» »

Koliko se navije i3 3220

Koliko se navije i3 3220

Temo vidijo: vsi
«
1
2

einstein :P ::

Razmišljam, da bi prodal dual socket konfiguracijo in sestavil nekaj poceni in zmogljivega (z i3 3220 procesorjem). Verjetno bom imel težave pri prodaji workstation-a, ker ne vem, če bi sploh kdo kupil, če je pa kdo od vas zainteresiran, pa se ponudim za prodajo.

Hvala za odgovore.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
  • zaklenil: bluefish ()

Torej glavno vprašanje teme je pa, koliko se da naviti omenjen i3 3220?

Hvala! :)

Dr_M ::

Odvisno od plate.
Mogoce tam za ene 200-250MHz.

Janac ::

Odgovor je minimalno, navitja ne bos niti obcutil.

kaj je pa razlog, da se samo malo navije? vzel bi ga vseeno za začetek in potem nadgradil, v bistvu ima že brez navijanja kar veliko zmogljivosti.

Ne mores mnozilnika spreminat?

ja kaj pa če fsb naviješ?

bi bila tale platika v redu: http://www.mlacom.si/asrock-b75-pro3 ???

Potrebujes Z77 chipset.
Vodilo gre 105-110 na obicajnih Z77 platah. Redko tudi vec.

Isotropic ::

prek vodila je brezveze.
lahko ga navijes na najvisjo turbo frekvenco, ce ga sploh pozna.

zakaj pa z77? saj bo delovalo na tej od katere sem dal link...

ABX ::

Zaklenjen množilnik je shit.

Če ti plata omogča lahko kaj čaraš brez okoli BLCK brez da bi spremenil FSB in RAM speed. Ampak to ponavadi se ne da delat z majhnimi spremembami.

Prodaj in kupi rabljen i5, ponavadi gre na isto plato.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

@abx

saj še i3 nisem kupil, za začetek bi ga pa.

a se da to nekako odklenit ta množilnik?

Zgodovina sprememb…

nauš fukal

Kakšna pa je razlika med tem i3 in i5 750 v ceni?

Zgodovina sprememb…

i5 750 je slabši in več požre...

einstein :P je izjavil:

zakaj pa z77? saj bo delovalo na tej od katere sem dal link...

Navijanje procesorje je mozno samo z Z75 in Z77 chipsetom. Pa se lahko se tako na glavo postavljas, bo tako ostalo.

kaj? a potem to pomeni, da s tisto plato ne morem naviti nobenega cpu-ja????????

:8)

pa tale? http://www.mlacom.si/asrock-z77-pro4-m ampak je dražja seveda.

Zgodovina sprememb…

i5 750 ima 4 jedra. Tale ascrokova je najbolj prodajana plata do 100eur.

i5 750 je slabši in več požre...

/facepalm

i5 750 se navija od 3.5 (kot za šalo) do 4.0 (moreš že malo vedet kaj delaš). i3 nima za burek.
Za porabo ni panike, do 3.5 gre enakomerno. Vseeno pa bistveno manj od grafične.

Zgodovina sprememb…

a slabsi je?

http://www.anandtech.com/bench/Product/...

pa 750 navijes na 4,5 vsaj, ves da nima konkurence.

Prav navdušen sem nad sestavo novega računalnika, upam da ne bo starega problem prodati... Imam še nekaj starih komponent, pa ne vem, če se splača to prodajat, če sploh kdo kupuje.

@abx

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu... score: 4272 i3 3220

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu... score: 3732 i5 750

Ne govorim o navijanju ampak stock frekvencah, na katerih je pa i3 3220 boljši.

Zgodovina sprememb…

poglj si kak ga se moj prejsni 661 nabije http://www.anandtech.com/bench/Product/...

daj na bolho po delih in mas prodano v manj kot enem tednu, skupaj pa tak nebos dobil vec kot 100eur

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

"skupaj pa tak ni vreden vec kot 100eur" ne trolaj.

kako mam v enem tednu prodano? kdo bo pa kupil xeone in serversko plato posebej, pa napajalc in ohišje pa rame?

Zgodovina sprememb…

i5 se ne kupuje za stock hitrost

@abx

govorim nasplošno...

kateri je sploh najboljši cpu, ki ga dobim rabljenega za 100€?

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Poglej po oglasih. , je kr nekaj ponudbe, če ne pa ebay ali še kje drugje.

lol, rabljen i5 750 sploh ni za dobit. To ti pove vse kako so uporabniki zadovoljni z njim.

@abx

Tudi mojih xeonov 5120 ni za dobit, to ti pove, koliko so uporabniki zadovoljni. ;)

hojnikb ::

bottomline, če hočeš navijat ivy/sandy morš met unlockan multy (ne, neda se čez to it). Čaranje z blckjom nima smisla, ker z večanjem blckja pada stabilnost vseh komponent, ne samo procesorja (ram, pcie, usb, itd..)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Sssaga ::

ABX je izjavil:

?

Loocas ::

@abx
Tudi mojih xeonov 5120 ni za dobit, to ti pove, koliko so uporabniki zadovoljni. ;)

Da, večina teh Xeonov je tako ali tako že nekaj let na odpadu.

