» »

Zvočniki in slušalke istočasno?

Zvočniki in slušalke istočasno?

deejay2 ::

Kupil sem neke zvočnike za računalnik, ampak imam problem, ker ne morem imeti istočasno vklopljenih slušalk in zvočnikov.
Problem je, ker moram vklopit tako slišalke kot tudi zvočnike na isti izhod, da delujejo. Samo ta izhod mi dela, pa čeprav ima zvočna še tri izhode. Ne vem zakaj ti ne delajo. Kako narest, da bodo in slušalke in zvočniki delovali istočasno?

Janac ::

deejay2 ::

Zakaj pa ne dela, da oboje vklopim na zvočno kartico? Čudno mi je ker ima štiri izhode a samo eden deluje.

Janac ::

Drugi izhodi/vhodi so namejeni za druge zadeve(npr. line in, za mikrofon itd.).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

deejay2 ::

Samo potem bosta obe napravi delovali sočasno? Verjetno računalnik ne bo prepoznal, da sta na isti vhod priklopljeni različni napravi.

Janac ::

LOL

kaj ima vezo kaj bo računalnik prepoznal, kupi to, vklopi in poslušaj. Nerabiš komplicirati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

deejay2 ::

Ne razumeš. Nočem, da bosta potem non stop zvok oddajala oba. Če bom poslušal na slušalkah, hočem, da se zvok ne sliši več na zvočnikih. Če pa računalnik ne bo prepoznal obeh ločenih naprav in omogočil opcijo, da se enkrat eno napravo izklopi enkrat drugo, potem nisem nič dobrega naredil.

Janac ::

Ja a nemoreš fizično, tam kjer maš tipko za izklop zvočnikov jih ugasnt?

deejay2 ::

Ne, na teh zvočnikih ni te ocpije, na slušalkah pa te opcije tudi seveda ni.

Janac ::

a vhoda za slušalke na zvočni tut nimaš?

deejay2 ::

Nop. Štiri izhode in pa en vhod za mikrofon. Me malce čudi, da ga nimam, glede na to, da sem dal par mesecev nazaj za to zvočno 60 €.

Janac ::

Katero zvočno pa imaš?

deejay2 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: deejay2 ()

Janac ::

Lahko sam rečem to da te je en fajn nategnu za to zvočno.

deejay2 ::

ni važno, pač ni najbolša, je pa vseen bolša kot integrirana.

Nikonja ::

Itak da imaš v opcijah zvočne opcijo kateri izhod želiš poslušat ampak boš moral vsakič ročno to preklapljat !

deejay2 ::

Hočeš reči, da bi lahko vklopil slušalke in zvočnike na dva ločena izhoda na kartici? ampak zakaj dela samo eden?

Janac ::

Zato ker oranžen je za nizke tone(subwoofer).

deejay2 ::

Meni dela samo zelen, ostali pa ne.

borut_p ::

Kot sem na netu zasledil ima ta zvočna isti izhod za zvočnike kot slušalke. Poskusi priklopit slušalke na intgrirano zvočno. Mogoče pa bi delovalo tudi naslednje:
- naloži realtekove hd driverje
- izberi quadrophonic nastavitev zvočnikov
- pri advanced naj bo označeno isti stream na zadnje zvočnike in sprednje
- priklopi slušalke na mesto zadnjih zvočnikov

Rešitev pa je tudi priklop slušalk na kontroler zvočnikov (kot imajo logitechovi zvočniki) - tako imam jaz


LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borut_p ()

deejay2 ::

Hm..a ziher delajo od realtega driverji na tej zvočni? po navadi najbolje delujejo originalni driverji.

To, da se priklopci lahko eno od teh naprav tudi na integrirano zvočno sem že probal, ampak je zvok slabši, tako da bi rad prišel nekako do zvoka obeh naprav preko vgrajene zvočne kartice.

Scorpia ::

V sivi konektor lahko daš recimo slušalke, v računalniku oziroma na windowsu treba nastaviti quadraphonic, da bo zvočna lahko oddajala zvok še na en izhod.
////

deejay2 ::

Kje se pa nastavi ta quadraophonic? V control panel-sound nič ne najdem.

