» »

[PHP]Lociranje php datoteke iz url naslova

[PHP]Lociranje php datoteke iz url naslova

KernelPanic ::

Spostovani!

Recimo, da imam sledeci spletni naslov: http://nova.moja-domena.com/index.php?m..., ki mi v browserju pokaze informacijo o nekem produktu v spletni trgovini, ki bazira na Zen Cart-u. Na tej strani bi rad naredil par modifikacij in zato rabim ime php datoteke na strezniku, katero bi rad spremenil. Ali se vidi iz url naslova, za kateri tocno .php file gre?

Lp,
M.

HardFu ::

seveda se vidi: index.php
http://codeable.io

Ja sam ta index.php je cisto mali fajl, od kod se mu dinamicno dodaja vsebina? Namrec, zgornji naslov recimo pokaze vse informacije o produktu. Par stvari (default) pri prikazu tega artikla mi ni vsec, rad bi drugace prikazal ceno, dodal bi par kozmeticnih stvari za kolicino artikla, me razumes? In zato rabim izvorni php fajl (na serverju), od koder se v index.php ta vsebina fila!

Lp,
M.

HardFu ::

Nemogoce vedeti iz URL naslova, za to bi moral poznat Zen Cart, pa ga zal ne. Ampak iz izkusenj z drugimi sistemi bi ti priporocal branje dokumentacije, saj se prikaz obicajno ne definira v php fajlih ampak imas ponavadi razne template html fajle v katerih spremenis izgled
http://codeable.io

Hvala! Vendar, nocem spremeniti samo html, ampak sedaj imam sledec primer: Za dolocen produkt imam n razlicnih embalaz. Za vsako embalazo sem dodal sliko in sedaj po defaultu mi v tem product details prikaze sliko za vsako embalazo, cesar jaz ne bi rad. Jaz bi rad, da se z comboboxom izbere embalaza (combobox se mi preko product attribute funkcije ze pokaze) in ko embalazo izberem, naj se pokaze samo slika produkta v izbrani embalazi. Za to moram spremeniti tudi logiko, ki je po moje nekje skrita v enem izmed mnozice php datotek od Zen Cart-a. Imam prav? Ali je mogoce z Firefox pluginoma, imenovanima FireBug in FirePhp postaviti breakpoint na klik produkta? Firefox tece na klientu, iz katerega sedaj "obdelujem" webshop - ko kaj spremenim, prenesem novi php na streznik.

Lp,
M.

Zgodovina sprememb…

Sem nasel file, za Zen Cart je, tisti ki to potrebujete, tpl_product_info_display.php.

MrBrdo ::

Ponavad je najlažje da pogledaš html al pa nek text ki je blizu, in potem poiščeš ta text v fajlih.
Npr. na Windows imaš v PSPad Search in files. Na OSX maš v Sublime/TextMate Search in files. Na Linux pa ne vem, ampak se da tudi v shellu nekaj preko find . | xargs grep...
Jaz to stalno uporabljam search in files, tudi na svojih projektih. Res ultra ultra uporabno. Recimo tudi če delam v kakšnem novem frameworku si ga takole odprem in potem uporabljam search in files da najdem funkcije. Sploh je uporabno kadar ni dobre dokumentacije, pač pogledaš kodo.
MrBrdo

Ja sj tko sm nasel, sam problem je, ker je v tem primeru html dinamicno zgeneiriran od php-ja in mi ni prav dosti pomagalo!

MrBrdo ::

ja kšn text prepišeš. ponavadi je ta text potem v enem language fajlu, kjer je definiran kot neka konstanta ali kaj takega, potem pa to poiščeš in najdeš. en korak več sicer, sam zanesljivo je vseglih :)
MrBrdo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[PHP] Uporaba ReCaptcha

Oddelek: Programiranje
152488 (2143) Blisk
»

OSCommerce nastavitve (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Izdelava spletišč
62453116 (20267) Skarabej
»

PHP + MySQL excel export pomoč?

Oddelek: Izdelava spletišč
121487 (1334) sumoborac
»

PHP5 ne dela!

Oddelek: Omrežja in internet
332354 (1869) fizikalac
»

Osnovno php vprašanje