» »

Iskanje službe

Iskanje službe

Šmorn ::

Moja situacija. Lansko leto sem naredil višjo šolo mehatronika, prej sem imel dokončano samo gimnazijo. Razlika je v tem, da sem trenutno zaposlen že nekih 7 let kot deklica za vse v IIju. To nekako zajema programiranje (posamezni projekti nekje 5000 do 10000 vrstic uporabne kode), sistemsko administracijo, pisanje razpisne dokumentacije, tehnično pomoč uporabnikom, tudi razvoj kakšne zelo enostavne elektronske naprave. Plača ni švoh, vendar imam mesečno malo manj kot 700 EUR fiksnih stroškov samo za puf in položnice. Živim sam, pridem čez mesec, čeprav mi kakšen večji izredni servis za avto fino zjebe situacijo. Če bi zdaj hotel začeti iskati novo službo se pa pojavi problem. Povsod znam nekaj, vendar je ta nivo znanja na posameznem področju po mojem mnenju (pre)majhen. Sicer mi vsi pravijo, da jim zmeraj super zrihtam računalnik, da znam poiskati zadeve, da naredim program tako, da dela, samo se mi pa sanja ne, ali uporabljam prave postopke, ali puščam luknje v kodi velikosti postojnske jame in podobno. Pač samouk. Primer: neka programerska firma nam je modelirala podatkovno bazo. Ko sem videl njihov produkt, sem videl, da je recimo baza slabo normalizirana, pa še precej drugih problemov je bilo. Se pravi, da nekaj le znam. Se mi pa zdi, da bi pogrnil na vsakem razgovoru, če bi se lotil iskati novo službo. Delno je za to verjetno kriva tudi relativno nizka samopodoba. Kako naj se torej lotim iskanja nove službe, ker trenutne stagnacije ne prenašam več najboljše? Rad bi se specializiral za programiranje. Ne morem napisati, da vse znam, ker to ni res, pa še takoj bi me prebrali. Če pa rečem, da znam malo na vsakem podočju, me pa nihče ne bo povohal. Rabim pa dokaj visoko začetno plačo, ker ne bi prodajal stanovanja ali pa se slučajno preselil nazaj k staršem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Šmorn ()

FlyingBee ::

imaš službo, imaš avto, imaš celo stanovanje ... 700 EUR na mesec stroškov ni malo

sklepam, ad ker živiš sam več kot 200-300 EUR nimaš dodatnih stroškov, odvisno od tvoje plače ampak nekaj bi pa tudi moral prišparati in biti zadovoljen s tem kar imaš ... nizka samopodoba je verjetno tvoj glavni problem, kar pa je že precej kompliciran problem

Šmorn ::

@Stojanstvo
Sej finance trenutno niso problem. Znajo pa biti, ker imam občutek, da bi težko dobil enako ali bolje plačan šiht. 200 do 300 bi bilo super drugače ja, tako imam pa bencina 100 l mesečno (večinoma se samo do službe in nazaj vozim), potem pa hrana, cunje, registracija in zavarovanje avta, kakšen servis, gume, potem je tu frizer, razna čistila, pa zavarovanje stanovanja, pa še kaj sem spustil (kak 6pack piva mesečno). Dopust? Kaj je že to? Se pa itak bolj spočijem doma in v naravi pri hobijih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Šmorn ()

amigo_no1 ::

Da ne voziš preveč luksuzen avto, ala 5-7 let star audi a8/mb s, kar potegne večje številke pri registraciji, zavarovanju avta, servisu, gumah ?
100l bencina mesečno je 150E, dobiš nekaj za potne stroške.

Frizer, v LJ znajo biti cene tudi 20E zamoško suho striženje, se najde tudi ceneje, je bilo par tem na ST.
Čistila: a odpiraš čistilni servis ali trolaš ?
6pack stane koliko že ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

NeMeTko ::

@Šmorn - po svoje sploh ni nujno slabo, da od vsega nekaj znaš. Meni osebno so bolj všeč ljudje, ki zadeve vidijo malo širše in ne tacajo skozi poklic kot konj s plašnicami.

