Forum » Šport » Ubogi kolesar na cesti
Ubogi kolesar na cesti
Temo vidijo: vsi
SplitCookie ::
Bo treba začet lobirat za popravek zakonodaje - sociopati ne morejo pridobiti vozniškega dovoljenja.
Torej bodo postali kolesarji ?
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Daedalus ::
Ne. Lahko se boste sprehajali naokoli. S policijskim spremstvom, 2 uri na dan.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Lepo lepo.
Samo zahtevam tudi psihoteste za kolesarje.
Kakor tudi plačilo zavarovanja
Tablice za sledljivost
Ter izpit
Samo zahtevam tudi psihoteste za kolesarje.
Kakor tudi plačilo zavarovanja
Tablice za sledljivost
Ter izpit
jype ::
Limit-sky ::
Ne spomnim se, da je barvni preizkus tudi del testa...
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.
And I am extremist.
Limit-sky> Ne spomnim se, da je barvni preizkus tudi del testa... :|
Zgolj pri zdravniškem za letalsko licenco, sine. Ampak predpisan standard ni za okras. Brez skrbi, ko odrasteš, ti bo veliko bolj jasno.
Zgolj pri zdravniškem za letalsko licenco, sine. Ampak predpisan standard ni za okras. Brez skrbi, ko odrasteš, ti bo veliko bolj jasno.
A za avto tudi nimaš izpita? Ko boš odrastel boš opazil tudi barvni test.
And I am extremist.
And I am extremist.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Limit-sky ()
Limit-sky> A za avto tudi nimaš izpita?
Tudi. Še novega si nisem dal naredit, ker me je tista ogromna mapa tako zelo motila, da ga lahko zdaj nimam med kreditnimi karticami.
Tudi. Še novega si nisem dal naredit, ker me je tista ogromna mapa tako zelo motila, da ga lahko zdaj nimam med kreditnimi karticami.
iso2000 ::
Tudi sam precej kolesarim, vsaj nekajkrat na teden v službo, pa po opravkih po mestu itd. Kolikor se le da, se držim CPP predpisov. So pa primeri, ko se jih ne.
Razlogi so večinoma sledeči:
- kolesarska steza je prakirišče, obračališče, sprehajališče
- kolesarska steza se nenadoma konča ali je sploh ni
- kolesarska steza je kot v Dresdnu leta 1945
- avtomobilisti, ki ne vedo kaj je prednost
- križišča in prometna signalizacija, ki sta absolutna urejena le z mislijo na motorni promet - zelo dolgo čakanje na zeleno luč, tudi če je gumb za pritisnit
- v določena križišča enostavno ne upam zapeljat, ker predvidevam, da bi lahko tam dočakal dedka mraza ali pa božička, preden bi mi kdo dal prednost na kolesu (tako da grem pač po napačni stani par metrov do naslednjega semaforja)
Pa da ne bo sedaj spet nekih otročjih izjav v stilu če nimaš denarja za avto ipd. Imam avto in se brez nesreč vozim že kakšnih 14 let. Ampak se mnogo rajše vozim s kolesom - je manj stresno zame. Se mi zdi večina voznikov (motoriziranih vozil, saj me kolesarji in pešci v avtu ne ogrožajo kaj dosti) precej preagresivnih dandanes, sploh v času jutranje konice. Živim na obrobju Ljubljane, vozim se pa v službo ca. 10 km v eno stran, do centra mesta imam pa tudi okrog 12km.
Razlogi so večinoma sledeči:
- kolesarska steza je prakirišče, obračališče, sprehajališče
- kolesarska steza se nenadoma konča ali je sploh ni
- kolesarska steza je kot v Dresdnu leta 1945
- avtomobilisti, ki ne vedo kaj je prednost
- križišča in prometna signalizacija, ki sta absolutna urejena le z mislijo na motorni promet - zelo dolgo čakanje na zeleno luč, tudi če je gumb za pritisnit
- v določena križišča enostavno ne upam zapeljat, ker predvidevam, da bi lahko tam dočakal dedka mraza ali pa božička, preden bi mi kdo dal prednost na kolesu (tako da grem pač po napačni stani par metrov do naslednjega semaforja)
Pa da ne bo sedaj spet nekih otročjih izjav v stilu če nimaš denarja za avto ipd. Imam avto in se brez nesreč vozim že kakšnih 14 let. Ampak se mnogo rajše vozim s kolesom - je manj stresno zame. Se mi zdi večina voznikov (motoriziranih vozil, saj me kolesarji in pešci v avtu ne ogrožajo kaj dosti) precej preagresivnih dandanes, sploh v času jutranje konice. Živim na obrobju Ljubljane, vozim se pa v službo ca. 10 km v eno stran, do centra mesta imam pa tudi okrog 12km.
