» »

Ubogi kolesar na cesti

Ubogi kolesar na cesti

Temo vidijo: vsi
««
13 / 18
»»

mr1two ::

Loocas je izjavil:

Jaz predvidevam, da me vozniki spredaj sploh ne vidijo, saj sem še za nekatere, ki so za menoj, neviden.

morebiti bi bilo fino, da prižgeš luč na svojem biciklu.. tko kokr morajo to imet avtomobili

Morebiti bi pa vozniki čez dan gledali premikajoče dinamične predmete in ostale udeležence, neglede na to, če so razsvetljeni kot novoletna jelka ali ne... Ali se nemara zaletiš(skoraj zaletiš) v prvo zadevo, ki ni posebej pocahnana z rdečo?
Če se pa na zakonodajo sklicujem, nikjer ne piše, da bi moral imeti kolo nujno opremljeno z lučjo, ki bi svetila podnevi.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

SplitCookie ::

Nikjer tudi ne piše, da bi morali avtomobilisti razmišljati namesto kolesarjev.

Če se ne znaš sam zaščitit pred nevarnostmi si si popolnoma sam kriv.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Loocas ::

Če se pa na zakonodajo sklicujem, nikjer ne piše, da bi moral imeti kolo nujno opremljeno z lučjo, ki bi svetila podnevi.

saj v Ljubljani večina niti ponoči ne prižge luči...

Dobro, a če ti narišem, boš še vedno najdu neki druzga. Govorim podnevi, med 16.00 in 20.00- določen folk se enostavno ne zmeni za nič, razen za njihove železne kante s štirimi kolesi.

@ SplitCookie
Po tvojem naj si zašvasam 200 kilsko kletko okrog bicikla. Sej, če nisi sposoben enkrat na leto pedalov obrnit, pol ni treba tuki takih spuščat.

@mr1two

Honestly I don't care what you do. Nisem varuška in se ne čutim dolžnega pedenat uboge kolesarje.

Če se te ne vidi v temi te ne bo videl ne avtomobilist, ne kamionar in ne kolesar.

mr1two je izjavil:

Dobro, a če ti narišem, boš še vedno najdu neki druzga. Govorim podnevi, med 16.00 in 20.00- določen folk se enostavno ne zmeni za nič, razen za njihove železne kante s štirimi kolesi.

Pa dobro.. v čem maš problem, da bi prižgal luči in bil s tem bolj opazen??
Še motoristi vozijo z dolgimi lučmi sred dneva, samo da so bolje opazni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

LeQuack ::

Koliko luči bi moral imeti voznik avtomobila, da bi pretegnil vrat in pregledal mrtve kote preden zavije levo ali desno? Mrtvi koti so še vedno odgovornost voznika in ne ostalih, ki se znajdejo v njih.
Quack !

@Loocas
Ma nisi opazil, da imajo motoristi vsi že vgrajeno luč, tako spredaj kot zadaj, ki jo goni agregat, ko motor dela?
Sumim, da potežeš vzporednice zgolj zato, ker ne veš kako povprečen bicikl izgleda. Lahko ti zaupam, da na gorcih ni luči, na specialkah ni luči, še na veliki večini mestnih koles ni luči.

In še enkrat, ker očitno ignoriraš polovico tega kar napišem: če me podnevi voznik ali ne vidi-pisana oblačila, odsevniki, premikanje ipd (se pravi, ima probleme z vidom in je vprašljiva njegova sposobnost vožnje bilokakšnega vozila sploh) oz. ignorira dejstvo, da je treba vsakemu udeležencu dat tistega pol metra prostora(priželim mu srečanja s kamioni in avtobusi na tistih 5-10 cm, ki jih pusti meni, ko gre s špeglom mimo balance), potem ni sposoben varne in uvidevne vožnje. Kar zame pomeni, da je objesten, nemaren in predvsem neodgovoren udeleženec v prometu.
Žal tak ne bo bil podučen oz. kaznovan s strani organov v pravem času, včasih še z mesta nesreče spizdijo brez koga in kaj.

Če bi pa kdo tukaj še vedno rad zagovarjal stališče: i'm in a 1.5 ton steel can and cant be touched, take care of yourself, becouse I won't take care of you, pa potem to jasno napiši, lahko si tudi nalepko na avto nalepiš, da te lažje vidim in ostali udeleženci v prometu, saj si bolj nevaren drugim kot recimo motorist, kolesar ali pešec tebi.
Zanima me, ali bi se lahko tolažil, po tem ko bi nekoga zgazu, da prasec ni imel na sebi dovolj odsevnih elementov, luči...

