Forum » Pomoč in nasveti » Hiter zagon programov
Hiter zagon programov
dynr la ::
Pozdravljeni, namen imam naložiti večjo količino programov na računalnik. Zanima meče bo to potem ko bom kaj iskal po C disku iskal al pa na splošno, a bo to praskalo po disku skos???
Kako poskrbim za to, da se bodo vsi programi hitro odpirali brez zatikanja, kljub večji količini programov na C disku?
Hvala
Kako poskrbim za to, da se bodo vsi programi hitro odpirali brez zatikanja, kljub večji količini programov na C disku?
Hvala
amigo_no1 ::
ssd ali hdd+ redna defragmentacija, v hdd primeru uporabi za iskanje v win7 vgrajen iskalnik z indeksacijo.
dynr la ::
SSD zaenkrat še ne nameravam kupt, bo pa verjetno eden izmed nakupov v prihodnosti. Na novo sem na en računalnik naložu Windows 7, trenutno se posodablja. Ko bo končal posodabljanje bom naložil vse programe gor.
A se mi splača takoj po namestitvi vseh programov defregmantirat vse??
Trdi disk mam pa tale: Trdi disk WD SATA-3 (6GB/s) - 1,0TB / 7.200 vrtljajev Pa sm kr zadovoljen, lepo laufa, hitro. Edin učasih kr začne neki mlet.
A se mi splača takoj po namestitvi vseh programov defregmantirat vse??
Trdi disk mam pa tale: Trdi disk WD SATA-3 (6GB/s) - 1,0TB / 7.200 vrtljajev Pa sm kr zadovoljen, lepo laufa, hitro. Edin učasih kr začne neki mlet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dynr la ()
Cold1 ::
Novejši sistemi se defragmentirajo sami ko te ni zraven, ne obremenjuj se s tem.
In ne, velika količina podatkov na disku ne zmanjšuje hitrosti delovanja le tega; Okna se upočasnijo kvečjemu če se hkrati zaganja prevelika količina programov.
Po namestitvah preglej kaj vse se je nastavilo za samodejni zagon skupaj z Okni in onemogoči vse česar ne potrebuješ v Meni Start > Skrbniška orodja > orodje System Configuration > zavihek Startup.
In ne, velika količina podatkov na disku ne zmanjšuje hitrosti delovanja le tega; Okna se upočasnijo kvečjemu če se hkrati zaganja prevelika količina programov.
Po namestitvah preglej kaj vse se je nastavilo za samodejni zagon skupaj z Okni in onemogoči vse česar ne potrebuješ v Meni Start > Skrbniška orodja > orodje System Configuration > zavihek Startup.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ssd+sshdOddelek: Pomoč in nasveti | 4237 (3699) | stewo |
» | Pomoč pri Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5270 (4846) | BorutK-73 |
» | Kako pospešiti internet?Oddelek: Omrežja in internet | 1805 (1706) | Guzzy |
» | Intel X25-X (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 11482 (8749) | lopov |
» | čemu hitrejši HDD (SSD) ob velikih količinah poceni RAMaOddelek: Operacijski sistemi | 1645 (1278) | bluefish |