Utk ::
Tisti, ki se pritožujete nad vozniki, ki se vozijo po pločniku in vam še trobijo...tist ima glih tolk veze z npr. mano, kot Trobec. Sicer pa mislim, da ni tolk problem v tem da so tisto "vozniki" (saj je tudi jype včasih), ampak bolj da so Jankovićevi volilci. Samo lepše je bit nestrpen do vseh, ki imajo avto, tudi če živijo na drugem koncu SLovenije, kot do trenirkarjev.
Najprej voziš kolo, potem se pa spremeniš v množičnega morilca kolesarjev...
And I am extremist.
And I am extremist.
Ja, ampak se ne, ker v avtomobilu, tako kot na kolesu, vedno poskrbim za šibkejše. Seveda mi ostali vozniki to očitajo z zvočnimi opozorilnimi znaki in kretnjami, največkrat ko se ustavim pred zebro.
Dobro da sem danes zjutraj telovadil po mestu z gorcem. Me je poleg lastne pazljivosti rešila sprednja disk zavora, ko je pred mene zapeljal bedak, ki ni niti pogledal levo-desno, stop znak pa je očitno vzel za okras.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
first_line ::
Dobro da sem danes zjutraj telovadil po mestu z gorcem. Me je poleg lastne pazljivosti rešila sprednja disk zavora, ko je pred mene zapeljal bedak, ki ni niti pogledal levo-desno, stop znak pa je očitno vzel za okras.
Telovadi se na fitnesu, oziroma bolj primernem mestu kot pa je drkanje iz stranske ulice na dvopasovnico. Je pa lepo da poveš kako si car.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mr1two ()
iso2000 ::
first_line je izjavil:
Telovadi se na fitnesu, oziroma bolj primernem mestu kot pa je drkanje iz stranske ulice na dvopasovnico. Je pa lepo da poveš kako si car.
Glede na opis dogodka bi sklepal, da je bil Daedalus tisti, ki se je vozil ob dvopasovnici in je nekdo drug dirkal iz stranke ulice. Tako, da mislim da je njegov komentar kar na mestu, tvoj pa niti ne.
Peljal sem se po enopasovnici, po prednostni cesti. Avtomobilist je imel stop znak (izvoz iz parkirišča). Je pa lepo, da jasno pokažeš, kako brihten si. Oziroma, nisi.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Danes sem rešil že 35 življenj navsezgodaj zjutraj. Lahko bi jih povozil, pa jih nisem. Včeraj pa 350.
And I am extremist.
And I am extremist.
Gregor P ::
Verjetno je s kolesom priletel v križišče s kakšnimi 65km/h, potem pa ko bi ga voznika avta (ko je potem, ko se je ustavil na stop znaku, šel počasi naprej do vidnega polja) skoraj zbil, ker ga ni videl zaradi prevelike hitrosti kolesarja (medtem ko je on zagotovo videl avto prej kot voznik njega), je on (kolesar) šele videl, kakšna je pravzaprav signalizacija na križišču; do tistega trenutka ga namreč ni zanimala (ker kolesarji kot vemo ne spoštujejo pravil).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Limit-sky> Danes sem rešil že 35 življenj navsezgodaj zjutraj. Lahko bi jih povozil, pa jih nisem. Včeraj pa 350.
Čestitamo, kar naprej tako!
There's an app for that!
Če še ni, ti ga pa z veseljem napišem!
Gregor P> zaradi prevelike hitrosti kolesarja
No such thing. Preveliko hitrost imajo lahko izključno motorna vozila.
Čestitamo, kar naprej tako!
There's an app for that!
Če še ni, ti ga pa z veseljem napišem!
Gregor P> zaradi prevelike hitrosti kolesarja
No such thing. Preveliko hitrost imajo lahko izključno motorna vozila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Vse kar je več kot 25 km/h po mestu, je prevelika hitrost za kolesarja glede na realne razmere okoli njega. Sicer verjetno na žalost ponavadi objesten nesposoben kolesar to izve šele na sodišču, ko mu kakšen izvedenec razloži, kako je pravzaprav ogrožal vse okoli sebe Vsekakor bo prišel zopet čas, da se nestrpne kolesarje zakonsko omeji.
