Forum » Loža » Kje na svetu bi živel?
Kje na svetu bi živel?
San ::
Tonga - ker je skoz poletje, ješ samo ribe, ni avtomobilov in je malo ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: San ()
darh ::
Maldivi (slikice od tam so toooolk lepe )
drugac pa mogoce Francija ... ;)
drugac pa mogoce Francija ... ;)
Excuses are useless! Results are priceless!
3L33T ::
Nizozemska :)
Vsi vemo zakaj....
....ker majo tam tolk bolj urejeno družbo
Vsi vemo zakaj....
....ker majo tam tolk bolj urejeno družbo
Danes živimo za jutri, ker jutri ne bomo živeli za danes!
Thomas ::
Kandidatov za Irak in Korejo iz sosednjega topica - pa nikjer?!
Jest - Freedom ship.
Jest - Freedom ship.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Boeing ::
Bil dosti okoli, videl ogromno sveta...
Na koncu ugotavljam, da je raj tu - pri nas.
Na Maldive pa samo za 14 dni pozimi, da se mal pregreješ - pol pa nazaj domu. Na govejo župco.
Na koncu ugotavljam, da je raj tu - pri nas.
Na Maldive pa samo za 14 dni pozimi, da se mal pregreješ - pol pa nazaj domu. Na govejo župco.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Sergio ::
Sao Tomé. Prideš tja s 500 euri, pa si kralj nadaljnjih 14 dni.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
Gh0st ::
Italija ali Finska.
Včasih pa tudi Rusija, oziroma Sibirija. Pa ne za stalno, tudi ne zaradi mraza, ampak kar tako. ker je ful drugačna od našega sveta. Pa rad bi vidu une napol razpadajoče mige... čudne želje, ampak jebiga.
Včasih pa tudi Rusija, oziroma Sibirija. Pa ne za stalno, tudi ne zaradi mraza, ampak kar tako. ker je ful drugačna od našega sveta. Pa rad bi vidu une napol razpadajoče mige... čudne želje, ampak jebiga.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
MI_KO ::
Najraje na dveh krajih - Italiji (Poleti) in Finski (pozimi). Predstavljam pa si to nekako takole:
- Eno staro domačijo v Toskani (Italija), klasičen design na vinskem griču s pogledom na morje in vsem udobjem.
- Eno veliko leseno brunarico na Finskem. Sredi gozda z velikim jezerom pred dvoriščem. Pol pa cele dneve s sankami okoli.
- Eno staro domačijo v Toskani (Italija), klasičen design na vinskem griču s pogledom na morje in vsem udobjem.
- Eno veliko leseno brunarico na Finskem. Sredi gozda z velikim jezerom pred dvoriščem. Pol pa cele dneve s sankami okoli.
IceIceBaby ::
1. USA
prijazni in preprosti ljudje, pocen računalniki, v vsakem kafiču je wireless povezava na internet...
2. Japonska
avtomobili
prijazni in preprosti ljudje, pocen računalniki, v vsakem kafiču je wireless povezava na internet...
2. Japonska
avtomobili
Vesoljc ::
zakwa bi se omejeval na svet? baje se da smučat tud na marsu...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
borinho ::
Tajska, razlog?
Ni preveč draga država, belci so pri ženskah precej popularni tko da bi lohk vse kar gre in leze podrl
Ni preveč draga država, belci so pri ženskah precej popularni tko da bi lohk vse kar gre in leze podrl
Tero ::
hmm
Avstrija
Zakaj?
Ker je najblizje Sloveniji!
Avstrija
Zakaj?
Ker je najblizje Sloveniji!
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
DoloresJane ::
Argentina - všeč mi je država, jezik in kultura. Živela bi kakih 300 km izven Buenos Airesa.
UK - Doverske pečine. Hiša na vrhu klifa. Me niti en zanima, kdaj bo zgrmela v morje. Pogled je veličasten.
Islandija. Všeč mi je hlad. Hkrati bom najbrž študijsko kar precej vezana na to okolje.
Izrael. Zgodovina.
