» »

XP 1900 problem

XP 1900 problem

GaS ::

Imam en problem; kupil sem rabljenega XP-ja 1900, ki nja bi bil odkljenjen. Pojavi se prvi problem. Procesor je enkrat odklenjen enkrat pa ne. V BIOSu mam vedno na 12.5 multiplaier, sam ni zmeram proc na 2000+. Pol je pa še drug problem. Ko pridem v praktično katerikol špil, se stvar resetira. Sem probal zvišat napetost na 1.85V (mam KT7a plato) pri nenavitem procu( se prav 1900) in stvar je ista. Zdej je v bistvu sam še možnost, da je napajalnik prešibk. Mam 250W, en disk, en cdrw, vent na napajalniku, procu, grafični in chipsetu. Ce ma kdo kaksno idejo, nej mi prosim pove. Thanx!

OwcA ::

Procesor je slabo odklenjen. Najbolje, da odstraniš prejšni odklep in ga sam odkleneš.

Dobri pokazatalji, če je napajalnik prešibak, so velika nihanja v napetostih in prenizke napetosti (še posebaj 5V).

Kakšne imašš temperature (ali je mogoče, da je hladilnik slabo posajen na procesor)?

Hladilnik je kr dobr gor namontiran, greje se mi na 45 C v winsih, v spilu pa itak ne vidm , ker mi resetira kisto :) Drgac mam pa napetost pr %V (kakor pač MBM kaže) od 4.88.499 V. Zdej ne vem, v glavnavnem, dons dobim na probo 300W napajalnik, pa bomo vidl.

the_unborn ::

poglej ce je plata v1.3, ce ni potem je to problem

Plata je bla med ta zadnjimi kt7a kupljena, pa itak sm jo flešal že s ta zadnjim biosom.. V glavnem, zdej sm dobil 350W napajalnik, in stvar se obnasha enako kot prej?! Zdej ne vem kva bi loh blo še narobe(v bistvu karkoli).

the_unborn ::

ma vseeno poglej na plato kera verzija je (nekje spodaj na eni nalepki), ker ce ni 1.3 te proci niso podprti in lahko delajo ali pa tudi ne (tako kot pri tebi)
:)

Sej pravm, da sm jo fleshal s ta zadnjim biosom v1.3, tko da glede tega ni panike.. Zdej sm še enkrat winse naložu (XP SP1) in stvar je ista.. Sploh ne vem v čem je fora.. Dal sm napetost od 1.65 pa do 1.85 pri normalni frekvenci 1.6 GHz in zmeram ista fora?!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168065125 (27548) GaS
»

Ultra Infinity (strani: 1 2 )

654215 (2957) Boki_
»

Navijanje AMD1800XP-na QDI KT266A

331333 (981) schurda
»

zima je zakon za podirat oc rekorde

382271 (1364) schurda
»

OC TB 1ghz -- Abit kt7a -- en vent -- kolko ?

121065 (902) Leo

Več podobnih tem