Tako je približno vsak dan. V svojem življenju sem rešil že približno 3.500.000 življenj. Koliko si jih ti? Razen svojega, kar je samoumevno, da zase skrbiš najbolj. Odvisno, kako bo, ko odrasteš.
And I am extremist.
And I am extremist.
Verjetno je s kolesom priletel v križišče s kakšnimi 65km/h, potem pa ko bi ga voznika avta (ko je potem, ko se je ustavil na stop znaku, šel počasi naprej do vidnega polja) skoraj zbil, ker ga ni videl zaradi prevelike hitrosti kolesarja (medtem ko je on zagotovo videl avto prej kot voznik njega), je on (kolesar) šele videl, kakšna je pravzaprav signalizacija na križišču; do tistega trenutka ga namreč ni zanimala (ker kolesarji kot vemo ne spoštujejo pravil).
Let me fix that for you - peljal sem ~25 km/h. Avtomobilist se niti ni poskušal ustaviti pri stop znaku, ko me je opazil in odreagiral, je pa že zaprl pol voznega pasu. Križišče je pa sestavljeno iz ene glavne ceste (po kateri sem se pripeljal) in izvoza iz križišča, ki ima stop znak. Lahko tudi nariše, za tiste z omejeno sposobnostjo dojemanja.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Potem te ni mogel povoziti, ker si bil dovolj počasen in oddaljen od križišča, da si že zdavnaj lahko pravilno odreagiral na njegovo domnevno kršitev, torej ko je on že zapeljal v/na cestišče ... razen če resnično trdiš, da je štartal direkt vate?!? Potem si pa resnično naletel na norca.
Truga ::
Pa onega vsak dan na pločniku pred Tivolijem parkiranega Cayena sploh ne bom omenjal.
Ko smo ze glih pri tivolijih in kajenih, jaz sem se enkrat z avtobusam pelal iz siske, pa me po desni prehiti SUV po plocniku, tam pred semaforjem za dvorane tivoli. Mislim sicer da so zdaj tam kolicki..
Je blo kar bizarno za videt, pa se vseeno dogajajo take reci. No, zdaj ne vec, ker so kar sredi kolesarske kolicki, ki so mogoce se nevarnejsi od SUVa, saj so tam skos, ne samo 2x na dan.
Dobr da si bil na busu, če ne bi te še povozu!
Gregor P> Vse kar je več kot 25 km/h po mestu, je prevelika hitrost za kolesarja glede na realne razmere okoli njega.
Ne, ni. Vse kar je več kot 60 km/h, mogoče, pa še v tem primeru je kolesar nevaren primarno sebi, potem pa dolgo nikomur, potem pa morda kakšnemu pešcu, ki ne gleda kje hodi.
Gregor P> Vse kar je več kot 25 km/h po mestu, je prevelika hitrost za kolesarja glede na realne razmere okoli njega.
Ne, ni. Vse kar je več kot 60 km/h, mogoče, pa še v tem primeru je kolesar nevaren primarno sebi, potem pa dolgo nikomur, potem pa morda kakšnemu pešcu, ki ne gleda kje hodi.
Zgodovina sprememb…
gzibret ::
Objestnost voznikov ne pozna meja; niti do onih naj naj najšibkejših: mamic (pardon, očkov) z vozički. Greva s tamalo po Dunajski nasproti gospodarca po pločniku (beri, PLOČNIKU), nakar eden objestni voznik vozi po pločniku in trobi, da dava plac, ker bogi on ne more mimo, in mu pač dava, ker bi naju kar pofural. Vsaj tak vtis je dajal. Nakar zapelje mimo burekđinice (tam, ko ima šipter burek, pizzo in sladoled pa ene 3 stole) in s šusom pelje na tesno mimo med bajto in onimi mizicami in sladoledom.
Pri nas očitno še na pločniku nisi več varen. In jebeš dojenčke v vozičku. V bistvu, jebeš vse, ki so počasnejši od tebe na vseh asfaltiranih ali kako drugače utrjenih površinah. Hitrejših od tebe pa itak ni, ker si itak najjači in najbolji šofer, kar jih premore svet.
Od sedaj naprej voszim v vozičkui s sabo en velik kamen. Občutek imam, da objestnim voznikom motornih vozil še najbolj k srcu gane en velik ris na plehu ali pa razpoka na vetrorancu.
Srečal si kolesarja v avtomobilu.
Enough said
Ne, srečal sem enega objestnega kretena za volanom, ki misli, da bo umrl, če bo prehodil peš dlje kot 1m, na pecikl pa se še sploh ni usedel v svojem življenju.
Vse je za neki dobr!