Gregor P ::

mr1two je izjavil:

Lahko ti zaupam, da na gorcih ni luči, na specialkah ni luči, še na veliki večini mestnih koles ni luči.
Gorci, specialke & co + karkoli brez ustrezne opreme nima kaj iskati po mestih!:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

ttommy ::

Potem pa tudi kak SUV nima kaj iskati v mestu in teh je največ..
Gamer

SUV-ov ni 1% prometa.

Zanima me, ali bi se lahko tolažil, po tem ko bi nekoga zgazu, da prasec ni imel na sebi dovolj odsevnih elementov, luči...

Na komot. Daj nase črno vrečko za smeti in se uleži sredi križišča.

Nekako tako si opazen na kolesu.

Limit-sky ::

Torej nehaj kolesarit s črno vrečko na glavi in se vstani iz križišča.
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Truga ::

Daedalus je izjavil:

Članek je verjetno bolj ciljal na to, da se onim na biciklih ni zdelo vredno upočasniti/se pripraviti na morebitno nevarno situacijo.

Jaz pa mislim da so bili kar precej pripravljeni, ker z biciklom si iz 30km/h na 0 na ene 2h metrih. Seveda tega pisec kot voznik avtomobila ne more vedet...

Ker je vsaka mamca v največji športni pripravljenosti in z roko vedno na brezi ter samo čaka na pravi moment prav vsako stotinko sekunde visoko konkcentrirane vožnje, kadarkoli in kjerkoli (+da so vsa kolesa vedno v top tehnični formi);((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

@Gregor P
Potem boš rekel, da tudi pešci, ki niso oblečeni v odbojne obleke in po možnosti nimajo na sebi lučk za novoletno jelko, ne spadajo niti približno na cesto ali na njeno bližino(ne pozabi, hoja po prehodu za pešce je hoja po cesti). Najbolje, da se zlijemo skupaj z avtomobilom(rit se naj kar na sedež zarase), ker ima vse sejfti fičrje, tako aktivne kot pasivne, pa še slišat in videt jih je od daleč anede.

PaX_MaN ::

SplitCookie je izjavil:

Saj lih zato je jype prisiljen kršit predpise.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Ni edini.

hecno.. tko se kolesarji obnašate, kokr da imate 5 ton pleha okoli sebe... bi pričakoval ravno obratno

pirat ::

Eno je 'krsenje predpisov' ko zapeljes s kolesarske steze na cesto zato, ker so na njej postavljeni kolicki ali je steza zaradi previsokih / preostrih robnikov dejansko neuporabna za voznjo s kolesom. Prav tako, ko peljes po plocniku zato, ker ti po kolesarski stezi vozijo tovornjaki, itd...

Drugo je pa krsenje predpisov ko namerno zapeljes v rdeco luc ali ko namerno z neprilagojeno hitrostjo peljes na povrsinah namenjenih pescem (ceprav pravite, da se lahko v 2 metrih ustavite, upostevajte se, da se vas predvsem starejsi lahko precej prestrasijo...). V teh primerih ste enaki egoisti in buteljni kot tisti voznik ki SUV parkira precno cez plocnik in kolesarsko cesto hkrati...

PaX_MaN je izjavil:

SplitCookie je izjavil:

Saj lih zato je jype prisiljen kršit predpise.

Ne ni, samo opravičuje jih s tem.

_IKE_ ::

Intervju z kolesarskim gurujem....od 33 min naprej

http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-1...

KATJA : A Prav počasi pa ne greste! Tudi prek 30 na uro. Če števec drži. U

HIPI : Ja, ja seveda

KATJA : Upoštevate omejitve...emm....tam kjer to potrebno?

HIPI : Omejitve so pa itak 40 pa 30 mislim, včasih grem tud hitrej kot je omejitev pa.......ampak.....
.

Zakaj nisi na Katjino vprašanje odgovoril enako kot trdiš tule na forumu ; da za kolesarje itak predpisi in omejitve ne veljajo , ampak si samo nekaj zajecljal ?

jype ::

_IKE_> Zakaj nisi na Katjino vprašanje odgovoril enako kot trdiš tule na forumu ; da za kolesarje itak predpisi in omejitve ne veljajo , ampak si samo nekaj zajecljal ?

Ker je bil časovni okvir prekratek za vprašanja in odgovore, ki bi sledili.

Vajenc ::

Novinarka je bila preslabo pripravljena, da bi kaj pametnega iz Jureta zvekla ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Ko bom utegnil, bom pripravil oddajo, ki bo na voljo na youtube, kjer bo vse podrobno razloženo, vključno z vizualizacijami in praktičnimi primeri.

Žal ne bo prej kot tista vremenska simulacija.

first_line ::

Pa neki si mi švicu mudel. Tle na forumu si dost bolj poguman, da rečem.

