» »

Static noise/brnenje iz zvočnikov

Static noise/brnenje iz zvočnikov

X-Jumper ::

Na zvočnikih se mi konstatno pojavlja šumenje/brnenje/cviljenje. Zadeva se spreminja ko premikam miško, drug zvok da, ko kliknem start meni v Windowsih. Izgleda pa, da bolj šumi, ko je PC bolj obremenjen.
Poskušam na obeh karticah: OnBoard Realtek ALC892 in Xonar DG kot stand alone kartica.
Xonar DG:
- uporaba UNi Xonar driverjev: problem ostaja.
- premik na najnžji PCI slot v PC-ju: problem ostaja.
- disablanje VSEH device-ov razen line-out: problem ostaja.
- disable ATi sound in vse ostale reči: problem ostaja.
- Disable OnBoard sound v BIOS-u: nima veze s stand-alone kartico - problem ostaja.
- menjava kablov: problem ostaja.
- Priklop slušalk direktno na kartico: problem ostaja.
- preklop PC-ja na drugo vtičnico v steni: problem ostaja.
Vedno isto. Šumenje, cviljenje, pokanje, brnenje

OnBoard Realtek. Z njim so vse te interference malo manjše. A še vedno prisotne, pa še drug problem je:
- tu itak noče delati nič drugega kot Stereo. V Realtek appu sicer dela sprenji in zadnji par, Youtube, Clementine in ostali appi predvajajo samo stereo.
- uporaba generic windows driverjev: šumi, cvili, brni.
- uporaba Realtek driverjev: šumi, cvili, brni.
- v nastavitvah disablnao vse možno.

Kaka ideja, preden se mi zmeša? :)
  • spremenil: X-Jumper ()

ombre ::

Men je delal težave t-2 jev modem. Ko je šla elektrika blizu je kar lepo pokalo v zvočnikih. Odkar sem premaknil zvočnike (in njihove kable) malo stran je dosti boljše.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

X-Jumper ::

In samo iz levega zvočnika/slušalke.

Disable-al tudi EIST in C1E v BIOS-u. Isto =(

X-Jumper ::

V bistvu, ko PC štarta je vse OK. Več aktivnosti kot se dogaja, glasneje vse skupaj postaja. In še s tem, da ko PC ugasneš prav grdo vzame signal in poči v zvočnikih, kar ni OK za membrano. It's driving me nuts, ker traja že kake 3 mesece. V tem času zmetal polno denarja za rešitve. Tudi nove zvočnike šel kupiti. Pa še vedno isto. Na koncu bom še takole končal ...



:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: X-Jumper ()

konspirator ::

Kateri cpu, mb, psu, gpu, win verzija ?
Kaj oc sistem ?
--

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Kaki zvočniki?
Kaki kabli?
A pred 3 meseci pa je bilo OK?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

X-Jumper ::

Zvočniki: Slušalke navadne od iPhona, Senheiserce, zvočnik za 20€ prenosni in studijski zvočniki za 150€. Nekoč vem, da tega ni bilo.
In ravno sedajle sem, iz obupa, šel brisati bse device, ki jih ne uporabljam. Ko sem ODSTRANIL (ne samo disable-al) ATI Audio neki, je ratala tišina. Popolna. Bomo videli, če bo trajalo. Upam!

konspirator ::

ATI HDMI Audio Device Driver ?
--

X-Jumper ::

Tako je.

Nope it doesn't work =( Še kar isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: X-Jumper ()

X-Jumper ::

Tudi če odstranim device in driverje v Win Device Managerju zvok/motnja prisotna. Le z drugačno frekvenco cvrči, brni.

Baja ::

v sluzbi smo imeli podobne probleme ko smo nabavli studijske aktivne zvočnike. Na koncu smo kupili še zunanje audio kartice, povezali z balansiranimi audio kabli, ampak še vedno je nekaj šuma (slišen ko se ne predvaja nič, drugače je zadovoljivo). predvidevamo da je krivec štrom, verjetno bi trebalo vzeti pasivne zvočnike in nazmes še ojačevalec vtakniti.

X-Jumper ::

Hm, kar opisuješ je zelo blizu mojega scenarija. Včasih sem imel zadevo povezano na HiFi in tega ni bilo.
Razmetavam driverje in vse možno izklapljam v BIOS-u, ... Še najbolj pa sumim grafično kartico.

