Forum » Loža » Ko diplomant FRi išče službo
Ko diplomant FRi išče službo
Temo vidijo: vsi
ABX ::
Če te nekaj veseli najdeš način da si vedno v stiku s tem.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Ramon dekers ::
Brez zamere fantje ampak bo treba v svet. Nočem utrujati, ampak pri nas (mislim v Slovneiji) dejansko prošenj sploh ne gledajo, za nižja delovna mesta pa so prijavljeni doktorji znanosti, ker tistih višjih pozicij ni. To je samo pri nas tako, če znaš napisati dober cv. in si malo bolj samostojen lahko v tujini brez problema dobiš službo. Opcij je ogromno.
V tujini je tako:
iščejo nekoga z diplomo, magisterijem, normalno, večina jih izobrazbe nima in se zato delovno mesto ne prijavijo, torej si že takoj v štartu v prednosti, piko na i pa doda tvoj življenjepis, ker dobiš nazaj vedno feedback torej DA razgovor ali NE. Kamorkoli sem poslal prošnjo v NZ. so mi po koncu razpisa odgovorili DA ali NE (seveda v roku tedna ali dveh). Sem poslal sicer res samo 3 in od dveh dobil pozitiven odgovor eden pa da imam krasne reference in kvalifikacije ampak nisem sprejet. Že tu je razlika med slovenskim delodajalcem in tujim.
In preden sem prišel na razgovor so mi točni povedali pogoje dela, plačilo, čas bolniške, čas dopusta...Mislim ni omembe vredno.
Sam še vedno trdim, dokončati faks pa v tujino. Žal. Pogoji dela so boljši, plače višje. Moj delovnik je natančno opisan 40 ur na teden 8 ur na dan.
V tujini je tako:
iščejo nekoga z diplomo, magisterijem, normalno, večina jih izobrazbe nima in se zato delovno mesto ne prijavijo, torej si že takoj v štartu v prednosti, piko na i pa doda tvoj življenjepis, ker dobiš nazaj vedno feedback torej DA razgovor ali NE. Kamorkoli sem poslal prošnjo v NZ. so mi po koncu razpisa odgovorili DA ali NE (seveda v roku tedna ali dveh). Sem poslal sicer res samo 3 in od dveh dobil pozitiven odgovor eden pa da imam krasne reference in kvalifikacije ampak nisem sprejet. Že tu je razlika med slovenskim delodajalcem in tujim.
In preden sem prišel na razgovor so mi točni povedali pogoje dela, plačilo, čas bolniške, čas dopusta...Mislim ni omembe vredno.
Sam še vedno trdim, dokončati faks pa v tujino. Žal. Pogoji dela so boljši, plače višje. Moj delovnik je natančno opisan 40 ur na teden 8 ur na dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
To si bil že v NZ ko si pošiljal prošnje ali iz SLO?
Prošnje sem pošiljal, ko sem bil že v NZ. in uredil vse papirje. Zunaj ti pa itak ne bo nihče dal vize, razen če nisi zee, ki menim da mu je na tem forumu še najbolj uspelo.
Sedaj se prijavljam na visoko kvalificirana mesta, ker pač iščem nekaj več.
Še enkrat, večja je možnost, da dobiš vizo z izobrazbo kot brez, zato sam temu ne bi rekel papir brez vrednosti, še posebno, ker naše kvalifikacije so priznane mislim, da se splača opraviti tudi magisterij.
Red_Mamba ::
Ramon dekers je izjavil:
Brez zamere fantje ampak bo treba v svet. Nočem utrujati, ampak pri nas (mislim v Slovneiji) dejansko prošenj sploh ne gledajo, za nižja delovna mesta pa so prijavljeni doktorji znanosti, ker tistih višjih pozicij ni. To je samo pri nas tako, če znaš napisati dober cv. in si malo bolj samostojen lahko v tujini brez problema dobiš službo. Opcij je ogromno.
