» »

Star Citizen - Squadron 42

Star Citizen - Squadron 42

««
3 / 37
»»

Truga ::

Jaz mam 6950 pa mi laufa arena super, FPS v hangarju pa je obupen, tak da najprej probaj ce ti tud igra steka, ne sam hangar.

Netrunner ::

Sem testiral areno in teče super .. brez težav .. samo slika z resolucijo 1280x1024 na 24" (1920x1200) monitorju je bolj boga. Za beto bo ok .. ko pride ven bom pa kaj boljšega nabavil.

Sem pa zasledil še Novi Elite katera bo direkt konkurenca star citizenu.. pa baje je grafično manj zahtevna.

Glugy ::

po čem se pa razlikuje elite od star citizen? sam grafika?

Truga ::

Elite se obnasa kot klasicen space sim (avijoni v vesolju), star citizen se obnasa kot KSP kjer imas premocne thrusterje.

Netrunner ::

Se nisem še poglabljal kakšne so razlike .. na rededitu nekje sem enkrat preletel neko primerjavo.

Drugača pa ja .. trenutno manovriranje v Star Citizenu je precej čudno... sem se moral kar pošteno potrudit da nisem priletel v asteroid "proximity warning" mi je konstanto piskal...

Če se ne motim bodo manovriranje malo spremenili ker sedaj je kar muka .. se moraš preveč ubadat s tem da se ne zabiješ kam.

Truga ::

Ja, se bolj bojo zmanjsal thrust tamalim thrusterjom.

Netrunner ::

Zmanjšali ? ... se pravi bo obračanje počasnejše ..se pravi da ne bo tako trzala in skakala ob hitrem spreminjanju smeri? .. hm .. si ne znam prestavljat kaj bo .. bomo vidli

Glugy ::

a naj ne bi bla glavna komponenta igre ravno realističnost? če bojo zmanjšal potem ne vem če se bo to skladal. ali pač?

Truga ::

Zakaj se nebi? Trenutno je thrust prevelik. Rakete manevrirajo primarno z glavnim thrusterjom, ostali so vec ali manj za obracat se in manjse popravke smeri. Trenutno so na hornetu tamali thrusterji skupaj mocnejsi kot glavni thruster (3.2MN proti ~3MN).

oo7 ::

Netrunner ::



Nekaj časa nazaj je prišel FPS preview. Ideja je zelo dobra, sploh če pomislim da se bo lahko večje ladje ko bodo nesposobne za gibanje osvojilo v FPS načinu.

Se bojim pa da kvaliteta ne bo dosegala trenutnih modernih FPSjev... pustimo se presenetit.

Truga ::

Netrunner je izjavil:

Se bojim pa da kvaliteta ne bo dosegala trenutnih modernih FPSjev... pustimo se presenetit.

Seveda ne bo. To je space sim. FPS je minigame.

oo7 ::

Star Citizen may end up as a 100 GB download>:D

http://www.vg247.com/2015/03/11/star-ci...

J3nc ::

oo7 je izjavil:

Star Citizen may end up as a 100 GB download>:D

http://www.vg247.com/2015/03/11/star-ci...


Glede na ambicijoznost projekta je bilo za pričakovat.

Payk ::

Hm. Bogi SSD oz bo treba dat na HDD. :(

Edit: Pa še tako loada 100 let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Payk ()

Truga ::

Sam to niti ni grozno zadne cajte. X-plane zasede 100giga. Wolfenstajn tanov je tud 50GB.

J3nc ::

Age of conan je imel čez 40gb 7let nazaj.

Truga ::

Zstiller ::

Truga je izjavil:

https://www.reddit.com/r/starcitizen/co...

WTF se dogaja kle?



