Forum » Šport » Ubogi kolesar na cesti
Ubogi kolesar na cesti
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Torej dejansko nas hočeš prepričati, da je tvojih ene pet otrok na kolesu, ki jih ti fanatično pelješ po dežju v šolo, bolj varnih kot tistih pet v sodobnem enoprostorcu z vso najsodobnejšo varnostno opremo?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
jype ::
Gregor P> Torej dejansko nas hočeš prepričati, da je tvojih ene pet otrok na kolesu, ki jih ti fanatično pelješ po dežju v šolo, bolj varnih kot tistih pet v sodobnem enoprostorcu z vso najsodobnejšo varnostno opremo?
Tako je.
Statistika to tudi zelo jasno potrjuje, pa tudi smiselno je - otroci v sodobnem enoprostorcu lahko samo sedijo v avtomobilu na natrpani cesti in čakajo, da jih zmečka šlepar, otroci na biciklih pa se po cestah sploh ne vozijo, tam kjer se morajo pa imajo vedno možnost ob nevarnih situacijah zapeljati s ceste ali se kako drugače izogniti nevarnosti.
Tako je.
Statistika to tudi zelo jasno potrjuje, pa tudi smiselno je - otroci v sodobnem enoprostorcu lahko samo sedijo v avtomobilu na natrpani cesti in čakajo, da jih zmečka šlepar, otroci na biciklih pa se po cestah sploh ne vozijo, tam kjer se morajo pa imajo vedno možnost ob nevarnih situacijah zapeljati s ceste ali se kako drugače izogniti nevarnosti.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Gregor P ()
para! ::
Aja, nižje kazni:
Delo
Tko da pazte, divjanje čez cone 30 je raji spet dosegljivo za male pare.
Za prekoračitev do vključno deset kilometrov na uro je bila namreč v zakonu o pravilih cestnega prometa, ki je začel veljati 1. julija lani, predpisana sankcija 300 evrov in tri kazenske točke. Po novem je ta precej nižja, in sicer 40 evrov za prekoračitev hitrosti do vključno pet kilometrov na uro in 80 evrov za prekoračitev nad pet do vključno deset kilometrov na uro.
Delo
Tko da pazte, divjanje čez cone 30 je raji spet dosegljivo za male pare.
Death before dishonor!
Zanimiva statistika; nisem vedel, da se otroci iz Maribora peljejo množično z avtomobili v ljubljanske šole; kjer sicer upravičeno domnevam, da jih tudi fanatični fotri ne peljejo s kolesi po avtocestah in cestah rezerviranih za motorna vozila?
Gregor P> Zanimiva statistika; nisem vedel, da se otroci iz Maribora peljejo množično z avtomobili v ljubljanske šole; kjer sicer upravičeno domnevam, da jih tudi fanatični fotri ne peljejo s kolesi po avtocestah in cestah rezerviranih za motorna vozila?
Vse maš narobe.
Vse maš narobe.
Na tej cesti zgoraj se dandanes dejansko množično vozijo šleparji?
Gregor P> Na tej cesti zgoraj se dandanes dejansko množično vozijo šleparji?
A moram res uploadat še video s šleparjem?
Ja, dovolj se jih pelje, da mora avto rikverc vozit po par sto metrov.
A moram res uploadat še video s šleparjem?
Ja, dovolj se jih pelje, da mora avto rikverc vozit po par sto metrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ah bejž no, sedaj pa že malo pretiravaš, priznaj
SplitCookie ::
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
SplitCookie> Sure they can;
They obviously can't, kar tvoj video jasno kaže.
dolenc> No jype... Da vidmo še tebe če lahk to tko hiter na obeh straneh ceste narediš :D
Mi ni treba, k sm s kolesom.
They obviously can't, kar tvoj video jasno kaže.
dolenc> No jype... Da vidmo še tebe če lahk to tko hiter na obeh straneh ceste narediš :D
Mi ni treba, k sm s kolesom.
GPUpoweR ::
Takšne kolesarske, kot so danes, so po večini neuporabne. To, da se kolesarje zlije skupaj s prometom, ni slaba ideja.
Res je... večina "naših" kolesarskih stez je dobrih le za nabijanje - da še te potem lahko bolj rit boli (drugega namena pa nimajo).