Looooooka ::

Kdorkoli racuna na to, da morajo drugi paziti nanj samo zato, ker misli, da ima glede na prometna pravila prednost bi moral ze, ko se prvic znajde v prometu fasat prometno nesreco. Tako ki ga bo prestrasila kokr se le da...mogoce clo z obiskom urgence.
Nic ni bolj zabavnega kot osebe, ki pozabljajo na cloveski faktor in sebe dajejo v nek priviligiran polozaj. Oz iscejo izgovor zakaj po njihovem mnenju ni treba sledit pravilom. Velja za pesce, voznike in se posebej kolesarje(posebej samo zato, ker so edini, ki se vcasih grejo pesce vcasih pa motornim vozilom enakovredne uporabnike ceste...kakor jim pac pase v dani situaciji).
Vcasih mi je zal, da nimamo uvozenih par 100 italjanskih voznikov. Oni se z najvecjim veseljem ustavijo in take ljudi napizdijo(oz glede na dolzino...napizdevajo). Tega je pri nas premalo.

first_line> Pa neki si mi švicu mudel. Tle na forumu si dost bolj poguman, da rečem.

Tut tle švicam na polno. So bli sicer pripravljeni bit radodarni z makeupom, ampak jaz kolesarim in torej tudi švicam obilno.

Looooooka> Kdorkoli racuna na to, da morajo drugi paziti nanj samo zato, ker misli, da ima glede na prometna pravila prednost

Skratka, z vsem srcem potrjuješ mojo tezo - cestnoprometni predpisi za ljudi brez varnostnih kletk ne veljajo, ker jih z ničemer ne morejo v praksi uveljavljati.

Looooooka ::

prva stvar, ki te jo naucijo ze v vrtcu je...poglej levo in desno.
prva stvar, ki jo ljudje, ki so bili povozeni "za brezveze", pozabijo...je tocno to.
cestno prometni predpisi so tam zato, da ti ves kaj je prav in kaj je narobe in na kaj je treba biti pozoren.
brez njih bi se pac kregali kdo ima prednost in bi verjetno zaceli z "hitrejsi, drazji, vecji"...koncalo bi se pa s pestjo, palico in pistolo.
cestna pravila niso tam zato, da lahko ljudje ugasnejo mozgane in upostevajo samo nekaj kar pise v knjigi.
ko bo to mozno sem preprican, da nam bo prepovedana voznja s kolesom in avtomobilom in bo imel pravico voznje zgolj racunalnik.
do takrat bo vedno kriv tisti, ki se prvi odloci ignorirati pravila in s tem povzroci nesreco(pa ce se on strinja al pa ne).

pa se ko bo na vrsti racunalnik sem sveto preprican, da se bo nasla pescica ljudi, ki bo ugasnila racunalnik in sama povzrocala nesrece z izgovorom, da so sveto prepricani, da je software buggy.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

jype je izjavil:

_IKE_> Zakaj nisi na Katjino vprašanje odgovoril enako kot trdiš tule na forumu ; da za kolesarje itak predpisi in omejitve ne veljajo , ampak si samo nekaj zajecljal ?

Ker je bil časovni okvir prekratek za vprašanja in odgovore, ki bi sledili.

Prav dobro sem se nasmejal ko sem prebral tole tvojo repliko....

Cel "intervju" neki jeclaš ter se izgovarjaš, tvoja replika o pomanjkanju časa je lep primer izgovora, vendar ima manjši problem.....sedaj ne moreš trdit da te ne razumem(o), kot to običajno počneš, ( sicer ne vem kako lahko še interpretiraš trditev " za kolesarje predpisi ne veljajo" v tvoji glavi je to očitno možno to na več načinov )

Pri odgovoru glede upoštevanja omejitev si imel lepo priložnost točno in jasno povedat tvoje mnenje, katerega tu gor širiš : "za kolesarje ne veljajo predpisi", toda ti si namesto tega odgovoril takole

Omejitve so pa itak 40 pa 30 mislim, včasih grem tud hitrej kot je omejitev pa.......ampak..

Izgovor o premalo časa v oddaji, je torej naravnost beden, Katja bi te takoj povprašala kaj več, če bi imel cojones....
Si pa namesto tega kar neke cifre iz riti potegnil ....

Skratka tvoj intervju zgleda kot delo na smrt prestrašenega prvo šolarčka pred tablo ki se bo zdaj zdaj polulal od straha , za razliko od prispevka ki je bil na vrsti pred tabo in je prav tako šel v živo, v njem pa so spraševal tisto kolesarsko trojico , njihovi odgovori pa so bili samozavestni in sproščeni. Dejansko si potrdil nekaj kar sem predvideval že prej : da znaš biti hudo glasen za tipkovnico, v realnem življenju pa so stvari malo drugačne...

