Forum » Hlajenje in modifikacije » Maximalna temperatura CPU-ja?
Maximalna temperatura CPU-ja?
Equinoxe ::
Imam AMD 1,3 GHz, HD 80 Gb, DVD in CDRW, 512 Mb SDrama in GeForce MX440.
Pred nedavnim sem kupil dodatnih 256 Mb SD rama (sedaj imam tako 2*256) in mrežno 10/100.
Od takrat ko sem to vstavil v računalnik se mi sesuva totalno. Ugotovil sem , da komponente nekako niso krive za to. Krivo je pregrevanje. Če je ohišje odprto in prostor hladen dela računalnik BP po cel dan non-stop. Če pa ohišje zaprem ali pa sobo zahajcam se mi računalik sesuje v pol ure.
V BiOS-u sem pogledal temp. potem ko sem ga moral resetirati (oz. se kar sam) in je bila za CPU 45 °C za sistem pa 38 °C.
Koliko je max. temp. procesorja? Po moje kar nekaj stopinj več.
Kaj naj še naredim (če sploh lahko kaj)? Bi lahko bilo kaj drugega v okvari?
V naprej hvala za pripombe, opombe, predloge, nasvete, trike, črno magijo in podobno.
Pred nedavnim sem kupil dodatnih 256 Mb SD rama (sedaj imam tako 2*256) in mrežno 10/100.
Od takrat ko sem to vstavil v računalnik se mi sesuva totalno. Ugotovil sem , da komponente nekako niso krive za to. Krivo je pregrevanje. Če je ohišje odprto in prostor hladen dela računalnik BP po cel dan non-stop. Če pa ohišje zaprem ali pa sobo zahajcam se mi računalik sesuje v pol ure.
V BiOS-u sem pogledal temp. potem ko sem ga moral resetirati (oz. se kar sam) in je bila za CPU 45 °C za sistem pa 38 °C.
Koliko je max. temp. procesorja? Po moje kar nekaj stopinj več.
Kaj naj še naredim (če sploh lahko kaj)? Bi lahko bilo kaj drugega v okvari?
V naprej hvala za pripombe, opombe, predloge, nasvete, trike, črno magijo in podobno.
- premaknilo: bastadu ()
Equinoxe ::
A je možno da se mi recimo grafična pregreva?
V XP-jih mi po restaru javi da je kao drajver od grafične bil kriv za sesutje?
Ampak ventilator mi dela na grafični.
Ko se resetira računalnik moram ugasniti in počakati kakih 5 minut. Prej se mi ne pobere - le piska....
V XP-jih mi po restaru javi da je kao drajver od grafične bil kriv za sesutje?
Ampak ventilator mi dela na grafični.
Ko se resetira računalnik moram ugasniti in počakati kakih 5 minut. Prej se mi ne pobere - le piska....
SkIDiver ::
Stakn vn rame, ki si jih dodal. Pa povej, če pol še kj težav dela al dela lepo. Če ti jih pol ne bo delu je neki z rami narobe.
damchy ::
Jaz imam enak problem na celeronu 1300. Temperaratura CPU-ja se vedno dvigne na 48°C,pa ni nič navit in delam čisto normalne stvari,ne igram iger ali kaj podobnega,zahtevnega!Ali je kaj s senzorjem narobe,al pa ni vredu stika med CPU in hladilnikom!
Na hladilniku imam eno aluminjasto(mislim da je alu)nalepko.Ali naj to nalepko odstranim?
Naj mi nekdo svetuje?
Na hladilniku imam eno aluminjasto(mislim da je alu)nalepko.Ali naj to nalepko odstranim?
Naj mi nekdo svetuje?
tropinovec ::
za celerona 1300 je najvišja dovoljena temperatura 75 stopinj, za AMD 1300 pa 95, tako , da ne vidim nobene panike!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tropinovec ()
boštjan ::
Equinoxe,špilaj se z rami,mislim da se rama ne marata.ker jaz sem mel durona 750 pa je tudi mel 45C
the_unborn ::
nevem ali se mi samo dozdeva, ampak teme v stilu "temp proca gor in dol" so zelo pogoste
tretnjak ::
ne se sekirat glede 50C procesorja....jaz sem mel XP 1800+ navitega na XP 2000+ pa sem mel temperaturo 70C pa mi je normalno delal celi dan pa celo noc...AMD dela do 85C brez problemov....zdaj pa sem kupo XP2000+ TBred pa ventilator od Zalmana sem dal gor pa na XP2300+ sem ga navil pa grafično sem navil pa mam temperaturo Max 50C....
LP
LP
boštjan ::
če koga zanima do kere temperature delajo palominoti,tbredi,duroni naj si vzame čas in pogleda na to STRAN
SkIDiver ::
damchy tist odlimi stran pa lepo spuci vse dol iz hladilnika pa proca pa dej gor termalno pasto.
damchy ::
Bom probal,ker mi že tak ni všeč tista nalepka tam gor!
50°C se mi zdi malo preveč,glede na to kar sem prebral po forumu v zadnij dneh,za neobremenjen procesor in nenavit,čeprav so mi tam,ko sem ga kupil,rekli da ni sile!
50°C se mi zdi malo preveč,glede na to kar sem prebral po forumu v zadnij dneh,za neobremenjen procesor in nenavit,čeprav so mi tam,ko sem ga kupil,rekli da ni sile!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Navijanje | 65158 (27581) | GaS |
» | Abit NF7-S vs Asus A7N8X-E Deluxe in Barton 2500+Oddelek: Navijanje | 1818 (1193) | lenkosmrk |
» | ga-7n400l-FSB?Oddelek: Navijanje | 1575 (1266) | killah bee |
» | Temperatura AMD XP 2000P+ ???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1788 (1415) | Bremzi |
» | QDI Advance 10T + Tualatin, max. overclock ?Oddelek: Navijanje | 2072 (1544) | Spajky |