V tujini je tako:
V UK je ponavadi tako da so pogoji razpisa dolocena izobrazba ALI ustrezno stevilo delovnih izkusenj :)
Torej ce znas kar delodajalec rabi te vzamejo tud s ceste ce je treba placali te bojo pa isto kot ce bi faks naredu ;)
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Karaya 52 ::
Ramon dekers je izjavil:
Brez zamere fantje ampak bo treba v svet.
Ja, ni kaj, kot zgolj prikimati. Predkrizne generacije so zascitile svoje polozaje na racun mladih, ki nimajo ravno veliko maneverskega prostora. Nekateri pristanejo v svojih starih otroskih sobah, brez dohodkov, drugi zbezijo. Portugalski premier je mladim ze pred casom predlagal emigracijo. Saj ima prav, ampak zakaj raje sam ne spi*di v Angolo in naredi prostor mladim? Ne razumem te apatije, neskoncne potrpezljivosti do starejsih generacij, ki so sposobne jamrati o Vegradovih delavcih, ne vidijo pa brezposelnih otrok v lastni bajti.
Pa ni to zgolj slovenska zgodba, za katero se mediji, ki so del problema, itak ne zanimajo. V teh dneh v NY poteka tribuna francoskih expatov, ki svoje vrstnike pozivajo k emigraciji. Svet se mocno spreminja, ekonomska konvergenca dela svoje in Evropa, zlasti pa Slovenija veliko izgubljata.
Smili se mi generacija, ki je postala predpraznik, zaradi slabe informiranosti. Par let bodo ziveli v iluziji, da bodo stvari sle na bolje ali se mogoce celo tolazili, da je drugje se slabse, ziveli od nicesar v casu iskanja prve zaposlitve. Kasneje menjali shit job za shit job, placevali penzije starejsim generacijam in na koncu brez te tudi ostali. Potrebno je glasovati z nogami.
Okapi ::
V tujino se sicer odpravljaš kot "tabolan srat", ampak OK, enkrat ti bo menda uspelo in če ti bo lažje, če boš ob tem še "sago o emigrantu" napisal, tudi v redu.
Ni pa lepo lagati, da tvoj problem nikogar ne zanima.
O.
Ni pa lepo lagati, da tvoj problem nikogar ne zanima.
Slovenija si je na vrhu EU v Bruslju uspela izboriti evropska sredstva za zaposlovanje mladih. Računa na okoli devet milijonov evrov.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
LeQuack ::
To da se subvencionira zaposlovanje mladih ni nič dobrega, to je zopet samo pomoč države in ta ne denar ne bo prišel do tistih, ki ga potrebujejo. Denar mora priti iz gospodarstva samega ali iz tujega kapitala.
Quack !
Okapi; Eh, zame je ze poskrbljeno, naj te to ne skrbi. V mislih imam mlade, ki niso naredili potrebnega generacijskega konflikta s starejso generacijo. Kako so mladi tretirani v Sloveniji, to je katastrofa. Brezposleni, brez dohodkov, pa so prisiljeni placevati zdravstveno zavarovanje. Prepovedano jih je zaposlovati v JS etc. Vladajo babyboomersi, ki so trenutno najstevilcnejsi. Zascitili so svoje polozaje, ostalim pa tisto kar ostane. Vecinoma jim mladi sluzijo kot poceni delovna sila, poceni prekariat.
Za resevanje Cimosa so namenili 35 milijonov, teh 9 milijonov je cinizem brez primere. Ce bi bil politik, bi mi bilo nerodno operirati s tem zneskom.
Za resevanje Cimosa so namenili 35 milijonov, teh 9 milijonov je cinizem brez primere. Ce bi bil politik, bi mi bilo nerodno operirati s tem zneskom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()
Marat ::
To da se subvencionira zaposlovanje mladih ni nič dobrega, to je zopet samo pomoč države in ta ne denar ne bo prišel do tistih, ki ga potrebujejo. Denar mora priti iz gospodarstva samega ali iz tujega kapitala.
Bolje bi bilo, da bi poskrbeli za čim bolj prijazno okolje za podjetništvo - to bi bolj pomagalo mladim, tako tistim ki iščejo službo, kot tistim ki ustvarjajo službe. Pa ne mislim tu le nižanje davkov, ampak (mogoče še bolj) zmanjšanje birokracije, ki pogosto zaduši ali odžene kako podjetniško iniciativo stran. Recimo primer tistega pivovarja, ki je zaradi birokracije namesto v Sloveniji odprl pivovarno v Avstriji.