Sej če bi imel denar bi si kupil traktor in se s traktorjem okoli vozil 15km/h - mislim, da bi potem bolj oviral promet kot pa s kolesom s katerim se vozim okoli 30km/h, ali pač?
Zato pravim:
kolesarja lažje prehitiš kot traktor - > kolo manj ovira promet
večina kolesarjev je hitrejših od traktoristov - > kolo manj ovira promet
kolesar in manj izpustov CO2 kot traktor in traktorist skupaj - > kolo je okolju bolj prijazno
Nimaš ti s kolesom kaj hitro voziti po mestu! Hvala bogu, da vas očitno kolesarske steze omejujejo pri vašem norenju
Gregor P> Nimaš ti s kolesom kaj hitro voziti po mestu! Hvala bogu, da vas očitno kolesarske steze omejujejo pri vašem norenju:|
Saj ne vozimo po njih. Norite izključno vozniki motornih vozil, kolesarji le izjemoma dosežejo hitrosti, ki so nevarne.
Saj ne vozimo po njih. Norite izključno vozniki motornih vozil, kolesarji le izjemoma dosežejo hitrosti, ki so nevarne.
first_line ::
Gregor P> Nimaš ti s kolesom kaj hitro voziti po mestu! Hvala bogu, da vas očitno kolesarske steze omejujejo pri vašem norenju:|
Od kdaj je pa hitrost nevarna? Verjetno si še v času, ko se je folk križal kako človek ne bo sposoben fizično prenesti hitrosti vlaka. Ti lahko zagotovim da 260km/h lepo prenesem, morda ne velja zate.
Nevarni so tisti ki ne upoštevajo prometnih predpisov, to je silijo v rdečo, izsiljujejo...
first_line> Ti lahko zagotovim da 260km/h lepo prenesem, morda ne velja zate.
Statistike kažejo, da vam že 30 km/h dela hude težave in vas tudi velik odstotek pobije. Jaz s hitrostmi do 1000km/h nimam nobenih težav, je pa res, da le redki divjaki priletijo tako visoko.
first_line> Nevarni so tisti ki ne upoštevajo prometnih predpisov, to je silijo v rdečo, izsiljujejo...
Tisti, ki to počnejo z več kot tono težkimi kantami, ja. Ostali niti ne bistveno.
Statistike kažejo, da vam že 30 km/h dela hude težave in vas tudi velik odstotek pobije. Jaz s hitrostmi do 1000km/h nimam nobenih težav, je pa res, da le redki divjaki priletijo tako visoko.
first_line> Nevarni so tisti ki ne upoštevajo prometnih predpisov, to je silijo v rdečo, izsiljujejo...
Tisti, ki to počnejo z več kot tono težkimi kantami, ja. Ostali niti ne bistveno.
Daedalus ::
Ti lahko zagotovim da 260km/h lepo prenesem, morda ne velja zate.
Jaz ti pa lahko mirno zagotovim, da pospeška ko gre pri 260km/h kaj narobe, ne preneseš. Vsaj na regularni cesti ne.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ti lahko zagotovim da 260km/h lepo prenesem, morda ne velja zate.
Jaz ti pa lahko mirno zagotovim, da pospeška ko gre pri 260km/h kaj narobe, ne preneseš. Vsaj na regularni cesti ne.
Saj tudi pri 100km/h ne
Že pri 50 se konča tragično.
Pri biciklu pa še s polovico manj.
Pri biciklu pa še s polovico manj.
Ne bo držalo.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Utk ::
Pa si opazil kako se ta človek pelje? Jaz nisem videl skakanja iz ceste na pločnik in na kolesarsko stezo, kot bi delal ti, takoj ko bi bila pred tabo na kolesarski stara mama, ali pa na cesti avto. Niti se ne vozi 35 na uro, da bi bil hitrejši od avtov. Vsak vidi na filmčku samo tisto kar hoče videt, drugega pa ne.
Utk> Pa si opazil kako se ta človek pelje? Jaz nisem videl skakanja iz ceste na pločnik in na kolesarsko stezo, kot bi delal ti, takoj ko bi bila pred tabo na kolesarski stara mama, ali pa na cesti avto. Niti se ne vozi 35 na uro, da bi bil hitrejši od avtov. Vsak vidi na filmčku samo tisto kar hoče videt, drugega pa ne.
