Slo-Tech

» »

Framework za web in WebSocket

Framework za web in WebSocket

someone7 ::

Zdravo,

V kratkem imam namen narediti nek projekt v zvezi z WebSocketom, na podoben način kot pogovor med dvema osebama sočasno v brskalniku. Poznam PHP in z njim delam, vendar glavni problem, ki se pri tem pojavi je vgradnja samega WebSocketa, saj bi bilo zadeve potrebno poganjati preko konzole, če bi želel, da bi bil stalno zagnan. Nevem če je to povsem res vendar sem na večih straneh prebral, da je temu res tako. Gledal sem že Python in django, vendar naj bi bilo potrebno imeti več strežnikov (nginx, apache), kar pa bi izvedel le v sili, če druge možnosti ne bi bilo. Gledal sem, da je v Pythonu večina teh stvari tudi narejena, vendar ne vem zakaj bi se odločil in kater framework ima dobro dokumentacijo ter podporo za WebSocket. Želja je, da zadeve ne bi bilo potrebno poganjati preko konzole, če pa že pa, da bi vsaj tekla v ozadju.

Kaj naj torej izberem in kaj naj bi bila najboljša odločitev?

Hvala ;)

trnvpeti ::

Najboljse resitve ni.
Probaj node.js.
Frameworkov pa tudi dosti za node.

someone7 ::

Zadeva izgleda obetajoče, še prej pa me zanima nekaj stvari.

Gledal sem že node.js + MongoDB + MongooseDB, kar pomeni da se dejansko izdela neko bazo v sam dokument.

Kako te stvari združiti v eno ter vključiti knjižnico za WebSocket?
Ali je server za node.js možno poganjati tudi v ozadju oz. preko samega apacheja?

trnvpeti ::

Node deluje kot svoj proces.
Apache lahko uporabis kot proxy.
Za zdruzitev te ne razumem.

someone7 ::

Za združitev sem mislil, kot naprimer pri PHPju ko se z include/require vnese določene knjižnice. Pozabil sem omeniti še Express, katerega sem tudi gledal - Express, MongoDB in pa Mongoose so potem kot neki dodatki, ki jih je za delovanje potrebno vključiti preko konzole ali pa jih ročno namestiti in nastaviti?

Za delovanje node.js kot svoj proces je potrebno narediti še kaj drugega - kolikor sem gledal posnetke vsi zaganjajo zadeve preko konzole, potem ko pa so zagnane pa imajo izpisano, da strežnik teče na http://ip:port . Zanima me, če se to da skriti saj to potem ni praktično, če bi se oddaljeno povezoval do strežnika?

trnvpeti ::

Tole mi je malo hecno vprasanje od php programerja.
Pri katerem jeziku ni mogoce include,require?

Npmjs.org
Ce si gledal express,mongodb,... , si verjetno pogledal tudi kodo.
In ce si pogledal, ce se nisi pogljej, si videl kje require mogoce?

Svoj proces?
Zaganjajo preko konsole?
Delas v winsih?
A lahko naprimer php app server namesto v console zagnati kot daemon?

Ti je bolje zagnati php,pa memcache pa apc, pa apache/nginx ali samo en proces?

Mogoce se zate ena zanimivost.
Couchdb in couchapp.
Couchdb na winsih se zazene kot service.
Instaliras se couchapp in vsa baza , vsi javascript programi tecejo iz baze.
En sam proces. Couchapp je tudi framework. Knjiznice si lahko dodajas,....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnvpeti ()

someone7 ::

Nisem mislil dobesedno za include in require, sem podal samo primer, ker se pri nekaterih frameworkih zadeve samo doda v določeno mapo in pa vpiše v config za npr. autoload. Require sem pri teh projektih (express, ...) seveda opazil.

Proces sem mislil kot je Apache, da deluje v ozadju in ko ga zaženeš se ne izpiše "Server running at http://127.0.0.1:1337/" ter se ugasne ob izklopu oddaljene povezave. Delam na Linuxu.

Za drugo kar omenjaš spodaj prvič slišim, bral sem kaj te stvari so, vendar kaj več od tega ne razumem.

trnvpeti ::

recimo, ce delas z node in npm (npmjs.org) samo napises npm install IME_LIB
in ti v tisto mapo, kjer delas na razvoju, doda mapo z temi knjiznicami, in jih seveda includas (require) in delas z njimi

tudi ce napises node ime.js & ti da ta proces v ozadje
ce delas z linuxom, ti ne bo tezko to napisati kot service
imas pa se recimo(imas se druge nacine) npm install forever (https://npmjs.org/package/forever)

da ti ne napises server running at... sam kontroliras (console.log)
ce ne bos tega napisal, ti tega ne bo napisalo

someone7 ::

Ok, potem je zadeva dejansko izvedljiva.

Bi mogoče vedel, če se kaj takšnega da narediti tudi z Rubyjem (Ruby on Rails)?

trnvpeti ::

da, tudi
je pa bolj kompleksen framework

odvisno kaj zelis, kaksna znanja imas,...

krho ::

si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

someone7 ::

Vprašanje je še kako potem te zadeve, ki jih naložim lokalno, namestim tudi na strežnik (gotovo z enakimi ukazi), le da potem delujejo v ozadju?

Ratchet bi bila možnost, problem je le ker ne najdem veliko nekih informacij in vodičev, poraja pa se znova zgornje vprašanje in pa kako je z nenehnim delovanjem.

krho ::

to, da ti zadeva teče kot deamon, brez, da bi to programiral dodatno vsaj na linuxu sam rešujem s supervisor-jem
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

usoban ::

someone7 je izjavil:


Ratchet bi bila možnost, problem je le ker ne najdem veliko nekih informacij in vodičev, poraja pa se znova zgornje vprašanje in pa kako je z nenehnim delovanjem.


O cem ti bluzis? http://socketo.me/docs/

To je php aplikacija, ki jo pozenes prek konzole (ja, tudi kot daemona lahko), deluje pa kot streznik. Dejansko opravlja event loop, tako kot apache. Le da za to potrebuje libvent knjiznico.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne-relacijska baza

Oddelek: Programiranje
192774 (1397) mitjaR

Mmorpg igra!

Oddelek: Igre
151063 (517) m0f0x
»

nodejs single thread non-blocking i/o

Oddelek: Programiranje
7638 (477) noraguta
»

PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
857152 (5619) kivi113
»

Firefox 6 na voljo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
14819870 (11924) Icematxyz

Več podobnih tem