Prijazno okolje pomeni konkurencno okolje, kjer je vertikalna mobilnost pravilo. Konkurencnega okolja pa si marsikdo ne zeli. Potem pa pade prepoved zaposlovanja, ker brez tega, bi lahko mlajsi nadomestili najslabse. Lep primer je presernov nagrajenec, gozdar, ki je zdaj smetar. Ocitno so v drzavni gozdni stroki, VSI boljsi od "presernovga smetarja". To je en, svem znan primer, ki pa govori o celoti.
Zgodovina sprememb…
Matako ::
9M bo skoraj gotovo šlo za "izobraževanja" v stilu moronorame, kateri so izpostavljeni iskalci zaposlitve ZRSZ in podobne predavanja drugih agencij in zavodov (tudi sicer eden večjih ponorov davkoplačevalskega denarja), ki jih podajajo posvečeni zunanji sodelavci.
Najbolj smešno je potem, ko imaš tam recimo rumenokljuno sociologinjo, ki starega prekurjenega šlosarja podučuje o delovni etiki in o tem, kako zajebano je lahko življenje.
A jbg.. saj 9M je itak premalo za kaj resnega.
Najbolj smešno je potem, ko imaš tam recimo rumenokljuno sociologinjo, ki starega prekurjenega šlosarja podučuje o delovni etiki in o tem, kako zajebano je lahko življenje.
A jbg.. saj 9M je itak premalo za kaj resnega.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Potem pa pade prepoved zaposlovanja, ker brez tega, bi lahko mlajsi nadomestili najslabse.Raje se ne sprenevedaj. Enkrat tuliš, da je preveč zaposlenih v javnem sektorju in bi morali odpuščati, potem ti pa prav pride prepoved zaposlovanja, da lahko še bolj pljuvaš. In dokler se je lahko zaposlovalo, si sigurno zatrjeval, da se itak samo prek vez dobi služba.
V resnici ste nekateri v tem svojem pljuvanju prav pomilovanja vredni. Če vlada nič ne naredi, pljuvaš po njej, ker nič ne naredi, ko nameni 9 milijonov za reševanje problema, pljuvaš, da je to premalo (ali preveč, ker itak ne bo doseglo cilja).
O.
Isotropic ::
Prijazno okolje pomeni konkurencno okolje, kjer je vertikalna mobilnost pravilo. Konkurencnega okolja pa si marsikdo ne zeli. Potem pa pade prepoved zaposlovanja, ker brez tega, bi lahko mlajsi nadomestili najslabse. Lep primer je presernov nagrajenec, gozdar, ki je zdaj smetar. Ocitno so v drzavni gozdni stroki, VSI boljsi od "presernovga smetarja". To je en, svem znan primer, ki pa govori o celoti.
eh, pac JS ima prepoved zaposlovanja na splosno oz. zelo omejeno. tko da ce se kaksen obstojec gozdar ne upokoji oz. gre ven, pac ni zaposlovanja.
simple as that
sem preprican, da je tut dost presernovih nagrajencev arhitektov ali gradbenikov, k ne najdejo nobenega pametnega šihta.
pac, gremo se še naprej jokat alpa naj gre on lepo v tujino pa je.
Raje se ne sprenevedaj. Enkrat tuliš, da je preveč zaposlenih v javnem sektorju in bi morali odpuščati, potem ti pa prav pride prepoved zaposlovanja, da lahko še bolj pljuvaš.
tole ja
ne leti direktno na unega citiranega zgoraj, ampak je resnica za kar dosti takih glasnih tle.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Potem pa pade prepoved zaposlovanja, ker brez tega, bi lahko mlajsi nadomestili najslabse.Raje se ne sprenevedaj. Enkrat tuliš, da je preveč zaposlenih v javnem sektorju in bi morali odpuščati, potem ti pa prav pride prepoved zaposlovanja, da lahko še bolj pljuvaš. In dokler se je lahko zaposlovalo, si sigurno zatrjeval, da se itak samo prek vez dobi služba.
