» »

Problemi z navijanjem grafične

Problemi z navijanjem grafične

Marko23 ::

Pozdravljeni!

Kupil sem si novo grafično Sapphire Radeon HD 7950. Rad bi jo navil samo, kolikor se da, brez spreminjanja voltaže.

Stock nastavitve so:
925 MHz clock
1250 MHz memory clock

Kolikor sem brskal po internetu, bi naj bila ok nastavitev pri 1000 MHz clock in 1575 memory clock. Ko sem spreminjal oboje v dveh različnih programih, clock kaže skoz na 500 MHz :|
To je kazalo že od začetka, preden sem sploh kaj spreminjal. Probal sem z EVGA Precision X programom in z AMD Catalyst Control Center, kot je priporočeno na tej strani
http://www.guru3d.com/articles_pages/ra...

Najprej sem pomislil, da je napajalnik prešvoh, ker je bil 500W, kar le grafična potrebuje. Danes, ko sem probal z novim, še je vedno isto vse. Napajalnik pa je tale.

Prilagam tudi slike:
Slika 1
Slika 2

Sem začetnik pri navijanju, zato prosim za pomoč :))

LP, Marko :)
  • spremenil: Marko23 ()

hONDAgamer ::

če mam prav, ti tam zgori piše kok ti trenutno sistem porablja, pod tistim ti pa piše na koliko si nastavil. poskusi obremeniti cpu in boš videl če se bo povišalo nad 500 :). Lp

za preverjanje grafične in njenih prvotnih ter sedanjih nastavitev pa uporabljaj 'TECH POWER UP GPU-Z'
vtec inside ;p

Zgodovina sprememb…

Se mi je zdelo, da je v tem fora. Hvala za nasvet :D Ta tech power up gpu-z pa sem imel že gor, pa sem čisto pozabil pogledat ;((
Sem še malo bral o testiranjih pa bom kar z 3D Mark-om testiral obremenjenost. Hvala za pomoč :D

LP, Marko

TOP ::

Pa če maš Sapphire kartico,zakaj ne uporabljaš Sapphire TRIXX program za navijanje,ki je prav od Sapphirerja.

hojnikb ::

in tud nikjer ne piše, da ti more delat pr 1000/1575 stabilno... vsaka grafična je drgačna..
#brezpodpisa

Ja to vem, da morem sam ugotovit, do kod jo gre navit, samo približno na koliko bi naj večina delala je tista nastavitev, kaj sem jo zgoraj omenil.

LP

TOP ::

Poglej mal po netu na overclock.net.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje SLI 970

Oddelek: Navijanje
334813 (3749) mateii
»

AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Strojna oprema
2487337407 (217360) rdecaluc
»

Gigabyte HD7950 ali GTX670

Oddelek: Kaj kupiti
334496 (4076) Zeratul ^^
»

Navijanje HD4850

Oddelek: Navijanje
362266 (1572) alexa-lol

Več podobnih tem