V bistvo gre za tole

http://www.reaxxion.com/10195/why-star-...

kratka verzija je nekako tole:

The FACTS are as follows:


In 10/2012, they pitched a game for $500K, and got $2.1m
They got the money
They haven’t delivered the game - as pitched - by the Nov 2014 promised date
They have kept asking for money and more money, based on intangible goods
They kept increasing the game’s scope, despite having missed the original delivery milestone
The game now, is beyond the initial scope, and which we backed


I love this industry. An industry that, while brutal, gave me the opportunity to do something that I love, while not making it easy. I take pride in the fact that when I screw up, or fail, and fall down, I can pick myself up - and keep on running. For me, there is no shame in failure; only pride in being able to acknowledge mistakes, and to learn from them.

My article which I wrote, was a result of my observation that there is another industry disaster brewing, and which is, once again, going to not only cast the industry in a poor light if we didn’t do something, but which threatens to make it that much harder for the inbound generation to find their footing, because a bunch of people who came before, pretty much made it FUBAR.

And during my research for the piece, and for which I have hundreds of web articles, forum posts etc in an Evernote notepad, I came across a lot of things that I wasn’t even aware of. And once the article went live, I started hearing from all kinds of people in media, game development, gamers etc. And the more I read, the more I came to the realization that my article, which was merely a technical wake-up call of sorts, hadn’t even touched the tip of the iceberg. Which is why I am adding this next paragraph.

If you feel that you have been misled when you backed the Star Citizenproject after Oct, 2012, and you want a chance to get your money back, the FTC has setup a special department that deals with crowd-funding complaints. You can fill out this form. Then select “Internet services, online shopping, or computers” then “Online shopping”. You can read more about that overhere.

Tr0n ::

Upam, da niste prispevali denarja za to igro. :)

Nagi Bator ::

Tr0n je izjavil:

Upam, da niste prispevali denarja za to igro. :)

In zakaj "upas" v to?
Za ceno povprecne mesecne narocnine na internet, imas obljubljeno kompletno igro.
Ne gre pa prezreti tega, da od igre ni bilo niti "pike od i-ja" leta 2012, ko je laufal glavni crowd founding.
Verjetno ne pricakujes, da bo tak spil dokoncan v dveh letih? In naj te pomirim. Nisem prispeval denarja.
Še ne. Si me pa fajn spomnil, da vrzem tistih 29€ preden se podrazi.

Tr0n ::

Nagi Bator je izjavil:

Verjetno ne pricakujes, da bo tak spil dokoncan v dveh letih?

V tem je ravno problem; prevec kompleksno in na siroko so si zastavili vse skupaj. Posamezne module razvijat je nekaj, vse skupaj povezat v nek skladen in kvaliteten spil je pa nekaj cisto drugega. Software, ki je trenutno dostopen javnosti, je zame zgolj nek proof of concept, pa se to v zelo zacetnem stanju. Odhod EO Alex Mayberry je pa se dodatno zakasnil vse skupaj.

Moti me tudi, da so zaceli s prodajo 3D modelov ladij in virtualnih zavarovanj se preden je sploh core gameplay koncan.

Vse skupaj delajo prevec zakomplicirano. Folk je hotel next-gen Privateer, dobili pa bodo, hja, ne vem kaj bodo dobili. :)

Nagi Bator ::

Osebno zelim next-gen Freelancer. Dobil pa bom, kar bom pac dobil, a slisi se dobro.
Hkrati mi je pa vseeno ali bom igro igral konec letosnjega leta ali pa cez 5 let.
Prav tako se ne obremenjujem s tem kako napreduje razvoj. To je njihov problem.
Tako kot je kupovanje 3D modelov ladij stvar posameznikov, ki se spuscajo v to. Iskreno po tem ni nobene potrebe in to se vseskozi tudi povdarja.
Tip, ki si ga omenil, pa je bil v timu tocno eno leto in res ne bi smel biti nek big deal, ce se je odlocil oditi.