Seveda pa je to odvisno od delovnega mesta, če potrebuješ človeka s širokim spektrom znanja, ali pa potrebuješ 'specialista', ki zna samo eno reč, zato pa tisto obvlada v nulo.

Za moje pojme, je lažje specializirati nekoga za delo, ki ga zanima in veseli, kot pa naveličanega specialista prešolati, da bo zares ustrezal tvojim potrebam. Programer, ki je do včeraj odlično programiral neko CAD aplikacijo, namreč ne bo jutri kar takoj odlični programer za spletne aplikacije. Morda mu bo lažji prestop, ker ima programersko logiko, vendar mu manjka 'background'. Če se je lažje naučiti dobro programirati ali osvojiti background, je pa povsem odvisno od posameznika. Za moje pojme je v bistveni prednosti tisti, ki ima dejanski interes in zdrav poklicni firbec na določenem področju. Vse ostalo pa se da ob dobrem mentorju/kolektivu hitro nadoknaditi.

Šmorn ::

17 let star BMW 316i, poraba 7,6 l / 100 km. Stroški rezervnih delov so nizki (popolnoma realna ocena bivšega soseda mehanika - ne vozim k njemu na servis, dela na uradnem servisu). Registracija in zavarovanje AO+ sta me en teden nazaj prišla 400 EUR (sem menjal še prometnega, ker sem menjal tudi stalni naslov). Plan je, da ga imam vsaj še 5 let, ker mehanično ni nič narobej z njim, pa samo 170000 km ima šele. Čistila pa pivo sem pa res omenil po nepotrebnem, pač z nečim se moraš umivat pa posodo prat in cunje. 20 EUR dam za frizerja v LJ skupaj z barvanjem.

Niso stroški problem. Problem je bodoča plača, pa kako bi se lotil iskanja nove službe, pa da bi bila vsaj enaka kot obstoječa. Pač upoštevajoč znanja, ki jih imam (nimam).

FlyingBee ::

car, barvaš si lase

170000 km, to ti misliš, če ga nisi kupil od nekoga, ki mu lahko zaupaš

DOOM_er ::

ma kašne veze ma barvanje pa kilometrina avtomobila z iskanjem zaposlitve, to da nategujejo s kilometri vemo že iz 300 drugih tem pa da barvanje las ni zastonj tudi.
Robots will steal your job. But that's OK

NeMeTko ::

Pa če bi si plačeval še kako dekle za vesele urice, je to čisto njegova stvar in nima popolnoma nobene veze s topicom. (Swashta, kam ste zašli!)

PecenkA ::

Prošnje piši prilagojene podjetju kateremu jo pošiljaš. Ne bi škodilo, če bi izvedel kakšen informativen intervju pred pravim za službo s kakšnim kolegom oz. znancem na tem področju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PecenkA ()

Isotropic ::

700e stroskov skupaj z najemnino je za ljubljano zelo malo imo (ce je sem vsteta tut hrana ipd, vsaj ce ne zivis s cimri).
probaj se bolj posvetiti samemu razvoju imo, potem isci drugo sluzbo.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Se mi pa zdi, da bi pogrnil na vsakem razgovoru, če bi se lotil iskati novo službo. Delno je za to verjetno kriva tudi relativno nizka samopodoba. Kako naj se torej lotim iskanja nove službe, ker trenutne stagnacije ne prenašam več najboljše?


Vsako jutro se postavi pred špegl pa si povej, da nisi lih povprečen butl. Ko boš to dojel, spiši spodoben CV in se začni prijavljat na razpisana delovna mesta, ki te zanimajo. Obenem se pozanimaš pri znancih, če se kje išče tvoj profil in to je to.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

mtosev ::

očitno se v napačnih službah. zdravniki kateri delajo v zdravstvenih domovih imajo povprečno po 1800e plače po 10letih delovne dobe
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

genesiss ::

Your point? Je to dosti/malo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

mtosev ::

mislim da je kr vredu plača za povprečno 7h dela
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jerry000 ::

Me pa nekaj zanima...kje bi lahko dobil status študenta po 26 ltu? Je kakšna varjanta da se kam vpišem samo za status?