V resnici ste nekateri v tem svojem pljuvanju prav pomilovanja vredni. Če vlada nič ne naredi, pljuvaš po njej, ker nič ne naredi, ko nameni 9 milijonov za reševanje problema, pljuvaš, da je to premalo (ali preveč, ker itak ne bo doseglo cilja).
O.
Saj to je ravno najvecja perverznost. Javni sektor se ne manjsa, nesposobni ostajajo na svojih mestih, brezposelni, ki imajo prepoved zaposlovanja v JS, pa jih morajo financirati z se visjim DDV. Tako si vlada predstavlja socialno drzavo, poleg tega da se reze nadomestila in sili brezposlene v obvezni zdravstveni prispevek.
Razen ce trdis, da so vsi brezposelni slabsi od trenutno zaposlenih v JS?
Zgodovina sprememb…
Seveda vpliva. S tem nihce od "starcev" ne zgubi sluzbe. Ce bi jim slo za kvaliteto javnih storitev bi slabse nadomestili z novimi, boljsimi. To je zgolj en primer, kako se z mladimi dela v Sloveniji. Mlademu diplomantu s Presernovo dajo kanto za smeti. Zato pa morajo mlade generacije nujno narediti potreben preskok, generacijski konflikt, ker novega vina se ne vliva v stare mehove in marsikdo si mora otresti mah z ramen.
Zgodovina sprememb…
poweroff ::
V mislih imam mlade, ki niso naredili potrebnega generacijskega konflikta s starejso generacijo. Kako so mladi tretirani v Sloveniji, to je katastrofa.
No, tole je malce cinično, ampak morda bo nepremičninski davek pomagal pri medgeneracijski prerazporeditvi bogastva...
Brezposleni, brez dohodkov, pa so prisiljeni placevati zdravstveno zavarovanje.
Kdo pa naj jim ga plačuje? Morda država? (OK, malo te zbadam, ker vem, da imaš neoliberalne nazore )
Zascitili so svoje polozaje, ostalim pa tisto kar ostane. Vecinoma jim mladi sluzijo kot poceni delovna sila, poceni prekariat.
Tipičen opis slovenske univerze...
Čista katastrofa, zlasti zato, ker je bil učinek "reševanja" Cimosa... marginalen.
sudo poweroff
Double_J ::
Brezposleni, brez dohodkov, pa so prisiljeni placevati zdravstveno zavarovanje.
CSD plača osnovno in dodatno zdravstveno + socialno pomoč, če nimaš dohodkov. To je pa tudi maksimum kar lahko dobiš od države.
Dve šivanki...
Mavrik ::
On bi seveda rad še dodatno socialno pomoč v obliki 1500e/mesec v obliki doživljenjske državne službe.
The truth is rarely pure and never simple.
AFAIK gledajo tudi stanje na TRR. Se pravi, da si moras placevati vse, dokler prakticno ne postanes klosar, potem ti pa morajo pomagati. Skratka, klosar gotovo postanes, ce nimas pomoci druzine. Gotovo. Se vidi, da je tudi to pisano za stare generacije, ki imajo nepremicnine. Ja, potem se pa da ziveti.
ps: a vidva mal trolata?
Zgodovina sprememb…
Čisto nič. Enkrat tuliš, da se država preveč vmešava v gospodarstvo, potem bi pa rad brezposelnost med mladimi reševal z državnimi službami. Ne opaziš, kako smešen si?
O.
O.
Opazim, da Mavrik, Mipe in ti, niste sposobni drugega kot ad hominem debate.Pa to veš, kaj pomeni ad hominem?
O.
AFAIK gledajo tudi stanje na TRR. Se pravi, da si moras placevati vse, dokler prakticno ne postanes klosar, potem ti pa morajo pomagati. Skratka, klosar gotovo postanes, ce nimas pomoci druzine. Gotovo. Se vidi, da je tudi to pisano za stare generacije, ki imajo nepremicnine. Ja, potem se pa da ziveti.
