Forum » Programiranje » Apache & PHP neki čudn
Apache & PHP neki čudn
ahac ::
Tole delam (šele 2 dni)
in mam en problem.
if ($prikaz=="kazalo")
echo ("Tukaj pride kazalo na zgodbe!");
else
echo ("Tukaj pride glavni tekst na prvi strani...
To na f2s dela normalno na mojem PCju (win98/Apache) pa napiše warning in se pritožuje, da prikaz ni definiran.
Zakaj?
in mam en problem.
if ($prikaz=="kazalo")
echo ("Tukaj pride kazalo na zgodbe!");
else
echo ("Tukaj pride glavni tekst na prvi strani...
To na f2s dela normalno na mojem PCju (win98/Apache) pa napiše warning in se pritožuje, da prikaz ni definiran.
Zakaj?
lordgreg ::
hja.. tu se spet lahko sprašujemo.. možnih je več zadev.. lahko, da imaš starejšo verzijo PHPja, ali Apache-ja,.. možno da so krivi winsi ipd..
sicer pa.. jaz pišem razločno, poglej:
if ($kazalo == "nekaj") {
izvedi_funkcijo();
echo "funkcija izvedena";
} else {
echo "kruha in php-ja!!!";
}
sicer pa.. jaz pišem razločno, poglej:
if ($kazalo == "nekaj") {
izvedi_funkcijo();
echo "funkcija izvedena";
} else {
echo "kruha in php-ja!!!";
}
simon ::
Verjetno imas v php.ini "display_errors = On" , to lahko v kodi izklopis z error_reporting(0);
lordgreg ::
hja... to je tudi res...
namreč php.ini je v windozah prekleto drugače skonfiguriran kot na linuxu (čeprav tam verjetno ni php.ini, ali pač?). tudi sam sem moral spreminjati veliko nastavitve v samem php.ini-ju, da je stvar delala okej..
re
namreč php.ini je v windozah prekleto drugače skonfiguriran kot na linuxu (čeprav tam verjetno ni php.ini, ali pač?). tudi sam sem moral spreminjati veliko nastavitve v samem php.ini-ju, da je stvar delala okej..
re
ahac ::
Ja, to je to.
Z "display_errors = Off" dela dobr.
Thanks!
Z "display_errors = Off" dela dobr.
Thanks!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
simon ::
Dela ti isto kot prej, samo ne izpise ti napak. Predlaga ti, da imas to opcijo kar vkljuceno, in si nastavis katere napake bos videl izpisane z opcijo error_reporting . Ce bos imel popolnoma izkljuceno prikazovanje napak bos imel tezave pri debagiranju. To je namenjeno za sisteme v produkciji, kjer bi taksne napake zmedle uporabnike, poleg tega pa se lahko izpise kaj taksnega kar se ne bi smelo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] Nedelujoči mail()Oddelek: Programiranje | 1508 (1378) | Miko55 |
» | MySQL ProblemOddelek: Programiranje | 1135 (682) | Barcelinho |
» | PHP & apache - nejasen problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1390 (1238) | Dahakka |
» | [PHP] Kako izvesti neko kodo šele ob klikuOddelek: Izdelava spletišč | 1910 (1396) | krho |
» | Spletna stran dela na lokalnem strežniku, a ne na SinfonikinemOddelek: Izdelava spletišč | 1398 (1187) | CWIZO |