Forum » Navijanje » Kako naj vzamem dol hladilnik?
Kako naj vzamem dol hladilnik?
planetparty ::
mam enega g4MX440 in hladilnik gre dol bp.
Nedavno sem modal softversko radeon 9500 v 9700, zdaj pa še hočem hardversko, obenem pa še želim kartico naviti, zato hočem stvar namazati z kvalitetno termalno pasto.
Zdaj pa me zanima:
- kako vzeti dol oni hladilnik(fedri so tako močni, da gre stisniti samo 2-3mm), maš kakšno idejo kako bi šlo
- kako izboljšati hlajenje
- do koliko se da naviti, največ mi gre zdaj 325/315
- mam še nekaj termalne paste od hladilnika AX-7. Je ta termalna pasta prevodna, a bi s tem lahko povezal mostička, če ne pol z ščim?
(cinati nočem)
Hvala za odgovore
edit: saj ni treba osebno spraševat za tisto maš PM
Nedavno sem modal softversko radeon 9500 v 9700, zdaj pa še hočem hardversko, obenem pa še želim kartico naviti, zato hočem stvar namazati z kvalitetno termalno pasto.
Zdaj pa me zanima:
- kako vzeti dol oni hladilnik(fedri so tako močni, da gre stisniti samo 2-3mm), maš kakšno idejo kako bi šlo
- kako izboljšati hlajenje
- do koliko se da naviti, največ mi gre zdaj 325/315
- mam še nekaj termalne paste od hladilnika AX-7. Je ta termalna pasta prevodna, a bi s tem lahko povezal mostička, če ne pol z ščim?
(cinati nočem)
Hvala za odgovore
edit: saj ni treba osebno spraševat za tisto maš PM
- spremenil: morphling1 ()
morphling1 ::
Ja poznam eni hladilniki imajo zelo trde zatiče. Vzameš ga dol tako da stisneš zatič na zadnji strani in ga porineš skozi luknje. Ne znam ti drugače povedat pač malo se potrudi in ga dobi dol. Hlajenje izboljšaš predvsem če odstraniš tisto debelo termalno maso in daš sloj normalne srebrne ali silikonsko (ni blazne razlike dokler sta obe na tenko namazani).
Je pa na Ati karticah problem da je lahko distančnik višji od jedra procesorja, tako da ga moraš ali odstraniti in zbrusiti ali pa nekako zbrusit na kartici, samo tega ne priporočam. Tam se boš tudi malo pohecal da ga dol vzameš. Moraš vedeti da v vsakem primeru zgubljaš garancijo s tem. Termalne paste načeloma niso prevodne, tako da boš moral dobiti srebrno barvo za korekturo vezij, ki jo imajo recimo v Conradu.
Navil boš pa kolikor pač boš, tu ti ne morem veliko pomagat.
Je pa na Ati karticah problem da je lahko distančnik višji od jedra procesorja, tako da ga moraš ali odstraniti in zbrusiti ali pa nekako zbrusit na kartici, samo tega ne priporočam. Tam se boš tudi malo pohecal da ga dol vzameš. Moraš vedeti da v vsakem primeru zgubljaš garancijo s tem. Termalne paste načeloma niso prevodne, tako da boš moral dobiti srebrno barvo za korekturo vezij, ki jo imajo recimo v Conradu.
Navil boš pa kolikor pač boš, tu ti ne morem veliko pomagat.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Q9300 + Mugen. temperature. Panika!!! (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6002 (4442) | batista |
» | Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 13775 (8770) | Glicerin |
» | Kako na servisih montirajo hladilnike (S slikami)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3032 (1570) | Boki_ |
» | Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6445 (5037) | Keyser Soze |