Nvidia Shield TV pro. Ob vklopu TV-ja (z daljincem za TV- Sony)se mi venomer vklopi tudi Nvidia. Kako to preprečiti? Sem probal že z nastavitvami na Nvidi a neuspešno.

GupeM ::

Poskusi z nastavitvami tv-ja. Izključi CEC za ta port.

damirj79 ::

Na TV ali pa na Shieldu bi moral imet pod CEC opcijami tudi Auto turn on, to izklopi.

Robert ::

Ja vzrok je bil HDMI-CEC na Shieldu, TV ga nima (HDMI-CEC). Hvala za pomoč.

Qushaak ::

Doma imam res low-budget Androidno TV (sicer 55", 4k, Android TV 6.0, bila je cca 340€ 2 leti nazaj), ampak očitno je hw res tako podhranjen da niti T-2 TV aplikacija ne dela več brez zatikanja in blackoutov.
Internet je na optiki in TV je priklopljen na ethernet kabel (in ni na WiFi).

Zanima me, če bi nabavil Nvidia Shield (Pro) in tam imel nameščen T-2 TV aplikacijo, ali bi bilo zanesljivost in kvaliteta predvajanja vsaj približno primerljiva kot če bi imel nek sodoben STB (TV box) od T-2)?
Jasno bi tudi Shield priklopil na ethernet kabel, tako da stabilnost podatkovne povezave nebi bila vprašljiva.

Hvala za mnenje.
««
12 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
15348215 (1108) viharnik72

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561085903 (345910) Mavrik
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14232487 (21852) sasoe
»

Media player 4K- HDMI (BOX)

Oddelek: Kaj kupiti
236062 (5039) Erzo

Več podobnih tem