» »

glasnost movijev --> čist bom pop****

glasnost movijev --> čist bom pop****

lambda ::

Imam integriran AC97 5.1 zvok na Gigabyte plati.
Ne vem kaj naj še naredim - divx filmi se mi namreč predvajajo na kakšni tretjini normalne glasnosti. Ne mi prosim z nasveti, naj obrnem gumb na zvočnikih :)
Špili in mp3-ji se slišijo normalno, divx-i pa ne.

Poskusil sem že vse kar mi je padlo na pamet. Glasnost v playerju do fula, v win do fula, neštetokrat menjal divx kodeke, win audio kodeke, software za zvočno, naprej pa sploh ne bom več našteval.

A kdo ve kakšno rešitev?

TNX, nUBES

freejack ::

Recimo, da se men dogaja podobno, s tem da mam jst Herculesovo Gamesurround Muse XL karto. Pri glasbi, itd. je glasnost normalna, pri DivX je ful bolj tiho vse. Ampak fora pri men je bla ta, da sem mel neke bedne slušalke (namreč, slušalke sn uporabljal, lol), pa še te sn mel štelane v monitor, namesto na izhod na karti.Sicer nisem bil ravno v pomoč, ampak se tut men to dogaja, nasplošno, da so divxi bolj tihi, tko da, če ma kdo kako idejo,.. :D

bf4ed ::

Za to obstaja nek program za dvigovanje glasnosti v divx.Ker so že nekateri filmi pretihi, ne pa da zvočna jebe.Ne vem keri prog je to.>:D

zile ::

(sic) ::

Pa fora je tudi v tem, da je zvok napisan za 5.1 in ripan v AC3 - pri 5.1 sistemu pa VELIKO VEČINO dialekta (ne vem, če se tak reče:)) prihaja z centra. Potem pa ko mora zvok v DivX filmu (ki je AC3) poslati na 2 zvočnika se zvok porazdeli (Stereo) in pride do izgube glasnosti v pogovrih...

BTW: Pa hollywood dela tudi take filme, ko je pogovor čisto potiho in potem, ko pride eksplozija se poserješ v hlače od glasnosti...

freejack ::

10x, sam vseen ;(( sn namreč prejšnje slušalke scefral na prafaktorje, ko me je enkrat razjezlo :D damn

AlienGT ::

(sic): se ful strinjam s tabo.

Med dialogom moraš dostikrat dat res ful glasno če hočeš kaj slišat (za tiste, ki ne maramo podnapisov), potem pa te ob nenadni akciji ali zvočnih efektih res skoraj odnese s fotelja, mislim ej...

Sej se strinjam da je un tipo k dela na zvočnih efektih hotel poudariti kakšno zadevo ali pa da naj bi izgledala boljš kot v resnici je, ampak pretiravanje je pa več kot očitno.

smok3 ::

Sej se strinjam da je un tipo k dela na zvočnih efektih hotel poudariti kakšno zadevo ali pa da naj bi izgledala boljš kot v resnici je, ampak pretiravanje je pa več kot očitno.

gre za to da original ac3 omogoca spremenljivo dinamiko, pri pretvorbi v mp3 pa se ta lastnost izgubi, tako da imajo 'nepravilno' transkodirani filmi preveliko dinamiko in/ali ponavadi prenizek center, potem pa sta tu se zadnja dva kanala, ki se sestejeta na ta novi stereo... (tako da center izpade se nizje)

Heisenberg ::

v media playerju gres na VIEW/NOW PLAYING TOOLS/SHOW EQ. AND SETTINGS/GRAPHIC EQUALIZER/

tam das potem vse na FULL in nato vklopis z ON in pazi, da ne bos imel slusalke do fula >:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVD predvajalnik predvaja le del zvoka

Oddelek: Zvok in slika
142396 (2012) Wit75
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

11016637 (10576) FlamE#7
»

AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnik

3511339 (5147) Sarimner
»

Zvočniki (Teac PowerMax 950 5.1 vs Genius SW-5.1 home Theater)

Oddelek: Kaj kupiti
172584 (2372) bajsibajsi
»

AC97 na ABITKD7 + zvok na bsplayerju

Oddelek: Pomoč in nasveti
121165 (1067) Blup

Več podobnih tem