» »

(Morebitna) težava z laptopom

(Morebitna) težava z laptopom

gevara ::

ojla tole je moj prvi post zato bo mogoč mau dalši.

Imam prenosnik HP pavilion g6-1308et

Procesor: Intel i5-2450M CPU 2.50GHz
ram: 6,00 Gb
grafična: AMD Radeon HD 64000M Series

Moje vprašanje pa je ali je normalno za tak računalnik, da ko imam inštalirano windows 7 64-bitno občasno zmrzuje, mozilla javlja "se ne odziva", zmrzujejo tut druge aplikacije itd.

Zraven pa se še vsa zadeva (pomoj) pregreva. Ko sm pred 2 meseci kupu prenosnik sem takoj kupu tut hladilno podlogo (tisto pač z ventilatorji) ampak ima računalnik še vedno 76 stopinj, čeprav samo pišem tale post-uporabljam pa mozillo.

Včeraj sem na novo naložil sistem, ker sem krivil morebitno napačno naložitev prejšnjič ampak je stvar podobna.

Če kdo kej lahko predlaga se že v naprej zahvaljujem.

Tomay ::

Spihaj / posesaj ventilator na spodnji strani če se je nabralo kaj prahu. Ponavadi ventilator sesa zrak spodaj in ga izpihuje bočno. Pri bočnih režah pihni not.
Voodoo 4Ever

ja sam v 2 mesecih, da bi se tolk prahu nabralo?

SLO_Matej ::

Tipično za HP oz. Pavilion. Nič novega, nisi edini.

tipično je da se pregreva al da zmrzuje? kr mi gre res na živce da za vsako pi***** javi "se ne odziva"

Silvo ::

Ni ravno normalno da po dveh mesecih imaš 76 stopinj.
Verjetno je bila zadeva rabljena ali renew???
Odpri in spucaj.
Silvo

kupu sm čist nouga

Če ima na koncu oznake črko R je renew in ni ravno nov.
Silvo

ZaLoMaT ::

Desno spodaj v kotu klikni na baterijo in izberi visoka učinkovitost. Bo pomagalo. :)

kolk pa je "normalna" temparatura. po tem ko sm zdej prestavu je 62 stopinj, je to ok?

Gregor5816 ::

Jaz imam tudi HPja že 2 leti, in ti lahko povem da ti bo dobro delal če boš dobro skrbel zanjga. Posesaj in pobriši prah s tam, kjer imaš računalnik. S sesalcem probaj še posesat prah pri ventilatorju ali pri stranskih režah. Jaz sem imel isti problem, pa sedaj dela brez problemov.

Bom takoj, sam pač hecno se mi zdi da se tko obnaša po dveh mesecih-mogoče še celo mal manj. razumu bi d bi bla taka zadeva po nevem 1 al pa 2 letih, tko pa mi res ni jasn.

SLO_Matej ::

gevara je izjavil:

tipično je da se pregreva al da zmrzuje? kr mi gre res na živce da za vsako pi***** javi "se ne odziva"

Običajno so nagnjeni k višjim temperaturam. To sem mislil. Je očitno potrebno pogosto čiščenje.

sm ga posesau. zdej ma temparaturo 54 stopinj. je to normalno oz. kakšna je normalna temparatura?

ST-777 ::

gevara je izjavil:

kakšna je normalna temparatura?
Na tomshardware.co.uk so zapisali: "40-50 C is not bad for a high performance notebook. They all try to be quiet so keep fans low and run hot." http://www.tomshardware.co.uk/forum/322...

Rias Gremory ::

@gevara
Je čisto normalno, da se tako hitro zabaše prenosnik. Sploh pa ker je vse tesno zaprto, pa če ima filter za prah malo večje luknje je tudi takoj hudič, če imaš v prostoru več prahu.
Iz preventive čisti na 2-3 mesece, pa bolj kot sesalec priporočam kompresor.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

win64 ::

2-3 mesece? A ste nori?
Vsaj eno leto more zdržat na normalnih temperaturah braz čiščenja.
Ti priporočam, da če je star 2 meseca, ga ne odpiraj in lepo nesi nazaj. Tukaj bi skoraj lahko uveljavljal stvarno napako.