Peljal sem se po enopasovnici, po prednostni cesti. Avtomobilist je imel stop znak (izvoz iz parkirišča). Je pa lepo, da jasno pokažeš, kako brihten si. Oziroma, nisi.
No, ne vem zakaj si sedaj napisal da si se peljal. Malo prej si napisal telovadil, kar pa se na cesti ne dela. Če si telovadil, je jasno da te voznik avta ni mogel videti.
Jaz telovadil, razumem tako v športnem pomenu ... torej športna hitra vožnja, ki se nikakor ne bi smela odvijati v mestih, kaj šele njenih središčih.
potem pa morda kakšnemu pešcu, ki ne gleda kje hodi.... a sedaj vas pa že tudi pešci motijo
razen če resnično trdiš, da je štartal direkt vate?!? Potem si pa resnično naletel na norca.
Ja. Ni preveril, če lahko varno zapelje na cesto. Ustavil sem se na sprednjem kolesu, pol metra pred njim.
Telovadil pa v tem kontekstu pomeni, da sem se pač peljal po opravkih.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Gregor P> ... a sedaj vas pa že tudi pešci motijo:'(
Nimajo kej delat v mestu, tam je plac za kolesarje. Pešci nimajo kej delat v prometu.
Škoda, da se avtobusne postaje ne snemajo, zadnjič sem videl šolarja, ki je prevrnil dve stari gospe, ko je poskušal ujeti avtobus. Peš. Prenevarno.
Nimajo kej delat v mestu, tam je plac za kolesarje. Pešci nimajo kej delat v prometu.
Škoda, da se avtobusne postaje ne snemajo, zadnjič sem videl šolarja, ki je prevrnil dve stari gospe, ko je poskušal ujeti avtobus. Peš. Prenevarno.
Zgodovina sprememb…
Mesto je namenjeno predvsem pešcem, kolesarji lahko le ponižno počasi vozijo po mestu in pri tem pazijo na vsakega pešca. V središču mesta pa morajo tako ali tako sestopiti s kolesa, sicer je prenevarno za pešce!
Gregor P> Mesto je namenjeno predvsem pešcem
To si si ti kr zmislu zdele.
Gregor P> kolesarji lahko le ponižno počasi vozijo po mestu in pri tem pazijo na vsakega pešca.
No, to drži. Počasneje kot 60km/h, če se le da, z zaviranjem ob vsakem pešcu in brez zmerjanja tistih, ki se znajdejo na poti.
Gregor P> V središču mesta pa morajo tako ali tako sestopiti s kolesa, sicer je prenevarno za pešce!
Pešci en drugega bolj ogrožajo, kot kolesarji ogrožajo pešce.
To si si ti kr zmislu zdele.
Gregor P> kolesarji lahko le ponižno počasi vozijo po mestu in pri tem pazijo na vsakega pešca.
No, to drži. Počasneje kot 60km/h, če se le da, z zaviranjem ob vsakem pešcu in brez zmerjanja tistih, ki se znajdejo na poti.
Gregor P> V središču mesta pa morajo tako ali tako sestopiti s kolesa, sicer je prenevarno za pešce!
Pešci en drugega bolj ogrožajo, kot kolesarji ogrožajo pešce.
Praise yourself, I'm out
Očitno imate kolesarji največ problemov s tem, da se po cesti ne smete igrati. Nedonošenčki morate še malo pri mamici posesati prej kot se boste lahko igrali z velikimi fanti.
Tale igra jim res gre. Celo na tem forumu so se že pogovarjali, kdo bo prej. To je zelo pohvalno. Da grejo čez mesto čimprej, da se jih ne gleda celo večnost na cesti.
And I am extremist.
And I am extremist.
Podiranje rampe zame ni ravno kakšna vrhunska igra. Kupi si avtobusno karto pa GameBoy.
first_line> Podiranje rampe zame ni ravno kakšna vrhunska igra.
Bolš k pohabljanje otrok!
Tudi bistveno ceneje.
Bolš k pohabljanje otrok!
Tudi bistveno ceneje.
Zgodovina sprememb…
Pešci, torej otroci, nosečnice, starci ... ali kolesarji sploh poznate kakšno usmiljenje do soljudi, ki jih srečate na vaši hitri poti do končnega cilja?
Gregor P> Pešci, torej otroci, nosečnice, starci ... ali kolesarji sploh poznate kakšno usmiljenje do soljudi, ki jih srečate na vaši hitri poti do končnega cilja?:'(
Seveda. Pred njimi se ne zaščitimo z jeklenimi oklepi, tako kot nekateri drugi tule, ki radi morijo vsevprek, brez posledic za lastno zdravje.