Pod črto dodajo še tistim, ki so nekaj ustvarili davek na nepremičnine in potem Slovenija misli, da bo kdo vlagal v njo? Halo?
V mislih imam mlade, ki niso naredili potrebnega generacijskega konflikta s starejso generacijo. Kako so mladi tretirani v Sloveniji, to je katastrofa.
No, tole je malce cinično, ampak morda bo nepremičninski davek pomagal pri medgeneracijski prerazporeditvi bogastva...
Nekaj bo dodalo k "mesanju". Hecno je, da bo zakon sprejet zaradi proracunske krize, ne ideologije.
Vseeno pa morajo mladi zbujeni stopiti k zadevi, ceprav jih politika dobro pasivizira. Sledil bo zdrav medgeneracijski clash, ki zamuja, se bo pa gotovo zgodil, ker tako visoke brezposelnosti med mladimi nobega drzava ne zdrzi. Pred casom je The Economist pisal o novi angleski generaciji. Zanimiv clanek.
Zgodovina sprememb…
ABX ::
Sicer smo že popolnoma off-topic ampak ok, če mladi ne dobijo zaposlitve potem je šola en velik fail. Potrebno jo bo spremenit, ker z raznimi subvencijami ne bomo prišli daleč, samo odmikamo realni problem na kasneje.
In tudi čas za upokojitev ne vem kaj premikajo naprej ko mladi nimajo zaposlitve. Does not compute.
In tudi čas za upokojitev ne vem kaj premikajo naprej ko mladi nimajo zaposlitve. Does not compute.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
sandmat ::
potem je problem v samem ustvarjanju delovnih mest in ne v tem, da se premika meja za pokojnine. Vprašanje je, kaj lahko delamo, kar ima visoko dodano vrednost in ni storitvena dejavnost (delanje website-ov, finančno svetovanje in podobno, ker tega je preveč na trgu).
Problem je tudi v tem, da ves denar izvozimo z nakupi tujih izdelkov pri tujih trgovcih. Za začetek bi potrebovali dober primarni/sekundarni sektor - kmetijstvo in predelovalna industrija, kar trenutno izvažamo.
Problem je tudi v tem, da ves denar izvozimo z nakupi tujih izdelkov pri tujih trgovcih. Za začetek bi potrebovali dober primarni/sekundarni sektor - kmetijstvo in predelovalna industrija, kar trenutno izvažamo.
donfilipo ::
Nihče se ni rodil učen. Vsega se tudi človek ne nauči na univerzi. Sam sem 7 klet bral knjige o ekonomiji, sociologiji, gledal Žižka, pa kanale kot je Bloggingheads in miljon drugih tem in polj, ...pa ništa. Še za cestarja ni dobro No včasih se pa kje le malo pozna. Če ne drugače, veš da si bliže cipresam
In ponavljam. Res poznam človeka, ki rabi programerja, ki obvlada CMS skripte, html, css, php, javo in java script in še kaj v vezi web page-ov, ki bi po kot pravi američki. Delil izkupiček. Torej vi eventuelno poslušate projekt, ocenite koliko vam lahko prinese in se lotite. Vem, da je navidez težje, kot delo pri delodajalcu za fiksno plačo, ...samo....tako pač je. Sam sem mu povedal, da lahko kvečjemu sčasoma poskrbim za njegovo 18 letno hčerko, čeprav zdaj ta omenjena znanja iz besa tudi pridobivam
Torej če je kdo blizu Jesenic, in ima čas in nekaj znanja, pa naj me kontaktira na ZS, pa bova tam več. Zaenkrat sicer kaže mesto popolnjeno, ampak na drugi strani pa lahko tudi pokaže v 2 tednih, da je kandidat neresen:)
In ponavljam. Res poznam človeka, ki rabi programerja, ki obvlada CMS skripte, html, css, php, javo in java script in še kaj v vezi web page-ov, ki bi po kot pravi američki. Delil izkupiček. Torej vi eventuelno poslušate projekt, ocenite koliko vam lahko prinese in se lotite. Vem, da je navidez težje, kot delo pri delodajalcu za fiksno plačo, ...samo....tako pač je. Sam sem mu povedal, da lahko kvečjemu sčasoma poskrbim za njegovo 18 letno hčerko, čeprav zdaj ta omenjena znanja iz besa tudi pridobivam
