Forum » Pomoč in nasveti » Nakup Xeonov
Nakup Xeonov
mihec87 ::
V glavnem nič takega kar nebi prebavil 6 let star računalnik-sploh srednješolske projekte..
einstein :P ::
@hayabusa
lahko malo bolj argumentiraš?
@mihec87
ja pol pa sploh ni problem, še dobro, da imam 7 let star računalnik...
samo tako malo vmes: kaj pa vi počnete z extreme cpu-ji in grafičnimi, če izključimo tiste, ki to delajo poklicno?
z nakupom 2× e5320 nimam itak nič zgubit, stara dva pa prodam na bolhi (tukaj na tem forumu sem očitno edini s xeoni ali pa skoraj edini)
lahko malo bolj argumentiraš?
@mihec87
ja pol pa sploh ni problem, še dobro, da imam 7 let star računalnik...
samo tako malo vmes: kaj pa vi počnete z extreme cpu-ji in grafičnimi, če izključimo tiste, ki to delajo poklicno?
z nakupom 2× e5320 nimam itak nič zgubit, stara dva pa prodam na bolhi (tukaj na tem forumu sem očitno edini s xeoni ali pa skoraj edini)
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: einstein :P ()
Invictus ::
Kaj vas briga zakaj bo uporabljal hitrejši računalnik.
Za 20 EUR in 50% pospešitve lahko vedno rečem da se splača ...
go for it ...
go for it ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Kaj vas briga zakaj bo uporabljal hitrejši računalnik.
go for it ...
končno en pameten
hojnikb ::
za 20€ nimaš kej razmišlat
go for it
go for it
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
hojnikb ::
sam vedi da v večini primerov ne bo pohitritev, ker afterall še vedno bo isti single thread performance in tut igre kej več kot 4 jedra neznajo izkoristit.. 4 jedra si meu že pa itk prej, tak da boš uglavnem na istem (razn če maš programje ko se razume z 8 jedri)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
@hojnikb
vem, da bo single core enako...
vsaj lahko delam več stvari na enkrat. after all itak lahko prodam stare na bolhi (tam vsaj ni toliko takih, ki bi jih ocenili na 3€ ali kaj takega, tako da bi se lahko našel kakšen kupec).
koliko misliš, da sta vredna dva 5120 na bolhi?
@janac
wtf? že 20€ je poceni, nekateri še pentiume 4 prodajajo za 15€+
vem, da bo single core enako...
vsaj lahko delam več stvari na enkrat. after all itak lahko prodam stare na bolhi (tam vsaj ni toliko takih, ki bi jih ocenili na 3€ ali kaj takega, tako da bi se lahko našel kakšen kupec).
koliko misliš, da sta vredna dva 5120 na bolhi?
@janac
wtf? že 20€ je poceni, nekateri še pentiume 4 prodajajo za 15€+
@hojnikb
ja, res. meni je rekel na fb, da za ta dva xeona, ki ju imam lahko dobim ene 5€, še to ne... sam pa prodaja stvari še enkrat dražje, kot so v resnici... lol
ja, res. meni je rekel na fb, da za ta dva xeona, ki ju imam lahko dobim ene 5€, še to ne... sam pa prodaja stvari še enkrat dražje, kot so v resnici... lol
pegasus ::
Jaz bi 5120 vrgel ven in dal notri 5110, ki ga lahko v rhel6 s cpuspeed spraviš na 200MHz, pri čemer ima porabo pod 5W. Super zadeva.
Jaz bi 5120 vrgel ven in dal notri 5110, ki ga lahko v rhel6 s cpuspeed spraviš na 200MHz, pri čemer ima porabo pod 5W. Super zadeva.
če te zanima nizka poraba, si nabavi tole:
mislim, da bi za ene 40-50€ ga že dobil.
@voidray
recimo, da ima tale zgoraj ohišje in še kakšno prednost. pa še na zadno stran monitorja ga lahko preprosto zmontiraš. pa kakor vem, tudi windows dela gor, na pi-ju pa je arm, če se ne motim.
recimo, da ima tale zgoraj ohišje in še kakšno prednost. pa še na zadno stran monitorja ga lahko preprosto zmontiraš. pa kakor vem, tudi windows dela gor, na pi-ju pa je arm, če se ne motim.
VoidRay ::
ARM ni OS.
Na RPiju dela en kup Linux distribucij.
Tale zgoraj pa niti browserja nemore lepo laufat.
Na RPiju dela en kup Linux distribucij.
Tale zgoraj pa niti browserja nemore lepo laufat.
@voidray
in kje sem napisal, da je arm=os? malo pomisli ane arm= no windows, se pravi linux
kako veš, da ga ne more a si ga že preizkusil? po moje ga čisto v redu laufa...
in kje sem napisal, da je arm=os? malo pomisli ane arm= no windows, se pravi linux
einstein :P je izjavil:
@voidray
Ti malo pomisli. Win8 laufa na ARM v7,če nisi vedel. Sicer ne na RPiju,ampak na ARMu pa.
Ne,raje kupim RPi kot en poceni mali PC,ker mi poraba itak ni tako pomembna.
@voidray
sem vedel ampak pi nima tega cpu-ja... velja pa na splošno, da arm ni za windows...
in, če ti raje kupiš pi (ki je mimogrede še cenejši -če nisi vedel) jaz sem govoril pegasus-u, ne tebi.
sem vedel ampak pi nima tega cpu-ja... velja pa na splošno, da arm ni za windows...
in, če ti raje kupiš pi (ki je mimogrede še cenejši -če nisi vedel) jaz sem govoril pegasus-u, ne tebi.
Nebi rekel da si vedel,napisal si
''in kje sem napisal, da je arm=os? malo pomisli ane arm= no windows, se pravi linux''
''in kje sem napisal, da je arm=os? malo pomisli ane arm= no windows, se pravi linux''
Nebi rekel da si vedel,napisal si
velja pa na splošno, da arm ni za windows...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech 3D Team: Unigine Valley 1.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 25348 (13411) | dj_uro |
» | CPU temp. nad mejo (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 14414 (13275) | m0LN4r |
» | Kje v SLO kupiti server za 5000Euro?Oddelek: Kaj kupiti | 3993 (3035) | piek |
» | Intel: novi procesorjiOddelek: Novice / Procesorji | 4685 (3744) | Pesimist |