» »

[PHP] Kako izvesti neko kodo šele ob kliku

[PHP] Kako izvesti neko kodo šele ob kliku

roli ::

Trneuntno se učim PHPja in teh ljubih stvari. Imam pa nek problmeček. REcimo, da imam neko vnosno polje z uporabniškim imenom in geslom ter gumbom - standardno za polje za prijavo. Kako narediti, da se neka vrstica kode izvede šele ob kliku na tisti gumb. Ker sedaj takoj, ko se stran naloži dobim napako, da je polje prazno - pa sploh še nihče ni nič vpisal vanj.
Nekaj sem se igračkal in prišel do tegale:

	if  ($_POST["OK"])
		{
		if ($_POST["ime"] =="" || $_POST["geslo"]=="")
			echo "PRRRAAAAAAZNO";
		else
			echo "Blablabl ". $_POST["ime"];
		}	
	else
		{}


Zanima me, če je to OK ali ne. To je sicer samo test ampak bi to delalo, če bi dal v neko pravo stran?

Pa še nekja me zanima. LAhko dobim še kak link do kakega vodiča s PHPjem? Trenutno obdelujem tistega na w3schools.com samo bi rad še kaj v primeru, da so kaj izpustili.
http://www.r00li.com

moowy123 ::

Gumb imej v neki formi, ki ima za akcijo tvojo skripto. Potem v skripti najprej poglej če je bil gumb pritisnjen (njegovo identifikacijsko ime)... to narediš z if(isset($_POST["OK"])) .... potem pa kar naprej vstavi tvojo kodo in bi moglo špilat

arjan_t ::

če bo delalo? težko poskusit?

drugače pa bi moralo delat ...

roli ::

Dela že tako ali tako!
Samo zanima me, če je to prav ali obstaja boljši način.

@moowy123 - to kar si napisal deluje tako kot mora - čeprav je praktično enako kot sem že sam naredil. Drugače pa hvala!
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

krho ::

Vklopi prikaz vseh napak, ter E_STRICT v php.ini, če se že greš programiranje. Pametno je popucat vse to preden kamorkoli to prestavljaš.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

roli ::

Kako informacijo več bi prosil!
Zakaj naj bi to naredil in kako naj bi to naredil.
http://www.r00li.com

Ziga Dolhar ::

https://dolhar.si/

roli ::

Hmmm in kje v php.ini naj bi to omogočil? Glede na to, da je ena ogromna datoteka nimam pojma.

Sicer sem poizkusil stvar vklopiti kar v sami php datoteki in v eni je javil napake v zvezi s časom, na to o kateri je govora tukaj pa ni imel pripomb.
http://www.r00li.com

krho ::

Med razvojem to dvoje vklopljeno, ko postaviš v produkcijo, pa daš display_errors = Off
error_reporting = E_ALL | E_STRICT;
display_errors = On
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

KoMar- ::

Mah tiste "notice" napake tudi, če se jih ne popravi - eno je biti perfekcionist, čisto drugo pa oddati varno in delujočo kodo.

t3hn0 ::

ja..sam je vseen bols tud tiste "male" napakice popravt..ne pa da pol ko snames stran dol in dejansko nic ne dela zarad teh malih napakic ];)

sm ze mel par primerov ko sem za nekom mogu popravlat strani pa je mel take male napakice, da pr men ni nc delal...ce se ze zacnes ucit, delaj prov! ti bo dost lazje tko.

je pa res da ti pa ni treba cisti perfekcionist
^.^

Ziga Dolhar ::

Mah tiste "notice" napake tudi, če se jih ne popravi - eno je biti perfekcionist, čisto drugo pa oddati varno in delujočo kodo.


Sori marko - ampak zarad takih imajo mnogi programerji zelo slabo mnenje o PHPju kot jeziku in php 'programerjih'.

Zlo, zlo narobe. In to se zdalec ni 'perfekcionizem', ampak najbolj osnovna skrbnost, ki jo mora pokazat vsak programer.
https://dolhar.si/

KoMar- ::

Java je eno, PHP je drugo :) Sam PHP je bolj "šlampast" že v osnovi, zakaj bi iz njega delali nek zenovski in popoln jezik, če to ni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Ziga Dolhar ::

Java je eno, PHP je drugo :) Sam PHP je bolj "šlampast" že v osnovi, zakaj bi iz njega delali nek zenovski in popoln jezik, če to ni?


