» »

DAC pretvornik ali zvočna kartica?

DAC pretvornik ali zvočna kartica?

Toxic ::

LP!

Imam slušalke Sennheiser HD558, katere imam trenutno priklopljene na kontroler od logitechovih zvočnikov. Zanima me pa če bi kaj pridobil na kvaliteti če bi si kupil kak DAC pretvornik ali kako bolšo zvočno z 6.3mm priklopom za slušalke, in če ja me zanima kaj kupit (odštel bi pa tam nekje 100e, max150e če se res splača)?

Hvala

Tim55 ::

Če poslušaš samo mp3-je, bolj malo. Če poslušaš ALAC, FLAC, WAV, je razlika očitna.

Večinoma poslušam FLAC...

AnotherMe ::

Js sem imel fiio, mislim da e10, na testu.. super igracka, zvok v primerjavi z direktnim priklopom na laptop je res dosti boljsi.

jamiroq ::

slusalke moras priklopiti tudi na nek ojacevalec. sam dac jih ne bo poganjal. ce bos pa dac postavil pred zvocnike (v katere bos imel vklopljene slusalke) pa tudi ne bos nic naredil, ker bos med, recimo, kvalitetnim dac-om in dobrimi slusalkami imel relativno zanic ojacevalec iz logitech zvocnikov.

kitajski chi-fi je loterija, po mojih izkusnjah. fiio mojega denarja ne vidi vec, so bili z njihovimi izdelki le problemi. so pa ljudje po internetu precej zadovoljni z nekaterimi izdelki.

~150eur je malo za taksne igracke, po mojem (ce izvzamemo kitajske reci). za $250 (+ postnina, carina in davek) dobis o2/odac combo. na cenejso kombinacijo od te nisem naletel (vsaj ne taksne, ki bi bila univerzalno hvaljena).

Kaj pa z kako zvočno kartico z 6.3mm priklopom nebi pridobil opazne razlike?

nejcek74 ::

jaz osebno predlagam DAC ce ne drugega:
- je prenosljiv med racunalniki, predvajalniki etc
sam sem zacel uporabljati fiio e10 po tem ko mi je crknila dedicated zvocna in sem zadovoljen, audifilsko je dalec od perfektnega ampak meni zadostuje. Mislim da pri kombinaciji HD558 + e10 ne potrebujes nujno se ojacevalca. Drugace pa imajo vsaka usesa svojega malarja :) tako da moras malo preizkusat.

mal googlaj
saj je
cisto
zabavno

neres ::

Če se gre za slušalke bi se osredotočil bolj na ojačevalec.
Namreč kvaliteten DAC oz. linijski izhod dandanes ni težko dobit. Že marsikatera matična ali telefon ima čist linijski izhod. V skrajnem primeru nabaviš zvočno kartico z dobrim linijskim izhodom (se jih dobi tudi poceni).
Kvaliteten slušalski izhod je pa bolj izjema kot pravilo, tako pri računalniških kot pri hi-fi in "profi" komponentah. Čeprav zadnja leta se situacija izboljšuje.

Toxic je izjavil:

Kaj pa z kako zvočno kartico z 6.3mm priklopom nebi pridobil opazne razlike?

Debelina priključka ti ne pove nič o kvaliteti. Pogledat moraš specifikacije oz. meritve, vsaj RMAA (s slušalkami in brez).
Pri ojačevalcu/izhodu za slušalke pa je dobro da ima nizko impedanco. Nekje sem prebral da bi morala bit do 1/8 impedance slušalk.

delfinus ::

Imam izkusnje z Asus Xonar STX ze 5 leto. Zelo dobra slusalkarska kartica in se vec kot to. Imam pa tudi Sennheiser HD555, modane v HD595.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

jamiroq ::

nejcek74 je izjavil:

Mislim da pri kombinaciji HD558 + e10 ne potrebujes nujno se ojacevalca.

le v to se bom vpičil. fiio e10 je dac kombiniran z ojačevalcem za slušalke.

wired ::

nejcek74 je izjavil:

jaz osebno predlagam DAC ce ne drugega:
- je prenosljiv med racunalniki, predvajalniki etc
sam sem zacel uporabljati fiio e10 po tem ko mi je crknila dedicated zvocna in sem zadovoljen, audifilsko je dalec od perfektnega ampak meni zadostuje. Mislim da pri kombinaciji HD558 + e10 ne potrebujes nujno se ojacevalca. Drugace pa imajo vsaka usesa svojega malarja :) tako da moras malo preizkusat.

mal googlaj
saj je
cisto
zabavno

Živjo,

hvala za te info. Planiram naročiti E10k. Kaj pa praviš na SMSL M2. Eni ga bolj hvalijo v primerjavi z E10k, npr.:

Hvala!

AnotherMe ::

Tukej je zelo težko pametno svetovat... e10 bo napredek v primerjavi z direktnim izhodom iz laptopa, in bo večini več kot zadostoval. Za kaj več, pa je enostavno treba probat, tvoja muska, tvoje slušalke, tvoja ušesa.

jamiroq je izjavil:

nejcek74 je izjavil:

Mislim da pri kombinaciji HD558 + e10 ne potrebujes nujno se ojacevalca.

le v to se bom vpičil. fiio e10 je dac kombiniran z ojačevalcem za slušalke.