Sem pa že glede intervjuja na radiu dejal, da je dandanašnjo novinarstvo izjemno leno , ker očitno nič ne preverijo prej, koga bodo takole pripeljal kot goste...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

_IKE_> Izgovor o premalo časa v oddaji, je torej naravnost beden, Katja bi te takoj povprašala kaj več, če bi imel cojones....

Ja, pa jih nimam (ti boš menda že vedel), zato me ni. Tisti "ampak" tam je zgolj obvisel v zraku in ga novinarka ni prekinila zaradi zelo omejenega časovnega razporeda, ampak ker se me je usmilila, ko je videla, da mi voda že uhaja.

_IKE_> Skratka tvoj intervju zgleda kot delo na smrt prestrašenega prvo šolarčka pred tablo ki se bo zdaj zdaj polulal od straha , za razliko od prispevka ki je bil na vrsti pred tabo in je prav tako šel v živo, v njem pa so spraševal tisto kolesarsko trojico , njihovi odgovori pa so bili samozavestni in sproščeni. Dejansko si potrdil nekaj kar sem predvideval že prej : da znaš biti hudo glasen za tipkovnico, v realnem življenju pa so stvari malo drugačne...

Popolnoma prav imaš, samo jecljal sem. Drugič bom šel na svojem luksuzno opremljenem biciklu dvakrat na stranišče, preden bom prišel v studio in povedal par povedi.

_IKE_> Sem pa že glede intervjuja na radiu dejal, da je dandanašnjo novinarstvo izjemno leno , ker očitno nič ne preverijo prej, koga bodo takole pripeljal kot goste...

Mhm, ker bi vendar morali vprašat koga z večjo mišično maso, ne pa nekega čudaka, ki mu na nekem računalniškem forumu zaničevalno rečejo "kolesarski guru", da jim zvečer preden zaspijo ni treba v grozi in strahu samim sebi zastavljati tistih težkih vprašanj o smislu vsega.

_IKE_> Prav dobro sem se nasmejal ko sem prebral tole tvojo repliko....

Odlično!

Glede tvojih cojones ....na internetu si hudo glasen, na tv pa si imel odlično priliko izrazit ta svoja mnenja, pa je vse kar je prišlo od tebe eno kup jecljanja.....

So pa izgovori glede časa in tega da katja ni od reagirala na tisti tvoj ampak .... naravnost patetični...Če bi imel cojones, bi ko te je vprašala glede omejitev

gladko odgovoril: Da ne, ker če bi jih upošteval bi bil smrtno ogrožen.......ali pa odgovor dva: Za kolesarje predpisi itak ne veljajo.

Tvoj odgovor pa je bil en kup jamranja, poleg tega pa si omenjal celo neke številke.? Od kod te številke, ker namreč vprašanje je bilo splošno in ni veljalo za točno določeno cesto( ki se morda prikazovala v tistem momentu na tvojem posnetku ), kjer bi morda te omejitve veljale za motorni promet ( ali bo slučajno to izgovor za tiste tvoje številke 40 in 30 ? )

Po drugi strani, pa se mi po ponovnem ogledu posnetka vedno bolj dozdeva da je katja morda celo vedela s kom ima opravka. Namreč kot te je vprašala glede omejitev te je vprašala takole

KATJA : Upoštevate omejitve...smeh ...tam kjer to potrebno?

Tisti smeh vmes bi se lahko dal razložit tudi morda celo takole: mogoče je prebrala katero od kolesarskih tem tu gor in v njej zasledila tiste tvoje "modrosti" o kolesarjih in predpisih. Tisti smeh vmes pa ji ušel ušel v ker je za hip pomislila: sedaj pa bo dejal da za kolesarje ni omejitev, za spodbudo pa ti je zraven zelo spretno dodala "tam kjer je to potrebno"

Seveda, ker pa ti nimaš cojones, nisi upal dejati "da za kolesarje predpisi ne veljajo", sedaj pa bi se revček bogi rad na pomanjkanje časa v oddaji izgovarjal ...

Ubogi revček spet so za vse drugi krivi ....to pot je bilo premalo časa, kaj bo naslednjič ?

_IKE_> Glede tvojih cojones

Pa tvoje dekle ve za tvoje... Neobičajno močno zanimanje za moda drugih moških?

_IKE_> gladko odgovoril: Da ne, ker če bi jih upošteval bi bil smrtno ogrožen.......ali pa odgovor dva: Za kolesarje predpisi itak ne veljajo.

Čemu bi pa to storil? Novinarka mi ni storila ničesar žalega, da bi ji tako nevljudno posegel v program.

_IKE_> na tv pa si imel odlično priliko izrazit ta svoja mnenja

Ti očitno ljudi sodiš po sebi, pa se ti zdi da vsi samo čakamo na priložnost da bi lahko v živo na televiziji pozdravl Jožico pa mamo pa vse k me poznajo, pa rad bi povedu da dokler je bil Tito je blo velik bolš.

