Forum » Pomoč in nasveti » memory_management - BLUE SCREEN: pomoč?
memory_management - BLUE SCREEN: pomoč?
Machete ::
Živ!
Tale plavi ekran, se mi pojavi sem pa tja. V bistvu zelo redko, pa vseeno danes že dvakrat.
Ko rebootam PC, vse deluje normalno.
Me pa zanima v čemu bi lahko bil problem. Kakšno prenavitje nečesa (ramov?) v biosih? Ker mi je pc sestavil kolega, se spominjam, da sva nekaj dvignila nad tovarniško nastavljenim v biosih.
Razen tega vsake kvatre, pc dela zelo stabilno in normalno. To se ne zgodi pod polno obremenitvijo, česar je pc zmožen in za kar je v uporabi. Tegale plavčka vrže pri mogoče 20% obremenitvi.
Hvala za nasvete.
i7 2600K @ 3,40GHz
16 GB ram
64-bit Win7 Ultimate Sp1
Tale plavi ekran, se mi pojavi sem pa tja. V bistvu zelo redko, pa vseeno danes že dvakrat.
Ko rebootam PC, vse deluje normalno.
Me pa zanima v čemu bi lahko bil problem. Kakšno prenavitje nečesa (ramov?) v biosih? Ker mi je pc sestavil kolega, se spominjam, da sva nekaj dvignila nad tovarniško nastavljenim v biosih.
Razen tega vsake kvatre, pc dela zelo stabilno in normalno. To se ne zgodi pod polno obremenitvijo, česar je pc zmožen in za kar je v uporabi. Tegale plavčka vrže pri mogoče 20% obremenitvi.
Hvala za nasvete.
i7 2600K @ 3,40GHz
16 GB ram
64-bit Win7 Ultimate Sp1
_geek_ ::
Potegni si BSOD viewer in nam sporoči kateri "fajl/-i" povzročajo probleme.
http://www.nirsoft.net/utils/blue_scree...
http://www.nirsoft.net/utils/blue_scree...
OZZY ::
Jaz bi prej rekel, da je problem v samem ramu. Lahko je premajhna voltaža na ramu ali pa tajmingi. Včasih katera plata rabi malo več voltaže za določen ram, da deluje stabilno.
Probaj uporabit v biosu reset to defoults. Pa potem probaj kako bo. Sicer s tem zgubiš vse nastavitve za navitje ampak če bo na defoult delal potem je problem v navitju sistema in bo treba postopoma it gor.
Problem rama bi lahko pokazal tudi memtest..
Probaj uporabit v biosu reset to defoults. Pa potem probaj kako bo. Sicer s tem zgubiš vse nastavitve za navitje ampak če bo na defoult delal potem je problem v navitju sistema in bo treba postopoma it gor.
Problem rama bi lahko pokazal tudi memtest..
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri diagnostiki resnih hardwerskih težavOddelek: Pomoč in nasveti | 2600 (1817) | MrStein |
» | razlike v voltaži... (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4693 (3557) | Pyr0Beast |
» | Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7136 (5462) | Goldee |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20683 (9566) | ZaLoMaT |
» | Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5488 (4319) | Pyr0Beast |