A pa si opazil, čemu se mu ni treba peljat 35 in skakat s ceste na pločnik in nazaj?
Tudi tega ne vidim na posnetku:
A pa si opazil, čemu se mu ni treba peljat 35 in skakat s ceste na pločnik in nazaj?
Utk ::
Aha, če kdo parkira na kolesarski, ga moraš obvozit s 35, tako piše v zakonu. Itak smo pa videli na tvojih filmčkih, da se voziš po cesti tudi tam kjer je kolesarska in se bi komot vozil z normalno hitrostjo za kolesarja (kot je na tem zadnjem filmčku), verjetno pa res ne 50.
Utk> Aha, če kdo parkira na kolesarski, ga moraš obvozit s 35, tako piše v zakonu.
Mhm.
Utk> da se voziš po cesti tudi tam kjer je kolesarska
Ja, saj na slikci zgoraj je kolesarska, pa moram po cesti.
In če grem po cesti je pametno, da grem tako hitro, da me avtomobili ne považajo, se pravi 50.
Mhm.
Utk> da se voziš po cesti tudi tam kjer je kolesarska
Ja, saj na slikci zgoraj je kolesarska, pa moram po cesti.
In če grem po cesti je pametno, da grem tako hitro, da me avtomobili ne považajo, se pravi 50.
Loocas ::
_IKE_ ::
To vem točno kje je... Štepanjc... dobr zavajaš... kažeš samo tisto, kar ti paše in nič drugega... blefer
Isto kot tisti posnetek ko avto prileti v skupino kolesarjev......pri katerem je "pozabil" povedat da so panično reakcijo voznika pravzaprav malo prej sprožili "strpni" kolesarje z svojim razbijanjem po vozilu in grožnjami da bodo pretepli voznika in njegovega otroka.....
Seveda pa kolesarski guru z besedo ne bo omenil tistega testa katerega so novinarji izvedli v LJ in ugotovili da je kar 30% kolesarjev v eni uri kršilo predpise ...
_IKE_> Isto kot tisti posnetek ko avto prileti v skupino kolesarjev......pri katerem je "pozabil" povedat da so panično reakcijo voznika pravzaprav malo prej sprožili "strpni" kolesarje z svojim razbijanjem po vozilu in grožnjami da bodo pretepli voznika in njegovega otroka.....
Da so bile kakšne grožnje in udarci je seveda izmišljotina.
_IKE_> Seveda pa kolesarski guru z besedo ne bo omenil tistega testa katerega so novinarji izvedli v LJ in ugotovili da je kar 30% kolesarjev v eni uri kršilo predpise ...
Kar je zaskrbljujoče. Moralo bi jih 100%.
Loocas> To vem točno kje je... Štepanjc... dobr zavajaš... kažeš samo tisto, kar ti paše in nič drugega... blefer
Zavajam? Seveda je Štepanjsko naselje, gre za Ljubljano in za kolesarsko stezo, po kateri se ne da peljat, ker sta šla dva bajsija na čevape z neustrezno napravo.
To je nekako tako, kot bi jaz sredi celovške pustil bicikl in šel malo v Tivoli v park.
Da so bile kakšne grožnje in udarci je seveda izmišljotina.
_IKE_> Seveda pa kolesarski guru z besedo ne bo omenil tistega testa katerega so novinarji izvedli v LJ in ugotovili da je kar 30% kolesarjev v eni uri kršilo predpise ...
Kar je zaskrbljujoče. Moralo bi jih 100%.
Loocas> To vem točno kje je... Štepanjc... dobr zavajaš... kažeš samo tisto, kar ti paše in nič drugega... blefer
Zavajam? Seveda je Štepanjsko naselje, gre za Ljubljano in za kolesarsko stezo, po kateri se ne da peljat, ker sta šla dva bajsija na čevape z neustrezno napravo.
To je nekako tako, kot bi jaz sredi celovške pustil bicikl in šel malo v Tivoli v park.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Meni je popolnoma jasno da jype tečnari izključno iz razloga ker sam ne sme voziti takega avta. V bistvu ne moreš kaj, kot da se ti smili in res ne vem zakaj ustrezne inštitucije ne ukrepajo.
