» »

SynxMaster 225BW težava

SynxMaster 225BW težava

slovenec_89 ::

LP!
Imam težavo z ekranom Samsung SynxMaster 225BW. Namreč, ko ga hladnega prižgem, je ekran nekaj časa črn, nato pa začne utripat iz kota in počasi prehaja na cel zaslon, potem pa utripanje preneha in slika je lepa. Ekran sem poskusil priklopiti tudi na drug računalnik, a težava ostane. Kdo ve kaj bi bilo lahko narobe?

krucymucy ::

Kondenzatorji. Imam enako težavo na 226BW ki pa zaenkrat zgolj utripa in potem dela normalno. Imam namem menjat ta teden.

Kolegu sem jih menjal spomladi, pravtako na 226BW
 Syncmaster 226BW

Syncmaster 226BW

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krucymucy ()

Uf, se oproščam, tudi moj je 226bw. :D A te kondenzatorje je treba menjat? Kolikšen pa je to strošek? Pa še, kje bi se to dalo dobit? LP!

Zgodovina sprememb…

Kondenzatorje se dobi v kaki trgovini z elektro materialom. Jaz sem naročil prek ebay-ja in je bil strošek minimalen.
Večja dva sta 820uF 25V, manjši pa 330uF 25V, večje sem dal kar 35V potem.

Kaj pa če to dam na servis popravit, me bo dosti stalo?

Vprašaj na servis. Jaz mislim da bo najceneje če ti kak hobi elektronik premenja.

Iskal kondenzatorje v LJ v Conradu in v NM v Eventusu, pa jih nimajo. Lahko poveš kje si jih ti dobil?

francek1 ::

HTC Roška zna imet.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

A mi zna kdo na tejle strani pokazat, kateri bi bil pravi, ker jih je res veliko.

POVEZAVA

A bo kaj narobe, če dam namesto 820uF kar 1000uF 25V?

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Ravno dva dni nazaj sem znova obudil svojega SyncMaster 226BW. Zamenjal sem vse elektrolitske kondenzatorje, razen "ta velikega" (1000uF/450V). To je bilo 5 kosov 820uF/25V, 1 kos 330uF/25V, 1 kos 22uF/50V in en kos 47uF/50V. Strošek je bil ~6€, zadeve pa sem dobil v HTE (Maribor, Koroška). S kapacitivnostjo se ne bi igral, lahko pa daš kondenzatorje za višje napetosti. Paziti je potrebno, da so radialni (obe žički izstopata na eni strani), ter da niso preveliki (premer) in/ali predolgi. To pa zato, ker so lahko drugače težave pri vgradnji. V mojem primeru so trije 820uF in 330uF "nagneteni" na enem mestu in bi par mm večji premer že lahko povzročil težavo. Tudi višina je omejena zaradi načina montaže elektronike v monitorju. Najvišji so 820uF, moji nadomestni so bili ~3mm višji od originalnih pa ni bilo težav. Pozor na pravilno orientacijo elektrolitov, jih je potrebno pravilno usmeriti (so polarizirani - imajo + in - priključek).

LP

Jože

Problem je, ker na Conrad.si ne najdem 820uF/25V. Samo 1000. V maribor se pa glih ne mislim vozit.

barakus ::

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Se ne rabiš vozit. Firma je tudi v Lj in Ce, baje pa tudi po pošti pošiljajo....

http://www.hte.si/index.htm

LP

Jože

Evo, zamenjal. Deluje. :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor rabi 1 uro, da se "ogreje" in prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
241828 (1041) Furbo
»

Preverjanje kondenzatorja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
247762 (7418) miro80
»

Monitor utripa

Oddelek: Pomoč in nasveti
91261 (1080) djordjevic
»

Samsung SyncMaster 226BW a c ali s

Oddelek: Zvok in slika
81570 (1172) Vuli
»

226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15317612 (10674) Zako

Več podobnih tem