Italija. Toskanska pokrajna. Vila v rimskem slogu. Loggia in atrij na sredi hiše.
Mislim, da se bom veliko selila.
UK - Doverske pečine. Hiša na vrhu klifa. Me niti en zanima, kdaj bo zgrmela v morje. Pogled je veličasten.
Islandija. Všeč mi je hlad. Hkrati bom najbrž študijsko kar precej vezana na to okolje.
Izrael. Zgodovina.
Italija. Toskanska pokrajna. Vila v rimskem slogu. Loggia in atrij na sredi hiše.
Mislim, da se bom veliko selila.
ABX ::
New Zeland ali Avstralija.
Ker je življenski standard dober, razlika med raznimi socjalnimi sloji minimalna in klima super.
Ker je življenski standard dober, razlika med raznimi socjalnimi sloji minimalna in klima super.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Gh0st ::
Vsi ki si tako želite življenja v ZDA:
kmalu bi znoreli zaradi stalnih patriotističnih izjav, nerodno vam bo, ko vas bojo na vsakem koraku nadlegovali klošarji (ok brezdomci), ne boste deležni nikakršnih "globokih" razprav, predvsem čustvenih, ker so Američani zelo plitki, na vsakem koraku vas bo nekdo poskušal prepričati da kupite njegov izdelek, ker je tako in tako boljši od konkurenčnega, čeprav boste vedeli da ni tako. Ne boste verjeli, Američani so tako "naivni", da dejansko verjamejo reklamam stila Top Shop. Brez zajebancije. Vem, ker je moja sestrična tam živela skoraj eno leto....
kmalu bi znoreli zaradi stalnih patriotističnih izjav, nerodno vam bo, ko vas bojo na vsakem koraku nadlegovali klošarji (ok brezdomci), ne boste deležni nikakršnih "globokih" razprav, predvsem čustvenih, ker so Američani zelo plitki, na vsakem koraku vas bo nekdo poskušal prepričati da kupite njegov izdelek, ker je tako in tako boljši od konkurenčnega, čeprav boste vedeli da ni tako. Ne boste verjeli, Američani so tako "naivni", da dejansko verjamejo reklamam stila Top Shop. Brez zajebancije. Vem, ker je moja sestrična tam živela skoraj eno leto....
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gh0st ()
Lucifer Tanatos ::
stalno rezidenco bi mel na maldivih, vikend pa na freedom shipu
Les yeux sans visage
||_^_|| ::
Če ne Slovenija potem pa Nizozemska al pa Nemčija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ||_^_|| ()
zile ::
Združeni Arabski Emirati. Luksuz, ni revščine, nafta je 1$ za galon, harem , ni kriminala, ker imajo vsi dost denarja, najdražji hotel na svetu .
Kst - A ti se hecaš? (Skor sem dol pael, ko sem to prebral)
Nadezhda - Jao!:
Kaka Argentina? Kaj spremljaš kaj poročila? Nemiri, revščina, korupcija,... Tja so se po 2. svetovni vojni selili večinoma stari nacisti, domobranci, izdajalci,...
Izrael?!?!? Brez komentarja!
Sicer pa: Povsod je lepo, če maš dnar. Brez dnarja je tud, kaj vem, Brazilija al pa NY, LA,... en sam gheto!
Nadezhda - Jao!:
Kaka Argentina? Kaj spremljaš kaj poročila? Nemiri, revščina, korupcija,... Tja so se po 2. svetovni vojni selili večinoma stari nacisti, domobranci, izdajalci,...
Izrael?!?!? Brez komentarja!
Sicer pa: Povsod je lepo, če maš dnar. Brez dnarja je tud, kaj vem, Brazilija al pa NY, LA,... en sam gheto!
Trubadur ::
Avstralija pr aboriđinih da se zdivjaš
Južna in severna amerika sucks
Usi hočte na nizozemsko,a zarad kurb (prostitutk)?
Združeni arabski emirati so pa tut carski
Južna in severna amerika sucks
Usi hočte na nizozemsko,a zarad kurb (prostitutk)?