Nisme bil 100% preprican, pa se nisem hotu delat pametnega :)

nejcek74 in delfinus, je opazna razlika če je priklopljeno na DAC/zvočno ali pa samo na integrirano od matične? =)

jaz zal nisem mogel enakovredno primerjati, ker mi je med selitvijo odletel sound blaster in sem potem raje sel v nakup DACa, zraven pa sem sel se slusalkami iz HD 2?? na HD 558. :) V koncni fazi sem pa bil zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejcek74 ()

delfinus ::

Toxic, da je razlika in to obcutna. Asus Xonar sem kupil prav s tem namenom, da ga uporabljam v Hi-Fi in ne samo na slusalkah, ampak v malo resnejsem Hi-Fi sistemu. Sluzi odlicno ze vsa ta leta. Sicer pa lahko tudi po kaksnih tujih forumih vidis, da je Xonar STX in Xonar One zelo priljubljena zvocna pri slusalkarjih.

lp, d.

hojnikb ::

Je kdo slučajno nabavlo tele kitajske usb DACe ?
http://www.ebay.com/itm/171769188894?_t... kej v tem stilu. Bi rad upgrejdu, ker zvočna v Tv boxu je še kr crap.
#brezpodpisa

_dice7 ::

Bravo-Audio-V2-Valve-Class-A-12AU7-Hifi-Stereo-Tube-Headphone-Amplifier-AMP

Details about Bravo Audio V2 Valve Class-A 12AU7 Hifi Stereo Tube Headphone Amplifier AMP
Equalizer APO

In vklopiš direkt v integrirano zvočno na plati. Avdiofili se bojo sicer zgražali, a ti zmeraj jočejo če ni 300€ pozlačen kontakt na spoju vijaka in ohišja obešalnika banan. Jaz imam rad lep zvok.

hja, sam kurc, k že da integrirana zvočna dokaj crap.Zato bi rad nekaj na usb, da se komplet znebim integrirane.

Bojo pa gor obešene HD202 in v bližnji prihodnosti verjetno kake HD598. Tko da nekega highend tube amplifierja nerabim :)
#brezpodpisa

puda ::

Tole mam jaz na pa audio technica ath-m50 preko optičnega pa je zakon noebenega šumenja in nič.

vilonja ::

@hojnikb
Prosim sporoči, za kateri DAC si se odločil. Mene je tudi stric prosil, naj mu naročim en DAC pod 30 euri, da bo lahko iz računalnika (enako slaba zvočna) peljal direkt na ojačevalec.

Mogoče ima pa ojačevalec celo coaxialni ali spidf kabel?
Kaj pa v tem primeru pride v poštev? Verjetno je v tem primeru DAC nepotreben, kajne?

Dr_M ::

Jest sm nabavil 2 leti nazaj enega cungalunga, za male pare, takrat so bli taki modeli zelo popularni. Bolj iz firbca, kot pa kaj resnega. Pa nebi priporocal, ker precej sumi in cvili...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Imam trenutno doma hifimediy 9018 dac, pa sem zelo zadovoljen. Zame je več kot dovolj, samo pa tudi stane.

Drugače pa imam v mislih tegale:
http://www.ebay.com/itm/281680368599?_t...

bom za stos naroco tega x5 kitajca (afterall rabim dac in amp) pa da vidimo ce bo kej bolse oz. vsaj primerljivo z alc892 zvocno, ki jo mam na master kisti.

ce pa nebo kul, pa zagrabim en fiio e10k, ki je bojda zlo dober for the money.
#brezpodpisa

Da dodam še, za kaj sem se odločil.
http://hifimediy.com/sabre-dac-uae23

Zelo cenjen dac, ne rabim za slušalke ampak za hifi sistem. Sam imam hifimediy 9018 in sem zelo zadovoljen.
Cena je pa 40 eur.

lojz123 ::

hojnikb kakšen je kitajc x5 tudi sam rabim nekaj podobnega ?

soliden for the money, čeprav je pa res da ni primerjave z kakšnim e10k, sploh če maš kake decent slušalke.
Če maš crappy zvočno, ki nemore furat tvojih slušalk (velika impendanca) potem je to to za 15-20€
#brezpodpisa

lojz123 ::

Hvala bo prava reč zame

Dr_M ::

Ve kdo za kaksen dac, ki ima vec vhodov? Usb, toslink,spdif, vsaj dva, lahko tudi 3 ali 4.
Nakaj takega, kot je ta, samo malo cenejsi, 70-100e.

Hvala.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

puda ::

Kaj takega? Ga imam in deluje odlično ne vem pa kako se primerja z ostalimi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amplifier + DAC - Gustard A20H - kvaliteta zvoka

Oddelek: Zvok in slika
141879 (1526) smarkic
»

budget DAC

Oddelek: Kaj kupiti
232995 (1608) JackOdpirac
»