St235 ::

po 26 letu je no go, razen če bi nadaljeval študij na višji stopnji.

Oziroma, bolj natančno študiraš lahko in imaš tudi status vendar nimaš ugodnosti, ki s statusom pridejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Jerry000 ::

ugodnosti ne potrebujem, rabil bi samo status da lahko preko ŠS delam

D3m ::

Plačaš izredni študij.
|HP EliteBook|R5 6650U|

St235 ::

Jerry000 je izjavil:

ugodnosti ne potrebujem, rabil bi samo status da lahko preko ŠS delam

delo preko ŠS je ugodnost:)

Ali starejši od 26 let lahko delajo?

Meja 26 let ne pomeni, da nekdo ne sme več delati preko študentskega servisa (izjema so "izredni dijaki"). Po tej starosti samo izgubiš dohodninsko olajšavo (posebna osebna olajšava) v višini 3.100,17 € (za leto 2010), od vsakega nakazila na napotnico pa se odvede tudi 25% akontacija dohodnine, ne glede na znesek nakazila (izjema so zaslužki do 88,88 €). Dijak ali študent še vedno lahko dela, če le ima status dijaka oz. študenta. Zadnji stavek 107. člena pravi, da je meja 26 let lahko tudi višja. Če se nekdo vpiše na fakulteto pred 26 letom, se upošteva rok 6 let od datuma vpisa na dodiplomski študij oz. 4 leta od datuma vpisa na podiplomski študij. Izredni dijaki (udeleženci izobraževanja odraslih) lahko delajo do 26. leta.


http://www.studentski-servis.com/studen...

Torej izgubiš davčno olajšavo in delaš lahko samo če si se vpisal pred 26 letom. Če si že 26 in se vpišeš je no go.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Gandalfar ::

Sedim na eni konferenci organizatorjev konferenc, hotelirjev ipd. in vsi tarnajo da ne morejo zaposlit sposobnih ljudi, da se niti prijavo ne, ter da iscejo tehnologe, ki bi jim pomagal posodobit biznis.

Samo ideja, sprehodite se do vasih lokalnih hotelov in turisticnih objektov.

dolenc ::

Pozabil si še dopisat, da jih iščejo za 800eur :D in se potem čudijo kako to da se noben ne prijavi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

thramos ::

Gandalfar je izjavil:

Sedim na eni konferenci organizatorjev konferenc, hotelirjev ipd. in vsi tarnajo da ne morejo zaposlit sposobnih ljudi, da se niti prijavo ne, ter da iscejo tehnologe, ki bi jim pomagal posodobit biznis.


Kje in na kakšen način pa jih iščejo?

Blinder ::

koga iščejo? tehnologe? programerje? mene kot pomivalca posode niso hoteli uzet, imajo dovolj kandidatov za tako delo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

eric_cartman ::

Problem je samo ta, da vsi samo iščejo nove kadre in zahtevajo ogromno znanja (2 jezika tekoče, programiranje, vsaj nekaj let izkušenj, poznavanje vseh računalniških orodji - malo grafičnega oblikovanja, ter delo s 3D programi, izpit B- kategorije in lasten prevoz, točost in prilagodljivost... itd. )

Na koncu pa piše.. Plačilo: 3,5 €/h

To pa ni več normalno.. Oz. take lahko samo pokličem in jih nekam pošljem...


UKC Ljubljana ponuja trenutno 2,35 €/h preko študentskega servisa za pisanje izvidov po nareku doktorjev...