Napajalc ::

Ah, kaj bo en pajac napram celem projektu.
Denarja imajo kar precej.
Jih pa definitivno čaka težko delo, na eni strani Egosoft na dx9 sicer z lastnim namenskim pogonom, na drugi strani pa EVE z dolgo zgodovino in zastarelim pogonom, ugibam: in verjetno z precej več denarja iz naročnin.
Naj si uzamejo čas, in naredijo še bolše od zgoraj naštetega.
011011100111010101100010

Netrunner ::

Tak tip igre sem čakal in še čakam .... od vedno.. :) tako da upam da ne bodo kaj zasrali. Svoj delež sem prispeval in kupil 315p explorerja. Načeloma preoredrjev nikoli ne dajem, to je bila edina izjema.

Vsekakor pa so si avtori zadali velik zalogaj, tako da upam da bodo kos tej nalogi. Založniki jim ne dihajo za ovratnik, tako da jim ne bo potrebno izdati nepopolne igre, kar je super, po drugi strani pa se zna izid zaradi tega preveč zavleči.

Konkurenčna igra Elite Dangerous cilja dolgoročno, da bo tudi imela podobne zadeve kot SC (land on planets, walk on ships,...) vendar so se tega lotili postopoma, tako da so neko osnovno verzije igre že zdavnaj izdali.

Upam da se bo vse lepo odvilo. Pred izidom pa moram nujno nabavit novo grafično saj trenutna komaj da poganja SC ... ED pa po drugi strani teče gladko...

Berserker ::

Elite Dangerous je trenutno to kar si fani Freelancerja lahko želijo. Osebno spremljam oba projekta. Star Citizen bo imel ročno narejene lokacije in več stvari za počet, medtem ko se Elite preveč šlepa na grindanje in RNG okolje, vendar pa ima slednji vsah po primerjavi z Areno dosti boljši gameplay in vzdušje v ladji. Trenutno sta oba projekta daleč pred konkurenco. Egosoft je pa zaspal na lovorikah in pravilno čisto pogorel.

Napajalc ::

Za egosoft: pokazali so delujoč pogon, sicer mnogo bolj plitva igra kot smo vajeni (za empire builderja je kar ok zadeva, ostalo šepa), tako da potihem upajmo na x4 z tem pogonom.
011011100111010101100010

Truga ::

Elite Dangerous je trenutno se vedno ogromen spil, ampak ima globino luze. Je fun za igrat, ampak se navelicas relativno hitro.

Verjetno bojo to sicer kaj popravli, sam jaz ga trenutno ne igram vec...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Berserker ::

Truga je izjavil:

Elite Dangerous je trenutno se vedno ogromen spil, ampak ima globino luze. Je fun za igrat, ampak se navelicas relativno hitro.

Verjetno bojo to sicer kaj popravli, sam jaz ga trenutno ne igram vec...


Se strinjam, špil ima toliko globine, kolikor so avtorji pripravljeni vložit vanj. Resda imamo na voljo 400bil. sistemov, ampak žal imajo vsi zgolj 100 različnih tekstur.

Tale nov story updejt poweplay je zgolj nov izgovor za grindfest. Špil postane kul šele če igraš s frendi proti ostalim igralcem.

Glede zadnje X igre pa nimam besed, to je še bolj enolično od Elite.

Zgodovina sprememb…

Truga ::

Power play je uresnic slabse kot to kar je blo prej, ampak z lepsim skinom. Popolnoma so povozili background simulacijo.

Vcasih si lahko sel do random postaje, in pomagal kateremukoli factionu, ampak od tega nisi mel nicesar. Zdaj si omejen prakticno samo na powerplay factione, ker povozjo vse kar se manjsega dogaja...

Glugy ::

Berserker je izjavil:

Elite Dangerous je trenutno to kar si fani Freelancerja lahko želijo. Osebno spremljam oba projekta. Star Citizen bo imel ročno narejene lokacije in več stvari za počet, medtem ko se Elite preveč šlepa na grindanje in RNG okolje, vendar pa ima slednji vsah po primerjavi z Areno dosti boljši gameplay in vzdušje v ladji. Trenutno sta oba projekta daleč pred konkurenco. Egosoft je pa zaspal na lovorikah in pravilno čisto pogorel.


