» »

Nadaljevanje šolanja v času sluzbe

Nadaljevanje šolanja v času sluzbe

Skyman ::

Dober vecer.

Najprej se opravicijem mogoce ni najbolj pravi naslov teme ampak vredu gremo k bistvu teme.Sedaj 6 letih sm se odlocil da naredim korak naprej v smeri izobrazevanja.Trenutnko imam narejeno gostinsko šolo 3 letno, vmes sem probal narediti solo pa prometnega tehnika ampak nism mogel narediti dokonca ker mi sluzba+delo to nista dovoljevala(kot gostinc delas dopoldan in popoldan ko so predavanja popoldan po 16h nisem mogel priti tako da sm hodil na vsake 14 dni redno na predavanj)ker je bilo to 2 letno izobrazevanje imam narejenega vsaj polovico ker pa sm med tem casom ugotovil da me delo z racunalniko se najvec(sam kar veliko racunalnikov "popravim" ki mi jih prinesejo znanci sem premisleval v tej smeri da bi se vpisal za smer tehnik računalništva.Sedaj me zanima star sm 25 let konec leta bom star 26 kot redni študij vrjetno ne pride v poštev ali pač,če delam kot izredno mi to onemogoca sluzba ker delo poteka v 2 izmenah.Razmišljal sem da bi pustil trenutno sluzbo ter se predal študiju.Ampak ce pusti sluzb sem brez rednih dohodkov,in bi si moram delo poiskati na drugačen način kot npr delo preko studentskega servisa,ker v moji trenutni sluzbi dvomim da bi se dalo tako zmeniti da bi delal samo dopoldan,ker potem sm spet na istem 3 leta nazaj ko sm delal solo za prometnega tehnika.Je kaksna moznost da se dobi status ali pa ti preostane tako imenovano delo na črno.

Hvala za vsak odgovor.Lp

Mentalist ::

Verjetno je najbolje, da delaš v gostinstvu, lahko pa si s.p. odpreš in popravljaš računalnike.
Lool.

Skyman ::

ja ta druga ideja ni slaba,glede gostinstva se v roku 10 let mogoce se prej ne vidim,tako kot vecinoma mojih bivsih sosolcev k katerimi imam stike,vsi nekaj drugega delajo razlog seveda plače.Sej vem nekdo se bo tukaj oglasil,ter reku zakaj si pa sel potem v gostinsko šolo,ampak sedaj šele vidis cez recimo 5 let ali vec kaj ti najbolj odgovarja.Mogoce kaksna racunalniska trgovina bi prisla prav.

Mentalist ::

Kaj delaš kot natakar?
Lool.

Skyman ::

ne kot kuhar..ampak malo sm se ze navelical delati skoraj vse vikende,nazadnje bil sobota nedelja prost 2 meseca nazaj,malo zoperna zadeva ko te kolegi prašajo kam se gre soboto nedeljo pa rece nikamor delam...sej ko je plača si reces imam redni dohodek kaj sele 100.000 slovencev ko nimajo za kruh,na srečo jaz nimam se druzine tako da gledam to malo drugace kot nekateri ki jo imajo..Ampak recimo v roku 5-10 let ali pa nekega dne ,ko bos imel družino bos to vrjetno malo drugace gledal, ko ne bos mogel peljati druzino na izlet ko bos moral delati po cele dneve. Zato bi pa rad predno dobim druzino prisel do nekega rezultata bi bil viden dolgoročno..

Isotropic ::

Mentalist je izjavil:

Verjetno je najbolje, da delaš v gostinstvu, lahko pa si s.p. odpreš in popravljaš računalnike.

pa bos na minimalcu oz. se manj. pa vsak sosedov mulc ti bo konkurenca + nebroj takih firm.

Skyman ::

dobro glih kaksna trgovina v stilu agt,dinokomp itd.. mi glih ni prva prioriteta,ampak pac sm omenil "popravilo racunalnikov" kot en pojem da mi racunalništvo ni tuje,seveda ne vem vse ampak osnovne stvari pa kaksno stvar pa se kaksno stopničko višje.

Zanima me vrjetno status studenta ne morem dobiti ker nimam narejene poklicne šole ali pač ce se vpišem na neko šolo da delam 5 stopnjo sedaj imam narejeno poklicno.

Gladi ::

Povej kaj točno znaš in ti bomo lahko bolje pomagali. To stopnička višje je relativen pojem.

cekr ::

Kot prvo, si poskusi najti kakšno drugo službo. Verjetno bo težko, vendar službo imaš in lahko tudi poskušaš kje drugje z boljšimi časovnimi pogoji oz. da so pripravljeni gledati pozitivno na tvoje prihodnje načrte. V letu ali dveh ti bo sigurno uspelo najti kaj primernega. Potem pa zagrabi kakšno večerno šolo. Seveda takšno, ki ti bo prinesla uradni naziv tehnika, da boš lahko razmišljal o študiju. Ker praviš, da imaš nekaj naprej že narejenega, ti bodo lahko narejene predmete že vključili v znanje in ti jih ne bo potrebno ponavljat. Vsaj za splošne predmete je fajn, da se jih čimprej rešiš. Če je pa kaj narejenega od prej, je pa še toliko bolje, da se boš lažje posvetil ostalim.
Bodi pa realen z željami, da na koncu po parih letih šolanja in z diplomo ne boš razočaran.
Vedi da so pri nas poklici v informatiki zelo razvrednoteni. Zato če se spuščaš v to, poišči neko nišo, kjer se vidiš, ti leži in da je povpraševanje na trgu. Poglej tudi, kako ti deluje logika v glavi. Če nisi ravno prepričan v svojo logiko, se recimo ne spuščat v kakšne programerske zadeve, ker boš samo trpel.
Pa še to: po koncu šolanja boš recimo dobil službo. Pripravi se na to, da te lahko dobi kakšen 10 let mlajši in te j...e v glavo. Si pripravljen na to?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198154 (36971) Filip8
»

plačilo študija - kasnejši dvig plače

Oddelek: Šola
191376 (1129) odgovornost
»

Kako do statusa študenta ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13838271 (21876) BCSman

Zaposlitev v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8317384 (15511) Gandalfar

Več podobnih tem