» »

samsung galaxy s3 preko routerja do prenosnika

samsung galaxy s3 preko routerja do prenosnika

Alen T 1978 ::

Zdravo.

Kako naj brezžično povežem samsung galaxy s3 telefon in prenosni računalnik da bom na prenosniku v windows explorerju videl telefon in kartico kot dva drive-a? Isto kot je pri usb povezavi.

Mislim nastavitve pa to. Jaz o mrežnih povezavah nimam pojma.

Alen T 1978 ::

mislim, sem ugotovil, da je moj telefon lahko mojemu prenosniku dostopna točka in grem lahko z prenosnikom preko mojega telefona na internet. to sem tud probal. dela hitr.

sem ugotovil da se da brezžično povezat preko kies programa sam mi ta program smrdi ker ima isto filozofijo kot smrdlijivi winsi pa najbrž še ker os k maj okr neke ponujene rešitve o personalnih fajlih - kam jih shrant. ma bedarija. to moraš met svojo particijo, po možnosti na svojem disku, ki ni sistemski. pa še neko kopijo nekje. pa še online pri kakih dobrosrčnežih kjer je gostovanje brezplačno.

da se še neka povezava uredit da imaš možnost šeranja ali prebiranja multimedijskih fajlov z računalnikom. to pol na primer windows media player ima dostop do telefona in lahko na računalniku predvajaš multimedijo.

te tri stvari mi niso pravnamerne. tega ne potrebujem.

rabim preprostro wireles povezavo ki da rezultat kot ga da USB kabelska povezava, ko pol v windows explorerju vidim telefon in kartico kot dva drive-a. da lahko prosto brskam in urejam fajle.

no, ve kdo pomagat. je treba uredit privat mrežo? al kva že. neki se mi sanja sam ne preveč.

mi je pa tud glupo: po set up-u routerja mi winsi po vsaki fresh inštalaciji preprosto najdejo router in samo vprašajo po passwordu. enter. in dela. isto je z mobitelom. najde prec. simpl ko pasulj. in vnesem password in že brskam po internetu.

kva kr neki ne more pol pc videt telefona. soseda na routerju. haha. to je isto kot da bi dva imela ključ do neke sobe a not se ne bi videla. kva? ker je megla? poprden prostor? smrdučanstvo...

stvari so preproste.

WODAK ::

Hjam trenutno imam jaz obratno smer....torej, da iz telefona dostopam do windowsov in mrežnega diska. Imam račnunalnik in mrežni disk prikopljen na rooter. Nato se preko wirelessa povežem na rooter (lokalni lan in nato posledično internet). Za dostop do mrežnega diska uporabljam Xplore (po mojem daleč najboljši explorer za android), v katerem si definiram smb povezavo(v bistvu ti sam najde vse računalnike in diske povezane na rooter, če daš scan) in ftp povezavo (pri prenosu podatkov se mi zdi, da deluje hitreje). Če želiš gledati filme oz. poslušati glasbo iz računalnika oz. mrežnega diska preko telefona pa si instaliraj BSPlayer. Za filme se preko Xplora poveži na lan in nato samo izberi film, ki ga želiš gledat (za odpiranje uporabi BSplayer). Prav tako lahko gledaš z Xplore-om tudi slike iz računalnika in mrežnega diska. Za poslušanje glasbe odpri BSPlayer in se preko LAN-a (ima opcijo) poveži na računalnik. Tam si izberi folder z glasbo, ki ga želiš poslušat in ga daj v playlist. Stvar deluje kot cukerček :)

Na symbian telefonih se za poslušanje glasbe in prenos datotek preko LAN-a lahko uporabi programček SymSmb 4.0. Sam še symbian telefon zmeraj uporabljam kot backup telefon za poslušanje glasbe, ki jo imam na mrežnem disku. Symbian še me zmeraj navdušuje koliko prej je imel marsikaj poštimanega, vendar pač res na veliko žalost izumira razvoj in nadgradnje.

No, prav tako pa Xplore uporabljam za prenos datotek med telefoni (Android-Android,Android-Symbian). Lahko tudi kombinacija (pc-Android). Enostavno si vklopi na android telefonu, do katerega želiš dostopat lokalni WIFI server. Ter si instaliraj program Ftp server ali pa kakršen koli HTTP server(poišči si preko google play). Ko boš zagnal ftp strežnik oz. http strežnik ti bo zraven v programu izpisalo na katerem lokalnem IP-ju je dostopen. Nato se z drugimi telefoni ali pc-jem preko wifi-ja poveži na tvoj telefon (torej na tega kjer je zagnan lokalni WIFI server). Na telfonu zaženi XPlore in se poveži preko ftp-ja na telefon(prej omenjen IP), kjer ti teče ftp strežnik oz s katerim koli internet browserom na http strežnik ter si enostavno lahko začneš prenašat datoteke. Prenos datotek preko wifi-ja deluje kr nekaj krat hitreje kot preko bluetooth povezave.

No upam, da sem s tem postom mogoče pomagal tudi komu drugemu....oz. da sem zadel bistvo tega kar si hotel naredit.
huh? :)

Alen T 1978 ::

ne, ne. jaz bi rad imel dostop iz računalnika na telefon in to preko wireless načina. pa ne vem kako to nares.
če pozna kdo ta saqmsung galaxy s3 telefon naj javi tle kako vzpostavir zvezo. imam win7hp64 na laptopu.

thanks.