Jaz sicer imam službo... Gre se za grafično/medijsko produkcijo pa sem plačan 4 €/h... po 175 urah dela med vikendi, prazniki, tednom, popoldne ali zjutraj zaslužim tistih 700 €... Kar pa se mi zdi za poklic moje stroke (v primerjavi z drugimi državami) sramotno malo...To je že totalno degradiranje...

Jerry000 ::

St235 je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

ugodnosti ne potrebujem, rabil bi samo status da lahko preko ŠS delam

delo preko ŠS je ugodnost:)

Ali starejši od 26 let lahko delajo?

Meja 26 let ne pomeni, da nekdo ne sme več delati preko študentskega servisa (izjema so "izredni dijaki"). Po tej starosti samo izgubiš dohodninsko olajšavo (posebna osebna olajšava) v višini 3.100,17 € (za leto 2010), od vsakega nakazila na napotnico pa se odvede tudi 25% akontacija dohodnine, ne glede na znesek nakazila (izjema so zaslužki do 88,88 €). Dijak ali študent še vedno lahko dela, če le ima status dijaka oz. študenta. Zadnji stavek 107. člena pravi, da je meja 26 let lahko tudi višja. Če se nekdo vpiše na fakulteto pred 26 letom, se upošteva rok 6 let od datuma vpisa na dodiplomski študij oz. 4 leta od datuma vpisa na podiplomski študij. Izredni dijaki (udeleženci izobraževanja odraslih) lahko delajo do 26. leta.


http://www.studentski-servis.com/studen...

Torej izgubiš davčno olajšavo in delaš lahko samo če si se vpisal pred 26 letom. Če si že 26 in se vpišeš je no go.




Na fax sm se pa vpisal 2007/2008, tko da to poteče. Ampak a niso neka izobraževanja odraslih kjer dobiš status...vsaj tko sem nekje slišal da so starejši (tut 28 let) se sm vpisal, mel status in lepo delal prek študenta. Nevem preveč o tem, zato sprašujem:)

Blinder ::

men se zdi, da po novem se lhako tut pri 26+ vpišeš nekam ampak nimaš več študentskih ugodnosti, niti preko ŠS ne moreš več delat, niti preko ŠS z 25% davkarijo :) Pejt na zavod, ko boš porabil ves denar pa daj vlogo za denarno socialno pomoč. Prej pa si spravi nekaj gotovine nekam v slučjau, da bodo rabli pol leta za di odobrit vlogo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

eric_cartman ::

Jerry00

Če te to zanima, je najbolje, da napišeš mail na ŠOS. Pa ti bodo oni odgovorili kako in kaj... Kakor pa sem sam uspel razbrati, se ti lahko vpišeš v izredni študij, kjer ti lahko nudijo tudi študentski status tudi po 26. letu starosti..

Vendar pa če si že bil vpisan v visokošolski strokovni program in izkoristil možnosti prepis/ponavljanje. Potem se v ta program ne moreš več vpisati. Ostaja višješolski ali pa mogoče prekvalifikacija in vpis na srednjo šolo.. TU pa govorim o rednem vpisu v program.. Mislim pa, da je prisotnost nujno potrebna...

Druga možnost pa je, da delaš preko avtorske/idividualne pogodbe...

Mislim pa da imaš še neko podobno možnost popoldanskega sp-ja kjer so stroški nižji, vendar pa ne smeš prekoračiti meje 40 ur dela tedensko..

Sicer pa zdaj obetajo minister Vizjak in Šušteršič velik novosti prov na študentskem delu..In mislm, da ta status ne bo več tko enostavno dobit, kot si ga lahko dobil zdy...

St235 ::

Mislim pa da imaš še neko podobno možnost popoldanskega sp-ja kjer so stroški nižji, vendar pa ne smeš prekoračiti meje 40 ur dela tedensko..
To je bla ideja za malo delo, ki smo ga zgledi državljani zavrgli.

Isotropic ::

tega s pridobivanjem statusa na "alter" nacine letos ni vec zaradi lanskoletne afere

Gandalfar ::

dolenc je izjavil:

Pozabil si še dopisat, da jih iščejo za 800eur :D in se potem čudijo kako to da se noben ne prijavi.