Sssaga je izjavil:

ABX je izjavil:

?

Pač, malo karikirano povedano.

ABX je izjavil:

Sssaga je izjavil:

ABX je izjavil:

?

Pač, malo karikirano povedano.

če se ne kupuje za stock hitrost, zakaj hudiča potem prodaja intel i5 modele z zaklenjenim multije ??
And yes, tut če maš K model procesorja, še nikjer ne piše da more bit zadeva dejansko navita..
#brezpodpisa

Loocas je izjavil:

@abx

Da, večina teh Xeonov je tako ali tako že nekaj let na odpadu.

Tudi i5 in i7 bodo nekoč. Sploh pa, kdo pravi, da so na odpadu, za današnje čase so še vedno čisto solidni procesorji, v svojih časih so bili pa itak vrhunski. Uporabniki smo pa itak zadovoljni. Kot če bi rekel, da so P4 na odpadu (so recimo iz leta 2003) pa jih še zmeraj na veliko prodajajo na bolhi. Xeoni pa so iz 2006, pa jih ni, kar pomeni, da so uporabniki zadovoljni... ;)

Zgodovina sprememb…

Če bi bil zadovoljen, nebi iskal drugega..

Itk pa ti xeončki niso nič posebnega, če odmisliš dual socket podporo.. core2 z drugim imenom..
#brezpodpisa

meni je zadostoval 661 pa sem kupil 3570k

@hojnikb

zakaj ne? a če si ti "recimo" zdajle zadovoljen s 3570k, to pomeni, da boš imel do konca življenja 3570k? lol

zadovoljen sem ampak sem si pač zaželel nekaj novejšega za spremembo (do zdaj sem itak vse stare stvari kupoval)

Seveda so posebni Xeoni. ;) Več testirani, bolj stabilni, nižje temperature, boljši performans že pri nižjih clockih, pa še najboljši procesorji na svetu so seveda Xeon. Xeoni so nekaj edinstvenega, kar nima vsak, Xeon se nekako poveže s tabo :D In pa ogromne cene :P Seveda jih bom zelo pogrešal, ko (če) jih prodam.

@janac

no vidiš hojnik, tudi če se ti zdi v redu, še ne pomeni, da boš imel skos enako...

Zgodovina sprememb…

.

@hojnikb

zakaj ne? a če si ti "recimo" zdajle zadovoljen s 3570k, to pomeni, da boš imel do konca življenja 3570k? lol

zadovoljen sem ampak sem si pač zaželel nekaj novejšega za spremembo (do zdaj sem itak vse stare stvari kupoval)

Seveda so posebni Xeoni. ;) Več testirani, bolj stabilni, nižje temperature, boljši performans že pri nižjih clockih, pa še najboljši procesorji na svetu so seveda Xeon. Xeoni so nekaj edinstvenega, kar nima vsak, Xeon se nekako poveže s tabo :D In pa ogromne cene [;P] Seveda jih bom zelo pogrešal, ko (če) jih prodam.

@janac

no vidiš hojnik, tudi če se ti zdi v redu, še ne pomeni, da boš imel skos enako...

Če si zadovoljen z njim, pomeni vsaj za mene, da zadeva v prvi vrsti deluje in da je performance dost dober, da lahko delaš z njim kar ti paše brez nekih težav (pa naj bo to gaming ali kej druga).
Če hočeš drugega, se vsaj meni zdi da nisi zadovoljen z njim..

In kdaj sn reku jst da sem zadovoljen z 3570k ??
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

VoidRay ::

Če so najdražji,ne pomeni da so najboljši. Odvisno za kaj.Za gaming sigurno ne. Pa te tvoji niso niti blizu ''najboljših''.
Ontopic:
Če kupuješ i3 3220 za navijanje se raje ukvarjaj z petjem. Malo dodaš pa kupiš i5 3470. Če bi pa res rad navijal,je pa tu prelepi i5 2500k/3570k.

Rabljen 2500k na ebayu...

@voidray

Kje sem omenil, da so moji cpuji najboljši??? pravim, da so tudi danes še kar solidni, ne pa najboljši. Če pa vzamemo na splošno, pa so Xeoni definitivno najboljši procesorji na svetu, tudi pri gamingu lahko pomažejo i7ke... Kaj porečeš na recimo Xeon E5 2690? - Najboljši cpu benchmarkan na passmarku. Kje so šele najnovejši, npr E7 8870, taki cpuji lahko peljejo scat več i- sedmic hkrati...

Glede i3 3220: ne kupujem ga za navijanje, kupujem ga samo za začetek pri novem računalniku, potem bom že nadgradil...

Evo: E7 8870, se mi kar nasmešek izriše na obrazu, ko tole vidim :))

http://ark.intel.com/products/53580/Int...