Ne bom ti razlagal ozadja oddaje, ker si očitno intelektualno prešibak da bi ga lahko razumel, seveda pa se lahko z veliko truda povzpneš do stopnje ko ti lahko počasi in z velikimi tiskanimi črkami poskusim približati čarobni svet televizijske produkcije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Prenos v živo ni ravno mačji kašelj, sem se kar malo nasmejal ob tvojem nastopu, Jure :D. Dvomim sicer, da bi se sam lahko dosti bolje znašel, saj javno nastopanje, pa čeprav pred kamero, ni ravno v moji domeni. IMO bi bila kakšna predstavitev zmontiranih filmčkov z razdelanim komentarjem boljša izbira za objavo v programu. Upam, da boš še kaj posnel:).

mr1two> IMO bi bila kakšna predstavitev zmontiranih filmčkov z razdelanim komentarjem boljša izbira za objavo v programu.

To je bil prvotni načrt, a je novinarka sklenila, da to ne bi šlo niti v časovni okviri niti v temo oddaje in je prosila, če lahko le na kratko odgovorim na nekaj vprašanj o beleženju kolesarjenja in kolesarjenju nasploh.

mr1two> Prenos v živo ni ravno mačji kašelj,

V resnici je, ampak nobenega razloga ni, da bi poskušal pokazati karkoli več kot tisto, k čemur sem bil pozvan. Tudi filozofski razkorak med idejami novinarke (Ste že šli kdaj na dopust s kolesom? Halo? _Vedno_ grem na dopust s kolesom, tudi ko grem na drugi konec Evrope!), ki očitno ni kolesarski zanesenjak in mojim odnosom do kolesarjenja kot ene najmanj nesmiselnih oblik osebnega prevoza je bil precej velik, zato so se mi vprašanja pogosto zdela malce za lase privlečena - a po naravi nisem destruktiven človek in se stanju prilagodim, kolikor se najbolje znam.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Pa tvoje dekle ve za tvoje... Neobičajno močno zanimanje za moda drugih moških?

Hipi, no no, a sedaj bi spet rad igral na gey or homofob struno .....Koliko krat ti bo potrebno ponovit si boš zapomnil da jaz nisem ne gej in ne homofob? Očitno še vsaj 100x ...

jype je izjavil:

Čemu bi pa to storil? Novinarka mi ni storila ničesar žalega, da bi ji tako nevljudno posegel v program.

Zanimivo z izražanjem svojih stališč na tem forumu pa očitno nimaš tega problema.....I wonder why? Mogoče zarad keyboard hero razloga/ kompleksa ?

jype je izjavil:

Ti očitno ljudi sodiš po sebi, pa se ti zdi da vsi samo čakamo na priložnost da bi lahko v živo na televiziji pozdravl Jožico pa mamo pa vse k me poznajo, pa rad bi povedu da dokler je bil Tito je blo velik bolš

Osebno povem tako kot mislim, nisem hinavec...Torej če bi bili vsi ljudje taki kot jaz( ki povedo direkt) bi osebno bil zelo happy...tako pa moram na žalost trpet hinavce....

jype je izjavil:

Ne bom ti razlagal ozadja oddaje, ker si očitno intelektualno prešibak da bi ga lahko razumel, seveda pa se lahko z veliko truda povzpneš do stopnje ko ti lahko počasi in z velikimi tiskanimi črkami poskusim približati čarobni svet televizijske produkcije.

Ti boš o intelektualnem nivoju ? Ko takole odgovarjaš na popolnoma preprosta vprašanja?

Katja : jure a si vi predstavljate da kakšen teden ne bi šli na kolo ?

hipi : Ja

katja : A si ?

hipi : ja seveda...sej vedno kadar je kej strašenga ( wtf, od kod strašno )......ampak.... ( smeh katje ) eemmmmmm.... pa zdej sem bil emmmm.......zelo zaposlen in nisem se mogu nič vozit s kolesom en teden amapak ......( nato sledi skomig z rokami hipija )

katja : boste vseeno noter prinesli

hipi pogleda navzdol in skoraj zamrmra
ja bom not prnesel...

Je pa zanimivo tole tvoje pojasnjevanje : na začetku je bila kriva katja ker je spremenila vprašanja in ker ne bi šlo v časovni okvir oddaje , če bi odkrito odgovoril na popolnoma preprosto, sedaj je razlog ker ti je zastavljala po tvoje butasta vprašanja, zardi česar si se moral prilagodit in si čez cel intervju jecjlal. Torej , kaj bo naslednji razlog katerega boš privlekel na dan
morda tale iz tvojega železnega repertoarja: "te niso razumeli kaj si želel povedat" UPS, tudi to se skiva v tistem "filozofskem razhajanju" )

E moj hipi, tole tvoje "pojasnjevanje" je pa še za trola kot si ti prav bedno...