Pomojem da je kar resen denar, samo ne mors it ob 16h domov.

WarpedGone ::

Ta nujnost nadur dvigne palčko za resen denar na vsaj 1,5 kratnik normalnega stanja.
Zbogom in hvala za vse ribe

Daedalus ::

Sedim na eni konferenci organizatorjev konferenc, hotelirjev ipd. in vsi tarnajo da ne morejo zaposlit sposobnih ljudi, da se niti prijavo ne, ter da iscejo tehnologe, ki bi jim pomagal posodobit biznis.


Potalaj jim moj kontakt. Dobiš provizijo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Isotropic ::

Gandalfar je izjavil:

dolenc je izjavil:

Pozabil si še dopisat, da jih iščejo za 800eur :D in se potem čudijo kako to da se noben ne prijavi.


Pomojem da je kar resen denar, samo ne mors it ob 16h domov.

dvomim
razen mogoce, ce res delas nonstop, sam potem efektivno se vedno delas za 800e. +50% ur pa imas potem 1200 or so.

Tody ::

Nevem sicer kakšne so razmere tam oz v tej branži ampak pomoje vse stvar prodaje. Če znaš prodat projekt se lahko marsikaj vrjetno zmeniš. Delaš lahko za nekih 800 eur na mesec ampak če ti uspe prodat projekt se pa vrjetno lahko tud zmeniš za kak % od cene.

dolenc ::

Koker jaz poznam podobne zadeve(pojma nimam točno za tehnologe) so kar vredu plače, samo delovniki so strašni, ni toliko problem ura, bol to, da se razni hoteli in podobno ravno ne zaprejo za vikend in ob praznikih, tako, da lahko skos delaš.

(Drugače pa če razdeliš en hotel malo na sklope, kaj pa imajo od tehnologij.

Po hotelu imajo napelano tv, telefonjado in internet, v kakšni sejni sobi je projektor in ozvočenje. Tvji crkujejo, internet tudi, nič hujšega za vzdrževat. Softversko se delijo na recepcijo, kjer imajo check in/out, upravlanje s podatki gostov, pa se počasi že neha, mislem, da pošilajo tudi neke podatke policiji, da glih ne skrivajo kašnega terorista, pa statistiko zasedenosti(če jo kdo dela kej več koker smo bli 60% polni). Potem so rezervacije, kjer bi kvečem kak data mining prov prišel :D, da napovedo bodoče prihode, pa marketing, tržijo sobe in konferenčne(če jih majo), rihtajo dogodke. Na podlagi prihoda/odhoda se organizirajo še ostale službe, kuhinja, čistilke itd...

Za to verjetno imajo app, samo imajo nesposobne ljudi, ki te podatke berejo in prihaja do sprotne slabe organizacije :)), to bi znal bit izziv za tehnologe, te sklope povezat, da jih bumbarji ne bodo več znal narobe interpretirat :). Za vzdrževat pa niti ni kej dosti, razen reset routerja. Če sem falil temo pa naj kdo briše)

Jerry000 ::

eric_cartman je izjavil:

Jerry00

Če te to zanima, je najbolje, da napišeš mail na ŠOS. Pa ti bodo oni odgovorili kako in kaj... Kakor pa sem sam uspel razbrati, se ti lahko vpišeš v izredni študij, kjer ti lahko nudijo tudi študentski status tudi po 26. letu starosti..

Vendar pa če si že bil vpisan v visokošolski strokovni program in izkoristil možnosti prepis/ponavljanje. Potem se v ta program ne moreš več vpisati. Ostaja višješolski ali pa mogoče prekvalifikacija in vpis na srednjo šolo.. TU pa govorim o rednem vpisu v program.. Mislim pa, da je prisotnost nujno potrebna...

Druga možnost pa je, da delaš preko avtorske/idividualne pogodbe...

