» »

Pomoč pri formatiranju win7

Pomoč pri formatiranju win7

gugi91 ::

Lep pozdrav!
Naletel sem na majhno težavo-in sicer,ker sem prejšnjič bil malo površen pri formatiranju mi je nekako uspelo inštalirati 2 operacijska sistema win7 :S od takrat uporabljam samo enega,sedaj pa bi ga rad spet formatiral...
Tu nastopi težava,saj v advanced boot menu-ju ni nikjer možnosti format al kaj bi že moglo pisat :D ,seveda pa me vedno ob vklopu vrže v menu kjer izberem os potem F8 itd...imam priklopljen usb ključek z win 7 seveda!
Poiskušal sem že skoraj vse kar mi je padlo na pamet in kaj sem lahko našel v vodičih na spletu...

Najlepša hvala za pomoč!

LP,Nejc

JanOlMajti ::

Tam nekje zbereš custom (en korak preden ti začne nalagat na novo) in tu določiš format in particije.

gugi91 ::

ja...to mi je jasno,samo jaz pridem pač v tisti meni ko te iz dosa vrže pa maš kao kot v win7 okna. Samo potem imam tam na izbiro 2 uporabniški imeni za tem ko izberem jezik. In pri mojem nimam na voljo nič druga kot neke finte da na zadnji update pa to vrneš-pri drugem uporabniškem imenu pa zahteva geslo...

vorantz ::

*facepalm*

you're not making any sense
kak dos si ti uspel najdet da te vrže nekam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vorantz ()

gugi91 ::

ufff nekak nisem jaz v vašem slengu računalniškem not :D se bom probal še enkrat bolj potrudit...
vglavnem...ključ z win7 je noter,prižgem računalnik,pridem do okna kjer lahko izberem operacijski sistem(beri zgoraj zakaj imam 2 :S),stisnem F8,izberem repair your computer in pridem do tistega kot da bi prišel normalno v windows pač-izberem jezik in potem pridem do zgoraj opisanega problema z uporabniškimi imeni...
Mogoče jaz sploh ne grem po pravi poti??? Človek ne more verjet kaj vse se pozabi v enem letu :D hehe

če kaj ni razumljivo se opravičujem že v naprej!!!

Wox ::

Formatira se particija kar je le en korak namestitve sistema. Ti verjetno hočeš ponovno naložit svež sistem. Torej moraš bootat mašino iz USB ključa (oziroma namestitvenega medija) in ne iz trdega diska.
Commodore 64

Icematxyz ::

V BIOS moraš najprej nastaviti vrstni red, kateri podatkovni nosilec (USB ključ) se naj zažene prvi, oziroma takoj po zagonu pritisneš na tipko, katera točno je prava tipka se od računalnika do računalnika razlikuje in potem v izbirniku izbereš zagonsko napravo (USB ključ). Se pravi tvoja težava je ta, da ne izbereš/zaženeš namestitvenega USB ključa, ampak podatkovni nosilec na katerega je že nameščen operacijski sistem.

Torej ali v BIOS ali s tipko, katera točno je ponavadi piše takoj po zagonu računalnika izberi namestitveni USB ključ, kot torej zagonsko napravo.

smetko ::

Če te prav razumem, imaš sedaj na dveh particijah os, in ti bi ze rad znebil Windows 7 na eni od teh dveh particijah.
1.korak: odpreš command prompt in izvedeš nastavitev boot menija z ukazom bcdedit. Namesto tega, si lahko iz interneta potegneš kašnega od vizualnih orodij za to delo.

2.korak: Zaženeš upravitelja diskov (desni klik na "računalnik", upravljaj, disk management). in tu zbrišeš nepotrebno particijo in lahko potem povečaš velikost osnovne particije.
No comment

gugi91 ::

Icematxyz: do tega mi je že zadnjič uspelo prit,sem nastavil usb ključ na prvo mesto...samo potem mi je ob ponovnem zagonu napisalo missing operating system al nekak tak :S


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izteka se rok za brezplačno nadgradnjo na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
9516874 (12859) mtosev
»

UEFI ali Legacy (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6310197 (8734) solatko
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443106 (25146) BorutK-73
»

Ubuntu težave

Oddelek: Operacijski sistemi
152652 (2294) Icematxyz
»

Asus EEepc - kako povoziti MeeGo OS

Oddelek: Operacijski sistemi
81455 (1215) RejZoR

Več podobnih tem