PS: jaz nikoli ne bi tako parkiral svojega avta, je preveč znižan :(
PS: jaz nikoli ne bi tako parkiral svojega avta, je preveč znižan :(
S tem se pa strinjam
erkgheoruugh ::
Jaz sem pa našega Jypčka danes poslušal, ko je po radiu govoril kako snema vsakodnevno pot z biciklom v službo. Sem pričakoval, da bo kaj povedal, da nekateri kar ene rampe postavljajo na poti, pa ni bilo nič.
_IKE_ ::
erkgheoruugh je izjavil:
Jaz sem pa našega Jypčka danes poslušal, ko je po radiu govoril kako snema vsakodnevno pot z biciklom v službo. Sem pričakoval, da bo kaj povedal, da nekateri kar ene rampe postavljajo na poti, pa ni bilo nič.
Rampe so očitno kriptonit biciklistov ( "biciklisti so nadljudje z telesno pripravljenostjo in refleksi zaradi katerih se specialcem hlače tresejo")
Eh ti novinarji, včasih so vsaj manjši backround check naredli preden so koga na intervju povabli, danes pa....
matajur> Jaz sem pa našega Jypčka danes poslušal, ko je po radiu govoril kako snema vsakodnevno pot z biciklom v službo. Sem pričakoval, da bo kaj povedal, da nekateri kar ene rampe postavljajo na poti, pa ni bilo nič.
Ker je bilo to posneto že aprila, če ne bi ziher omenu.
_IKE_> Eh ti novinarji, včasih so vsaj manjši backround check naredli preden so koga na intervju povabli, danes pa....
Background check? A poznaš primernejšega človeka, ki bi ga poslal na radio govoriti o zajemanju podatkov pri vožnji s kolesom?
Ker je bilo to posneto že aprila, če ne bi ziher omenu.
_IKE_> Eh ti novinarji, včasih so vsaj manjši backround check naredli preden so koga na intervju povabli, danes pa....
Background check? A poznaš primernejšega človeka, ki bi ga poslal na radio govoriti o zajemanju podatkov pri vožnji s kolesom?
dzinks63 ::
Nekaj se očitno dogaja, novi časi, novi kolesarji, nova pravila, da se že po revijah piše o vse več "podivjanih" kolesarjih.
Jah, zadnjič v BTC-ju sem se mel zabavno. Me je z desne (stal sem pred prehodom za pešce) prehitela skupinica kolesarjev (so zavijali čez prehod). Niti en ni nakazal spremembe smeri, oziroma namena, da bo zavil pred avto. Če bi bil malo bolj tipičen voznik (zakaj so že ogledala tip recimo), bi kak gladko preletel havbo.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Manu ::
Nekaj se očitno dogaja, novi časi, novi kolesarji, nova pravila, da se že po revijah piše o vse več "podivjanih" kolesarjih.
Enako bi lahko pisal o podivjanih voznikih, ker tega je kar nekaj.
Članek je sicer napisan subjektivno, saj avtor gleda na kolesarje iz avta in se težje z njimi identificira. Razvidno je, da se bolj identificira z voznikom spredaj in celo sočustvuje z njim (čeprav je voznik gledal ni videl kolesarje - 'je pač spregledal').
Če pa je voznik še vedno lahko ustavil lahko sklepamo, da za kolesarje ni bilo take nevarnosti ... končno avtor (ker se ne identificira s kolesarji, saj sebe gleda kot voznika avtomobila) nima občutka ali bi lahko kolesarji varno ustavili, če voznik ne bi ustavil.
Vprašanje je kdo je divji. Je to mogoče voznik, ki je avtomatično pogledal (a ne gledal) in je s svojim občutkom varnosti pred kolesarji in pešci (saj je v avtu varen) divje zavijal desno?