Res je - PHP programerju dovoli biti šlampast. Ampak če ga le prosimo, da je mal bolj natančen, more tale programer imeti precej boljše izhodišče za nadaljni razvoj in prehod na zahtevnejše jezike :).

p.s.: pa, TBH, se mi zdi, da tudi razni "noticei" in njih odprava lahko pripomorejo k varnejši in zanesljivejši kodi. Mene je sodelavec enkrat zlo *razpizdu* (--> xbite <--), ker je kar naenkrat nenapovedano uvedel zlo naci politiko prikaza vseh bagatelnih errorjev & prekinitev delovanja skripte. Kmal sem mu bil hvaležen :).
https://dolhar.si/

Mavrik ::

Java je eno, PHP je drugo :) Sam PHP je bolj "šlampast" že v osnovi, zakaj bi iz njega delali nek zenovski in popoln jezik, če to ni?


Glih zato ker je šlampast in luknjast moraš toliko bolj paziti, da je tvoja koda popolna.
The truth is rarely pure and never simple.

KoMar- ::

;((:):D kaj pa vem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

zdobersek ::

In potem se PHP programer razpiše, kako PHP nima lukenj ter še doda, da PHP programerji ne delajo napak.

WarpedGone ::

PHP da je programski jezik? Ne me smejat prosim lepo.

Ta čreva so predpotopna stvar primerljiva s Cjem in asemblerjem. kar sploh ni čudno glede na to da so ga porodili ljudje ki sanjajo C. PHP je 10 korakov zadaj glede na vse, kar je napredek v programiranju že dosegel. Prišparaj čas in študiraj kaj bolj perspektivnega in uporabnega. Leta 2008 se zajebavat s pravilnim prikazom šumnikov (temu ne uideš) ni nekaj s čimer bi js tratil svoj čas.

"WEB programiranje" v PHP in podobnih črevah je žal za skozlat. Mogoče bo silverlight končno korak v sedanjost.
Zbogom in hvala za vse ribe

roli ::

In kaj naj bi bilo potem za programiranje spletnih strnai bolj priemrno od PHPja?
Glede na to, da večina strani, ki jih obiskujem uporablja PHP je očitno še dovolj dober jezik.
http://www.r00li.com

KoMar- ::

WarpedOne: Mogoče si že slišal za reč, ki sliši na ime UTF-8?

roli ::

Hmmm še nekaj se bom vtaknil v to temo - sicer kaj dosti s prvotnim vprašanjem nima veze - razen tega, da so v igri še vedno forme.

Torej kot prvo:
Kako zavarovati stran - torej predvsem mysql bazo. V tutuorialih je omenjen mysql_real_escape_string - je še kaj poleg tega kar bi bilo dobro uporabiti?

Kako preveriti pri registraciji ali je email naslov, ki ga je uporabnik vnesel veljaven? Torej, da ne vpiše samo blabla in bo stvar to sprejela.

Kako omejiti uporabnika, da v neko formo vpiše stvari brez presledkov (naprimer username)? Po možnosti tako, da napako izpiše ob kliku na gumb.
http://www.r00li.com

KoMar- ::

- uporabi še htmlspecialchars
- if (!eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$", $email)) {
die("email ni pravilen");
}
- if (str_replace(" ","",$_POST['username']) != $_POST['username']) {
die("presledki v usernameu niso dovoljeni");
}

krho ::

Uporabljaj PDO in prerpared statemente, potem ne rabiš escapat, za sam vnos v bazo. Bi bilo pa fino uporabit strip_tags funkcijo, da kakšnega <script taga ne fašeš v podatkih...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

FrEaKmAn ::

mysql_real_escape_string je čisto dovolj, mogoče samo dodaš še kakšen trim() da odstraniš presledke na začetku in koncu besede...

krho ::

Tisti, ki niste v koraku s časom prosim, če ne učite krive vere. Kot sem že rekel v prejšnjem sporočilu PDO + prep. stmts.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
8511408 (9875) kivi113
»

Izšel PHP 5.4

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
216374 (3926) technolog
»

PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
16313254 (10609) Spura
»

[FORK] PHP kot jezik

Oddelek: Programiranje
353282 (2621) [MYTiX]
»

[php, mysql] sortiranje izpisa iz baze

Oddelek: Izdelava spletišč
262587 (2106) Binji

Več podobnih tem