Forum » Navijanje » MAX FSB za AMD 1.6XP CPU oz. MAX OC ki je mozen??
MAX FSB za AMD 1.6XP CPU oz. MAX OC ki je mozen??
willson ::
lp!
Imam epox-ovo nForce2 z 2x256MB ddr(400) trenutno vse skupaj poganja AMD 1600XP(odklenjen) (ok sej bom kupu nov proc, pol cez neki mescov) in sedaj imam eno uprasanje: do kolk bi lohk navil FSB (nForce ma do 200)?? (sm se neki igrov sam bi se rd slisov mnenje...)
Ubistvu da bi imel FSB kar se da blizu 200, pa tud ce bo treba zmansat mnozilnik...
Imam epox-ovo nForce2 z 2x256MB ddr(400) trenutno vse skupaj poganja AMD 1600XP(odklenjen) (ok sej bom kupu nov proc, pol cez neki mescov) in sedaj imam eno uprasanje: do kolk bi lohk navil FSB (nForce ma do 200)?? (sm se neki igrov sam bi se rd slisov mnenje...)
Ubistvu da bi imel FSB kar se da blizu 200, pa tud ce bo treba zmansat mnozilnik...
morphling1 ::
Nforce plate imajo fsb do 250 (moraš flashat na kak novejši bios 200 so imele na začetku), omejitve glede fsb-ja ni, pač greš lahko toliko visoko kot ti omogoča ram. Je pa finta na nforcu2, da če imaš prenizko čipset napetost ne boš kaj veliko dosegel. Tu so razlike že med samimi platami ene imajo malo višjo default napetost in se dobro navijajo druge pa ne. Zato je treba narediti vdd mod s katerim lahko povečuješ to napetost.
Se pravi če imaš odklenjen procesor ti je edina meja kvaliteta rama in napetost čipseta. CPU ne dela probleme z visokim FSB-jem. Tako da na teh platah je max fsb dejansko 250 če imaš kak zares dober ram.
Se pravi če imaš odklenjen procesor ti je edina meja kvaliteta rama in napetost čipseta. CPU ne dela probleme z visokim FSB-jem. Tako da na teh platah je max fsb dejansko 250 če imaš kak zares dober ram.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje Duron-a (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4149 (3244) | celada |
» | Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Kaj kupiti | 32138 (18733) | Jaffa |
» | AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4232 (3531) | TribesMan |
» | max. FSB na 8RDA+ ?Oddelek: Navijanje | 1388 (862) | DjTonic |
» | Nakupi matičnih plošč za amd (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6181 (4916) | frenk |