» »

Varnost na internetu

Varnost na internetu

Lucka22 ::

Pozdravljeni!
Pri diplomi obravnavam tematiko varnost na internetu med študentsko populacijo,
zato vas lepo lepo lepo lepo prosim, da si vzamete minutko in izpolnete
anketni vprašalnik!

Povezava: http://www.mojaanketa.si/anketa/2408160...

NAJLEPŠA HVALA!
Lucija

greebosan ::

Draga Lucija,

Izpolnil sem anketo, vendar bi jo na tvojem mestu, zavoljo korektnosti diplomske naloge, ponovil. Zelo hitro se vidi, da je bila sestavljena površno, saj od "študentske populacije" zahteva ozek nabor možnih odgovorov. Primer: Ko sprašuješ, kaj je najbolj pomembno pri varnosti na internetu, bi izbire lahko imele neizključujoče stopnje pomembnosti, saj je lahko več aspektov varnosti enako pomembnih. Vprašaj kolege z interdisciplinarnega študija Upravna informatika, naj ti razložijo kaj več o varnosti.

Druga stvar, varnost na internetu nima nobene veze s sovražnim govorom. Nikalni izbiri "Neprimerno, ni sovražni govor" in "Nezakonito, je sovražni govor" sta mi dajali občutek, kot da se ne bi smel strinjati z določenimi oblikami izražanja, samo zato, ker jih je zakon označil za nezakonite. Vprašanje mi je izpadlo kot preverjanje znanja in ne kot podajanje mnenja. Če me v isti sapi vprašaš, ali je izražanje svojega nezadovoljstva nad cigani z barvitim besednjakom primerno, zraven pa še pripišeš, da je to nezakonito, le kako naj trdim, da ni nezakonito, če pa tako piše v KZ RS? Kar pa še ne pomeni, da se z zakonom strinjam. Skratka, vprašalnik ima prostor za več odgovorov. Če pa preverjaš nevednost "študentske populacije", te pa prosim, da to poveš predhodno.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: greebosan ()

PromeuZ ::

Demografija sodi v anketnem vprašalniku na konec, saj morajo uvodna vprašanja pritegniti pozornost anketiranca k reševanju vprašalnika. Pri tretjem vprašanju je možnost "brezžična varnost" neprimerna v primeru, da nekdo uporablja izključno povezavo preko žice. Dodatno pogrešam razlago uporabljenih terminov, saj se nekatere lahko zelo široko interpretira. Pri devetem vprašanju me je nasmejala možnost "Ukradla si mi punco, ti pocestnica!" :D .
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kratka anketa (5 min)

Oddelek: Šola
183524 (2684) Machete
»

Dolžnost spletnih portalov, da komentatorje identificirajo s pravim imenom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10435276 (31002) poweroff
»

Spletno oko za cenzuro interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / NWO
33874492 (65611) Mr.B
»

Spletno oko ne zagotavlja anonimnosti?

Oddelek: Novice / Zasebnost
376406 (4331) winifred

Več podobnih tem