Torej če je kdo blizu Jesenic, in ima čas in nekaj znanja, pa naj me kontaktira na ZS, pa bova tam več. Zaenkrat sicer kaže mesto popolnjeno, ampak na drugi strani pa lahko tudi pokaže v 2 tednih, da je kandidat neresen:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Smurf ::
@Pro_moted jaz sem diplomiral 2 leti nazaj. Bolonjski sistem 3+2 je zelo podoben staremu UNI studijo, poleg tega pa so tehnicni faksi v Sloveniji na zelo visokem nivoju. Res pa je, da se vecina studentov uci zaradi ocene in da naredijo izpit, ne pa zato da bi se nekaj naucili, kar je tudi glavni razlog, da ne znajo uporabiti znanja na koncu faksa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Pro_moted ::
@Pro_moted jaz sem diplomiral 2 leti nazaj. Bolonjski sistem 3+2 je zelo podoben staremu UNI studijo, poleg tega pa so tehnicni faksi v Sloveniji na zelo visokem nivoju. Res pa je, da se vecina studentov uci zaradi ocene in da naredijo izpit, ne pa zato da bi se nekaj naucili, kar je tudi glavni razlog, da ne znajo uporabiti znanja na koncu faksa.
Jaz bom 1. stopnjo opravil letos, potem pa grem na drugo , če me bo podjetje, ki me je štipendiralo sploh pustilo. Upam da ja, ker če ne, nevem če se da 2.stopnjo strojništva študirati izredno.
Grem pa na drugo stopnjo bolj kot ne zaradi tega, ker je veliko zanimivih predmetov v moji smeri, kateri me zelo zanimajo.
Saj če bi samo goljufanje na izpitih omejili bi bilo diplomirancev vsako leto veliko manj. Je pa žal tako da je potrebno vedeti veliko balasta na izpitu, ki vzame ogromno časa za učenje, k znanju stroke pa doprinese malo.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
Smurf ::
Evo za strojnike se nekako priznam, da jim trenutno ni najlepse v Sloveniji. V teh casih imajo od vseh inzenirjev najnizjo placo njihov program pa je se najbolj zastarel. Ampak vseeno za pridne se najdejo dobre sluzbe in moznosti. Lahko gres recimo studirat na TUM za 1. leto (stipendija Otto Likar) ali celo napisat diplomo tja. Ravno zadnjic mi je tehnicni direktor Pipistrela jamral, da bi zaposlili se kaksnega dobrega strojnika, a jih enostavno ne najdejo (pa imamo se kar nekaj vrhunskih firm, ki potrebujejo znanje iz tega podrocja).
Jaz se za tiste, ki so goljufali v casu studija ne sekiram, je ze trg poskrbel za njih.
Jaz se za tiste, ki so goljufali v casu studija ne sekiram, je ze trg poskrbel za njih.
donfilipo ::
Je ja danes jih vidim na lepih pozicijah v parlamentu, kot profesorje in pa tudi moram priznati so mnogi tudi uspeli v prihvatizaciji. Biti neprinezanesljiv lopov je bil včasih ekstra kurikulum strogo ob šoli, še bolj kot danes
In times of Universal Deceit, telling the truth
celada ::
Jaz bom 1. stopnjo opravil letos, potem pa grem na drugo , če me bo podjetje, ki me je štipendiralo sploh pustilo. Upam da ja, ker če ne, nevem če se da 2.stopnjo strojništva študirati izredno.
Grem pa na drugo stopnjo bolj kot ne zaradi tega, ker je veliko zanimivih predmetov v moji smeri, kateri me zelo zanimajo.
Saj če bi samo goljufanje na izpitih omejili bi bilo diplomirancev vsako leto veliko manj. Je pa žal tako da je potrebno vedeti veliko balasta na izpitu, ki vzame ogromno časa za učenje, k znanju stroke pa doprinese malo.