Po drugi strani pa je vse skupaj prav smešno: vnaprej si vedel kaj te bo spraševala, pa bi si lahko pripravil odgovore, a ti je klub vsemu uspelo jeclat in odgovarjat kot je prikazano par vrstic višje.

Skratka na nivoju prestrašenega prvošolčka ki mora prvič pred tablo. Če bi imel cojones bi na vprašanja odgovarjal vsaj samozavestno in odkrito , če te je že trema dajala....

Zgodovina sprememb…

_IKE_> Skratka na nivoju prestrašenega prvošolčka ki mora prvič pred tablo. Če bi imel cojones bi na vprašanja odgovarjal vsaj samozavestno in odkrito , če te je že trema dajala...

Intelektualni nivo je torej še vedno daleč, daleč prenizek da bi se bilo smiselno ukvarjati s tvojimi halucinacijami, če pa potrebuješ terapevta pa lahko priporočim telefonski imenik.

_IKE_> vnaprej si vedel kaj te bo spraševala

Seveda - o kolesarjenju. Saj sem guru, ane?

Razumem, da je težko preboleti dejstvo, da niso poklicali tebe, ki si toliko boljši in močnejši in bolj mišičast, žal pa očitno ne tako inteligenten in artikuliran, a sčasoma se boš moral sprijazniti s tem, da nismo vsi za vse. Eni smo dobri za težka opravila, drugi pa vreče šodra mečete nad glavo - in s tem ni nič narobe!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: martincek1 ()

_IKE_> Koliko krat ti bo potrebno ponovit si boš zapomnil da jaz nisem ne gej in ne homofob?

Meni je vseeno - jaz nisem tvoj spolni partner, da bi me moralo skrbeti tvoje zanimanje za spolne organe tretjih oseb, tudi da si gej ne namigujem - včasih koga ki je popolnoma straight čisto legitimno zanimajo take reči!

_IKE_> Zanimivo z izražanjem svojih stališč na tem forumu pa očitno nimaš tega problema.....I wonder why? Mogoče zarad keyboard hero razloga/ kompleksa ?

Čemu bi ga pa imel? Saj tudi tam ne bi imel tega problema, če bi šlo za tako formo oddaje, kot je npr. Studio City (razumem, da oddaje morda ne poznaš, tudi to si lahko ogledaš na spletu).

_IKE_> Ti boš o intelektualnem nivoju ? Ko takole odgovarjaš na popolnoma preprosta vprašanja?

Tako je. Preseneti te moj besedni zaklad, kar je razumljivo - v svojem okolju najbrž dlje od enozložnic ne prideš, seveda pa ti z veseljem priznam tvojo premoč pri obvladanju vzklikov in artikuliranih izdihov ob fizičnih naporih.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Zdej šele razumem zakaj je "Ubogi" v naslovu te teme :)
Ne pretiravat, sej mu je šlo čisto dobro na tv. Valda ne kdo resno misli, da bo šel v resni oddaji razlagat, kako (ne) veljajo predpisi za kolesarje. V City bi to lahko razlagal, ker tisto pa je oddaja za popolne bebce. Logično, da je imel tremo, itd. In logično, da je pač troll in da ga ni za resno jemat.

jype je izjavil:

Razumem, da je težko preboleti dejstvo, da niso poklicali tebe, ki si toliko boljši in močnejši in bolj mišičast, žal pa očitno ne tako inteligenten in artikuliran, a sčasoma se boš moral sprijazniti s tem, da nismo vsi za vse. Eni smo dobri za težka opravila, drugi pa vreče šodra mečete nad glavo - in s tem ni nič narobe!

Inteligenten in artikuliran človek bi intervju na tv izpeljal tako ga je tista kolesarska trojica ki je bila na vrsti pred tabo .....in ja tudi oni so v živo odgovarjal in to celo brez jeclanja in odločno....

Da zaključim tole prepucavanje :