Mislim pa da imaš še neko podobno možnost popoldanskega sp-ja kjer so stroški nižji, vendar pa ne smeš prekoračiti meje 40 ur dela tedensko..

Sicer pa zdaj obetajo minister Vizjak in Šušteršič velik novosti prov na študentskem delu..In mislm, da ta status ne bo več tko enostavno dobit, kot si ga lahko dobil zdy...



Hja izredni...sam to plačaš po 1000+ na letnik kar pa nebi rad sedaj:). Na nekih forumih so tudi govorili da si na srednjo ekonomsko pisu za izobraževanje odraslih in si dobil lepo 20 vpisnih listov ter status študenta (brez bonov). Plačal si pa okoli 80€ za 1 leto. Ampak kolikor so mi odgovorili ni možno...zdej sm pa mal zbegan. Prav tako nisem ponavljal letnika...sem samo pavziral 1x in sedaj podalšal absolventa.

Mogoče kdo od vas pozna kakšno šolo da se lahko vpišem da imam status študenta ter da lahko delam preko ŠS in imam zavarovanje? Vendar da ni drago za plačat. Bone vem da ne bom imel:)

Janac ::

mogoce kdo ve kdaj lahko sestavljam kompe v kaksni rac. trgovini ?

m0LN4r ::

Ni po eni strani butasto, ko ti nekdo reče, da pojdi delat za male pare in si nabiraj izkušnje pa boš pozneje napredoval.
Recimo, če si informatik ali računalničar oz. neki tega brez izkušenj.
Greš delat kot čistilka, al nakladalec v skladišču za 2 leti.

Sej boš nabral izkušnje, ampak ne v svoji stroki. Da bi pa delal v svoji stroki pa rebiš nekje nabrat izkušnje. Torej kje jih nabereš, če pa za vsak spodoben šiht moraš imeti nekaj do ogromno let izkušenj? Včasih pa celo zahtevajo poznavanje stvari, ko jih na faksih več ali še ne učijo.

Naprimer mimovrste:
Pričakujemo

- 5 let izkušenj na področju spletnega programiranja

- VII. stopnja izobrazbe naravoslovne smeri (v primeru relevantnih izkušenj lahko tudi 6. ali 5. stopnja)

- znanje angleškega jezika

- druge zaželene lastnosti oz. veščine: natančnost, vztrajnost, timski duh.



Zahtevana računalniška znanja:

- poznavanje podatkovnih baz (mysql)

- visok nivo znanja programskega jezika PHP

- poznavanje Zend framework-a

- poznavanje računalniških omrežij in mrežnih protokolov

- poznavanje operacijskih sistemov (MS Windows, Linux, MacOS)



Željena znanja:

- poznavanje programa Pantheon

- poznavanje agilnih metod razvoja

- poznavanje orodij Test Driven Development (PHPUnit, SimpleTest, ...)

- računalniško oblikovanje


Kar hočem povedat, tudi če bo oseba delala 3 leta kot nakladalec, 3 leta ko hišnik, 3 leta v proizvodnji bo imel 9 let izkušenj, ampak mu čist nč ne pomenijo, da bi napredoval oz. našel službo v svoji stroki. Da bi se pa človek po nekem napornem, fizičnem šihtu še doma dodatno izobraževal, ker ga na faksu očitno niso dovolj je pa nesmisel življenja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Gandalfar ::

Daedalus je izjavil:

Sedim na eni konferenci organizatorjev konferenc, hotelirjev ipd. in vsi tarnajo da ne morejo zaposlit sposobnih ljudi, da se niti prijavo ne, ter da iscejo tehnologe, ki bi jim pomagal posodobit biznis.


Potalaj jim moj kontakt. Dobiš provizijo.