Meh...Men je bil Freelancer špica, Elite Dangerous me pa sploh ne pritegne. Težko razložim zakaj...Ampak daje čist en drug občutek Elite Dangerous.

Napajalc ::

Berserker je izjavil:

Egosoft je pa zaspal na lovorikah in pravilno čisto pogorel.


Tukaj je dvorezen meč. Prodal so toliko izvodv xRebirth, kot do takrat vseh ostalih njihovih iger, za njih je to uspeh, so javno povedal.
Razumem da je 75% ljudi zamerilo egotu, ker je bila rahla "zvijača" ko so napisal, da bo pristop enostaven za vse začetnike. Osebno jim ne zamerim ker sem se zadeve lotil kot empire builder. Je blo pa smeha, ko so mase prišle do prvega "sita" ko so mislni da bojo štacjon zgradil z enim klikom in sam šibal naprej po story line, v tem delu se ubistvu začne ustaljena praksa egosofta, ki igralca pusti brez jasnih navodil kako naprej. Tukaj se je potem vidlo, da se je ujelo bistveno preveč igralcev ki niso v stanju igrat tako igro. Kasneje je igra dobival čedalje bolše ocene, sam je bilo prekasno, če z "tem" denarjem nardijo x4 jim bo vse odpuščeno.
011011100111010101100010

Berserker ::

Truga je izjavil:

Power play je uresnic slabse kot to kar je blo prej, ampak z lepsim skinom. Popolnoma so povozili background simulacijo.

Vcasih si lahko sel do random postaje, in pomagal kateremukoli factionu, ampak od tega nisi mel nicesar. Zdaj si omejen prakticno samo na powerplay factione, ker povozjo vse kar se manjsega dogaja...


Ja ampak sedaj si nagrajen za tole in kr konkretno (trenutno je to najboljši način za grindanje). Še vedno imaš minor frakcije ki delujejo samosvoje ali pa znotraj interesa sil, nekateri so organizirali svoje klane dovolj dobro, da jih je Frontier vključil v sproti pisano zgodbo.

Napajalc je izjavil:

Berserker je izjavil:

Egosoft je pa zaspal na lovorikah in pravilno čisto pogorel.


Tukaj je dvorezen meč. Prodal so toliko izvodv xRebirth, kot do takrat vseh ostalih njihovih iger, za njih je to uspeh, so javno povedal.
Razumem da je 75% ljudi zamerilo egotu, ker je bila rahla "zvijača" ko so napisal, da bo pristop enostaven za vse začetnike. Osebno jim ne zamerim ker sem se zadeve lotil kot empire builder. Je blo pa smeha, ko so mase prišle do prvega "sita" ko so mislni da bojo štacjon zgradil z enim klikom in sam šibal naprej po story line, v tem delu se ubistvu začne ustaljena praksa egosofta, ki igralca pusti brez jasnih navodil kako naprej. Tukaj se je potem vidlo, da se je ujelo bistveno preveč igralcev ki niso v stanju igrat tako igro. Kasneje je igra dobival čedalje bolše ocene, sam je bilo prekasno, če z "tem" denarjem nardijo x4 jim bo vse odpuščeno.


Težavnostna stopnja in manjko navodil je zadnja stvar, nad katero bi bil igralec razočaran. Špil je bil izdan kot totalni bugfest, s preveč arkadnim upravljalnim modelom (mislim da špil ni poznal niti rolling smer gibanja).

Glede prodaje, uspelo jim je pač nasrat folk, ampak ker to ni COD, dvomim da bo folk še drugič šel na led. Pa glede na to, da prej ni bilo alternative v žanru, se je to sedaj popolnoma spremenilo.