Imam pa še eno težavo. Prej sem v control panel-soound dal disable za zvočnike pri vgrajeni zvočni kartici, sedaj mi pa sploh več ne zazna nobeno stvar, ki jo vklopim v njo. Kje se kartico nazaj omogoči? V Device managerju mi jo normalno zazna brez kakršnih nepravilnosti.

axee ::

Za katere slušalke pa gre? Ima sploh zvočna kartica primeren izhod/ojačevalec? V skoraj vseh primerih se take stvari rešuje tako, da imaš zvočnike, ki imajo izhod za slušalke. Tisti Y splitter dvomim da bo zares deloval, že ponavadi so te izhodi za slušalke bolj šihki (ker slušalke potrebujejo ojačevalec, ne pa linijski signa), z Y splitterjem zna biti to še bolj razvidno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Janac ::

Z tem y spliterjem zadeva pri meni deluje brez problema.

axee ::

Z slušalkami?

Problem sem omenil, ker ljudje prevečkrat mešajo linijski signal in signal za slušalke. Y splitter pri linijskih izhodih ponavadi ni problem, če pa mešaš linijski in izhod za slušalke, pa ni tako simpel. Je pa res, da te cheap zvočne kartice niti ne ločujejo med tema dvema izhodoma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Janac ::

O tem bi se dal debatirat.


Lej, tam ko je izhod za zvočnike/slušalke imam ta Y splitter in deluje odlično, na slušalkah je zvok dovolj glasen, seveda pa ne tako kot da bi bil samo en porabnik na izhodu.

axee ::

No saj zato sm reku, da ni to 100% rešitev, je pa seveda ena od rešitev. Bolj poceni slušalke bo zvočna kartica še gnala, pa čeprav bolj švoh..


Človek naj samo nastavi v Windowsih, da je quadraphonic, pa naj čez "headphone" out (kao stereo out) fura slušalke, čez 3&4 pa zvočnike.

Janac ::

deejay2 ::

Slušalke so Sennheiser HD 555. Je kar opazna razlika sedaj, ko so priklopljene na to X Fi zvočno kartico in pa prej, ko so bile na stolp. Slednji je dal slušalkam precej boljši zvok kot ta zvočna kartica.

Še enkrat ponavljam prejšnje sporočilo, ker sta verjetno spregledala :)

----
Kje se pa nastavi ta quadraophonic? V control panel-sound nič ne najdem.

Imam pa še eno težavo. Prej sem v control panel-soound dal disable za zvočnike pri vgrajeni zvočni kartici, sedaj mi pa sploh več ne zazna nobeno stvar, ki jo vklopim v njo. Kje se kartico nazaj omogoči? V Device managerju mi jo normalno zazna brez kakršnih nepravilnosti.

axee ::

Uf, jaz bi rekel da nujno rabiš headphone amp. Kaj če bi prikljopil to X-Fi na stolp in preko njega poslušal na slušalke? Ker gnati Sennheiserce direktno preko zvočne je skoraj da greh :D

Pri izbiri zvočnih kartic imaš na desni properties, in na levi configure. Tam notri nastaviš koliko zvočnikov imaš, tu se skriva quadraphonic.

Z desnim klikom tudi izbiraš, če lahko vidiš onemogočene in izklopljene naprave. Tam se skriva onemogočena zvočna.

Nikonja ::

spet vsi komplicirate, na vsaki zvočni kartici unazaj 5-6 let lahko 100% vklopite karkoli na katerikoli izhod ker se vsaki izhod da mapirat v nastavitvah od zvočne kartice. Npr. vklopiš slušake na zeleni in to drugo na sivi, potem samo v nastavitvah od zvočne izbereš vsakič ko želiš zamenjat na katerem izodu želiš poslušat.

Janac ::

Zgoraj sem dal link do enega dobrega headphone ampa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

Nikonja ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nikonja ()

deejay2 ::

A pa bi se zelo poznalo, če bi te sennheiserce priklopil preko tega headphone ampa ki stane 50 dolarjev na ebayu? A v kakem big bangu se pa ne dobi kak ok amp?

Glede quadraphonica imam pa še vedno težave. Sedaj mam v zelen vhod vklopljene slušalke, zvočnika pa v sivega. V control panelu-sound mi najde samo en "speakers", torej slušalke, zvočnikov pa ne. Sem dal pri temu "speakersu" tudi ta quadraphonic ampak zvočnika seveda ne delata, ker ju ne zazna. Kaka ideja?