Bi z veseljem nabavil še zunanjo kartico, ampak je šlo že preveč denarja za vse skupaj in mislim, da to ni rešitev. Ne more človek plačati par sto EUR za nekaj, kar bi moralo delovati že od štrarta, po defaultu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: X-Jumper ()

X-Jumper ::

In sicer sumim na AMD HDMI Audio Device. Zadeve ne moreš odstraniti, sem opazil. Edino disable daš lahko. Če daš uninstall in remove drivers, se bo zadeva sama inštalirala po rebootu. Sem dol vrgel ATi driverje, reinstaliral BREZ AMD HDMI Audio Device in glej ga zlomka, po restaru je device spet tam!

pegasus ::

Da te malo pomirim - mac mini, intel hdmi na LG tv ravno tako cvili in šumi ob scrolanju zaslona, premikanju večjih oken, ipd ...

Firewire na zunanji dac in naprej na hifi pa špila ok.

Baja ::

mam še nekje neke stare ups-je. ko bo čas jih bom probal priklopite med zvočnike, pa da vidim, če do kaj štrom poglihali.

nevem na kaki jakosti maš vse skupaj. poskušaj nizati jakost zvocnikov in izhodov dokler šum ne izgine (če sploh, pri nas na internih audio karticah sploh ni).

po moje z driverji in odstranjevanjem opreme neboš nič ršil. kot si rekel, sliši se že premikanje in klikanje po miški

edit: se strinjam s @pegasus. če res hočeš tišino bo verjetno to najboljša rešitev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Baja ()

X-Jumper ::

UPS imam. Je priklopljeno mimo njega. Nič bolje. Edina razlika med OnBoard in Xonarjem je, da OnBoard manj brni. Zna biti tudi ozemljitev vtičnice problem. Bom pustil kišto posebej ozemljiti.

MrStein ::

Vir šuma je včasih mikrofon in line-in.
Imaš to v mixerju izklopljeno?

Razen tega: kaj se je spremenilo pred meseci, ko se je to začelo dogajati?

Pa za primerjavo lahko na hitro kaki Linux zaženeš, pa pogledaš, če tam enako šumi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

X-Jumper ::

Line in, mic, ... to je vse izklopljeno, disable-ano, mute, ...
Kot rečeno, šumi, prasketa (crackling) non stop - ko je disk ali pa mouse activity. Ko je muska, zadevo preglasi in špila lepo.
Sem razkopal mašino, vse kable populil in šel minimalistično. Samo PSU power, monitor in zvočniki - ISTO.
Ampak, problem se pojavlja SAMO na sprednjem levem kanalu. Ko sem na kartici nastavil QUADRO (se pravi 4 zvočniki spredaj/zadaj), prasketanja na istih zvočnikih, na zadnjem kanalu NI! Čista tišina, tako kot more biti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: X-Jumper ()

MrStein ::

Včasih ne ostane drugo, kot da komplet vse zamenjaš. :P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Arey ::

V BIOSu izklopi vse varčevalne funkcije procesorja.

Baja ::

audio kable si valda ze stestiro, ne?

ce mas moznost balansiranih, go for it.

MrStein ::

Ali digitalno.
HDMI je tudi OK.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SaXsIm ::

Antivirus si poskusil izklopit?
SaXsIm

X-Jumper ::

V BIOS-u izklopil vse varčevalne funkcije: no difference.
Kabli bi morali biti OK, saj ko priklopim te aktivne zvočnike na mobilca špila bp.
Zvočniki nimajo HDMI ali SPDIF možnosti priklopa.
Antivirus sem izklopil: no difference.

Kot ugotovljeno: samo sprednji kanal ima težave in še to samo levi. Možno, da je šla zvočna v maloro, lahko da je konektor na zvočni poškodovan ali pa random napaka, ki vpliva samo na levi kanal.
Sedaj imam nastavljeno na 4 zvočnike (stereo upmix) in uporabljam zadnji kanal za sprednje zvočnike. Front je priklopljeno pa na woofer z low-passom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Yamaha in Xonar ne špilata skupaj

Oddelek: Zvok in slika
8867 (248) X-Jumper
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
352998 (2528) connel
»

Kako PCI-E 1x zvočno?

Oddelek: Kaj kupiti
151274 (1079) dinozaver7
»

2 zvočni na 1x

Oddelek: Zvok in slika
191230 (863) juhartg
»

AC'97 OnBoard

Oddelek: Pomoč in nasveti
131146 (867) knut

Več podobnih tem