Združeni arabski emirati so pa tut carski
Berite Thomasa!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Trubadur ()
Jst bi šou na nizozemsko zarad same organizacije države in standarda/načina življenja. kurbe pa travo pa itak povsod dobiš.
Ja vem da je velik sranja v USA. Ampak ljudje tut slučajno niso podobni Bušitu ampak so zelo preprosti in enostavni. Poleg tega se mi zdi edino pravilno da so patrioti, če bi slovenci vsaj pol tolk spoštovali svojo državo, svoj denar in praznike bi bli pomoje že dost naprej kot smo.
Kar se neumnih ljudi tiče je pa tko povsod. Tudi v sloveniji je precej butastih ljudi. Moja soseda ma čist ves sranje iz top-shop.
V ameriki je razlika ta da je teh ljudi neprimerno več in tako je tudi neprimerno lažje obogateti na račun njihove neumnosti. Računi, pri nas napišeš eno bedno knjigo in prodaš 500 izvodov. Tam jo prodaš v 500k izvodih...
Poleg tega pa je tam vse cenejše. Računalnik za katerega sem jaz plačal čez 300k bi tam s študentskim popustom dobil za borih 50k. V večini kolidžev, restavracij, kafičev in nasploh na skor vseh javnih prostorih majo brezžično mrežo. Prideš v predavalnico z laptopom in maš internet, greš na kavo in maš internet ...
Knjige recimo tam ne stanejo po 15k sit kot pri nas ampak po par $. Hrana je napol zastonj, obleka isto ...
Pa še neki. Njihov izobraževalni sistem je No.1 Sicer mogoče malo preozko usmerjen ampak šole so pa poštimane kot je treba. Pa tudi odnosi profesor - študent so odlični in tam v srednjih šolah in kolidžih praktično ni nobenga ki nebi uspel nardit šole.
Nikogar ne prepričujem da je USA tisto pravo. Samo jaz upam da se bom čim prej tja preselil ker ste pač vprašal kje bi rad živel. Politika USA mi pa res ni preveč všeč, ubistvu jo zlo obsojam.
Kar se neumnih ljudi tiče je pa tko povsod. Tudi v sloveniji je precej butastih ljudi. Moja soseda ma čist ves sranje iz top-shop.
V ameriki je razlika ta da je teh ljudi neprimerno več in tako je tudi neprimerno lažje obogateti na račun njihove neumnosti. Računi, pri nas napišeš eno bedno knjigo in prodaš 500 izvodov. Tam jo prodaš v 500k izvodih...
Poleg tega pa je tam vse cenejše. Računalnik za katerega sem jaz plačal čez 300k bi tam s študentskim popustom dobil za borih 50k. V večini kolidžev, restavracij, kafičev in nasploh na skor vseh javnih prostorih majo brezžično mrežo. Prideš v predavalnico z laptopom in maš internet, greš na kavo in maš internet ...
Knjige recimo tam ne stanejo po 15k sit kot pri nas ampak po par $. Hrana je napol zastonj, obleka isto ...
Pa še neki. Njihov izobraževalni sistem je No.1 Sicer mogoče malo preozko usmerjen ampak šole so pa poštimane kot je treba. Pa tudi odnosi profesor - študent so odlični in tam v srednjih šolah in kolidžih praktično ni nobenga ki nebi uspel nardit šole.
Nikogar ne prepričujem da je USA tisto pravo. Samo jaz upam da se bom čim prej tja preselil ker ste pač vprašal kje bi rad živel. Politika USA mi pa res ni preveč všeč, ubistvu jo zlo obsojam.
Ziga Dolhar ::
kst: Razlog, da je malo onih, ki ne naredijo šole, tiči drugje. Med drugim je tudi lažje vse skupaj, kakor nam je razložila profesorca angleščine. No, je pa menda res, da vse bolj temelji na 'papers' ter da "meeting deadlines is very important in American education system". Menda obstaja le en deadline ... :).
Sicer pa sem malce premislil ter se odločil za naslednji kraj:
Sunset Beach.