Človek bi mislil glede na to kako da se predstavljaš tu gor, da boš imel hrbtenico in boš v skladu z izjavami tukaj, enako odgovarjal tudi v intervjuju ( to ne bi imelo nič z pozdravljanjem ateja mame tete in še kaj vem koga )
A se je izkazalo da si navaden hinavec in glasen samo za tipkovnico, v realnosti pa je malo drugače. Tvoji odgovori in izgovarjanje v intervjuju je zelo ubogo, čeprav je bila tematika intervjuja tema, katero bi naj ti do potankosti obvladal. Zaradi česar te tudi manjša sprememba vprašanj ne bi smela vreči iz tira, pa se zgodilo ravno to. Jasno mi je tudi da nismo vsi za javno nastopanje, vendar to nima vpliva na to kaj govoriš, vpliv ima samo na kak način je povedano. TI pa si na direktno vprašanje glede omejitev nekaj zajecljal in podajal neke številke kar tako, namesto da navedel kaj piše zakon, saj veš tiste linke ki jih tako lepiš tu gor. Imamo en lep izrek za taka dejanja: eno govori drugo dela. Če ti je slučajno ta izrek preveč kompleksen oziroma pretežak za razumet ti podajam še enega : hinavec in hinavščina. To pa razumejo vsi, če ju ti ne, vprašaj druge ti bodo z veseljem razložili kaj je hinavščina in katere lastnosti "odlikujejo" človek ki je hinavec.
Tvojo "pojasnevanje" s katerim želiš "pojasniti" svoje besedev intervjuju pa je naravnost patetično, in o njem je škoda zgubljat besed.

Zgodovina sprememb…

_IKE_> Inteligenten in artikuliran človek bi intervju na tv izpeljal tako ga je tista kolesarska trojica ki je bila na vrsti pred tabo .....in ja tudi oni so v živo odgovarjal in to celo brez jeclanja in odločno...

Tudi jaz bi to lahko storil, če bi imel priložnost govoriti o zanimivih podrobnostih. To ni bil niti moj prvi niti moj edini javni nastop in če bi te resnično zanimalo bi že našel gradivo, v katerem se odrežem bolje preprosto zato, ker sem pripravljen.

_IKE_> Tvojo "pojasnevanje" s katerim želiš "pojasniti" svoje besedev intervjuju pa je naravnost patetično, in o njem je škoda zgubljat besed.

To drži - za razumevanje bi potreboval kapacitete, ki jih nimaš, zato se opravičujem, da sem kar privzel, da jih poseduješ.

_IKE_> TI pa si na direktno vprašanje glede omejitev nekaj zajecljal in podajal neke številke kar tako

Če bi gledal video bi videl, od kod so številke prišle, a ga zgleda nisi.

Zgodovina sprememb…

V vsaki temi boš prej ali slej začel nakladat o biciklu, potem ko pa te na tv sprašujejo o biciklizmu, pa se boš izgovarjal na nepripravljenost >:D?

Če se moraš prej pripravit za hudo intelektualno naporno temo kot je biciklizem, ker drugače se slabo odrežeš, bi lahko enako storili ( jo prej pripravili ) z trenirano opico in jo poslali tja, opica pa bi bila vsaj zanimiva, že zaradi tega ker bi vozila z picklom naokoli...

Zgodovina sprememb…

_IKE_> V vsaki temi boš prej ali slej začel nakladat o biciklu, potem ko pa te na tv sprašujejo o biciklizmu, pa se boš izgovarjal na nepripravljenost >:D?

Tako je.

_IKE_> Če se moraš prej pripravit za hudo intelektualno naporno temo kot je biciklizem, ker drugače se slabo odrežeš, bi lahko enako storili ( jo prej pripravili ) z trenirano opico in jo poslali tja, opica pa bi bila vsaj zanimiva, že zaradi tega ker bi vozila z picklom naokoli...

Ne čudi me da iz oddaje nisi direktno prepoznal, da je šlo za mišmaš različnih tem, od vsake pa je bilo treba celotno področje strniti v manj kot deset do dvajset sekundni odgovor. Seveda mi ni dobro uspelo, ker sem pričakoval vprašanja o snemanju. Če bi si lahko vzel tri minute časa, bi šlo - a sem razumel, da ga nimam in da oddaja ni bila namenjena priobčevanju mojih kolesarskih znanj gledalstvu, temveč predstavitvi kolesarja, ki med svojim kolesarjenjem zajema podatke.

Utk ::

Jaz sem pa mislil, da je rezanje gostov naloga voditelja, ne gosta. Pri tem intervjuju sem imel bolj občutek, da je voditeljica postavljala vprašanja v tri dni, ker drugače itak ne bi nič povedal, ne pa da bi imel ti ful za povedat, ona te bi pa prekinjala z novimi vprašanji. Pa ni panike, priznaj, da na forumu trolaš, v resnici si pa skoraj normalen.

Manu ::

_IKE_ je izjavil:

Zanimivo z izražanjem svojih stališč na tem forumu pa očitno nimaš tega problema.....I wonder why? Mogoče zarad keyboard hero razloga/ kompleksa ?

Ne gre za noben kompleks. Gre za preprosto stvar: nekateri se lažje izražajo z napisano besedo in manj z govorjeno. Drugi obratno, ko ne znajo tako pisat, ampak zato lažje nastopajo. Tretji znajo oboje dobro. Četrti pa nobeno od teh dveh.

