» »

MySQL Problem

MySQL Problem

Ma$terM|nd ::

Zdravo,

doma imam inštaliran XAMPP (na win7). Delam eno preprosto PHP skripto, ki bere iz MySQL podatkovne baze in vanjo vpisuje. Osnove v bistvu, nič kompleksnega. Fora pa je, da mi doma deluje vse lepo, ko pa sem stvar naložil na server ne deluje več. Le prijaviš se lahko, potem pa konec. Stran ne javi napak ali warnov in lahko brez težav klikaš, ampak ko hočeš kaj preko skripte vstavit, brisat ali urejat ne dela. Če grem ročno vstavit prek phpmyadmin seveda prikaže na strani, amapak tega vnosa potem preko skripte ne gre izbrisati ali urejati.
Server najbrž ne teče na windowsih tako da se mi zdi da zna tu kaj nagajati. imena tabel in polj v tabeli sem že večkrat pregledal pa sem v poizvedovanju uporabil enake (da izključim kako case sensitive napako).

Sem prepričan da je taka malenkost da se bom smejal na koncu, amapak trenutno res več ne vem kaj naj.

Help
Kateri avto gre najlepše po gozdu???
Službeni!

ales85 ::

Za začetek preveri, če imaš vklopljeno poročanje o napakah. To storiš tako, da poiščeš datoteko php.ini in v njej "display_errors". Da vključiš poročanje nastavi "display_errors = on" brez narekovajev.

AndrejS ::

Sem imel ta problem ko sem migriral iz windows na linux. Problem je case sensitive - to vključuje imana baz, tabel , ...
Pri meni je bil problem v imenu baze. Se pa da to nastavit v mysql config datoteki ( mislim da my.cnf) .

keworkian ::

Probi s tem
error_reporting(E_ALL);
mysql_query($qry, $conn) or die(mysql_error()." ".mysql_errno());
Obscenities in B-Flat

mkos2 ::

expressmaint sql server 10.0 is not suported.
Vrne mi tole napako.

return code -3

petzup ::

Mogoče komu ratalo usposobit sqlite na linux serverju? V php.ini sem dodal libary ampak še vedno žal ne funkcionira, kakšna druga ideja? Sicer pa je naložen php5-sqlite

Looooooka ::

phpinfo ti izpise, da je modul nalozen?

Barcelinho ::

Pozdrav!

V Javi (Eclipsu) sem naredil neko aplikacijo, za rezervacijo tenis igrišč, ki za bazo uporablja MySQL, teče pa samo lokalno(url povezave jdbc:mysql://localhost:3306/tenis). Zanima me kako najlažje to spraviti na net, preko katerega serverja...kakšen tutorial ali kaj podobnega bi mi zelo prav prišel!:)

Hvala, lp

GupeM ::

Če je aplikacija desktop, potem moraš nekje na netu imeti server, z bazo in servicom, ki ti omogoča dostop do baze. To pomeni da se v aplikaciji ne povezuješ na bazo (kar preko interneta tako ali tako naj ne bi počel), ampak se povežeš s servicom na serverju, in temu poveš kaj bi rad s podatki na bazi.

Če je aplikacija serverska, potem rabiš application server (Tomcat, ...).

Barcelinho ::

Aha se pravi lahko uporabim kar server z bazo, na katerem imam spletne strani? Bom poguglav malo, kako to narediti...
Kot pa sem videl na drugi temi, mi za zelo malo bazo zadostuje tudi to http://www.freemysqlhosting.net/, pa še verjetno je lažje nastaviti?

Hvala, lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322252389 (27054) miko22
»

Prenos WP bloga k drugem gostitelju, ni možna več prijava

181808 (1589) marS
»

[PHP] Kako izvesti neko kodo šele ob kliku

241907 (1393) krho
»

Spletna stran dela na lokalnem strežniku, a ne na Sinfonikinem