Sicer pa sem malce premislil ter se odločil za naslednji kraj:
Sunset Beach.
msmiha ::
Ja jaz bi najraje živel v kaki Grčiji če ne bi bilo Slovenije. Oni so bolj za sebe pa nikogar ne gnjavijo. Pa tudi pokrajna se mi dopade.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
3LeR. ::
Hmn po eni strani se strnijam s kstom, sam folka tam jst pomoje ne bi mogel prenašat več kot pra mesecev..
Drugač mi je pa Nova Zelandija nora.. Supr klima.. poleti toplo, pozimi preveč snega, kar mi je všeč.
drugač pa kakšna država kjer govorijo angleško in je dobr standard pocen pc ji pa lep vreme.. (se ne spomenm tud ene ne zdele.. ok mogoče Avstralija)
Drugač mi je pa Nova Zelandija nora.. Supr klima.. poleti toplo, pozimi preveč snega, kar mi je všeč.
drugač pa kakšna država kjer govorijo angleško in je dobr standard pocen pc ji pa lep vreme.. (se ne spomenm tud ene ne zdele.. ok mogoče Avstralija)
daylight ::
ah.. kaj eksotične države, lepo vas prosim. srbija alpa črna gora.. šiš-kebap i cjeli dan ništa da radiš
kst: Dvomim da bi nas patriotizem kam prpelu. Kaj pa cena zdravstvenih zadev? pa cena izobraževanja?
AjdA ::
Definitivno Finska
So bili že omenjeni razlogi mojih somišljenikov, ki se jim pridružujem:)
Pa khm khm... Ful so mi všeč finci
So bili že omenjeni razlogi mojih somišljenikov, ki se jim pridružujem:)
Pa khm khm... Ful so mi všeč finci
črtica tip :) Ja maš prav, v amerik bolan bit je kriza pa tudi šole niso poceni. Ampak pomoje če pri nas nardiš diplomo ali celo kaj več in če si sposoben v USA dobiš dobro službo in maš denar za zdr. zavarovanje pa da froce v šolo pošlješ.
Aspirinix ::
Japonska, izven vrveža mest, nekam v njihove planine. Zakaj? Tam mam ene par kolegov, pa orient me vleče.
Drgači pa, najlepše je še vedno tü na Štajersken.
Drgači pa, najlepše je še vedno tü na Štajersken.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aspirinix ()
Ej kst, lepo, da ti internet toliko pomeni.
Res je, da so cene določenih zadev manjše, toda nasploh je življenje veliko dražje.
Hrana je poceni le v restavracijah ala McDonalds ipd. Razmisli zakaj so američani bolj podobni homerju kot pa baywatch bodyguardu!
Si razmišljal kaj o splošni ogroženosti (pa ne mislim samo teror)? V velikih mestih moraš pazit kje hodiš, na šolah te redno pregledujejo za orožje (le zakaj?), vsak debil lahko ima pump gun doma, policaji te zbijejo s ceste če prehitro voziš,...
Bogastvo pa je le domena zelo redkih američanov. Koliđ pa zelo (in to res zeloooo!) drago plačaš. Kaj mi pomaga da so knjige poceni, če pa dam par tisoč $ letno da lahko na predavanja hodim.
Aja pa še to Japonska pa avtomobili - prosim te lepo!!
Stara celina je še vedno najboljša celina pa rečte kaj hočete!
Res je, da so cene določenih zadev manjše, toda nasploh je življenje veliko dražje.
Hrana je poceni le v restavracijah ala McDonalds ipd. Razmisli zakaj so američani bolj podobni homerju kot pa baywatch bodyguardu!
Si razmišljal kaj o splošni ogroženosti (pa ne mislim samo teror)? V velikih mestih moraš pazit kje hodiš, na šolah te redno pregledujejo za orožje (le zakaj?), vsak debil lahko ima pump gun doma, policaji te zbijejo s ceste če prehitro voziš,...
Bogastvo pa je le domena zelo redkih američanov. Koliđ pa zelo (in to res zeloooo!) drago plačaš. Kaj mi pomaga da so knjige poceni, če pa dam par tisoč $ letno da lahko na predavanja hodim.