Nikonja ::

a ne moreš kot sam gor dal sliko samo klinit na želeni izhod in dodelit tem izhodu slušalke (ker edino tako bodo vsi ostali izklopljeni avtomatski) tudi na sivega kje imaš zvočnike ?

deejay2 ::

Hm..nimam teh gonilnikov od realteka ker pač nimam te zvočne kartice. V tem je problem :).

axee ::

U, sploh nismo prebrali, da ne gre za Realtekovo kartice. Pa ta kartica ne pride z nobenimi priloženimi driverji/managerjem?

Quadrophonic je opcija samo, če boš v svojih playerjih nastavil primerno, kar je recimo nemogoče pri flash pluginu (youtube) itd tako da je, ali Y splitter, ali pa menjaš z softwareom.

Seveda bi se poznala nabava zunanjega ampa, še bolje pa bi bilo, da nabaviš (recimo) kar zunanjo zvočno (DAC), in nanj priklopiš tako zvočnike kot tudi slušalke. Če se splača, ti lahko povedo samo tvoja ušesa, meni se splača, ti pa vsekakor preposlušaj, preden kupiš. Je že dovolj, če namesto zvočnikov priklopiš na kakšen stereo ojačevalec ali celo reciever (domači kino) in tam preceniš.

Tisti headphone/line kombo-ti so res zelo slabi in svojih slušalk niti slučajno ne izkoriščaš. Zaradi tega, ker proizvajalci kombinirajo take izhode, ima izhod neprimerno upornost za take bolj "resne" slušalke, prihaja do popačenj, slušalke sploh ne zaživijo, nizki toni najbolj trpijo. Najlažje boš razliko opazil, kot sem že rekel, na kakšnem stereo ojačevalcu ali vsaj zvočnikih z vgrajenim izhodom za slušalke.

Seveda je odvisno od slušalk in tvojega ušesa, nočem ti rečt, da slušalke POTREBUJEJO še dodatno opremo, samo na vse razen direktno na notranjo zvočno kartico, ki kombinira linijski izhod z slušalkami, bi jaz priklopi slušalke same.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

deejay2 ::

Prej sem mel neke originalne creativove gonilnike in pa uradno programsko opremo, kjer si lahko nastavljal equailizer in podobne reči. Potem sem naložil nove gonilnike in to aplikacijo in nimam več možnosti nastavljanja equalizerja in to najbolj pogrešam. Preko njega sem si lahko base povečal in zadeva je bila ok. Sedaj so pa basi res zanič. A obstaja kaka aplikacija, s katero nastavljaš za vse zvoke v Windowsih equalizer?

b00mer ::

Da si sposodm temo ..
Imam namen kupiti Logitech Z906(5.1). Mogooce kdo ve za katero zvocno kartico, ki podpira priklop obeh hkrati (se pravi zvocnikov in slusalk). Vem, da je opcija priklopa slusalk preko zvocnikov vendar bi raje imel oboje na zvocno ?

Nikonja ::

meni ni jasno da moja realtekova zvočna na matični omogoča vse to kaj želite in te kao "napredne" ne !!
Jaz lahko poslušam muzko na vseh izhodih, ali naštimam samo enega ali celo na dva izhoda lahko poslušam različne vire.

Robi :P ::

Zdravo tut js si bi temo sposodo :D In sicer mam realtekovo inegrirano pa mam en "problem"... Na integrirani realtekovi iz plate 775 se je dal u drajverjo od realteka naštimat ko si povezo napravo u kater kol 3,5mm jack katera naprava je in takrat sm lahko meu zvočnike in slušalke zadaj use naekrat da je špilal... Zdej mam pa Z68 plato in tut realtek driverje pa enostavno ni več te opcije da bi uštekal slušalke v izhod za "zadnji zvočnik" in potem v drajverju nastavil na slušalke... Zanima me ali lahko to kako prestavim brez da bi kupil razdvojnik... Aja tist da se slušalke izkolpijo ko zvočniki špilajo ne nucam xDDD

Robi :P ::

Nikonja je izjavil:


evo to se je dal učasih dans na novih drajver ni več tega ( govorim za z68 plato ne za updatane drajverje...)

axee ::

b00mer je izjavil:

Da si sposodm temo ..
Imam namen kupiti Logitech Z906(5.1). Mogooce kdo ve za katero zvocno kartico, ki podpira priklop obeh hkrati (se pravi zvocnikov in slusalk). Vem, da je opcija priklopa slusalk preko zvocnikov vendar bi raje imel oboje na zvocno ?


