» »

Čuden problem (samo upload) preko Wi-Fi, Siol Trio

Čuden problem (samo upload) preko Wi-Fi, Siol Trio

azislo ::

Prijatelji so me obvestili, da imajo probleme s internetom in sem šel pogledat, imajo Siol Trio osnovna hitrost (4/1 VAR) + dva komunikatorja --> ker delijo internet in televizijo s spodnjimi sosedi. Zaradi signala sem najprej router premaknil v hodnik, kjer je že bil modem. Šel sem k sosedom in malo premeril s telefonom in Wi-Fi Analyzerjem in videl, da imajo soliden signal (3/4 črtice). Router je Linksys WRT54GL, ki sem ga mimogrede še nadgradil (offical firmware). TV naj bi deloval pri njih in pri sosedih že ves čas baje ok.

Nato pa sem začel s preizkušanjem hitrosti v stanovanju preko Wi-Fi kjer je modem in router kjer sem kmalu videl kje je problem. Download je vedno ok, motem, ko je upload čisto spran (testiral sem s www.speedtest.net, nato pa sem presedlal na ndt.arnes.si). To pomeni, da je hitrost uploada v večini primerov znašala 0 kb/s, v nekaj primerov pa test niti ni bil mogoč. Pojamral sem na Siolovo številko, kjer mi je nekdo, ki se celo malo bolj spozna na to, dejal da so oni remote testiral povezavo in da deluje vse ok in mi rekel da naj povežem rač. direktno na modem preko kabla in testiram.

    Poskusil sem testirati preko kabla direktno na modem, vse ok, down/upload štima.

    Nato preko routerja s kablom in prvič, tako se mi zdi, upload 0, nato pa soliden.

    Preko Wi-Fi upload v večini primerov 0 kb/s


Nekako sem sklepal, da je problem v routerju, sem pa na srečo imel še enega Tp-linka od doma in sem sprobal. Rezultat preko Wi-Fi ja je bil isti. To pomeni, da je problem neodvisen od routerja očitno... Če Linksys povežeš s kablom na laptop, upload deluje normalno, vsaj tako se mi zdi.

V okolici sistem ne najde nobenih drugih Wi-Fi povezav, razen njihovega Linksysovega omrežja ter od Ruckusa (TV). Ruckus je cca. 15 cm stran, dela na ločenem channelu (izbral si je 1, Linksys je bil na 11), seveda sem ga poskusil tudi izklopiti, a je stvar popolnoma ista.

Moj krivec je bil tako modem (to je nek Oxygen, prvič sem imel opravka z njim). Menjali so ga že spomladi. No, klical sem na Siol, kjer mi je možak rekel, da je gledal reporte in da pri njih kao na liniji ni problem, jaz sem mu rekel da je linija zame od centrale-vod-modem, tako da je tam problem, on mi je odvrnil, da naj še malo počakam in poročam, ker je tako posredovanje "drago", če bi se zaključilo da je z modemom vse v redu. Ker sem se z zadevo mučil že 5 ur sem rekel, da bom raje še malo premislil in potem naročil zamenjavo modema. Saj če po pravici povem, tudi sam ne vem kako je modem lahko kriv, da Wi-Fi na drugi napravi ne bi deloval.

Rad bi povedal še kaj več o razlikah, če je tv pri enih ali obeh vklopljen, pa sem žal premalo pretestiral. Verjetno bom šel stvar pretestirat še s izključenim TV-jem in izmeničnim vklopljenem obeh tv-jev, pa lahko poročam.

Ima kdo kak nasvet, podobno izkušnjo, itd. ?
  • spremenil: azislo ()

amigo_no1 ::

Če Linksys povežeš s kablom na laptop, upload deluje normalno, vsaj tako se mi zdi.

Testiraj koliko je takrat upload.

Siolov modem je v bridge načinu in si v winsih naredil pppoe povezavo za testiranje dl/up ?

Kateri fw imaš na wrt54gl ? Si ga že resetiral na default nastavitve ?

Zgodovina sprememb…

azislo ::

amigo_no1, hvala za trud.

Ponastavil sem modem, naštimal PPPoE. Ponavastavil še router in zadeva je spet delala 100%. Tema se lahko zaklene.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1776549670 (501) d4vid
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11951234 (22984) simone
»

ROUTER in signal (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517928 (7439) Frenckie
»

Siol TV brezžično do prenosnika

Oddelek: Omrežja in internet
3110030 (6819) trnvpeti
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2822896 (13723) umexteacher

Več podobnih tem