» »

Lenovo X121 boot problem

Lenovo X121 boot problem

skodars ::

Zdravo,

imam naslednjo težavo z omenjenim netbookom pa grem kar po vrsti, da opišem kar se da bolj točno za razumevanje problema. Netbook imam eno leto in, ko je bil nov sem dal gor win7 in je do teh dni vse špilalo. Par dni nazaj se mi je začela pojavljat napaka - memory could not be read (tista: 0x...) računalnik je nekako zgubil moč. Predvsem HD filmi so se začeli ustavljat, če sem jih gledal preko youtuba je delalo tisti na računalniku pa ne. Programe se ni dalo zapirat tako sem moral resetirati računalnik. Nakar sem se odločil da na novo naložim win7. Vse sformatiram ter naložim... Ko sem začel nalagat driverje se je računalnik sam resetiral... Prišel je do slike loading windows nakar se pokaže moder ekran in se računalnik resetira. V windowse ne morem več... Poizkusil sem tudi na novo naložiti windowse in, ko pridem do tja kjer naj bi izbral particijo ni nič... Če priklopim prenosni disk ga zazna tega notranjega pa ne. Zanima me ali je možno, da je disk šel? Namreč nevem kako naj stvari pristopim? Da ni kaj drugega narobe?
Je možno, da bi kar pri formatiranju falil in da disk ne zazna zaradi tega? Ker sem formatiral tudi tisto system particijo (100MB) - čeprav je baje namenjena windowsom... Disk nima oznake nevem c,d, karkoli ampak X to sploh nikoli nisem imel??? Tudi v safe mode nimam variante da bi pognal winse... edino repair ampak nič ne naredi....
Prosim za pomoč, če se komu svita kaj bi lahko bilo...
Hvala in
LP

Mblaster ::

Ce se ti je med instalacijo resetiral potem je lahko problem z diskom oz. memorijo. Predvidevam, da tale netbook nima dvd enote, zato je zazeljena zunanja dvd enota. Z spleta si prenesi Hiren's boot sliko, jo zapeci na cd, vstavi v dvd in bootaj cd. V meniju izberes testing tools ->Memtest86+ 4.20 (preveris memorijo); nato se lahko pozenes iz iste rubrike HDD Scan 2.8. Porocaj ce ti pokaze kaksen error pri memoriji oz. bad sector oz. delay pri disku. LP

solatko ::

Ne vem koliko in kje uporabljaš zadevo, vendar sumim na čisto navadno zasvinjanost procesorskega hladilnika in ventilatorja. Inte je pač narejen tako, da se v primiru pregrevanja, izklapljajo posamezna jedra, dokler temperaturo na preseže že osnovno nalaganje programja.
Verjetno bi pomagalo temeljito čiščenje notranjosti netbooka.
Delo krepa človeka

skodars ::

Živ,

no samo za info. Disk je crknu :)
Hvala vseeno za vašo podporo.

LP

pe3c ::

@skodars

Te bom raje kar tukaj vprasal kot, da odpiram novo temo, ker me zanimajo predvsem tvoje izkusnje z ThinkPad X121.

Brat je sportnik in veliko potuje, zato potrebuje majhen, lahek prenosnik. Trenutno ima iPad, vendar ni zadovoljen (potrebna sinhronizacija, ni flasha, itn.).

Iscem mu nadomestek v obliki manjsega prenosnika, netbooka. Trenutno gledam Lenovo ThinkPad X121e, E-450; Koliko je avtonimija baterije ob delu povprecnega uporabnika? Zmore predvajati video 1080p, ce bi ga kdaj priklopil na TV? Robustnost? Moj brat ponavadi ni ravno nezen :).


V naprej hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pe3c ()

skodars ::

Živ,

Jaz osebno sem zelo zadovoljen s tem netbookom. Predvaja vse pa tudi na 40inch LCD smo že probali in je vse delalo... Večino časa je moj priklopljen na 27inch LCD monitor. Je pa moj še E-350 pa je vse delalo do zdaj... Avtonomija hm kaj pa vem nisem nikoli spremljal je pa 4h+ pri normalni (osnovni) uporabi... Wlan, internet... Tipkovnica je odlična... Touchpad je baje bolj tako tako ampak meni se zdi čisto ok, ga večino časa uporabljam.
Robustnost? Meni se zdi ok. Neka minimalna zvijanja ohišja so ampak to je zanemarljivo.

LP

pe3c ::

Okej, hvala ti. Ga bom kar kupil, ce ga se kje dobim, ker je razprodan. Drugace pa nabavim naslednjika x131e.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230271329 (91887) MrStein
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
242933 (2762) SLO_Matej
»

V premislek pred nakupom novega prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
417510 (5729) zmaugy
»

laptop +tablet = Dell Latitude XT3

Oddelek: Pomoč in nasveti
163164 (2948) BigHugo
»

Netbook Lenovo ali Asus?

Oddelek: Kaj kupiti
172409 (2133) vklemen

Več podobnih tem