Napajalc ::

Resen bug je bil samo nek štacijon ki ni imel nekega modula (je bila tudi alternativa temu štacijonu), ma to pred 150 urami ne prideš do tam. Do kje si pa prišel pri tej igri če lahko uprašam zavoljo lažje komunikacij?
011011100111010101100010

Netrunner ::

ED me je navdušil, vendar sem se ga hitro naveličal. Od kar je powerplay sploh še nisem igral. X serija je videt zakon, samo dolgčas mi je igrat sam :)

Od ED bi najraje prodal account, ker imam pomankanje časa, pa ko ga imam, mi je Space engineers dosti bolj zabaven.

Tr0n ::



oo7 ::

Star Citizen Multicrew Demo

oo7 ::

Fancy a Vanduul Swarm in Star Citizen? Try for free until the 24th with code CITCONFLIGHT2K15.

http://wccftech.com/curious-star-citize...

https://robertsspaceindustries.com/prom...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

oo7 ::

Squadron 42: Bishop Senate Speech


.

oo7 ::

Star Citizen Alpha 2.0 Gameplay Trailer


Dobro tole zgleda :)

oo7 ::

Star Citizen: From Pupil to Planet


.

Netrunner ::

Izgleda hudo... samo naj malo pohitijo :) Elite dangerous jih prehiteva.

oo7 ::

Elite dangerous ima tudi FPS način?

Netrunner ::

oo7 je izjavil:

Elite dangerous ima tudi FPS način?


Ok .. to še nima :) .. ima pa planete in multicrew ladje.

Netrunner ::

Zdaj je že nekaj časa zunaj alpha od Persistance Universe, kjer je na voljo cel sistem za raziskovanje in bojevanje.

Je kdo kaj aktiven ? ...jaz sem občasno online, vendar zaradi podhranjene grafične ne morem okusit igre tako kot je treba. Mi je pa uspelo ukrasti in testirati malo constelation ladjico, freelancerja, avegerja in ...redemerja če se ne motim :)

Sicer je še precej buggy, vendar malo se da okusiti svobodo.

wungad ::

Kaj pa imaš za en sistem?
.

Dami ::

Meni na 3770k, gtx670 in 8gb rama dela čist ok vse na default. Dokler ne zrihtajo party join na crusader in dodajo več contenta ni kej pretirano dosti za igrat. Js čez vikend AC špilam, da čimbolj ponucam tistih 24h.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Dami ::

Netrunner je izjavil:

...redemerja če se ne motim :)

Si mislil vanguarda

al retaliatorja

ker redemerja še ni.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Netrunner ::

wungad==> Nevem točno kateri sistem je. Začneš na port olisar postaji. V sistemu se nahaja ene tri postaje. Ena je zapuščena za exploration mission, druga je za popravila, in tretja je za FPS. Potem imaš še neke satelite ki jih je treba branit ter en asteroidni pas.

Imaš še nekje neke velike asteroide vendar pojma nimam kako prit do njih. Sem jih videl ko sem bil slepi potnik na avengerju.

Dami==> Mislil sem na onega ki je multicrew, ima dve "turreti" zadaj levo in desno, eno v sredini spredaj in v centru ladje ima velikanske torpedote. V pilotski kabini pa je plac samo za enega... verjetno da vanguarda :)

Se splača sprobat. Samo klient je velik in ne moreš mimogrede namestit če še nimaš. In vsak patch je skoraj cela igra na novo...

Sam imam 315p pa razmišljam če ostanem na njem ali bi si vzel še avengerja ... ali pa mogoče prodaj 315p in kupil raje freelancerja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

wungad ::

Kakšen HARDWARE imaš?
:D
:D
.
««
3 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

No Man's Sky (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
22538300 (1516) oo7
»

Everspace

Oddelek: Igre
152292 (436) Izi
»

Elite dangerous (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13128704 (7261) jamiroq
»

Star Citizen postal prva AAA igra, financirana izključno s skupnostnim financiranjem (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Novice / Igre
727139685 (104193) Truga
»

Skupnostno financiranje in povratek stare garde

Oddelek: Novice / Igre
2816597 (13264) Tr0n

Več podobnih tem