WODAK ::

Alen T 1978 je izjavil:

ne, ne. jaz bi rad imel dostop iz računalnika na telefon in to preko wireless načina. pa ne vem kako to nares.
če pozna kdo ta saqmsung galaxy s3 telefon naj javi tle kako vzpostavir zvezo. imam win7hp64 na laptopu.

thanks.

potem si pa moraš rootat telefon in instalirat Samba Filesharing, ki ti lahko naredi smb server. Drugega načina žal ni....vsaj ne da bi jaz vedel
huh? :)

Alen T 1978 ::

Češ podat link, da mi prišparaš muke iskanja na googlu, kako to naredit?
Ne vem kako se roota telefon. Sploh ne vem, kaj to pomeni.

A veš, kaj mi ni jasno? - Zakaj je USB kabel tako preprosta rešitev? Vtakneš in počakaš 5 sekund in že lahko delaš.
Kva je s tem wireles drekom mi pa ni jasno. - Jao ej: mal offtopica ampak vseen ilustrativno da omenim kak drek se tiče teh wireless zadev. Na enmu SLO hi-fi forumu sprašujem za wireless. Pa sem bil primoran malo poguglat, ker nisem prec dobil odgovore. Ja to ni res. Vedno je v igri nek USB dongle, zakaj ne mikro USB dongle. Pa vedno je v igri nek kabel. Pa low frequency and small bit depth v igri pri DAC-ih, pa nek smrldjiv bluetooth pa tko naprej. Enostavno ni rešitve ki bi izkoriščala router. Wireless tiskalniki gredo lepo preko routerja. Teli cepci hi-fijevci pa tko. Ja OK pol... pol pa war, ne? Sej, kaj češ druzga. A zdej bo treba milijon hektolitrov ubesedičene krvi prelit, da bojo razumel, da obstaja lepa elegantna rešitev preko routerja. Ja ne! War jim dajmo, pa je!...

Jah sej, debilne glave križane z zdravimi, ker so jih posil, pol pa maš evil genius. Vsi ciljajo v tarčo tehnologije da bi pa kdo zadel v centger pa niohče. Kake rešitve majo to. Jao ej... Kaki so nekateri v glavo. Pa v telo. Pa v spolovilo. Pa kaj eni počnejo. Pa kako se eni obnašajo. Pa razmišljajo. Pa kako se odzivajo kritikam. Pa grdim pogledom, ker so sami grdi. Pa tko. Pa če rečem, da je svet posran od teh grdih rjavih oči skor celotne populacije tega planeta - od ljudi do živali, jah, total genial, kake reakcije to dobim. Jah, kurc pol. Ne? WWIII pa je!

Fuck! Shit! Piss! ... Anal Bliss!

Je prišel Jezus in rekel, pa so ga ubili.
Potem so ga veličali, da so ga drekičali.
Pa je prišel Hitler pa jih začel sistematično pobijat.
Pa je...

Hail Drek!

Kako je bil Hitler oblečen! :D LOL

Zgodovina sprememb…

klinker ::

Kar se rootanja tice, itd.... xda-developers.com

Alen T 1978 ::

ma sej se mi ne da, bejž. bedarija, ds ASEM SPLOH VPERAŠAL...
sorry za cxAPITALS,..
:THUMBSDOWN:

wini ::

airdroid je super aplikacija za dostop do telefona preko wifi

Alen T 1978 ::

ma ne. dokler te budale iz inženirskih sob ne pogruntajo kaj P&P wireless pol ko jih jebe...

nam jest tle pol ure študiral pa živce zgublal na googlu ob dojemanju kolk so ljudje budale pa nič imel od tega bom pač preprosto vtaknil kabel ali v pc pa mel poleg napajanja še dostop do fajlov ali v pretvornik za napajanje.

to je vse.

hvala vsem za spdelovanje v zgrešeni temi.

ma ne. dokler te budale iz inženirskih sob ne pogruntajo kaj P&P wireless pol ko jih jebe...

nam jest tle pol ure študiral pa živce zgublal na googlu ob dojemanju kolk so ljudje budale pa nič imel od tega bom pač preprosto vtaknil kabel ali v pc pa mel poleg napajanja še dostop do fajlov ali v pretvornik za napajanje.

to je vse.

hvala vsem za sodelovanje v zgrešeni temi.

Zgodovina sprememb…

wini ::

a si poskusil z AirDroid aplikacijo?
Je tocno to kar sprašuješ ... zaženeš aplikacijo ko si na wifi
ti izpiše ulr in geslo
se preko browserja connectaš na http://192.168.x.x:8888 oz kar ti napiše da je naslov
vpišeš geslo in dostopaš do vseh datotek, uploadaš, downloadaš ... in še več


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7814402 (8701) Trupl0
»

kako brezžično povezati samsung galaxy s3 z windows 8 OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
192961 (2529) Alen T 1978
»

Kdaj bo tu Applova iUra? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
11730508 (25533) bluefish
»

Organizacija datotek na sodobnih OSih

Oddelek: Programska oprema
71861 (1681) imagodei
»

Službeno omrežje se sesuva

Oddelek: Omrežja in internet
276913 (6032) thebaloh

Več podobnih tem