Mah bolonjski program strojništva je tudi zasnovan tako, da si brez druge stopnje neuporaben.
mirancar ::
kaj pa obvezna praksa, ki jo mora človek preden diplomira dat skozi
a ste tam dobili kaj izkušenj vredno omembe?
a ste tam dobili kaj izkušenj vredno omembe?
Blinder ::
point obvezne prakse je, da so tej študenti poceni delovna sila za našo gospodarstvo. plačani so bistveno manj kot tisti preko študentskega servisa. druge koristi ponavadi ni.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
amacar ::
FERI RIT UNI ni obvezne prakse.
Drugače pa, tudi mene je malo strah za službo (najprej je sicer potrebno še diplomirati do jeseni, letos končal 3. letnik), ker prijaviti se ne upam nikamor, čeprav sem naredil vse vaje, povprečje je nad 9.7, ampak ko vidim pogoje me kr stisne
Drugače pa, tudi mene je malo strah za službo (najprej je sicer potrebno še diplomirati do jeseni, letos končal 3. letnik), ker prijaviti se ne upam nikamor, čeprav sem naredil vse vaje, povprečje je nad 9.7, ampak ko vidim pogoje me kr stisne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Invictus ::
@amacar
začni iskati čez mejo ...
Že zdaj ...
začni iskati čez mejo ...
Že zdaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
kapitan ::
Niso vsi študentje enaki, nismo vsi ljudje enaki, če človeku ne ponudiš priložnosti, ne boš nikoli zvedel kako dober v resnici je. Nekateri se lahko tolažite kako dobri ste, lahko se tolažite, da delate v uspešnih podjetjih, spravljate se na ljudi, ker naj bi se pritoževali, ne opažate pa lastnega pritoževanja, iz enega odgovora v drugega. Eni pravite, da ni dobrih delavcev, ampak to ni dober izgovor, ker dobra podjetja, dobre delavce ustvarijo, če ni druge izbire. Uspešno podjetje vedno dobi ustrezen kader, ker uspešnemu podjetju denar ne predstavlja problema.
Pri nas se premalo investira v kader, premalo se investira v znanje, v bodoče generacije. Ni vizije prihodnosti, ni nobene strategije, ni iznajdljivosti, ni idej, ni želje po world domination.
Pri nas se premalo investira v kader, premalo se investira v znanje, v bodoče generacije. Ni vizije prihodnosti, ni nobene strategije, ni iznajdljivosti, ni idej, ni želje po world domination.
Truga ::
Hahaha, what? 20 let zaston sole mas, ki smo ti jo mi placal. Kaj tocno se hoces????
Pravzaprav ima prav. Kaj ti pomaga šola in izobrazba, če je v Sloveniji nimaš možnosti nikomur prodati.
jype ::
Ramon dekers> Pravzaprav ima prav. Kaj ti pomaga šola in izobrazba, če je v Sloveniji nimaš možnosti nikomur prodati.
Kakšna bedasta pripomba. Kdo pa pravi, da moraš karkoli od tega prodajati komurkoli v Sloveniji?
Kolega iz New Yorka je sklenil, da je naš izobraževalni sistem odličen - je pa izrazito izvozno usmerjen.
Kakšna bedasta pripomba. Kdo pa pravi, da moraš karkoli od tega prodajati komurkoli v Sloveniji?
Kolega iz New Yorka je sklenil, da je naš izobraževalni sistem odličen - je pa izrazito izvozno usmerjen.
Mesar ::
Na podlagi česa? Potem takem bi bil pripravljen zaposlovati povprečne študente, ki končajo šolanje pri nas? Le teh je namreč največ...
Your turn to burn!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Karierna pot programerja brez računalniškega faksa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programiranje | 29910 (25178) | 111111111111 |
» | Kako najti delo?Oddelek: Programiranje | 9386 (7570) | listje123 |
» | Ali rabim faks ali je dovolj da se sam naucim programirat? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26915 (22808) | NeMeTko |
» | Iskanje službe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 53158 (41309) | M.B. |
» | Nore zahteve za službo ... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27504 (22724) | Relanium |