» »

asimiliranost muslimanov v Evropi

asimiliranost muslimanov v Evropi

jeb ::

V zahodni Evropi je okoli 12 milijonov muslimanov. Pravim "okoli", ker se ocene razlikujejo, predvsem verjetno zaradi ilegalnega priseljevanja. Recimo, v Nemciji jih je okoli 2,8 mio, pa po nekaterih ocenah do 3,4, tko nekako.
Torej, ko pride do napada na Irak (kdo se verjame, da do tega ne bo prislo), bo zelo zanimivo opazovat obnasanje teh mnozic.
Zanima me, kaj menite, kaj lahko zahodne drzave v taki situaciji pricakujejo:
le vecje/manjse demonstracije ali resne tezave z "drzavno nepokorscino", pa morda celo tja do nasilnih reakcij, razbijanja, morda celo smrtnih zrtev, napadov, sabotaz...?
Verjetno bi tezko govorili o povsem enotni reakciji tega folka, ker zivijo v drugacnih drzavah - v Franciji, recimo, lahko po moje pricakujemo drugacne reakcije kot v Nemciji ali VB.
Skratka, je med temi ljudmi zivljenje na Zahodu kaj oslabilo moc Islama kot zdruzevalnega dejavnika?
Kaksen nivo solidarnosti s svojimi "trpecimi brati" na bliznjem vzhodu lahko pricakujemo med zahodno-evropskimi muslimani?
Osebno pricakujem demonstracije, morda kaksne razbite izlozbe, take stvari... Kaj vec pa ne. Seveda, tega ne trdim z nobeno gotovostjo, povsem mozno, da bo cisto drugace.
Kaj menite?

||_^_|| ::

Kaj pa vem. Pomoje da ne bo nč groznega, sploh pa niso vsi muslimani kreteni. Pa sej je že bla enkt taka vojna pa nevem če je blo kej spešl odziva.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998145899 (131562) BigWhale
»

Obramba pred islamom preveč "radikalna" za Obamo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7410242 (8720) Blisk

Kje so prerokove karikature (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50731482 (21065) kuglvinkl

Več podobnih tem