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
Članek je verjetno bolj ciljal na to, da se onim na biciklih ni zdelo vredno upočasniti/se pripraviti na morebitno nevarno situacijo. Se očitno niso zavedali/niso hoteli zavedat, da ima avto mrtve kote in da se pri zavijanju skozi križišče, kjer moreš paziti na kup stvari naenkrat, hitro koga spregleda. Pač, zanašati se na "jaz imam prednost" te slej ko prej ubije ali težko poškoduje. In po mojem občutku je takih "jaz imam prednost" kretenov na cesti kar precej.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Sploh ne razumem, zakaj kolesarji menijo, da njim ni treba biti še posebej previden?!? Tudi kot voznik avtomobila, ko imam zeleno na semaforju, vedno najprej pogledam levo in desno, če imam zares prosto, preden štartam naprej.
mr1two ::
Jaz predvidevam, da me vozniki spredaj sploh ne vidijo, saj sem še za nekatere, ki so za menoj, neviden.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
Manu ::
In po mojem občutku je takih "jaz imam prednost" kretenov na cesti kar precej.
Ja sej na to sem jaz ciljal. Namesto, da bi voznik pri zavijanju (tako in tako ve, da seka pločnik in kolesarsko in torej pred njimi nima prednosti) ustavil tudi, če nikogar ne vidi, saj tudi ve, da obstaja mrtvi kot in možno, da je kolesar v mrtvem kotu.
Ta mentaliteta "jaz imam prednost" je močno usidrana pri voznikih in ker oni predstavljajo močnejši člen v prometu, bi morali biti do šibkejših bolj previdni.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
Loocas ::
Jaz predvidevam, da me vozniki spredaj sploh ne vidijo, saj sem še za nekatere, ki so za menoj, neviden.
morebiti bi bilo fino, da prižgeš luč na svojem biciklu.. tko kokr morajo to imet avtomobili
Ja sej na to sem jaz ciljal. Namesto, da bi voznik pri zavijanju (tako in tako ve, da seka pločnik in kolesarsko in torej pred njimi nima prednosti) ustavil tudi, če nikogar ne vidi, saj tudi ve, da obstaja mrtvi kot in možno, da je kolesar v mrtvem kotu.
Ta mentaliteta "jaz imam prednost" je močno usidrana pri voznikih in ker oni predstavljajo močnejši člen v prometu, bi morali biti do šibkejših bolj previdni.
Jah, veš kako gre to. Načeloma se strinjam, voznik avta je glede na zgodbico zajebal ker se ni prepričal, če lahko varno izvede manever. Je pa res, da za katastrofo ponavadi rabiš > 1 dejavnik in v tem primeru bi se oni kolesarji na račun lastne neprevidnosti lepo nasadili na avto. Kriv bi pravno gledano, bil voznik avta. Sokrivi pa definitivno kolesarji, ker nekak niso niti predvidevali, da jih lahko kdo spregleda in posledično niso prilagodili vožnje temu preprostemu dejstvu. Vsak lahko naredi napako. Od okolice je pa tudi soodvisno, ali bo ta napaka imela hujše posledice.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
ttommy ::
Pri moji poti iz službe seka kolesarska steza križišče, kjer se cesta iz naselja priključi regionalni cesti. Kolesarska steza poteka vzporedno z regionalno cesto. Vedno, ko se približujem križišču dobro pogledam, če ima kakšen avtomobilna regionalki smerokaz, da bo šel v križišče in se zaustavim, ter mu nakažem naj gre noter. Druga zgodba so pa vozniki, ki pridejo v križišče, da bi se vklopili na ragionalko. Nekateri se ustavijo pred kolesarsko, nekateri spet ne. Enkrat je tovornjak vlačilec čisto počasi pripeljal in se pred mano ustavil na kolesarski stezi- bi lahko ustavil pol metra prej in me spustil mimo, tako sem ga pa moral obvoziti. Pa se nisem nič hudoval, ker vem, da mu je težko priti na cesto.... Druga stvar je pa voznica v osebnem, ki gleda direkt v mene in se ustavi točno na kolesarski, za njo pa trdo eden za drugim še 5 avtomobilov. Sem jih raje brez razburjanja obvozil.... Raje se izognem in varno peljem naprej, kot pa da brezglavo divjam skozi križišče.
Gamer
Od takrat ko so pogruntali, da je človeško telo bolj učinkovito pri takem načinu gibanja
Pritisk navzdol ima mnogo večjo silo kakor naprej nazaj in gor.
Pritisk navzdol ima mnogo večjo silo kakor naprej nazaj in gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Odprto pismo neznanim kolesarjem in kolesarki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 36498 (30696) | bluefish |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52712 (46001) | BigWhale |