Aja pa še to Japonska pa avtomobili - prosim te lepo!!
Stara celina je še vedno najboljša celina pa rečte kaj hočete!
Miko, kaj maš proti japonskim avtomobilom. Tam vidiš makine o katerih pri nas samo sanjamo lahko in mislimo da je audi TT zakon. Pač sem navdušen nad tem da dobiš hudo zverino za relativno malo denarja, recimo Skyline, RX7, 300zx ...
V usa je pa življenje dost pocen. Res je da obstajajo restavracije kjer porcija špagetov stane $400 ampak v trgovinah je vse zelo pocen. Mam bratranca gor že 2 leti zdej in si redno dopisujem z njim pa pravi da za življenje zaprav tolk kot pri nas pribljižno s tem da ma 4k dolarjev plače pa žena njegova prav tako.
Če pa na ogroženost tuhtaš te pa itak pobere lahko samo od tega. Kaj če te avto zbije, kaj če se spotakneš pa si glavo razbiješ ob pločniku ... Pač obstajajo določene slabosti in se jih čist zavedam. Ampak je tolk dobrih stvari da se splača pomoje.
Pa tisto o internetu ne mislim samo zarad wireless mreže v kafičih. Nasploh so veliko bolj informacijsko razvita družba. Internet trgovine tam celo klapajo kot je treba, intetnet je pocen, majo polno servisov ki pri nas ne delujejo.
Šola bo pa pri nas čez par let isti problem kot je v USA in po večini držav. Plačljivi faxi se vedno bolj rinejo v ospredje in nebo dolg ko bo vse treba plačat. Pol bodo pa cene boljšim faxom počas rastle in bomo mel podobno situacijo ko bo treba za letnik odšteti 2 miljona sit. Če mene vprašaš to ni nič slabega. Vzameš kredit, šparaš, greš delat ... Na koncu se ti povrne v 2 letih.
V usa je pa življenje dost pocen. Res je da obstajajo restavracije kjer porcija špagetov stane $400 ampak v trgovinah je vse zelo pocen. Mam bratranca gor že 2 leti zdej in si redno dopisujem z njim pa pravi da za življenje zaprav tolk kot pri nas pribljižno s tem da ma 4k dolarjev plače pa žena njegova prav tako.
Če pa na ogroženost tuhtaš te pa itak pobere lahko samo od tega. Kaj če te avto zbije, kaj če se spotakneš pa si glavo razbiješ ob pločniku ... Pač obstajajo določene slabosti in se jih čist zavedam. Ampak je tolk dobrih stvari da se splača pomoje.
Pa tisto o internetu ne mislim samo zarad wireless mreže v kafičih. Nasploh so veliko bolj informacijsko razvita družba. Internet trgovine tam celo klapajo kot je treba, intetnet je pocen, majo polno servisov ki pri nas ne delujejo.
Šola bo pa pri nas čez par let isti problem kot je v USA in po večini držav. Plačljivi faxi se vedno bolj rinejo v ospredje in nebo dolg ko bo vse treba plačat. Pol bodo pa cene boljšim faxom počas rastle in bomo mel podobno situacijo ko bo treba za letnik odšteti 2 miljona sit. Če mene vprašaš to ni nič slabega. Vzameš kredit, šparaš, greš delat ... Na koncu se ti povrne v 2 letih.
km- ::
Gh0st amm, res je da full verjamejo v scene top shop samo da te na cesti... bla bla bla ni glh tako mogoce odvisno v katerem mestu..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvaliteta življenja v Floridi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23319 (18459) | Dejan_007 |
» | Vaša sanjska destinacija?Oddelek: Loža | 5386 (4171) | MIHAc27 |
» | Delo v Avstraliji (tujini) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18686 (10421) | Pegaz |
» | Življenje v preljubi Sloveniji, ali preprosto... kje drugje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4680 (2737) | Okapi |
» | Če bi želel "imigirirati" v USA?Oddelek: Loža | 4113 (3426) | BigWhale |