» »

Realtek ALC892 težava

Realtek ALC892 težava

Pfeniks ::

Toliko sem se izogibal VIA sound chipseta, ker sem bil z Realtekom ALC882 na Gigabytki tako zadovoljen, pa sem na koncu pristal na težavi ravno z Realtekom in njihovim ALC892 čipom.

Težava je v tem, da zadnji par zvočnikov (rear speakers line) špila porazno. Razlivanje zvoka, kot bi špilal pod vodo. Na zadnji par imam sicer priklopljen aktivni woofer, ki je do sedaj špilal enkatno. Sedaj pa se pojavlja brnenje zvočnika (kot takrat ko v roki držiš konektor). Signal, ki pride na zvočnik je slab, tako da more biti zvočnik za 1/3 bolj naglas kot doslej, da bas sploh pride do izraza in predvsem, da preglasi brnenje. Poleg tega se pojavlja še to, da kartica niti noče pošiljati signala na zadnji par zvočnikov.

Ampak kot sem rekel, najbolj pereč problem je kvaliteta zvoka. Je imel kdo to težavo in kako jo je rešil?

Aja, še tole: Zvočne efekte sem pregledal in nimam vklopljenih, driverji so pobrani z AS Rockove strani (zadnja verzija), kodeki so tudi naloženi, AC3, ...

boogie_xlr ::

Če je zadeva hardverska, potem ne preostane drugega kot ločena zvočna kartica.

Pfeniks ::

Sem razmišljal o Audigy, ja. Ampak če je na plati zadeva z namenom da dela, potem bi hudič mogu delat in pika. Pa kot browsam, vidim da je to kar pogost problem. Ostali nimate nič težav?

first_line ::

Naslov moraš popraveti v Realtek ALC892 nekvaliteta.

Se pa dobi od Audigy modificirane gonilnike in nadzorno ploščo... imaš potem več opcij da lahko narediš zvok prebavljiv. Za probati je.

Linka ne vem na pamet, priilepim zvečer ko pridem domov.

Pfeniks ::

Od audigy?
Pa glede na to da velik muzike preposlušam, pa dosti filmov pre-pogledam, in kaka video produkcija, bi imel soliden zvok, ne samo prebavljiv. Se mi zdi da tale čip 892 ni tolk slab. Z 882 sem bil zadovoljen - brez težav je vse špilalo.

Ekterna zvočna, recimo Audigy2 SE je 20€, ampak berem da so tudi te take polomije, da zaribajo Winsi in support z driverji je v rit na njihovi strani. 3/4 strani jim sploh ne dela. Jes ne vem, a bo od te suše še internet crknu? :)

Drugače bi ti bil pa za link hvaležen, konec koncev če ne bo drugega bo moralo pač tisto delat ane.

boogie_xlr ::

Tudi asus dela dobre zvočne, pa še gonilniki so v redu.

Brias ::

morda absurna zadeva, ... te oldscool komponente so bolj Balkan friendly, nove pa ze podrazumevajo da imamo v evropi ce ze ne tretjo zico ... vsaj niclanje narejeno ...

lahko te zeza da nimas niclanja in ti na slabsem delu zvocne kej brni ...

ali pa ....
probaj recimo odklopiti TV ( ce imas kak TV out oz audio cince na tv priklopljene ( plavajoci tok na oplati koaksa ) ... ) in ti to morda zeza ...

lahko da je software, lahko da je hardware, lahko da je strom ( vticnica al pa TV )

Pfeniks ::

Prejšnja postavitev PC-ja je bila enaka. Prejšnja; preden sem zamenjal plato. Tudi prej se je pojavilo tako brnenje, ampak takoj ko sem prišel v Winse in so se naložili driverji, je brnenje izginilo. Se bom očitno mogu še malo zajebavati s tem zvokom... kot da ne bi imel drugega dela. Madona, to je programersko delo, ne pa moje. Moje delo je uporaba! :)

first_line ::

Malo prečitaj temo od začetka. Kateri link (še) dela, pa ne vem.

http://www.hardwareheaven.com/pax-drive...

Pfeniks ::

Bom, hvala.
Drugače pa sem sedajle še malo kable preverjal. Sem zamenjal kabel. Woofer je praktično tiho. Ko na njega priklopim oba konektorja začne malo brneti (humm). Ko pa dam stereo priklop na matično ploščo, takrat se pa to brnenje (humming) vsaj duplicira. Ni mi jasno...

Pfeniks ::

Okej... tule sem pa jaz sedaj pri koncu.
Woofer prižgan, kabel NI priklopljen na PC. Se pravi, PC in WOOFER nista NA NOBEN NAČIN povezana. Ko se dotaknem ohišja računalnika, se ton brnenja NA DRUGEM KONCU SOBE spremeni??!!

amigo_no1 ::

Z el. napeljavo je vse v redu ?

Pfeniks ::

Ja mogl bi bit. AMpak mislim da gre tule za grounding issue. Ker ko woofer priklopim na kanal za sprednji par zvočnikov je vse OK. Ko pa dam zvočnike na zadnji par, je zvok blazno tišji in se razliva. Kot da bi imel konektor slab stik... ali kaj podobnega. Kot da ne bi bil enablan.

Kar se pa elektrike tiče: enkrat sem že spraševal štromarja; HDMI kabel trese.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pfeniks ()

Pfeniks ::

HDMI kabel trese zaradi antenskega kabla. Če ga odklopim tudi HDMI ne trese več.
Mislim da dejansko je nekaj z ozemljitvijo. Mislim da izhod za REAR SPEAKER ni dovolj dobro ozemljen, saj se brnenje na FRONT SPEAKER ne pojavlja. Pri prejšnjem PC-ju/plati (menjal sem plato) se mi to brnenje ni pojavljalo. Nekako mi preostane še to, da najdem nekje svoj stari SB Live! in poizkusim, če bo z njim kaj bolje.

Za električarje:
Sem šel preveriti polovico vtičnic. Vse so ozemljene z ničenjem. Našel sem pa eno, ki ni ozemljena. Seveda tudi ozemljitvenega kabla ni. To bom pač ozemljil z ničenjem - NULA na ozemljitev. Drugega mi ne preostane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pfeniks ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Static noise/brnenje iz zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
231491 (1145) X-Jumper
»

brnenje v zvočnikih

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
497482 (5258) bullet321
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016557 (10496) FlamE#7
»

Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
635378 (4375) hyphh
»

Logitech Z-5500 ali Creative S750 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
746080 (4872) ganzi

Več podobnih tem