Forum » Kaj kupiti » Lap top / programiranje / Pomoc
Lap top / programiranje / Pomoc
Bromal ::
Lep pozdrav,
Zanima me kateri Laptop ali pa Netbook mi svetujete za programiranje.
1.300-900€.(Lahko tudi rabljen).
2.13" - 14" screen max. 15"
3.Uporabljal ga bom za C++, Python, MATLAB... ni predviden za nobene igre ali gledanje filmov.
4. Nimam priljubljenega proizvajalca. Recimo pa, da mi Dell zaradi problemov z baterijo ni ravno prva izbira.
5. Mislite, da bo netbook premali in bodo trpele oci, moram iskati Laptope v visjem cenovnem razredu, vecji screen 15" +?
Hvala za pomoc
Zanima me kateri Laptop ali pa Netbook mi svetujete za programiranje.
1.300-900€.(Lahko tudi rabljen).
2.13" - 14" screen max. 15"
3.Uporabljal ga bom za C++, Python, MATLAB... ni predviden za nobene igre ali gledanje filmov.
4. Nimam priljubljenega proizvajalca. Recimo pa, da mi Dell zaradi problemov z baterijo ni ravno prva izbira.
5. Mislite, da bo netbook premali in bodo trpele oci, moram iskati Laptope v visjem cenovnem razredu, vecji screen 15" +?
Hvala za pomoc
darkkk ::
Kupi desktopa.
Drgač pa čimveč resolucije, ostalo niti ni tko zlo pomembno (pri programiranju je komp 99% časa v idle :) ), sam pa z občasnim delom na netbooku nimam težav, ampak za resno delo rabiš desktopa. (Sam mam občutek, da sem na desktopu tko ~2x hitrejši)
Drgač pa čimveč resolucije, ostalo niti ni tko zlo pomembno (pri programiranju je komp 99% časa v idle :) ), sam pa z občasnim delom na netbooku nimam težav, ampak za resno delo rabiš desktopa. (Sam mam občutek, da sem na desktopu tko ~2x hitrejši)
Bromal ::
Hvala. Sej deskopa ze imam. Rabim pac nekaj mobilnega in ne vem tocno kaj bi bilo ok. Ideje?
darkkk ::
Jaz za mobilnost uporabljam Lenovo x121E, dela vse, ni neki ful hiter, ampak zadošča za neko srednje resno kodiranje. Bi pa morda malo povohal prihajajoče MS "tablice", ampak boš dal 2-3x več (lenovo je zdaj ~300-400€)
Uglavnem, če rabiš za mobilnost, ne glej več kot 12" ekran, imo.
Uglavnem, če rabiš za mobilnost, ne glej več kot 12" ekran, imo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darkkk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 10 inch mini prenosnik kateri (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10063 (3747) | rokp |
» | Nova anketa: tablico že imate? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ankete | 22530 (16902) | roCkY |
» | Samsung predstavil Galaxy Tab 7.7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 20670 (16908) | eieieie1 |
» | Sanjski prenosnik aka Kaj zdaj s temi gorivnimi celicami? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5188 (3760) | Lion29 |
» | Apple iPad - povzetek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 34676 (22924) | Bor H |