Forum » Zvok in slika » Samsung SyncMaster 226BW a c ali s
Samsung SyncMaster 226BW a c ali s
TheBlueOne ::
Dokaj nov izdelek na našem tržišču. Kar se tiče testov raznih revij, internetnih strani, itd., se monitor odreže odlično. Kolikor sem preletaval teste, vedno izjemno priporočan nakup.
Ampak na neki točki se zadeve zataknejo. Monitorji, ki so bili poslani revijam, so bili vedno kadar sem gledal tipa "S". To pomeni, da je osnovno ploščo monitorja izdelal samsung. Kasneje so se začeli pojavljati monitorji tipa "A" (au optronics). Še kasneje pa tipa "C" (CMO). In testi so pokazali, da so med njimi razlike. "S" velja za najboljšega in je tudi u naprej nastavljen. Pri tipu "A" barve niso nastavljene, vendar se ga nekako da pripraviti na prilično enake zmogljivosti kakor tip "S". "C" naj bi bil še najmanj sprejemljiv. Več na strani
http://www.behardware.com/articles/667-...
.
Kasneje je dodan še en članek ki opisuje CMO-jeve plošče.
Mene pa najbolj zanima, kateri se prodajajo v sloveniji. Zato prosim morebitne lastnike, da preverite kateri so pri nas. Postopek je sledeč: "Nastavi kontrast(contrast) in svetlost(brightnes) na vrednost 0. Potem stisni tipko menu. Potem pet sekund drži tipko source". Sedaj bi morali biti v skritem meniju. Informacija se skriva v kriteriju "panel info.". Ko boste imeli ta podatek, preverite kateri je, na zgoraj navedeni strani.
Na mimovrste in enaa mi podatka niso mogli pridobiti, ker izdelkov ne odpirajo. V big bangu pa podatka o plošči ni bilo izpisanega. Poklical bom še avtero, kot enega izmed uvoznikov.
Hvala za informacije.
L.p.
Ampak na neki točki se zadeve zataknejo. Monitorji, ki so bili poslani revijam, so bili vedno kadar sem gledal tipa "S". To pomeni, da je osnovno ploščo monitorja izdelal samsung. Kasneje so se začeli pojavljati monitorji tipa "A" (au optronics). Še kasneje pa tipa "C" (CMO). In testi so pokazali, da so med njimi razlike. "S" velja za najboljšega in je tudi u naprej nastavljen. Pri tipu "A" barve niso nastavljene, vendar se ga nekako da pripraviti na prilično enake zmogljivosti kakor tip "S". "C" naj bi bil še najmanj sprejemljiv. Več na strani
http://www.behardware.com/articles/667-...
.
Kasneje je dodan še en članek ki opisuje CMO-jeve plošče.
Mene pa najbolj zanima, kateri se prodajajo v sloveniji. Zato prosim morebitne lastnike, da preverite kateri so pri nas. Postopek je sledeč: "Nastavi kontrast(contrast) in svetlost(brightnes) na vrednost 0. Potem stisni tipko menu. Potem pet sekund drži tipko source". Sedaj bi morali biti v skritem meniju. Informacija se skriva v kriteriju "panel info.". Ko boste imeli ta podatek, preverite kateri je, na zgoraj navedeni strani.
Na mimovrste in enaa mi podatka niso mogli pridobiti, ker izdelkov ne odpirajo. V big bangu pa podatka o plošči ni bilo izpisanega. Poklical bom še avtero, kot enega izmed uvoznikov.
Hvala za informacije.
L.p.
kocbek ::
Evo da ti odgovorim iz prve roke 226bw z samsungovimi op ni oz vsaj ne za takšno ceno kot se tile prodajajo(povedano od serviserja samsung monitorjev, kateri sedi 2m od mene).
Njegovo priporočilo sta monitorja 2232BW in 226CW (100% Samsung)
Njegovo priporočilo sta monitorja 2232BW in 226CW (100% Samsung)
?????
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kocbek ()
No drgač naj bi bla z 2232bw podobna zgodba. Razlika je morda se v tem, da je še četrti možen proizvajalec. To bi bil CPT.
Se pravi, monitorji tipa 2232bw majo v slo sigurno samsungovo ploščo?
L.p.
Se pravi, monitorji tipa 2232bw majo v slo sigurno samsungovo ploščo?
L.p.
http://www.digitalversus.com/duels.php?...
Tu se vidi razlika.
Ce so pa zihr samsungovi, gam pomoje pa takoj kupo.
L.p.
Tu se vidi razlika.
Ce so pa zihr samsungovi, gam pomoje pa takoj kupo.
L.p.
kocbek ::
Po serviserjevh zagotovilih ima 2232bw samsungovo ploščo.Zato mi je ta dva modela tudi predlagal.
?????
blackmack ::
Ni res. 95% 2232bw monitorjev v slo nima s panela. Imajo CMI (CHI MEi al nekak tak) panel, ki je najslabši.
A slučajno pozna kdo katero trgovino, ki bi imela panele od samsunga? Še posebej me zanimajo spletne trgovine, ker so najcenejše in pa big bang, ker so priročni.
Pa kak lastnik bi bilo fajn, da se najde. Za kirgakoli od teh pa napise kaj so notranji organi njegovega monitorja.
Vuli ::
Jaz imam sicer Samsung 206BW A in mi je po približno dveh letih uporabe začel crkovati napajalnik od monitorja.
Če sem konkreten, zamenjati sem moral 2x1000uF 25V in 1x470uF 25v kondenzatorje. ker so se napihnili.
Fora je pa bila, da če je bil monitor sklopljen in sem ga uklopil nazaj po enih 6h, je monitor kar utripal, enih 5-10min.
Notri sta pa 2 posamezni plošči, ena je napajalni del, druga je za sliko.
No, takole zgleda:
Če sem konkreten, zamenjati sem moral 2x1000uF 25V in 1x470uF 25v kondenzatorje. ker so se napihnili.
Fora je pa bila, da če je bil monitor sklopljen in sem ga uklopil nazaj po enih 6h, je monitor kar utripal, enih 5-10min.
Notri sta pa 2 posamezni plošči, ena je napajalni del, druga je za sliko.
No, takole zgleda:
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 17496 (10558) | Zako |
» | 22" LCD do 300€, kateri ?Oddelek: Kaj kupiti | 1601 (1422) | Ted |
» | Kateri LCD do 300€?Oddelek: Kaj kupiti | 973 (973) | TokioGangsta |
» | Samsung vs. LGOddelek: Pomoč in nasveti | 2230 (2230) | mihajlo carr |
» | LCD monitor za igre?Oddelek: Kaj kupiti | 2698 (2698) | Sc0ut |