» »

Pasta ?

Pasta ?

Seadoo ::

A bi mi lahko kdo povedal, zakaj je sploh potrebna pasta? A je njena uporaba nujna za overclockanje? Kam se jo namaze? Med procesor in hladilnik, i guess?
Out of my mind. Back in five minutes.

TESKAn ::

Jah, ča maš mašine, ki ti lahk zbrusijo proc in hladilnik 100% ravno, pol ne nucaš paste vmes:)). Njen glavni namen je, da zapolni praznine med jedrom procesorja in hladilnikom, ki nastanejo zaradi ukrivljenosti jedra in spodnje strani hladilnika.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

alien-w ::

yjj ::

mogoče pa še o brušenju

RudeBw ::

Če smo že pri brušenju pa še nekaj povsen novih dosežkov. Včeraj sem se namreč po dolgem tuhtanju, kaj bi se še dalo narediti za tistih nekaj dodatnih MHz, odločil, da probam pobrusit svojega Durona. To sem sicer že počel (uspešno) s svojim starim Celeronom A, zatorej bi zadeva morala bit podobna. Delal sem zelo počasi in previdno in že na začetku presenečen ugotovu, da je jedro procesorja v sredini precej udrto. Z brušenjem sem nadaljeval tako dolgo, dokler nisem prišel do (predvidevam) aluminijaste plasti. Ugotovil sem tudi da je napis na jedru (AMD Duron, ser. št., idr) v bistvu vdrt za debelino zrcalaste zelenkaste oz vijoličaste vrhnje plasti, ki sem jo z brušenjem odstranu. Naprej nisem brusu, predpostavljam pa, da je spodaj še ena bakrena plast. Vendar ziher je ziher, že itak sem dovolj tvegal. Imam namreč D600. ki se na 1050 počuti zelo dobro in deluje na 35-39°C. Nato sem vse skupaj spet sestavil in s polnimi hlačami čakal, kaj se bo zgodilo. Seveda je šlo vse po sreči in sedaj se moj D600 znoji že na 1060 (zelo stabilno), pri 1070 pa čez kake pol ure začne javljati vse žive napake.

Btw, ali je kdo že sprobal SuperOrba in kakšni so rezultati v primerjavi z navadnimi COrbi? Jaz sem namrec na vrh COrba namestil še en vent za napajalnik in sedaj se je hitrost vrtenja povečala iz 5700 na 6500. To v praksi pomeni dodatne 2°C manj. Aja , vent (za napajalnik) je proti COrbu obrnjen tako, da piha na njega


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Med odstranjevanjem IHSja uničil CPU?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111899 (1625) Rogelj
»

Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
13613196 (8191) Glicerin
»

Vesoljske temperature procesorja!!

Oddelek: Strojna oprema
111327 (1080) budili
»

Stik procesorja in hladilnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181465 (1168) AntiC
»

TOPLO!!! VROČE!!! MSI-K7T TURBO!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
491667 (1202) Boško

Več podobnih tem