Zakaj se je cel svet zgražal nad videoposnetkom kitajske deklice, ki jo povozita dve motorni vozili?
Zakaj ne raje dva bicikla?
Ker kolesarji ne vozijo po ljudeh.
Seveda. Pred njimi se ne zaščitimo z jeklenimi oklepi, tako kot nekateri drugi tule, ki radi morijo vsevprek, brez posledic za lastno zdravje.
Zakaj se je cel svet zgražal nad videoposnetkom kitajske deklice, ki jo povozita dve motorni vozili?
Zakaj ne raje dva bicikla?
Ker kolesarji ne vozijo po ljudeh.
Zgodovina sprememb…
To smo že ugotovili, da ste kolesarji v jeklenih konjičkih še dosti bolj nevarni za ljudi (še kolesa ne znate vozit, potem bi pa kar avto)
Gregor P> To smo že ugotovili, da ste kolesarji v jeklenih konjičkih še dosti bolj nevarni za ljudi
Nasprotno. Kolesarji in pešci razumemo stisko vseh, ki niso zaščiteni pred okolico s tono zelo nevarne naprave, tisti, ki v življenju še niste potovali drugače kot z avtomobili se pa tega ne zavedate, zato tudi ni čudno, da od vas ni nikoli nobenega sočutja, le surova agresija.
Kolesa se jezdi, btw.
Nasprotno. Kolesarji in pešci razumemo stisko vseh, ki niso zaščiteni pred okolico s tono zelo nevarne naprave, tisti, ki v življenju še niste potovali drugače kot z avtomobili se pa tega ne zavedate, zato tudi ni čudno, da od vas ni nikoli nobenega sočutja, le surova agresija.
Kolesa se jezdi, btw.
Zgodovina sprememb…
Verjetno zato drvite s 60 km/h po središču mest ker še posebej razumete stisko pešcev, ki se vam niti izogniti ne morejo.
Truga ::
Saj se kolesarju ne smes izogibat. On se bo izognil tebi (ce hoce prezivet, ce dela samomor je itak samomorilec, ne pa kolesar).
Gregor P> Verjetno zato drvite s 60 km/h po središču mest ker še posebej razumete stisko pešcev, ki se vam niti izogniti ne morejo.:(
Tako je. Ne čutimo potrebe, da bi sebe zaščitili pred pešci, ker jih spoštujemo in se jim pravočasno umaknemo in nas tako ne poškodujejo, mi pa ne njih. Avtomobilisti tega ne počnete, zato potrebujete odbijače in vetrobranska stekla, ki vas pred pešci varujejo tako, da pešcem polomijo in strejo kosti ter jih v mnogih primerih ubijejo, potem jih pa odložijo v najbližji fiksiran del prometne infrastrukture v bližini, najraje kar jeklene količke, ki jih mesto potrebuje, ker vozniki motornih vozil ne razlikujete med površinami za motorna vozila in površino za vse ostale.
Zato drvimo s hitrostjo, ki je primerna za vožnjo po mestu, ne pa z več kot sto kilometri na uro, kot to počnete vozniki motornih vozil, kadar vam psihična motnja pove, da se avtomobil ne sme voziti počasneje kot se premikajo kolesarji, pešci, ljudje na skirojih ali rolerjih.
Tako je. Ne čutimo potrebe, da bi sebe zaščitili pred pešci, ker jih spoštujemo in se jim pravočasno umaknemo in nas tako ne poškodujejo, mi pa ne njih. Avtomobilisti tega ne počnete, zato potrebujete odbijače in vetrobranska stekla, ki vas pred pešci varujejo tako, da pešcem polomijo in strejo kosti ter jih v mnogih primerih ubijejo, potem jih pa odložijo v najbližji fiksiran del prometne infrastrukture v bližini, najraje kar jeklene količke, ki jih mesto potrebuje, ker vozniki motornih vozil ne razlikujete med površinami za motorna vozila in površino za vse ostale.
Zato drvimo s hitrostjo, ki je primerna za vožnjo po mestu, ne pa z več kot sto kilometri na uro, kot to počnete vozniki motornih vozil, kadar vam psihična motnja pove, da se avtomobil ne sme voziti počasneje kot se premikajo kolesarji, pešci, ljudje na skirojih ali rolerjih.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Odprto pismo neznanim kolesarjem in kolesarki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 36493 (30691) | bluefish |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52710 (45999) | BigWhale |