» »

AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!?

AGP na plati je 3.3V, grafična pa rabi le 1.5V !!!?

1
2
»

Daedalus ::

>Če je bil FSB nastavljen na nestandardno hitrost, je bila tudi PCI in AGP izven danih specifikacij. Recimo, pri FSB 85 MHz je bila hitrost vodila PCI (delitelj 3) 28Mhz. Pri AGP pa (2/3) 56Mhz. PCI med drugim skrbi tudi za integriran IDE krmilnik, temu pa odstopanje od specifikacij prav gotovo ni po godu. Ravno to se je zgodilo kolegu, ko je imel FSB nastavljen na 85MHz. Zgubil je vse podatke na disku in to ravno zaradi delovanja PCI in s tem tudi IDE krmilnika izven specifikacij.

Počaki, tule mi pa ni neki jasno. Tvoj kolega je zgubo podatke na disku, ki je bil priključel na IDE krmilniku, kateri je deloval pod normalnim taktom? Tole pa prvič slišim... Ne bi reko, če bi deloval nad standardno frekvenco.
Sicer pa jaz gonim celerona 466@581 Mhz, to je 83 Mhz FSB, delitelji so pa 1/2 za PCI in 1/1 za AGP, pa še nikol nisem mel težav z diskom/grafo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Crimson_Shadow ::

Ne vem sicer kakšne delitelje je on uporabljal takrat, sicer pa to ni važno. In glede na to da celo v navodilih od plate lepo piše: above 66Mhz/100Mhz bus speed supported but not guaranteed due to the PCI and chipset specs. Ima pa enako plato kot jaz.

Za posledice navijanja si pač sam odgovoren.

TribesMan ::

Sory k nism še postal slik plate, zadeve so se obrnile tako da sem bil čez vikend (spet) na morju in sm šele zdej domov prišel tak da ni bilo še cajta bo pa v kratkem.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

TribesMan ::

Evo slikce:

Najprej BH6 v vsej svoji zmodificiranosti, povdarek je na delu okrog generatorja frekvence, kjer je priklopljen fiksen PCI ter tisti privesek s plate, ki diktira frekvenco za upravljanje ure (da ne prehiteva) manjša pozornost gre na napajalni del, kjer vidite dodatne MosFET tranzstorje, kar pripomore k manj pregrevanja v napajalnem delu, druga je tud dušilka, ki ima namesto 0.75mm^2 debele žice malce debelejšo 2mm^2 >:D tudi to pomaga k manj pregrevanja napajalnega dela, ter k bolj stabilni napetosti procesorja.



Druga slikca kaže TurboPLL v vsej svoji nakracanosti, zadeva je pač prototip ki se je obnesel preveč dobro da bi sploh spreminjal karkoli na njem :D , tista stikalca omogočajo FSBje od 26MHz pa vse do 297MHz (no najbrž ni potrebno omenjat da je zgornja meja malce pretirana in je ni mogoče zalaufat) majveč kar je dejansko delalo je bilo 184MHz, kar se lepo vidi v temi do katere link je objavil OWCA.



Kej več vam pa že ne morem pokazat, ker "slikam" z skenerjem in nekako se ne da glih super slik delat, fiksen AGP je šel pa že dol z te plate, saj je delal probleme in konec koncev ga nisem rabil Riva TNT2 deluje do 120MHz AGP.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kartica

Oddelek: Strojna oprema
71167 (1001) Orbit89
»

AGP 4x graficna v AGP 1x slotu ?

Oddelek: Strojna oprema
262026 (1637) mojsterleo
»

Seznam starejsih grafičnih kartic - Katero izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
261550 (1082) CaqKa
»

Pomoč pri grafiki za "starejsi" racunalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
9844 (710) Dr_M
»

GF4 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
191165 (866) BroTheR

Več podobnih tem