Forum » Šola » Ali rabim faks ali je dovolj da se sam naucim programirat?
Ali rabim faks ali je dovolj da se sam naucim programirat?
NeMeTko ::
Meni se zdi cisto prav, da ima lahko novinec 2x vecjo placo. Sej nima veze to, da je novinec, ampak koliko mislis, da bo naredil profita firmi v recimo 3 letih. In vsec mi je, da nekatere slovenske firme tudi tako razmislajo.
Saj sem ti več kot jasno napisal, da mora biti nekaj zelo hudo narobe z posameznikovo produktivnostjo, če je ocenjen, da je 1/2 manj vreden od novinca - ali pa moramo imeti res opravka z genijem in izrednim talentom na svojem področju.
Si pa upam trditi, da je bistveno več genijalcev z 10 leti izkušenj, kot pa novincev.
Smurf ::
No genijalcev je enako, se pa strinjam da bi moral v povprecju nekdo z 10 leti izkusnje vedeti vec kot novinec, kar si verjetno mislil.
Jaz sem samo hotel povdariti, da je v nekaterih ljudej vcepljeno, da nek novinec nikakor ne bi smel imeti visje place kot oni, tudi ce je bolj produktiven od njih.
Jaz sem samo hotel povdariti, da je v nekaterih ljudej vcepljeno, da nek novinec nikakor ne bi smel imeti visje place kot oni, tudi ce je bolj produktiven od njih.
Problem nastane, ko ni nobenega indica za to, da bi bil novinec bolj produktiven, se pa ve, da je nečak od nekoga iz 'poslovodstva'....
Gladi ::
Zarad NeMetkota in podobnih zdaj razumem zakaj je vodja večjega IT podjetja pri nas govoril, da v našem okolju poveš kakšno plačo imaš naprimer sodelavcu. Namreč tvoj šef ve zakaj te toliko in toliko plačuje, sodelavec pa ne nujno, in pride do komplikacij.
Bolj pomembno je, da TEBI pove, zakaj TI ne dobiš več. Tako vsaj veš potem, kje se moraš bolj potruditi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Karierna pot programerja brez računalniškega faksa (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programiranje | 30047 (25315) | 111111111111 |
» | Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10571 (8686) | Ahim |
» | FRIOddelek: Šola | 4100 (3114) | |
» | A se je možno samostojno naučit programiranja? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 35440 (31534) | darkkk |
» | FRI in zaposlitev (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 19478 (17558) | detroit |