Druga stvar je, da nekateri govorijo bolj počasi in časovni okvir TV oddaj jih hitro priganja in moti njihov osebni ritem govorjenja in izražanja. Sem že večkrat videl take intervjuje, kjer sogovornik govori počasneje, voditelj pa si to lahko napačno razlaga in ne zna tako osebo spraševat in preveč prehiteva.

Poleg tega, če nekdo odločno piše še ne pomeni, da se tudi obnaša po naših pričakovanjih. Oster razum se lahko izraža tudi kako drugače. Problem je v predstavah opazovalca.

In še to: zakaj bi moral Jure povedati take besede in uporabiti takšen nastop, kot si ti predstavljaš, da bi moral? Jaz mislim, da Jureta jemlješ preveč osebno.

_IKE_ je izjavil:

Inteligenten in artikuliran človek bi intervju na tv izpeljal tako ga je tista kolesarska trojica ki je bila na vrsti pred tabo .....in ja tudi oni so v živo odgovarjal in to celo brez jeclanja in odločno....

Si še enkrat poglej intervju in boš videl, da so prav vsi zamrznili. V resničnem življenju sem prepričan, da so bolj zgovorni kot tam pred televizijo. Poglej na primer uno na sredini kako se hihita. Jaz sem se dejansko vprašal: a ti ljudje delajo na banki?

Se pa zavedam, da ko si enkrat pred kamero se človek popolnoma spremeni. To je v 95% tako (moja opazovanja).
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Manu> Se pa zavedam, da ko si enkrat pred kamero se človek popolnoma spremeni. To je v 95% tako (moja opazovanja).

Praviloma ne gre za kamero, ampak za sogovornika. Nekatere sicer tudi kamera zmoti, jaz pa predvsem ne želim predpostavljati, da sogovornik poseduje vedenja, na katerih temeljijo moje kompleksnejše trditve, zato v taki oddaji ne otvorim dialoga agresivno, kot bi od mene pričakovali silni fantje.

Utk> Jaz sem pa mislil, da je rezanje gostov naloga voditelja, ne gosta.

Ni pa naloga gosta, da se zaganja v globino in o ničemer ne pove ničesar.

manu ......jst ne vidim problema v njegovem nastopu, logično je da imajo nekateri težave z javnim nastopanjem. Jaz vidim problem v tem KAJ je povedal in ne KAKO

Ne toleriram mu

1. Hinavščine katero je pokazal pri odgovoru glede omejitev, tu gor vseskozi trdi da za kolesarje omejitve ne veljajo, tam pa navede da je omejitev toliko in toliko in da gre včasih prek nje. Torej tu piše eno , tam govori drugo....

2. Patetičnih pojasnil zakaj je intervju izpadel tako kot je. Lepo vas prosim sej mu niso teme spremenil iz kolesarstva v gradnjo podmornic. Tedaj bi se lahko zgovarjal na nepripravljenost....

Zgodovina sprememb…

Manu ::

Saj je povedal, da pelje po omejitvah in včasih hitreje. Ravno na posnetku se je videlo (na katerega je pri vprašanju voditeljica tudi nakazala) omejitev 30 ali 40 (table, ki veljajo za avtomobile) in Jure je odgovoril za konkreten primer, da vozi 30 ali 40 po omejitvah in včasih hitreje.

Torej je le povedal točno to, kar tu gor piše.

Ni pa povedal tako, kot TI hočeš, da bi povedal, ker si zgleda zelo čustveno razburjen glede te trditve in zdaj jo imaš v glavi.

Se bo treba navadit IKE, da imajo ljudje svojo voljo in se ne ravnajo po tvoji volji.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

_IKE_> Jaz vidim problem v tem KAJ je povedal in ne KAKO

Do danes še nisi izkazal razumevanja povedanega ali zapisanega, tako da me to ne preseneča.

_IKE_> Ja res kolesarstvo, je pa res tako hudo intelektualno zahtevna reč

V resnici kolesarstvo zahteva določene spretnosti, ki jih silaki ne zmorete - na primer držanje ravnotežja. Nič za to - dobijo se taka majhna kolesca, ki se jih privijači na zadnjo os in omogočajo vožnjo tudi invalidom in fantom, ki "skrbijo za postavo".

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Limit-sky ()

jype je izjavil:

Nič za to - dobijo se taka majhna kolesca, ki se jih privijači na zadnjo os in omogočajo vožnjo tudi invalidom in fantom, ki "skrbijo za postavo".
Misliš nekaj takšnega kot je tvoje kolo, ki si ga prilimal v tej temi:D

jype je izjavil:

Kolo je

Takšno, ja!
««
13 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Odprto pismo neznanim kolesarjem in kolesarki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22636498 (30696) bluefish
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552712 (46001) BigWhale

Več podobnih tem