» »

tezave z ruterjem

tezave z ruterjem

Anarki ::

Js mam problem. Imam ruter, ki je dirketno vezan na dls linijo. Ce se ruter slučajno izklopi ali izgubi zvezo z dlsjem. Se potem normalno vzpostavi nazaj. Wi-fi dela normalno sam na kabel liniji do računalnika mi stalno prekinjuje zvezo na približno 10-15 min.
  • spremenilo: Anarki ()

NeMeTko ::

Ali bi mogoče bilo preveč pričakovano od tebe, da bi svoje vprašanje zapisal v človeku razumni slovenščini, v obliki povedi z repom in glavo?

francek1 ::

In podatkom o tipu ruterja....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Ruter je Enkom extended

amigo_no1 ::

Če gre za amisovo štaklo z imenom ENKOM Extended A1521 (modem+router), potem kliči na 080 2010 in naj pogledajo če je na voljo kakšen nov FW.

Kateri OS ?

Se na drugih pcjih dogaja enako ?

ne sam na temu. Drgač pa ja je amisova škatla:D

Kateri OS je pri tebi in kateri pri drugih pcjih ?
Koliko uporabnikov je gor ?

js mam windows 7 drug ko je na kablu pa xp. dva sta pa na wi-fi na wi-fi mata pa ubuntu in widows 7

Bakunin ::

wifi ti dela, UTP pa izklaplja?

tocno na 15 minut ? ail random?

imas kable preko stikala ali neposredno v modem prikljucene?

Pac izklopi so random. UTP mi ne dela samo na 1 računalniku, dejansko mojemu glavnemu

Pa si svoj računalnik kdaj za malo dlje priklopil preko utp na kakšno drugo omrežje?
Tako bi lahko ugotovil, če nimaš morda težavo na tvojem računalniku, ne pa na routerju.

ja smo meli LAN party pa je vse delovalo vredu brez težav

Kupi najcenejši wifi tplink za 25E, kliči na isp-jev helpdesk in naj ti dajo njihov modem v bridge mode.
Priklopi in konec.

Jaz bi probal vključiti utp kabel od računalnika še na drug port na routerju. Po možnosti na takega, za katerega veš, da ni nobenih težav. Drug računalnik/napravo pa v ta port, kjer imaš zdaj vključen svoj računalnik.

Tako boš izključil morebiten problem na routerjevem portu oz. ga potrdil, če obstaja.

hmmm... Lan Party? Pa si potem temeljito prečesal računalnik, če se je kakega vraga nalezel?
Včasih je dovolj, da eden prinese kakega malega črvička s seboj na tak party, potem pa lahko rata veselje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NeMeTko ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569908 (6737) c23po
»

WiFi včasih dela, včasih ne

316512 (1277) alfa_fan
»

WiFi - prepoznavanje omrežja

184722 (3388) barocco
»

Problem z internetom