Rias Gremory ::

Saj sem napisal iz preventive, če veš kaj to pomeni. Če je pa prenosnik že po naravi bolj vroč je pa še en razlog več, da se ga bolj redno čisti.

Ampak glede na to, da je nekdo zograj omenil, da se to HP-jem rado dogaja in je prenosnik nov, naj ga avtor vseeno poskusi zamenjati.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

pviran3 ::

namesti in poženi "hd tune" program za pregled diska. Preveri SMART parametre, poženi error check za bad sektorji.
Pred tem poglej v event log, če javlja kake sumljive napake...

Venum ::

Silvo je izjavil:

Wow wow čaki malo.. Kaj pa pomeni renew pa kak je mogoče da kupiš leptop v trgovini pa dobiš rabljenega brez da bi to sploh vedu?

Scorpia ::

Malo je čudno da se zapaca tko hitro. Moj (dell) pa sestrin (hp) po 5 letih ni bilo potrebe po čiščenju. Pa tudi zdaj imam temperature okrog 45-48 stopinj procesorja, gpu 53. V sobi je pa 22 stopinj.
Edino če niso novi prenosniki tolk slabo sestavljeni?
////

Venum je izjavil:

Silvo je izjavil:

Wow wow čaki malo.. Kaj pa pomeni renew pa kak je mogoče da kupiš leptop v trgovini pa dobiš rabljenega brez da bi to sploh vedu?

Omenjeni prenosnik zgoraj je verjetno iz serije renew,ker takih oznak na koncu"ET+verjetno R"
pri nas novi HP prenosniki nimajo ampak SM,EA,AA,AW seveda brez R na koncu.
Novi prenosniki nimajo nikakršnih težav.
Primer spodaj pove kako ljudje ne vejo kaj kupujejo,sicer pa so itak sami krivi,ker ne preverijo prej:
http://forum.feri.uni-mb.si/Default.asp...
Silvo

pviran3 ::

Jaz bi najprej pregledal event log(pregledovalnik dogodkov) in pa disk - največkrat je strojna težava disk, ker se proba prebrati kak podatek, ampak zaradi bad sektorjev, disk zašteka, sistem pa čaka disk na podatke. Posledica je not responding pa da kar stoji pa čaka nekaj.

Glede temperatur je pri prenosnikih navadno takole:
Prenosnik vzdržuje neko idle temperaturo cca 50 stopinj, potem pa če se začne zadeva bolj greti, navija ventilator, da jo zbija dol. Moj HP ima i5 520m in gre pod max loadom 90+ stopinj, v idle pa je cca 50. Pri slabih 100 se začne throttling, pri 105 stopinjah pa zasilna zaustavitev - računalnik crkne, kot bi mu štrom vzel.

CPU throttling je brezmanje procesorja zaradi visokih temperatur, vendar še nisem opazil, da bi zaradi tega kaka aplikacija zmrznila. Preveri se lahko z AIDA64 in stress test cpuja(FPU)

Na intel strani pod specifikacijam piše, da i5-2450M prenese max temperaturo 100 stopinj.

Kako čistit prah: Če imaš kompresor pri hiši, rahlo popihaš v reže in garant odnese ves prah ven. Če ga nimaš, pa popihaš v reže in se malo poigraš s sesalnikom - ampak kompresor je top šit :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam nesti računalnik za čiščenje

Oddelek: Pomoč in nasveti
233422 (2758) cegu
»

Pregrevanje

387159 (6161) MasterTade
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

7020467 (19536) Havq
»

počasen, pregret prenosnik (strani: 1 2 )

7013165 (12161) pobalinka2
»

Visoka temperatura prenosnika

337212 (6488) Stupo

Več podobnih tem