Monster CPU ;)

Zgodovina sprememb…

... in potem spuši v igrah, ker ma "nizko" frekvenco, ker so itk igre debilno narejene in ne izkoristijo vseh jeder;)
#brezpodpisa

@hojnikb

lol, saj igre v večini itak izkoriščajo 30% CPU in 70% GPU... pa itak ne spuši, saj ima bolj izpopolnjeno arhitekturo in že pri manjših clockih "dela čudeže" kot npr. p4, ki ima 3.2ghz, pa ga moj xeon z 1.86 spuši brez težav...

Zgodovina sprememb…

Kako sploh primerjaš P4 in večjedrne proce?
Pa ni šans da je Xeon boljši v igrah od i7.

x45 ::

Razmišljam, da bi prodal dual socket konfiguracijo in sestavil nekaj poceni in zmogljivega (z i3 3220 procesorjem). Verjetno bom imel težave pri prodaji workstation-a, ker ne vem, če bi sploh kdo kupil, če je pa kdo od vas zainteresiran, pa se ponudim za prodajo.

Hvala za odgovore.

a nisi kupoval FX 6xxx ? bo bolje za karkoli resnega od tega 3220 ki ne gre skor nič navijat ker je vse zaklenjeneo
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

@void ray

lepo te prosim, če pač še nisi imel p4ke in xeona ne serji. p4 sem navil na 4GHz in ima superpi 41s. xeon je 1.86ghz in ima nenavit 28s (naj te opomnim, da je superpi enojederna aplikacija, torej kaj te že moti? upam, da vidiš razliko v časih)

"pa ni šans, da je xeon boljši v igrah od i7"

krepko se motiš, če si spregledal, sem zgoraj v enem postu omenil, da xeon dosega večje zmogljivosti že pri nižjih clockih, se ga pa seveda lahko tudi navije, nič bat... pa kaj sploh nakladaš z igrami, ki itak nikoli ne obremenijo procesorja do konca, glavnega pomena za igre je tako imenovan "grafični procesor"...

eni pač nimajo pojma o xeonih in kar nekaj po svoje blodijo...

@x45

ne, kupoval sem e5430, ki pa je žal rahlo novejša verzija, tik nad limitom podpore mojega workstationa... pa xeona tudi ne gre na moji plati navijat, kar gre s setfsb-jem, več ne.

Zgodovina sprememb…

@hojnikb

lol, saj igre v večini itak izkoriščajo 30% CPU in 70% GPU... pa itak ne spuši, saj ima bolj izpopolnjeno arhitekturo in že pri manjših clockih "dela čudeže" kot npr. p4, ki ima 3.2ghz, pa ga moj xeon z 1.86 spuši brez težav...

omg če tole misliš v primerjavi z ivy bridge in sandy bridge SE KREPKO motiš..
Gre za isti arch, razlika je sam v dodatkih kot je več jeder, ecc podpora, več l3 cache, multisocket ... arch je pa isti in ne dela "čudežov" pri nizkih frekvencah..

core2 v primerjavi z p4 dela čudeže pri "nizkih" frekvenca zato, ker gre za dejansko totalno drugačen arch (p4 je švoh kjub visokim frekvencam v glavnem zarad zelo dooolgega pipeline-a)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

@hojnikb

ne, mislim nasploh za xeone. in tudi xeon se brez problema navije... i7 imajo itak samo stock frekvenco malo navito, drugače pa i7 ni nič boljši v frekvencah od xeona... tako, da navit xeon + 10 jeder + 20 niti + multi socket + več pomnilnika... je totalna zmaga nad i7. poraba pri e7 8870 pa pičlih 130W :)) kljub 10im jedrom

Zgodovina sprememb…

itk da lahko ma 130w porabe, če pa laufa pod 3ghz..
navij tega vraga na 4ghz ali več, pa ne bo več tak "majhna" poraba..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

@hojnikb

ja in, tiste i7 extreme verzije imajo recimo 4-6 jeder pa že žrejo 130W na 3ghz...

lepo te prosim, če pač še nisi imel p4ke in xeona ne serji. p4 sem navil na 4GHz in ima superpi 41s. xeon je 1.86ghz in ima nenavit 28s (naj te opomnim, da je superpi enojederna aplikacija, torej kaj te že moti? upam, da vidiš razliko v časih)

"pa ni šans, da je xeon boljši v igrah od i7"

krepko se motiš, če si spregledal, sem zgoraj v enem postu omenil, da xeon dosega večje zmogljivosti že pri nižjih clockih, se ga pa seveda lahko tudi navije, nič bat... pa kaj sploh nakladaš z igrami, ki itak nikoli ne obremenijo procesorja do konca, glavnega pomena za igre je tako imenovan "grafični procesor"...

eni pač nimajo pojma o xeonih in kar nekaj po svoje blodijo...

Pa kaj je s tabo narobe? Kako sploh primerjaš P4 in Xeon?
In ni boljši od i7. Sploh ni namenjen za igre,če pa daš 4k za proc da boš igre igral pa s tabo ni vse v redu.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xeon E3 vs i7-K (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
36751767 (18703) meho7
»

AMD vs Intel v gamingu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18122807 (19008) PredatorX
»

Kateri gaming CPU? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10227518 (26220) hojnikb
»

Nakup Xeonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
783888 (3372) einstein :P

Več podobnih tem