Hehe, mors se na svoj CV linkat :)

tpleko ::

m0LN4r delo na drugem področju (če ne dobiš na svojem) zna bit koristno samo zato, da ohraniš delovne navade.

kakšne izkušnje hočejo na mimovrste za eno bedno nakupovalno internet stran. največji skill za tako programiranje je zanimanje za tako delo, ker se zna priučiti potrebnih znanj vsak inteligenten programer dokaj hitro. zato jaz res nisem primeren za njih, in za marsikoga drugega, ker me dandanes nič več ne zanima razen par pomembnih stvari. imam pošlihtane prioritete. kar naj se drugi ukvarjajo z nepomembnimi projektiči. dandanes ljudje delajo zelo veliko nepotrebnega dela, ki v resnici nikomur ne koristi. ker ni dela si ga naredijo, da ni dolgčas.

Gladi ::

Ker pacient:))
Kaj pa po tvojem je koristno? Edino koristna stvar je pridelovanje agrokultur, ker jih potrebujemo za preživetje. Ostalo je pa tako ali tako banalnega pomena.

Janac ::

Janac je izjavil:

mogoce kdo ve kdaj lahko sestavljam kompe v kaksni rac. trgovini ?

tpleko ::

da, jaz sem kmet in razvijalec umetne inteligence. :)

Tody ::

@tpelko če ti to kdo plača potem super! Glede izkušenj je pa tko da vzmaeš vsako službo ki vsaj malo diši na informatiko in potem se probaš prerinit nekam drugam ali pa najdeš kako drugo zadevo. Če se ti da boš sigurno lahko izpeljal kak projekt ali se pa vsaj navadil delat z butci, ki blokirajo vsako idejo :) Tud to je skill, ki se ga je težje navadit kot php ali c++

Invictus ::

Kdor hoče uspeti v svojem željenem poklicu, mora čimprej tam začet delat. Vsi ti nasveti kako podaljšati status študenta so slabi.

Kot redno zaposlen boš imel večji dostop do informacij.

Prej ali slej se ti lahko odpre kako dobro delovno mesto. Seveda če si samo en od faliranih študentov, ki vleče status zadnjih 10 let, potem si pri delodajalcu avtomatsko v slabšem položaju.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

Janac je izjavil:

Janac je izjavil:

mogoce kdo ve kdaj lahko sestavljam kompe v kaksni rac. trgovini ?


Takrat ko boš našel rač. trgovina, ki te bo pripravljena prenašat in ti po možnosti še kaj plačat za tvoje delo.

kr1ženska ::

Tisti, ki imate problem najti delavno prakso.
Zakaj en greste delat prakso v tujino preko ERAZMUS programa? Maš možnost dobiti štipendije za 3 ali 4 msece in sicer 500€/mesec iz evropskega sklada + 150€ ti da država, če si socialen primerek dobiš še nekoliko več.

Poiščeš še podjetje, ki ti nekaj plača za delo, pa greš v tujino po znanje in izkušnje.
Pri iskanju ti pomaga tvoja fakulteta (pošilja mejle o aktualni ponudbi in državah.

Nekdo je rekel, da bo zavlačeval študij z vpisom magisterija. Težko... Letos bo še 1letnik magistrskega programa zastonj, naslednje leto je že celoten magistrski program plačljiv.

m0LN4r ::

Ja sej sem se družil z erasmusi. Kolega Jacek iz poljske je delal prakso prinas tako, da sploh ni bil tu. Je pisal enmu slovencu, če mu lahko podpiše pri znancu da je bil tukaj na praksi v zameno mu je on naredil enako :D
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

kr1ženska ::

Moraš po praksi predložit račun vozolnc v obe smeri in tuje podjetje ti mora izpolnit en obrazec. Tko je v slo.
Sploh pa, tle se gre bolj za to, da ti nekaj novega sprobaš, se naučiš, si pridobiš reference in ne za to, da si začasno napolneš žepe.
Treba delat na dolgi rok.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10123054 (16251) jernejl
»

FRI ali FE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11619156 (13927) 7982884e

Šolanje nekoč in danes (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13028140 (23850) Mato989
»

Kako najti delo?

Oddelek: Programiranje
388994 (7178) listje123

Več podobnih tem