Malo se pozanimaj o teh zvočnikih, preden tole sprašuješ. Te zvočniki imajo digitalen vhod, kar pomeni, da imajo svojo "zvočno kartico" (DAC) in uporaba druge zvočne kot integrirane ni smiselna. Zvočnike priklopiš preko optičnega ali koaksialnega digitalnega izhoda in tako integrirana zvočna nima prstov vmes pri kvaliteti zvoka. Te zvočniki celo znajo dekodirati DD in DTS signal, kar je ogromen plus.

Prav tako je najboljše, da priklopiš slušalke na te zvočnike, bo ziher bolje špilal kot preko analognega izhoda iz zvočne kartice. Redkokatera customer zvočna kartica ima kvaliteten izhod tudi za slušalke in je zato uporaba zuanjega "ojačevalca" v 99% najbolj smiselna. Izjema so razne asus xonar kartice in podobno.

Malo preglejte preden kupujete, pa ne nasedat bučam in kupovat dodatne zvočne kartice, če imajo te dražji zvočniki digitalne vhode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Janac ::

Če naprimer uporabljaš Stereo ojačevalec, bolje da nabaviš DAC-a. Jaz sem pa naredil napako in isto kupil zvočno za 30EUR.

Kljub temu bi pa za 300EUR raje kupil dober Stereo Hi-Fi sistem kakor pa en crap rač. sistem. ki nabija v tri krasne.

axee ::

Se strinjam, ampak nekaterim stereo sistem ni dovolj, za gledanje filmov se pač za ta denar za večino bolj splačajo neki taki zvočniki. Če imajo vgrajen DAC in celo dekoder DD in DTS signala še toliko boljše, ne rabiš nobene zvočne kartice in komplikacij z windows-i.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Robi :P ::

Robi :P je izjavil:

Zdravo tut js si bi temo sposodo :D In sicer mam realtekovo inegrirano pa mam en "problem"... Na integrirani realtekovi iz plate 775 se je dal u drajverjo od realteka naštimat ko si povezo napravo u kater kol 3,5mm jack katera naprava je in takrat sm lahko meu zvočnike in slušalke zadaj use naekrat da je špilal... Zdej mam pa Z68 plato in tut realtek driverje pa enostavno ni več te opcije da bi uštekal slušalke v izhod za "zadnji zvočnik" in potem v drajverju nastavil na slušalke... Zanima me ali lahko to kako prestavim brez da bi kupil razdvojnik... Aja tist da se slušalke izkolpijo ko zvočniki špilajo ne nucam xDDD



ve kdo??

Janac ::

axee je izjavil:

Se strinjam, ampak nekaterim stereo sistem ni dovolj, za gledanje filmov se pač za ta denar za večino bolj splačajo neki taki zvočniki. Če imajo vgrajen DAC in celo dekoder DD in DTS signala še toliko boljše, ne rabiš nobene zvočne kartice in komplikacij z windows-i.


Nekateri niso niti še slišali kako igra Hi-Fi sistem za 300EUR in pol ko kupijo najboljše logitech rač. zvočnike mislijo da so boga za jajca prjel :>

axee ::

Priznam da tud sam ne vem kako igra "hi-fi" sistem za samo 300€..

eric_cartman ::

Hi-fi za 300€ ? Močno dvomim da je boljši od high end rač. zvočnikov. 300 € za Hi-fi ni nič.

Tukej je dejansko tko... Mal dnarja mal muske...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DAC pretvornik ali zvočna kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
293570 (1962) puda
»

Nakup zvočne kartice (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5510485 (10113) Predator ^^
»

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
302890 (2144) shadeX
»

Računalnik in domači disko

Oddelek: Zvok in slika
111914 (1619) Korenchek
»

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10812439 (10022) Trancedeejay

Več podobnih tem